80 arbetslösa nyanlända invandrare prioriteras före arbetslösa i Kristianstad

Permalänk
Medlem
Skrivet av Haricots:

Själv bor jag i Umeå som är en stad som har vuxit väldigt snabbt, en dubbling av antalet invånare de senaste 50 åren, och då är det i huvudsak inflyttning från närliggande städer som orsakat det.
Jag tror att andelen av de som flyttade som under en längre tid jobbade kvar i sin tidigare stad eller som hade eget företag som de kunde ta med sig bara utgör en liten del av dem vilket innebär att de flesta var ARBETSLÖSA inflyttare.
Tänk vilken negativ effekt det måste ha varit för en stad på ca 30000, där det säkert redan fanns arbetslöshet innan, att på kort tid få tiotusentals arbetslösa inflyttare. Det här måste ju innebära att vi har en arbetslöshet på över 50%.

Märkligt nog så verkar det som om likvärdiga städer har ungefär samma arbetslöshet (förutom Umeå då, här är det staten som döljer 80% av arbetslösheten) trots att vissa städer borde växa (med ARBETSLÖSA inflyttare) och andra krympa. Men då tanken att arbetstillfällen skapas genom vår konsumtion och således reglerar arbetstillfällena efter befolkningsstorleken är så absurd finns det bara en slutsats kvar: Det är ni heroiska lokalpatrioter som sett till så att befolkningen i städer stämmer med de arbetstillfällen som staden är född med.
Tack för ert arbete! Jag hade uppskattat om ni kunde se till så att Umeå blir av med sina ~40000 arbetslösa nykomlingar som tynger ner hela vår stad. Varför ska någon jävla inlänning komma hit och ta våra jobb?!

Men du, jag flyttade ifrån Umeå i januari, och för mig är student = arbetslös så du får dra av en person från de där inlänningarna, dvs ni har nu enbart 39 999 arbetslösa inlänningar att bekymmra er över.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Henrik21:

Fast för att dra paralleller än en gång, bör man inte ha ett jobb när man gått ut gymnasiet? Kanske dags för ännu strängare krav även där? Eller är det okej att lalla på om man är född i rätt land?

Du misslyckas lite med logiken där.

Jag tycker inte det vore det minsta konstigt ifall jag flyttade till Norge, vägrade skaffa mig ett jobb inom ett år o sen blir av med all form av ersättning, det vore det mest logiska enligt mig. Är man född i Norge så bör man omfattas av Norska välfärden, är man född i Sverige bör man omfattas av Svenska välfärden.

Tycker du verkligen det var svårt att förstå?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av CSM101:

Men du, jag flyttade ifrån Umeå i januari, och för mig är student = arbetslös så du får dra av en person från de där inlänningarna, dvs ni har nu enbart 39 999 arbetslösa inlänningar att bekymmra er över.

Du är verkligen inte rätt person för att sitta där och låtsas vara självuppoffrande!

Vet du i vilken kommun som Umeå universitet gjorde alla inköp i? Jo, i Umeå kommun. Vilken är då kommunen du nu inte tänker betala kommunalskatt i? Jo, Umeå kommun...

Vet du vad som ägs av kommunen? Jo, Länstrafiken.

Då är det väl säkert en slump att Länstrafiken drog in resor precis samma månad som du övergav oss.
http://vk.se/Article.jsp?article=411677

Vad skulle hända om någon äldre dam mitt i vintern skulle vara beroende av att resorna gick som de gjorde?

Ska hon då få frysa ihjäl på den ödsliga busshållplatsen för att du inte kunde vänta på en tjänst i Umeå?

Är det vad hon FÖRTJÄNAR efter att ha slitit ett helt yrkesliv?

Hon har kanske inte ens rest utanför länets gränser då hon jobbat så mycket och genom det varit med och betalat för din utbildning, men du tar första chansen du får för att ÖVERGE staden och kvinnan när de är som sårbarast trots att de villkorslöst gett dig så mycket.

Jag hoppas att du kommer att få se hennes hopplösa blick och de blåfrusna läpparna varje gång du sluter ögonen, men du är säkert så kall att du kommer att ha glömt henne imorgon. Tänk om hon hade varit din mor.

Att du sedan har mage att strö salt i såren med det uppenbart orimliga förslaget med att behålla någon från inlandet...

Hur tror du att de få äldre som fortfarande lever efter att du är klar med dem kommer reagera om gatorna fylls med udda människor med långt svart hår och morbida Rock'n'Roll-T-tröjor med dödskallar och ormar på?
Är inte sorgen över de bekanta vars liv du "bortprioriterat" nog MED påfrestning för dem?

Vad är det för jobb som du tänkte att din "ersättare" skulle "få"? Du skulle säkert tycka att det vore väldigt lustigt om han får jobb på den begravningsbyrå som får ta hand om begravningen av den ihjälfrusna damen.

Räcker det inte snart?

Jag förstår inte verkligen inte hur du kan hata de äldre så passionerat att du gör något som att flytta.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kern:

"
"Att man gömmer undan jobb åt nyanlända arbetslösa invandrare skulle inte förvåna mig heller"
HAHAHA Jag sitter själv på arbetsgivarstolen och anställer folk.
Skulle vilja se den arbetsgivare som gömmer undan behovet av arbetskraft. När behovet uppkommer är det snabba puckar som gäller min vän.
Men du är ganska så rolig men ack så vilseledd.

Tja kommuner gör det mer eller mindre, dvs skippa skilldnaden på inv o sve nu..
Vissa fas3 platser är enligt min mening istället för extra anställd.
Ett ex->
Jobbade åt kommun en period o det var i behov att anställa en till anställd men i slutändan var det för dyrt(nån politiker ville nog höja sin lön lite). Då kom dom på den goda iden o ta in en fas3 person, kvalifikationerna den personen skulle ha var Körkort/viss trädgårdsvana med div trädgårdsmaskiner/självklart kunna jobba självständigt!.
Arbetsförmedlingen kom dit med en person o han fick sina arbetsuppgifter tilldelat. GG där har dom en "anställd" för 5-6k/månad. personen i fråga fick jobb på annat ställe 7-8mån efter o samma dag som han "sluta" tog dom in en ny^^

Sen givetvis kan det väl vara bra i vissa fall för en långtidsarbetslös att komma ut på praktik/lära sej nya saker etc. Samt kunna lämna nån aktuellt referans om hur man sköter sej osv..
Men att strunta i o anställa då detta är ett billigare sätt samt att personer gör samma saker för 5-6k som andra har 20k för är inte riktigt rätt. Vet allt för många ställen som gör som ovan..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozeroun:

Eftersom den andra blev låst

Det jag inte förstår med "höjd pensionsålder" nu pratar man om från 65 till 69

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/hojd-pensionsalder-ska-u...

– När medellivslängden stiger och de materiella kraven under ålderdomen ökar kommer fler att behöva jobba lite längre än i dag, annars blir pensionerna lägre, sade han.

Så de äldre som redan har jobb, är det viktigt att dom jobbar längre

Men varför tar vi då in tusentals arbetslösa invandrare?

Förstår inte logiken? Då blir det ju de äldre som försörjer de arbetslösa invandrarna!

Vad är det som egentligen är det underliga? Om du lever längre så behövs det ju mer pengar för att finansiera din pension. Anledningen att du lever längre är ju för att du har bra levnadsstandard och kan vara frisk längre. Din kropp är inte lika sliten som för en person som var gammal för 30-40 år sedan helt enkelt.

Återigen drar du vilda parareller till invandrare, du gör ju inget försök i att belägga att det ena beror på det andra. Precis som någon skrev tidigare så kan du ju inte ta in arbetande invandrare precis, hur skulle det se ut? Självklart är de arbetslösa när de kommer hit och när de sätts i arbetsmarknadsåtgärder ämnade för att få ut dem i arbete så gnäller du också.

De behöver ju underlättas för att de har svårare att komma in på en okänd arbetsmarknad. Om vi drar en av dina vilda parareller så skulle du säkert behöva extra mycket hjälp att komma åt arbetsmarknaden i Kina om du tvingades fly dit, för att kineserna vet redan hur den fungerar och de talar språket osv. Därmed för att kunna få dig i arbete så skulle den kinesiska regeringen försöka underlätta för din introduktion dit.

Och i och med att arbetslöshet INTE är ett nollsummespel, dvs bara för att du får ett arbete så innebär det inte automatiskt att en stackars kines blir utan. Han kanske får ett arbete dan efter eller börjar plugga eller vad som helst. Det vet vi inte. Vad vi vet är att det är idiotiskt att tro att det är något slags förenklat spel där du drar bort ett arbete när någon får jobb och lägger till när ett nytt arbete introduceras på AMS. Så funkar det inte i verkligheten.

Arbetsmarknaden är oerhört rörlig och komplex. Du kan dra hur många vilda slutsatser som helst men du kan inte belägga att bara för att du tar in 20 000 invandare (som du självklart inte kan veta om de alla blir arbetslösa, arbetande eller ens om de stannar i landet) skulle ha något med dina föräldrars pension att göra. Det är helt bisarrt att tro att du kan göra sådana kopplingar.

Tror du verkligen världen är så där enkel?

*** EDIT ***

Här har du en anledning att det går dåligt för pensionärerna:

http://www.vk.se/Article.jsp?article=417863

Säkerheten på leklandet gör att barn skadar sig ofta. Gissa vem som betalar kalaset? Vi skattebetalare förstås! Pengar som skulle kunna användas för att pensionärerna skulle kunna få en hundring extra i månaden! Skandal.

Om vi kraftigt begränsar barnens tillgång till lekplatser så skulle skadorna minska och vi skulle spara miljoner. Det här gäller självklart på en nationell nivå. Barn får bara vistas korta begränsade perioder och under direkt uppsikt vid alla lekplatser, tivolis o.s.v Pensionerna skulle räddas och samtidigt får vi barnkullar som är mindre skadebenägna med gamla benbrott som måste läkas och liknande.

Miljoner och åter miljoner kronor som ska gå direkt till pensionärerna!

Visa signatur

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Permalänk

Skillnaden mellan en person i nöd som bor i sverige och utomlands är att den som bor i sverige är vårt problem, de utomlands så ska vi bara hjälpa till lika mycket som de andra länderna gör.
Alltså vi tar bara in lika många flyktingar som vi måste. Sedan har vi arbetskraftsinvandring, där det kan finnas en poäng med lite protektionism (o.b.s. lite) , men inget stort hinder får finnas och man kan diskutera hur lång tid någon måste ha arbetat för att få medborgarskap likaså få bidrag. Detsamma hur länge en arbetskraftsinvandrare ska ha arbetat här innan resten av familjen får komma hit och utnyttja vårat system (skola etc). Om personen verkligen har en unik kompetens borde detta vara från dag 1, men hur göra sånt i praktiken?
Hur gör t.ex. Usa, det är inte bara att som svenne flytta dit med familj och tro att man ska få allt.

Annars så tycker jag att alla i sverige borde ha rätt till samma minimumsumma, oavsett varifrån de kommer eller vilken lön de har haft. Folk kan dock välja gå med i en arbetslöshetsförsäkring, där de får mer pengar vid arbetslöshet, men de extra pengarna ska då enbart komma från denna kassa. Staten ska ej gå in och ge vissa mer betalt. Nu fungerar i.o.f.s. socialbidrag så, men pengar från försäkringskassan etc varierar.

Så jag tycker debatten är knepig. Att ha olika regler för svenska medborgare är knappast inte bra, ingen som helst hänsyn ska tagas till varifrån någon ha kommit ifrån eller vilken religion någon för ögonblicket påstår sig tro på, då man talar om vad någon ska få.
Alltså samma villkor för alla är det jag förespråkar, argumentet att jag kommer från X och då ska ha rätt till X-A tycker jag är fel. T.ex. kräva modersmålsundervisning och annat.
*edit*
Det enda med modersmålundervisning är att detta kan vara en bra kompetens för landet, då det i framtiden behövs svenskar som kan olika språk. Och det då kan vara smart att föra en skolpolitik som tar till vara på personers individuella "förutsättningar" och anpassar utbildningen i mån av resurser, så att den blir så bra för varje individ som möjligt.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk

Kan inte vi arbetslösa svenskar få samma generösa bidrag som invandrare? Kommer verkligen invandrare få jobb lättare eller blir det motsatt effekt.

Visa signatur

CPU: E2500k 4.9ghz GPU: AMD 290x

Permalänk
Medlem
Skrivet av SueCia:

Du misslyckas lite med logiken där.

Jag tycker inte det vore det minsta konstigt ifall jag flyttade till Norge, vägrade skaffa mig ett jobb inom ett år o sen blir av med all form av ersättning, det vore det mest logiska enligt mig. Är man född i Norge så bör man omfattas av Norska välfärden, är man född i Sverige bör man omfattas av Svenska välfärden.

Tycker du verkligen det var svårt att förstå?

Varför är det misslyckad logik? Varför ska en person som fötts i rätt land kunna leva på andra obegränsad tid? Det talar mot all logik som finns, men du verkar vara av annan åsikt.

Staten/Samhället ska inte stödja personer som inte vill arbeta in absurdum, vilket man gör idag. Personligt ansvar verkar helt överskattat bland många.

Visa signatur

-EP45-DS3 -C2D 8500 -8GB OCZ DDR2 PC6400 -PowerColor 7990 -Corsair 850W -LG W2600HP BF

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozeroun:

Eftersom den andra blev låst

Det jag inte förstår med "höjd pensionsålder" nu pratar man om från 65 till 69

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/hojd-pensionsalder-ska-u...

– När medellivslängden stiger och de materiella kraven under ålderdomen ökar kommer fler att behöva jobba lite längre än i dag, annars blir pensionerna lägre, sade han.

Så de äldre som redan har jobb, är det viktigt att dom jobbar längre

Men varför tar vi då in tusentals arbetslösa invandrare?

Du kan ju fundera på vad som händer om vi inte gör något åt pensionerna och samtidigt inte släpper in nytt folk...

Fina weaselwords i sista meningen. "[T]a in" tusentals arbetslösa invandrare. Finn minst tre fel med den meningen.

Skrivet av Ozeroun:

Förstår inte logiken? Då blir det ju de äldre som försörjer de arbetslösa invandrarna!

Hehe, ta ett väl känt och undersökt samhällsfenomen i Europa, låtsas som problemet är nytt och formulera det tvärt emot verkligheten. Att du inte förstår logik vet vi redan. Pensionssystemet har sin grund i en tid där utbetalningarna varade ett fåtal år. Ökad livslängd ger ohållbara utbetalningar eftersom pensionssystemet är ett slags pyramidspel från svunnen tid. För att folkpensionärer ska ha ett skvatt i framtiden krävs att vi jobbar längre och att vi är flera som jobbar. Gärna i relativa termer förstås (låg arbetslöshet, etc), men främst i absoluta termer. Vi behöver en större befolkning för att försörja en åldrande population. Då äldrevårdsrobotarna verkar dröja samtidigt som dessa inte skapar pensionspengar så kommer det behövas mer aktiv arbetskraftsinvandring (då kan man börja tala om "ta in" som aktiv handling). Det gäller inte bara Sverige, utan större delen av Europa, mycket tack vare våra socialistiska system som förutsatte en snabb död efter pensioneringen och en demografisk profil som inte längre gäller. Spanien är nog det värsta exemplet. De lär behöva uppemot tiotals miljoner nya invånare. En invandrare blir också produktiv snabbare än en infödd, men har samtidigt kortare arbetsliv framför sig, lite beroende på snitt och hur man modellerar.

Men kontentan är att det är komplett uppochnervänt att tro att äldre ska jobba mer för att försörja invandrare. Det är ju precis tvärt om. Om pensionsåldern är fortsatt låg behöver färre försörja allt fler. Höjer man pensionsåldern, blir det flera som försörjer något färre. Att man manipulerar pensionsåldern för att kunna "ta in" maximalt med invandrare är ju bara någon sorts fantasifull konspirationsteori med unkna undertoner.

Själv förstår jag inte riktigt varför saker som pension och pensionsålder prompt måste vara i händerna på politikers nycker. Jag och endast jag avgör väl själv om och när jag slutar arbete, baserat på hur mycket pengar jag sparat?

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Skrivet av Henrik21:

Varför är det misslyckad logik? Varför ska en person som fötts i rätt land kunna leva på andra obegränsad tid? Det talar mot all logik som finns, men du verkar vara av annan åsikt.

Staten/Samhället ska inte stödja personer som inte vill arbeta in absurdum, vilket man gör idag. Personligt ansvar verkar helt överskattat bland många.

För att folket stöder en sådan politik genom deras val.
Annars tror jag inte på ren kapitalism, då vi får problem att utöva fascism för att hindra folk ta saker som vi utger oss för att äga. Jag vill ha ett bra skyddsnät och socialkontoret idag ställer krav till vanligt folk som att de måste göra skitjobb.

Skrivet av MBY:

Själv förstår jag inte riktigt varför saker som pension och pensionsålder prompt måste vara i händerna på politikers nycker. Jag och endast jag avgör väl själv om och när jag slutar arbete, baserat på hur mycket pengar jag sparat?

Det kan du redan göra idag, bara det att en du inte får ta ut de pengar som staten har sparat åt dig före en viss ålder. (60 eller vad det nu kan vara, dock brukar folk vänta tills minst 62 )

Jag tycker annars det är synd att tråden med pension blev låst då denna berör ett mycket intressant ämne. Folk i allmänhet idag vid 65år är inte, vad jag upplever, i så dåligt skick så det bara är att skicka dem ner för ättestupan med en gång utan att fundera det minsta.
Snarare är det gott om väldigt duktig unik kompetens som är runt 65år, men som p.g.a. slentrian vägrar utföra något arbete. Och folk i allmänhet (vad jag upplever) som är snart 65år är förbannade idag, för varför ska de behöva arbeta mer? De har gjort sitt, det är deras tid att bara njuta av livet därefter.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Haricots:

Själv bor jag i Umeå som är en stad som har vuxit väldigt snabbt, en dubbling av antalet invånare de senaste 50 åren, och då är det i huvudsak inflyttning från närliggande städer som orsakat det.
Jag tror att andelen av de som flyttade som under en längre tid jobbade kvar i sin tidigare stad eller som hade eget företag som de kunde ta med sig bara utgör en liten del av dem vilket innebär att de flesta var ARBETSLÖSA inflyttare.
Tänk vilken negativ effekt det måste ha varit för en stad på ca 30000, där det säkert redan fanns arbetslöshet innan, att på kort tid få tiotusentals arbetslösa inflyttare. Det här måste ju innebära att vi har en arbetslöshet på över 50%.

Märkligt nog så verkar det som om likvärdiga städer har ungefär samma arbetslöshet (förutom Umeå då, här är det staten som döljer 80% av arbetslösheten) trots att vissa städer borde växa (med ARBETSLÖSA inflyttare) och andra krympa. Men då tanken att arbetstillfällen skapas genom vår konsumtion och således reglerar arbetstillfällena efter befolkningsstorleken är så absurd finns det bara en slutsats kvar: Det är ni heroiska lokalpatrioter som sett till så att befolkningen i städer stämmer med de arbetstillfällen som staden är född med.
Tack för ert arbete! Jag hade uppskattat om ni kunde se till så att Umeå blir av med sina ~40000 arbetslösa nykomlingar som tynger ner hela vår stad. Varför ska någon jävla inlänning komma hit och ta våra jobb?!

Ja varför tas inte urbaniseringen upp som ett problem? Anar jag en konspiration där politikerna försöker dölja problemet från oss Svenskar™?

Tack för ett gott skratt som förgyllde min dag.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Avstängd
Skrivet av bud_bundy:

Det kan du redan göra idag, bara det att en du inte får ta ut de pengar som staten har sparat åt dig före en viss ålder. (60 eller vad det nu kan vara, dock brukar folk vänta tills minst 62 )

Visst är det så, men jag tror att du förstod vad jag menade ändå. De facto är väldigt många svenskars försörjning beroende av politiska nycker, ideologi och moden, både före och efter pensionen.

Edit: Att tråden om pensioner låstes är inte så konstigt. Det beror inte på att ämnet är ovidkommande utan därför att den inledande frågeställningen var nonsens och felaktigt dikotomisk. Somliga har en hög kvot av [låsta trådar]/[skapade trådar] beroende på oseriös ansats snarare än att ämnet i sig är ointressant. Go figure.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Haricots:

Du är verkligen inte rätt person för att sitta där och låtsas vara självuppoffrande!

Vet du i vilken kommun som Umeå universitet gjorde alla inköp i? Jo, i Umeå kommun. Vilken är då kommunen du nu inte tänker betala kommunalskatt i? Jo, Umeå kommun...

Vet du vad som ägs av kommunen? Jo, Länstrafiken.

Då är det väl säkert en slump att Länstrafiken drog in resor precis samma månad som du övergav oss.
http://vk.se/Article.jsp?article=411677

Vad skulle hända om någon äldre dam mitt i vintern skulle vara beroende av att resorna gick som de gjorde?

Ska hon då få frysa ihjäl på den ödsliga busshållplatsen för att du inte kunde vänta på en tjänst i Umeå?

Är det vad hon FÖRTJÄNAR efter att ha slitit ett helt yrkesliv?

Hon har kanske inte ens rest utanför länets gränser då hon jobbat så mycket och genom det varit med och betalat för din utbildning, men du tar första chansen du får för att ÖVERGE staden och kvinnan när de är som sårbarast trots att de villkorslöst gett dig så mycket.

Jag hoppas att du kommer att få se hennes hopplösa blick och de blåfrusna läpparna varje gång du sluter ögonen, men du är säkert så kall att du kommer att ha glömt henne imorgon. Tänk om hon hade varit din mor.

Att du sedan har mage att strö salt i såren med det uppenbart orimliga förslaget med att behålla någon från inlandet...

Hur tror du att de få äldre som fortfarande lever efter att du är klar med dem kommer reagera om gatorna fylls med udda människor med långt svart hår och morbida Rock'n'Roll-T-tröjor med dödskallar och ormar på?
Är inte sorgen över de bekanta vars liv du "bortprioriterat" nog MED påfrestning för dem?

Vad är det för jobb som du tänkte att din "ersättare" skulle "få"? Du skulle säkert tycka att det vore väldigt lustigt om han får jobb på den begravningsbyrå som får ta hand om begravningen av den ihjälfrusna damen.

Räcker det inte snart?

Jag förstår inte verkligen inte hur du kan hata de äldre så passionerat att du gör något som att flytta.

Jävla Yvonne... Visste att denkärringen skulle sätta käppar i hjulet för mig.

Permalänk
Medlem

http://www.skanskan.se/article/20110101/MALMO/701019983/1004/...

Mariama är en normalstor baby och väger drygt 3,5 kilo. Hon är väldigt stillsam när Skånska Dagbladet är på besök. – Det är mest sova och amma än så länge, säger Hodan Ahmed. Pappa är hemma med Mariamas storasyskon, två bröder och en syster i åldrarna två till sju år.

Varför ska min mamma som går om pension om några år tvingas jobba längre för att försörja denna muslimska mamma som ALDRIG har jobbat och ALDRIG kommer att jobba!

Varför ska JAG tvingas jobba mer för att få mer än henne? Varför ska JAG tvingas jobba LÄNGRE för att få mer än henne?

Hon har bott i Sverige i 8 år! Fött alla 4 ungar i Sverige!

Hon har aldrig jobbat, kommer ALDRIG att jobba. Hennes ungar kommer INTE jobba de närmaste 10-20 åren

Varför gääer INTE arbetande timmar denna muslismka mamma men en 65 årig svensk?

Jo för den muslimska mamman är inkompetent och kan INTE ta över min mammas jobb!!

Permalänk
Medlem
Skrivet av MBY:

Visst är det så, men jag tror att du förstod vad jag menade ändå. De facto är väldigt många svenskars försörjning beroende av politiska nycker, ideologi och moden, både före och efter pensionen.

Edit: Att tråden om pensioner låstes är inte så konstigt. Det beror inte på att ämnet är ovidkommande utan därför att den inledande frågeställningen var nonsens och felaktigt dikotomisk. Somliga har en hög kvot av [låsta trådar]/[skapade trådar] beroende på oseriös ansats snarare än att ämnet i sig är ointressant. Go figure.

Varför är ämnet ointressant? Jo för ni asylvänsterns argument håller inte?

Rimligt att en 2 barns familj som aldrig jobbat får mer i bidrag än en svenne som jobbat 50 år och betalat skatt?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozeroun:

http://www.skanskan.se/article/20110101/MALMO/701019983/1004/...

Mariama är en normalstor baby och väger drygt 3,5 kilo. Hon är väldigt stillsam när Skånska Dagbladet är på besök. – Det är mest sova och amma än så länge, säger Hodan Ahmed. Pappa är hemma med Mariamas storasyskon, två bröder och en syster i åldrarna två till sju år.

Varför ska min mamma som går om pension om några år tvingas jobba längre för att försörja denna muslimska mamma som ALDRIG har jobbat och ALDRIG kommer att jobba!

Varför ska JAG tvingas jobba mer för att få mer än henne? Varför ska JAG tvingas jobba LÄNGRE för att få mer än henne?

Hon har bott i Sverige i 8 år! Fött alla 4 ungar i Sverige!

Hon har aldrig jobbat, kommer ALDRIG att jobba. Hennes ungar kommer INTE jobba de närmaste 10-20 åren

Varför gääer INTE arbetande timmar denna muslismka mamma men en 65 årig svensk?

Jo för den muslimska mamman är inkompetent och kan INTE ta över min mammas jobb!!

Var står det att hon aldrig arbetat i sverige? Var står det att hon aldrig kommer att arbeta? Fan vad du hittar på Du sitter ju bara där och fabulerar.

Ärligt talat? Du sitter ju och ljuger ihop vad du känner för. Rena fantasier. Är det meningen att vi ska ta dig på allvar? Du är ju bara en lögnare.

Skrivet av Ozeroun:

Varför är ämnet ointressant? Jo för ni asylvänsterns argument håller inte?

Rimligt att en 2 barns familj som aldrig jobbat får mer i bidrag än en svenne som jobbat 50 år och betalat skatt?

Nu sitter du och ljuger igen. Han skrev ju att ämnet ÄR intressant, men att DU inte lyckas lägga fram något som har ett diskussionsvärde.

Permalänk
Skrivet av Ozeroun:

http://www.skanskan.se/article/20110101/MALMO/701019983/1004/...

Mariama är en normalstor baby och väger drygt 3,5 kilo. Hon är väldigt stillsam när Skånska Dagbladet är på besök. – Det är mest sova och amma än så länge, säger Hodan Ahmed. Pappa är hemma med Mariamas storasyskon, två bröder och en syster i åldrarna två till sju år.

Varför ska min mamma som går om pension om några år tvingas jobba längre för att försörja denna muslimska mamma som ALDRIG har jobbat och ALDRIG kommer att jobba!

Varför ska JAG tvingas jobba mer för att få mer än henne? Varför ska JAG tvingas jobba LÄNGRE för att få mer än henne?

Hon har bott i Sverige i 8 år! Fött alla 4 ungar i Sverige!

Hon har aldrig jobbat, kommer ALDRIG att jobba. Hennes ungar kommer INTE jobba de närmaste 10-20 åren

Varför gääer INTE arbetande timmar denna muslismka mamma men en 65 årig svensk?

Jo för den muslimska mamman är inkompetent och kan INTE ta över min mammas jobb!!

För ditt eget bästa läs på lite argumentationsteknik.
Du har rätt i vissa saker du säger, men genom att argumentera som du gör, så får du knappast inte igenom det du säger.
Vad har den nyfödda barnet vikt som du bl.a. fetmarkerade, med höjd pensionsålder att göra? Dina argument är typiska ignoratio elenchi (irrelevant information för sakfrågan, även om påståendena är rätt) ihopblandat med halmgubbar.
Om du ej gillar att läsa så rekommenderar jag att se kreationistpåståenden på youtube och se hur folk debunkar dessa.

Skrivet av Ozeroun:

Varför är ämnet ointressant? Jo för ni asylvänsterns argument håller inte?

Rimligt att en 2 barns familj som aldrig jobbat får mer i bidrag än en svenne som jobbat 50 år och betalat skatt?

Varför göra halmgubbar och varför använda argumentum ad hominem (personangrepp) där denna är en halmgubbe?

Det sista påståendet, ja varför ska en 2 barns familj ha mer än en svenne, är väl för att de är fler personer? Nu vet jag inte riktigt hur du menade, iaf genom att göra stora argumentationsfel som du gjorde i början ignoreras ofta dina påståenden som det kanske finns lite poäng i.

Så jag skriver inte detta för att vara taskig, snarare motsatsen. Om man gör stora argumentationsfel, så kvittar det ofta om man kommer med något vettigt påstående. Folk hänger upp sig på argumentationsfelen och ditt vettiga påståendet blir glömt.

Jag ser också många problem med dagens politik, men lösningen är inte så enkel. Dessutom bör man vara generell, en etnisk svensk som väljer att bli avelssto och statlig försörjd är samma sak som en invandrare som gör samma sak.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozeroun:

Varför är ämnet ointressant? Jo för ni asylvänsterns argument håller inte?

Rimligt att en 2 barns familj som aldrig jobbat får mer i bidrag än en svenne som jobbat 50 år och betalat skatt?

Två arbetslösa svennar med två barn tjänar också mer än en turk som jobbat 50 år.

Är du så dum att du inte inser är att du jämför pengarna som en person får med pengar som en familj på fyra personer får. En tvåbarns svennefamilj på bidrag får också mer än en turk som jobbat i 50 år.
Även svennen har rätt till de flesta av bidragen som turkfamiljen får, sen att denne inte uppfylkler alla krav och därför inte får samma bidragspengar är en annan femma.

En femma som du inte förstår.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozeroun:

Varför är ämnet ointressant? Jo för ni asylvänsterns argument håller inte?

Rimligt att en 2 barns familj som aldrig jobbat får mer i bidrag än en svenne som jobbat 50 år och betalat skatt?

Men för i helv... Om du inte är läs- och skrivkunnig, vad fan gör du i denna forumdel?
Det är ju bara tragikomiskt att du anklagar folk för att vara "vänster" när du verkligen målar upp bilden av dig själv som en lågutbildad imbecill, sinnesslö och okunnig nazihippie i en offerposition utan eget ansvar som grämer sig över att inte få inkassera tillräckligt med bidrag? Jösses! Idéerna du kommer med förutsätter vissa saker som visar att du har noll och intet koll på ekonomi, statsfinanser, invandring, pensionssystem och skatter. Du verkar tro att ekonomin är ett nollsummespel, att mer pengar till pension är mindre pengar till X och vice versa (stalltips: det är tvärt om). Dessutom lider du svårt av den vänsterfödda idén att staten styr allt, kan påverka och åtgärda allt, ansvarar för allt och ska ta hand om allt.

Det sorgligaste av allt är att alla faktiska eventuella problem i invandringens kölvatten drunknar totalt i floden av neorasistisk idioti. Ni kidnappar ju frågan totalt. Det är helt enkelt inte möjligt att ha en riktig debatt om invandring när xenofobiska byfånar får hitta på siffror och samband som inte existerar och har mage att ställa alla kritiker mot "väggen" i en flod av "varför är det [påhittat] så"-frågor.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem
Citat:

en lågutbildad imbecill, sinnesslö och okunnig nazihippie i en offerposition utan eget ansvar som grämer sig över att inte få inkassera tillräckligt med bidrag

Tycker detta summerar det ganska bra. Därför är den här tråden ointressant. Ett litet tips till trådskaparen, du gör dina åsiktsvänner en otjänst genom att yttra dig i saken. Ingen orkar lyssna till ditt så kallade budskap, eftersom det drunknar i det faktum att du för fram det lika bra som en strykrädd tolvåring som desperat ser sig om efter någon att beskylla för sin egen känsla av otillräcklighet och penisavund.

Visa signatur

"What doesn't kill you makes you smaller" - Super Mario

Permalänk
Medlem
Skrivet av CSM101:

Två arbetslösa svennar med två barn tjänar också mer än en turk som jobbat 50 år.

Är du så dum att du inte inser är att du jämför pengarna som en person får med pengar som en familj på fyra personer får. En tvåbarns svennefamilj på bidrag får också mer än en turk som jobbat i 50 år.
Även svennen har rätt till de flesta av bidragen som turkfamiljen får, sen att denne inte uppfylkler alla krav och därför inte får samma bidragspengar är en annan femma.

En femma som du inte förstår.

http://www.metrojobb.se/artikel/2011/02/09/43448/regeringen-j...

61 år 9 600 kr
65 år 12 700 kr
66 år 13 500 kr
67 år 15 100 kr
68 år 16 400 kr
69 år 17 900 kr

http://www.sollentuna.se/Sollentuna-kommun/Omsorg--socialt-st...

Ensamstående med hemmavarande barn med rätt till underhållsstöd

1 vuxen 8 760
1 vuxen som är inneboende 7 770

Ensamstående med hemmavarande barn utan rätt till underhållsstöd
1 vuxen med 1 barn 9 420
1 vuxen med 2 barn 10 470
1 vuxen med 3 barn eller fler 11 450

Ensamstående med hemmavarande barn med rätt till underhållsstöd
1 vuxen med barn (1 eller fler) 8 150

2 vuxna 13 290 (6 645 per person)

2 vuxna med 1 barn 14 260
2 vuxna med 2 barn 15 260
2 vuxna med 3 barn eller fler 16 640

Ska vi se om du kan svara på fakta?

Rimligt tusentals nya flyktingar som aldrig jobbat, aldrig kommer jobba får er än dina föräldrars penson som får lägre pension måste jobba längre?

Hur känns det att bli ägd??

Permalänk
Skrivet av TheJerk:

Tycker detta summerar det ganska bra. Därför är den här tråden ointressant. Ett litet tips till trådskaparen, du gör dina åsiktsvänner en otjänst genom att yttra dig i saken. Ingen orkar lyssna till ditt så kallade budskap, eftersom det drunknar i det faktum att du för fram det lika bra som en strykrädd tolvåring som desperat ser sig om efter någon att beskylla för sin egen känsla av otillräcklighet och penisavund.

Håller med vi som vill ha lite mer rättvisa är nazister, invandrare ska såklart prioriteras först och ska få högre bidrag. Synd att det är rättvist för elitister.

Visa signatur

CPU: E2500k 4.9ghz GPU: AMD 290x

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rastafelix:

Håller med vi som vill ha lite mer rättvisa är nazister, invandrare ska såklart prioriteras först och ska få högre bidrag. Synd att det är rättvist för elitister.

Det måste vara ett underbart privilegium att förenkla världen omkring sig som du gör. Jag önskar verkligen att jag hade den förmågan. Allt hade känts så mycket enklare. Bara att identifiera ett problem man upplever sig ha, hitta en folkgrupp som bär ansvaret för det och sedan hata hata hata hela dagen. Ljuvligt.

Visa signatur

"What doesn't kill you makes you smaller" - Super Mario

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozeroun:

http://www.metrojobb.se/artikel/2011/02/09/43448/regeringen-j...

61 år 9 600 kr
65 år 12 700 kr
66 år 13 500 kr
67 år 15 100 kr
68 år 16 400 kr
69 år 17 900 kr

http://www.sollentuna.se/Sollentuna-kommun/Omsorg--socialt-st...

Ensamstående med hemmavarande barn med rätt till underhållsstöd

1 vuxen 8 760
1 vuxen som är inneboende 7 770

Ensamstående med hemmavarande barn utan rätt till underhållsstöd
1 vuxen med 1 barn 9 420
1 vuxen med 2 barn 10 470
1 vuxen med 3 barn eller fler 11 450

Ensamstående med hemmavarande barn med rätt till underhållsstöd
1 vuxen med barn (1 eller fler) 8 150

2 vuxna 13 290 (6 645 per person)

2 vuxna med 1 barn 14 260
2 vuxna med 2 barn 15 260
2 vuxna med 3 barn eller fler 16 640

Ska vi se om du kan svara på fakta?

Rimligt tusentals nya flyktingar som aldrig jobbat, aldrig kommer jobba får er än dina föräldrars penson som får lägre pension måste jobba längre?

Hur känns det att bli ägd??

Kommer vi någonsin få ett begripligt inlägg från dig? Du har inte förklarat alls hur du tycker siffrorna är jämförbara. Du har inte förklarat hur du tror att pension och underhållsbidrag fungerar. Det enda vi förstår är att du faktiskt inte har en susning om hur pension fungerar och vem/vad som styr den. Du har ej heller förklarat hur det kan vara problem med för mycket jobb och för mycket bidrag. Du saknar förmåga att introspektivt upptäcka kognitiva dissonanser (nej, detta är inte ohämmade okvädningsord, jag är fullt allvarlig).

Säg mig, vilken pension är det du tror går till invandrare? Avtalspensionen, premiepensionen, inkomstpensionen eller garantipensionen?

Säg mig, tycker du det är en god egenskap att bestämma sig för en förklaring och låtsas som det vore en diskussion (du startade tråden. Hade verkligheten sett ut som du tror hade det liksom inte varit mycket till dikussion) samtidigt som du vägrar ta till dig alla hinter om att du kanske har fel från första början. Mekanismen fler-invandrare->äldre-måste-jobba-mer är komplett barock och bakvänd. Rätt mekanism är äldre-befolkning->vi-kommer-behöva-mer-invandring-om-vi-inte-jobbar-mer-och-längre.

Så i ditt xenofobiska lynne kan du ju se längre yrkesliv som garant på att vi inte behöver "ta in" så många svartfötter, musselmaner, kortskallar, sandnegrer, grottnegrer, stäppnegrer, bergsnegrer, isnegrer och risnegrer.

Om du inte hade huvudet fyllt med dynga kanske du hade fått plats med insikten att längre liv liksom implicerar längre yrkesliv för konstant välfärd.

Skrivet av Rastafelix:

Håller med vi som vill ha lite mer rättvisa är nazister, invandrare ska såklart prioriteras först och ska få högre bidrag. Synd att det är rättvist för elitister.

Bestäm er. Handlar det om att invandrare får för mycket bidrag eller för ofta bidrag eller för mycket jobb eller jobb för ofta?

Sluta gör dig själv till offer. Att vissa blir kallade för rasister och xenofober är uppenbart. Det är ju inte bidragen, pensionen och jobben som är problemen utan dessa är bara platshållare och MacGuffins för att ursäkta främlingsrädsla. Det är lätt att se eftersom de föreslagna "lösningarna" är olika former av sosseri, precis vad som orsakat problemen från början. Och problemen är förstås arbetsmarknads- och bidragspolitiken som behöver liberaliseras och marknadsanpassas, krav behöver ställas, bidrag ifrågasättas. Inte detaljstyras och finregleras, det är precis det vi redan har för mycket av. Invandrare ska naturligtvis ha mindre bidrag, men så ska också svenskarna. Detta kan man säga utan att ställa dessa (överlappande och delvis helt fiktiva) grupperna mot varandra och på så sätt avslöja sig som en obildad xenofob, helt enkelt genom att veta det pyttelilla om pensionssystemet, skattesystemet och ekonomi som man skulle kunna tro att folk som startar dylika "debatter" förstår.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem

Såg en debatt i riksdsagen med en asylvänster som klagade på

1. Arbeslösheten har ökat från 2006 med 100.000 arbetslösa och från 6 till 8%

2 191 kommuner anger BOSTADSBRIST

Men ta hit 50.000 invandrare per år som inte har bostad som inte har jobb

Det är ju inga som helst problem?

Fylla på fylla på fylla på!!

Permalänk
Skrivet av MBY:

Bestäm er. Handlar det om att invandrare får för mycket bidrag eller för ofta bidrag eller för mycket jobb eller jobb för ofta?

Allt som du just skrev.

Visa signatur

CPU: E2500k 4.9ghz GPU: AMD 290x

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Rastafelix:

Allt som du just skrev.

Hur får du ihop det?

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozeroun:

Såg en debatt i riksdsagen med en asylvänster som klagade på

1. Arbeslösheten har ökat från 2006 med 100.000 arbetslösa och från 6 till 8%

2 191 kommuner anger BOSTADSBRIST

Men ta hit 50.000 invandrare per år som inte har bostad som inte har jobb

Det är ju inga som helst problem?

Fylla på fylla på fylla på!!

Jag tror att det är dags att flytta Ozerouns inlägg till konspirationstråden. Denne argumenterar ju nämligen precis som en konspirationsdåre, dvs svarar aldrig på frågor och lanserar bara ett nytt ämne för varje inlägg och kräver att vi andra "står till svars". Denne ger inga som helst indikationer på att ha läst eller förstått något av någonting som någon annan någonsin har skrivit.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Avstängd
Skrivet av MBY:

Denne ger inga som helst indikationer på att ha läst eller förstått något av någonting som någon annan någonsin har skrivit.

... förutom SDs kampanjer.
Om någon har koll så vore det intressant att veta om det var populärt att nämna just de äldre och deras pension när man argumenterar emot invandringen innan SD gjorde det och även om tekniken att nämna något helt irrelevant som man menar skulle behöva mer (eller inte åtminstone inte mindre) pengar när man egentligen bara är emot något annat som man menar skulle kosta pengar ofta används i andra fall.
Det är lockande att tro att det var något speciellt med publiken som det vände sig som gjorde att det var speciellt lyckat av SD att köra med den här taktiken, men det tror jag egentligen inte.

Kanske kan staten dra lärdom av detta och börja försöka få folk att sluta röka genom att visa reklamfilm för glassmaskiner?

Permalänk
Medlem

Tack vare MBYs koppling till konspirationstråden så har jag en bild i huvudet av damiano och Ozeroun, hand i hand springandes rakt in i en betongvägg. Om och om igen!