Permalänk

Utan distanser i mitt chassi?

Hej!

Jag byggde ihop en dator för första gången för några dagar sedan och allt gick bra. Men jag undrar över en sak, jag har ett In-Win Dragon Slayer chassi - http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=603998 - och i manualen till den står det att man ska montera distanser. Men när jag satte i mitt grafikkort så märkte jag att det inte gick ända in i expansionssloten, det går fock ner i pci platsen. samma gäller I/O plattan där back med hörlurskontater etc... som hamnade lite mer åt ena hållet i "hålet". det påverkar inget direkt men är jäkligt störigt.
Där distanserna sitter är det liksom upphöjt, som en liten kulle och jag undrar om man kan skita i distanserna så att allt sitter "som det ska". Jag såg att på min gamla dator som jag köpten på elgiganten så fanns inga distanser, utan moderkortet vilade på dessa "kullar" som om det var inbyggda distanser.

Ska jag ta bort moderkortet och distanserna o sätta tillbaks kortet sen eller kommer det kortslutas??

//simp

Permalänk

Har själv aldrig hört om nåt annat som kan ersätta distanser så säger inget om de men att min tillit endast ligger hos riktiga distanser du monterar själv kan jag säga.

Permalänk

Aldrig hört om något annat heller, och jag vågar inte chansa för de blir både jobbigt och dyrt om något går i sönder. Dessutom står det ju i manualen att man ska mondera distanserna. För övrigt fick jag bara med 2st när det behövs 6st:P

Permalänk

Har själv haft ett chassi med små kullar och jag monterade inga distanser där utan endast på de ställen de saknades på.
Men för att bli helt säker, eftersom jag vid en snabb koll inte hittar någon bild invändigt på chassiet. Sitter dessa kullar direkt under hålen i moderkortet samt passar skruvarna direkt i hålen som ska återfinnas i kullarna. Dessutom, är de distanser som skickades med lika höga som dessa kullar? Så att moderkortet ligger helt plant över distanserna, kolla eventuellt med en linjal, så att distanserna är på samma höjd.
Om ja, då skulle jag bara sätta dit distanserna till de hål i moderkortet som inte täcks av kullarna.
Om du har möjlighet så skulle en bild på insidan underlätta.

//Freezer

Visa signatur

Cooler Master Silencio S600, MSI x99A SLI Plus, i7-5820, Hyper 212 Evo, Geforce GTX 770, 16 GB Corsair Vengeance, Kingston SNV2S1000G, HDD *6, EVGA G2 750W, Windows 10 Pro 64bit.
Dell Latitude 5490, Win 11 Pro 64bit. Synology DS413j.
*Citera om du vill ha svar*

Permalänk
Medlem

Kolla även att kullarna inte är för stora (med stora menar jag fysiska ytan som har kontakt med moderkortet på undersidan) om det visar sig att det är plant jämfört med distanserna vid hålen som det fattades kullar på, de får INTE kortsluta något som sitter runtom skruvhålet på undersidan... Det kommer garanterat betyda åtminstone brännt moderkort om de rör något de inte ska på undersidan..

Visa signatur

AMD Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte B650 Aorus Elite AX | Corsair 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 Vengeance RGB | PowerColor Radeon RX 6800 XT 16GB Red Dragon | Fractal Design Torrent Compact | Seasonic Prime GX 1300W | MSI Optix MAG274QRF-QD + HP ZR24w | WD Black SN850X 2TB | Windows 11 Home 64-Bit |

Permalänk
Medlem

En lösning som några chassitillverkare använt sig av under många år. De helt standardplacerade distanserna är ersatta av stansade upphöjningar. Hål som däremot inte används av alla moderkort får du istället använda vanliga distanser.

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Medlem

Du har 4 "kullar" i chassit så montera distanserna på de 2 resterande hålen.

Permalänk

jag ska plocka ut moderkortet o kolla om det funkar att sätta fast det på kullarna, så fort min hand är i normal funktion igen. trillade på jobbet o skadade v.hand:(

tack för hjälpen grabbar!