Permalänk
Medlem

Webbdesign

Jag har hållt på med webbdesign ett tag, men jag kommer oftast aldrig längre än till design stadiet, om ni förstår vad jag menar. Jag tycker att det jag gör inte har något djup, nästan som att det är tecknat.

Jag undrar då, hur kan jag göra för att få mina hemsidor att se bättre ut? Jag är i stort sett självlärd och när jag söker på google så hittar jag bara guider till HTML och CSS, men det kan jag ju redan.

Jag skickar med ett par designer som jag har gjort.
http://data.fuskbugg.se/skalman02/Untitled-qweqwe1.png
http://data.fuskbugg.se/skalman02/progressssssss.png
http://data.fuskbugg.se/skalman02/4d761714dcd4f_website2.png

Vad gör jag för fel?

Permalänk
Medlem

Våga tro på ditt arbete, fråga kompisar vad de har att säga ta åt dig kritik. Lägg designen på hyllan någon dag, så kan jag lova att du kommer överraska dig själv.

Permalänk
Medlem

Det känns som att de olika elementen i dina designer är utplacerade utan större eftertanke. Ett tips är att läsa lite om grid-baserade layouter samt att ge dig själv restriktioner i ditt arbetande. Testa t.ex. att göra en sida i bara ren HTML/CSS, utan några bilder. Lägg fokus på typografi och att hitta ett simpelt färgschema som inte bara "ser snyggt ut", utan även är funktionellt och hjälper att leda användaren till de viktiga delarna på sidan.

Som exempel kan vi ta http://www.subtraction.com/ som är en sådan sida som hade fungerat kanonbra och varit snygg även om alla bilder bara varit helt grå fält. Testa att göra något liknande gridbaserat så ska du se att allt genast kommer se mycket bättre ut.

Med detta inte menat att gridbaserade lösningar är den enda lösningen. Det jag menar är mer att det är ett bra sätt att lära sig grunderna för hur man gör en bra layout, för det är först när man lärt sig (och förstått) reglerna som man är mogen nog att bryta mot dem.

I övrigt så rekommenderar jag att du letar upp designer du gillar och som du sedan försöker återskapa. Finns många bra sidor som listar snygga sidor, som t.ex. http://www.smashingmagazine.com/2010/05/04/web-design-trends-...