ThinkPad - fortfarande bäst? Alternativ?

Permalänk

ThinkPad - fortfarande bäst? Alternativ?

Jag har en längre tid sneglat på ThinkPads då dom (i alla fall tidigare) haft väldigt gott rykte. I dag äger jag en MacBook Pro som jag är väldigt nöjd med. Rent utformningsmässigt älskar jag den, dock är jag inte jätteförtjust över OS X eller Apple som företag så jag har börjat snegla på alternativ vilket inte direkt verkar finnas.

Det verkar som ThinkPad verkligen var det som gällde förr i tiden men jag vet inte om det stämmer nu i "modern tid", speciellt nu när Lenovo äger märket.

På CES annonserades ThinkPad E420s som ser väldigt trevlig ut. Det som är viktigt för mig i en Laptop är främst bra skärm, skönt tangentbord, stor touchpad gärna med multi-touch (tvåfinger-scroll vertikalt och horisontellt räcker) och smal design (detta verkar svårt när jag vant mig vid MacBook Pro då de flesta laptops verkar vara ganska tjocka eller kil-formade) och så klart hyfsad batteritid.

Så min fråga är helt enkelt. Är ThinkPads fortfarande bra? Jag har hört mycket om att tangentborden ska vara fantastiska, stämmer det? Jag har även hört att skärmarna ofta är riktigt dåliga, speciellt dålig betraktningsvinkeln.

Det jag främst är intresserad av är det som finns i 13"-klassen på runt 10.000 kr som maxgräns. Använder laptopen i första hand som utvecklingsmaskin när jag är på resande fot.

Visa signatur

"Knowledge amplification. What he learns, we all learn. What he knows, we all benefit from."

Permalänk
Medlem

Jag kan säga så att min gammla skoldator som är/var just en Thinkpad är grym, den är iofs från ~2005 så prestandan är inte något att hurra för, men det är riktigt bra kvalite på den och touchpaden är riktigt bra! fakist inte kännt på någon annan laptop som har så bra touchpad! Den är lätt och smidig också. Skulle jag köpa en laptop igen skulle det bli en Thinkpad! Något som är dåligt på den är just skärmen & prestandan, men finns ju såklart bättre nu.

Permalänk
Medlem

Har en thinkpad på jobbet också, vet inte exakt hur gammal ..Core2Duo iaf.. Funkar bra

MEN .. FN-KNAPPEN PÅ FEL STÄLLE.. hatar! (visst man kan bli van, men på resten av datorerna jag använder är den rätt så )

Visa signatur

Citera för svar
Det är aldrig för sent att ge upp!

Permalänk
Medlem

Touchpad? Fy ... ThinkPads trackpoint däremot. Det är grejer det.

Permalänk
Medlem

Annars antar jag att HP Elitebook/Probook kan vara ett tänkbart alternativ

Visa signatur

Citera för svar
Det är aldrig för sent att ge upp!

Permalänk
Medlem

Jag skulle nog säga kvalitetsmässig att Elitebook står över Thinkpad, skärmarna är bedrövliga på nya Thinkpadsen.

Permalänk
Medlem

Vi har thinkpads i skolan. vet dock inte vilken modell men dom är härliga och göra med.

Visa signatur

- Xbox One Series X -
- Mac Mini M1 -
- MacBook Pro 14 M3 Pro -
- iPhone 15 Pro -