Gaming laptop för 10000-15000kr

Permalänk
Medlem

Gaming laptop för 10000-15000kr

Hej!
Jag har använt samma laptop i 3-4år nu och är trött på att inte kunna spela de spel som jag vill spela. Jag har väl kollat runt rätt mycket de senaste veckorna men vet inte riktigt vad jag ska köpa. Jag vill som sagt kunna spela crysis, mafia2, cod black ops och andra nya spel men höga grafikinställningar. Har jag rätt i ett grafikkortet är viktigare än processorn när det gäller spel? Jag har kollat lite på notebookcheck.net och det verkar skilja rätt mycket på 2kärning och 4kärning processor så jag antar att det också spelar roll. Jag har hittat den här:http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=760573
Tycker ni den är värd pengarna? Eller finns det någon billigare med samma prestanda?

Jag hoppas att den här tråden har hamnat rätt. Svar uppskattas mycket.

Permalänk
Medlem

G73JW är en av de mer populära gaming laptops som finns. Från reviews på youtube och trådar på overclock.net ser det ut som den definitivt är värd pengarna.

Föresten, finns en annan version på prisjakt. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=745017

Finns i fler affärer och kanske lite lägre pris. Enda skillnaden jag hittar är att den första har "Typ av Bluetooth 3.0+HS" och den andra har "Typ av Bluetooth 2.1+EDR".

Har ingen aning om vad det betyder dock.

Också värt att veta att en 120hz NVidia 3D ready version har släppts i USA om du funderar på att vänta på en sån. Skapade själv en tråd där jag frågade om just den ett par timmar sedan.
http://rog.asus.com/News.aspx?NewsId=29

Permalänk
Medlem

Tack för ditt svar. Hade ju varit rätt grymt med 3D men jag kan inte riktigt vänta på det.

Permalänk

om du har den mängden kirr i kassan hade jag väntat på sandy bridge datorerna.

Visa signatur

Citera!

Permalänk
Medlem

Hur länge kommer man behöva vänta på dem ?

Permalänk
Medlem

Sandy bridge säger du..när kommer de ut? Jag vill ju självklart ha en dator som fortfarande duger om några år framåt så om jag måste vänta en månad eller två på en sådan dator så antar jag att man får göra det. Du har ingen länk till dem?

Permalänk
Medlem

Sandy Bridge är inte släppt än, så det som finns är bara spekulationer och läckta rykten.

Det verkar som om det kommer en Asus G73SW som har ungefär samma specifikationer, dock mer RAM, Bluray-spelare och Sandy Bridge-processor (Detta gäller dock de amerikanska modellerna. De svenska kan vara annorlunda). Priset kan ligga runt 2500$ enligt läckorna.

Eftersom asusparts har en avdelning för G73SW så är det troligt att den faktiskt är på väg ut.

Kan du vänta, så lär du får mer för pengarna på en Sandy Bridge, annars är nog Asus G73JW-TZ130V bäst för ca 15.000. MSI GX660R är också riktigt fet, men den finns inte som 17-tummare.

Visa signatur

Fractal Design North (Black Mesh): Ryzen 7 7800X3D / 32GB DDR5-6000Mhz / NVIDIA RTX 4090 / 1TB + 2TB Kingston Fury Renegade M.2 NVME SSD / 2TB + 4TB 870 (EVO SSD) / LG UltraGear 27GP850 Gaming 2560x1440 @ 180Hz G-SYNC

Permalänk
Medlem

Sandy bridge release är den 5e januari finns ingen information om eventuella laptops och så än vad jag vet, men det kommer garanterat!

Visa signatur

Outtröttlig, löpartokig besserwisser!

Bli vegan! För djuren, planeten, hälsan och våra barns skull!

Permalänk
Avstängd

Skulle sälja min laptop direkt när 120hz laptoparna kom... är bra trött på 60hz stenålders tekniken.