Skyrim utnyttjar inte DirectX 11 fullt ut

Permalänk
Skrivet av dreams_in_digita:

pc-folk kommer aldrig förstå charmen med konsol, och eftersom de är extremt ovilliga att ens prova (rädda för att bli överbevisade?) så känns det döfött att ens förklara fördelarna med formatet.

känner många som (efter mycket övertalning) faktiskt provat, och medgett att det varken är fult eller svårt att styra. Men det är en vanesak helt klart.

och allt tjat om direct x, grafik hit och dit. Dragon age spelen var knappast särskilt slående rent tekniskt (varken på pc eller 360), men förhindrade det titlarna från att vara suveräna? PC-folk grinar över techs, grafik hit och dit. Glömmer ni helt bort vad det i grund och botten handlar om? SPELGLÄDJE! Spelar det då roll om ni spelar spelet på konsol eller pc? Det kommer alltid finnas folk som jag, som förespråkar konsol (OCH FPS PÅ KONSOL!). och det handlar i slutet inte om annat än smak.

PC-marknaden har dalat den sista tiden och det är ingen hemlighet att spelhyllan i butikerna börjar se lite mager ut. Det finns i princip bara ett starkt varumärke som man förknippar med pc idag och det är blizzard.

Det går inte enbart att skylla på konsolerna, utan det handlar också till en stor del om att piratmarknaden är så sjukt utbredd på pc-fronten. det finns många som fortfarande köper pc-spel. Men jag tror inte att jag talar ur nattmössan och jag vid handen vågar påstå att varannan pc-gamer piratar (tror tom jag har läst den siffran någonstans). Således har ni pc-gamers skjutit er själva i fötterna.

Ni vill ha kvalitétsspel med direct x 11 hit och dit. Men ni vill inte betala för det. börja öppna plånboken och gör rätt för er som konsolgamers. Så kanske marknaden kan bli mer lukrativ.

Dessutom har ni det mer förspänt med priserna eftersom ni slipper betala licenspengar till microsoft, sony eller nintendo. Ändå piratas det för att det är så fruktansvärt mycket.

och kom inte dragandes med det här argumentet att ni "vill prova spelet först."

Jag har provat konsol. äger ett PS 1 (slim). Bil spel är väll OK. Men inte FPS spel (man är så begränsad, dålig precision, får häller inte rätt känsla).

oja, jag har provat många gånger. En kompis som har en PS3. Suger som bara den (vissa spel går inte ens laggfritt).

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem

3dje person spel tilll konsoll duger allt annat under all jävla kritik gears of war assassins serien och red dead redemtion funkar bra till 360s samt fifa och bilspel men skulle aldrig spela crysis cod farcry på en ps3 eller 360

Permalänk
Medlem
Skrivet av croox90:

3dje person spel tilll konsoll duger allt annat under all jävla kritik gears of war assassins serien och red dead redemtion funkar bra till 360s samt fifa och bilspel men skulle aldrig spela crysis cod farcry på en ps3 eller 360

Snarare så att det mesta utom FPS blir roligare på konsol?

(och försök att skriva så man förstår, släng in en punkt eller något)

Visa signatur

Mjo

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jyhan:

Avundsjuk, på vadå? Taskiga konsol portar?... Bara så att du vet är jag ingen hårdvarunörd som dem flesta andra på detta forum, utan det viktigaste för mig är spelen och där briljerar konsolerna.

I vilken värld skulle PC vara bättre? PC har ju ingenting spelmässigt mer än en massa portar från konsolerna och fler och fler utvecklare skiter i det formatet och det vet ni om.

Men presentera siffror då om det är bullshit att konsolspelen säljer bättre.

Jag förstår mycket väl hur man använder mus och tangentbord men jag tycker att det viktigaste av allt försvinner om man spelar med det och det är spelkänslan och den är = 0 med mus och tangentbord.

MMORPG och RTS intresserar mig inte för fem öre. FPS har jag spelat på konsol sedan första Halo, där jag tänkte att, det här funkar ju ändå riktigt bra första gången jag lirade FPS på den konsolen jämfört med mot vad det var förut.

Jaha så du menar att Shigeru Miyamoto inte har stått för några innovationer alls i huvudtaget och inte utvecklat spelbranschen någonting?

En sämre produkt? Vart i din värld om jag får fråga får man en sämre produkt då man får ett spel som är buggfritt, optimerad och skriven för hårdvaran där hårdvaran utnyttjas i jämfört med PC där hårdvaran inte alls utnyttjas i huvudtaget. Man tappar enormt mycket prestanda då man skriver mot ett API och inte hårdvaran. Vart får du det till 200-300kr? Ungefär en hundring är det och det betalar jag gärna för att få ett spel som är optimerat och skrivet för den hårdvaran och inte mot nått jäkla API där det är en prestandaförlust som heter duga.

Sedan nämndes det ingenting igen om att dem överlägset bästa spelen släpps till konsol, detta är ett faktum och det går inte argumentera emot eller vrida och vända på, det är konstaterat att konsolerna får dem bästa spelen medan PCn bara får portar.

Att du föredrar en kontroll mot mus/tangentbord är som du själv påpekar en subjektiv åsikt.
Sedan att konsolspelen skulle vara buggfria är bara bullshit. Spelen har alltid varit fulla av buggar och kommer alltid att vara det.
Skillnaden med spelen på dagens konsoler om man jämför mot äldre plattformar är att de faktiskt går att patcha pga uppkoppling.

Sedan så används så vitt jag vet direct3d till xbox 360 och opengl till playstation 3/wii.

Många av de här "bästa spelen" är fortfarande multiplat och då "vinner" PC:n då det inte krävs en särskilt kraftfull konfiguration för att uppnå samma grafiska tillfredsställelse.

Visa signatur

Asus ROG Strix Z370-H Gaming | Intel Core i7-8700K | AMD Radeon RX 6950 XT | Corsair Vengeance LPX 3500 MHz 2x16 GB 16-18-18-38 | Diverse lagring | Fractal Design - Define R5 | Corsair RM1000x

C64 | C64C | NES | Amiga 500 | Mega Drive | Game Gear | SNES | N64 (RGB) | GCN | DS Lite | Xbox 360 | Wii | 3DS XL | Wii U | New 3DS XL | PS4 Pro | Switch

Permalänk
Avstängd
Skrivet av dreams_in_digita:

pc-folk kommer aldrig förstå charmen med konsol, och eftersom de är extremt ovilliga att ens prova (rädda för att bli överbevisade?) så känns det döfött att ens förklara fördelarna med formatet.

Håller med, trångsyntare och mer enkelspåriga människor får man leta efter när det gäller spel. Själv så spelar jag alla möjliga genrer när det gäller spel.

Om än jag hade den värsta i7an det bästa grafikkortet i sli/crossfire massor med ram och ssd diskar så skulle jag ALLA gånger välja att spela på konsolerna för dem erbjuder så vansinnigt mycket bättre spel och mer spelglädje och spelkänsla. Dessutom så vill jag spela på min Pioneer Kuro LX5090H som har en bild utan dess like som inte någon PC monitor och eller annan tv för den delen kommer i närheten av när det gäller svärta, färger, dynamik, djup och tryck i bilden. Det finns en anledning att den fortfarande är klassad som världens bästa tv av hemmabio entusiaster på forum och recensioner världen över.

Skrivet av Buio:

Det finns fler exklusiva spel på PC än vad en konsoll kan erbjuda.

Jasså du säger det...

The Legend of Zelda: A Link to the Past - fast till snes. 95% Baserat på 30 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/game-boy-advance/the-legend-of...

The Legend of Zelda: Ocarina of Time - 99% Baserat på 22 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/nintendo-64/the-legend-of-zeld...

The Legend of Zelda: Majora's Mask - 95% Baserad på 27 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/nintendo-64/the-legend-of-zeld...

The Legend of Zelda: The Wind Waker - 96% Baserat på 80 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/gamecube/the-legend-of-zelda-t...

The Legend of Zelda: Twilight Princess - 95% Baserat på 73 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/wii/the-legend-of-zelda-twilig...

Super Metroid till snes. Dock så är det väldigt svårt att hitta recensioner till ett sånt gammalt spel men enligt mig och rankad på bland annat gamereactor som en utav världens bästa spel (tror spelet hamnade på 6e plats).
http://www.metacritic.com/game/wii/super-metroid

Metroid Prime - 97% Baserad på 70 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/gamecube/metroid-prime

Metroid Prime 2: Echoes - 92% Baserat på 60 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/gamecube/metroid-prime-2-echoe...

Metroid Prime 3: Corruption - 90% Baserat på 62 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/wii/metroid-prime-3-corruption

Super Mario 64 - 94% Baserat på 13 recensioner (dock ett gammalt spel) korat som världens bästa spel enligt gamereactor.
http://www.metacritic.com/game/nintendo-64/super-mario-64

Super Mario Galaxy - 97% Baserat på 73 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/wii/super-mario-galaxy

Super Mario Galaxy 2 - 97% Baserat på 88 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/wii/super-mario-galaxy-2

Resident Evil 4 - 96% Baserat på 82 recensioner. (Jag vet att det finns en PC port men den blev inte direkt lyckad om man säger så)
http://www.metacritic.com/game/gamecube/resident-evil-4

Little Big Planet - 95% Baserat på 85 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/littlebigplanet

Little Big Planet 2 - 92% Baserat på 85 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/littlebigplanet-...

Red Dead Redemption - 96% Baserat på 96 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/red-dead-redemption

Killzone 2 - 91% Baserat på 95 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/killzone-2

Uncharted 2: Among Thieves - 96% Baserat på 105 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/uncharted-2-amon...

Halo: Combat Evolved - 97% Baserat på 68 recensioner. (Jag vet att det finns en PC port men den blev inte direkt lyckad om man säger så)
http://www.metacritic.com/game/xbox/halo-combat-evolved

Halo 2 - 95% Baserat på 91 recensioner. (Jag vet att det finns en PC port men den blev inte direkt lyckad om man säger så)
http://www.metacritic.com/game/xbox/halo-2

Halo 3 - 94% Baserat på 86 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/halo-3

Halo: Reach - 91% Baserat på 99 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/halo-reach

Gears of War - 94% Baserat på 88 recensioner. (Jag vet att det finns en PC port men den blev inte direkt lyckad om man säger så)
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/gears-of-war

Gears of War 2 - 93% Baserat på 90 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/gears-of-war-2

God of War - 94% Baserat på 75 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-2/god-of-war

God of War II - 93% Baserat på 70 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-2/god-of-war-ii

God of War III - 92% Baserat på 101 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/god-of-war-iii

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty - 96% Baserat på 42 recensioner. (Jag vet att det finns en PC port men den blev inte direkt lyckad om man säger så)
http://www.metacritic.com/game/playstation-2/metal-gear-solid...

Metal Gear Solid 3: Subsistence - 94% Baserat på 53 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-2/metal-gear-solid...

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - 94% Baserat på 82 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/metal-gear-solid...

Därmed har jag bevisat att jag har rätt och ni har fel och därmed har konsolerna världens bästa exklusiva spel.

Nu vill jag har en minst lika lång lista med enbart PC exklusiva spel som har fått lika bra betyg på Metacritic, gärna några spel från denna generation så ni kan styrka att PCn fortfarande är den bästa plattformen när det gäller spel. Gärna innovativa och nyskapande spel också. Make your move.

Visa signatur

Jag tycker att konsoler är en bättre spelplattform än PC. Deal with it.

Permalänk
Medlem

...Varför in i hela friden ligger "Halo" Reach med där i listan...?

Nu dock börjar tråden urarta sig till mer eller mindre pajkastning.
I punkter.

Ja, PC spel ser bättre ut, och är för dom flesta lättare att styra.
Ja konsoler är gamla, eller snarare uråldriga, kul att dom hänger med, hemskt att dom drar ner PC med sig.
Nej, man kan inte göra en "lista" som ovan med endast spel på konsol, det går bara om du har en exakt likadan lista med exakt samma spel och reviews på, fast då även på både PC OCH olika konsoler! Klart du kan sätta 95,6% på ett spel utan vidare, men det betyder inget eftersom du inte har något att gämnföra det med!
Ja, pirater har rört till det en hel del med PC spel, men nej, knappast är det huvudanledningen. Problemet är att det är långt många fler 10-15 åringar som får konsoler och spel av sina föräldrar/köper egen konsol (Oftast för att det är "inne" med att ha ett PS3 eller en 360), än vad det finns 16 och uppåt som faktist har tid och pengar att själva spendera på spel och datorer när man är fullt upptagen med skola, jobb, med mera.

Företagen borde göra ett spel för PC, sedan skala ner det för konsoler, inte göra ett spel för en konsol och sedan "blåsa upp" det till PC. Lite samma sak som om man fotar en bild i låg eller hög upplösning för att sedan krympa eller förstora den.

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem

Vad jag undrar är om du har så många kul spel att spela, varför lägger du så mycket tid på att klaga på dom som föredrar att spela på PC i stället för att faktiskt ha kul och spela själv?

Jag spelar Portal2 i COOP på LAN just nu ( 96 metascore ). Men generellt bryr jag mig inte ett dugg om betyget, det viktigaste är ju att JAG tycker det är kul att spela.

En del av dom spelen du nämner finns ju på PC också, dom flesta är ju ointressanta för mig vilket fall som. Att köpa alla TRE konsoler plus en speldator blir ju för dyrt, så man får prioritera, valet för mig är självklart...

VARFÖR tjatar du om konsoler i en forum-tråd som handlar om hur en PC version inte maxas ut för övrigt?
PC är ju alltid bättre rent grafiskt, med högre texturkvalité och upplösning, även om det "bara är en port".

-"Håller med, trångsyntare och mer enkelspåriga människor får man leta efter när det gäller spel. Själv så spelar jag alla möjliga genrer när det gäller spel."
Ren humor . Jag äger fortfarande fyra gamla konsoler för övrigt. PC är det ju en betydligt mer öppen plattform, med user-made maps, mods osv. Det öppnar för mycket kul grejer. På konsoler är det en låst plattform som MS/Sony/Nintendo styr och usermade content måste godkännas ( läs; släpps aldrig, för dom tjänar inga pengar på det )

Vill du kanske att alla skall gå tillbaka till nintendos 8-bit konsol - Där finns många spel som fick topp-betyg också!

Nä, låt utvecklingen gå framåt...

Visa signatur

"We think there is a fundamental misconception about piracy. Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem" - Gabe Newell

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Barak:

Att du föredrar en kontroll mot mus/tangentbord är som du själv påpekar en subjektiv åsikt.
Sedan att konsolspelen skulle vara buggfria är bara bullshit. Spelen har alltid varit fulla av buggar och kommer alltid att vara det.
Skillnaden med spelen på dagens konsoler om man jämför mot äldre plattformar är att de faktiskt går att patcha pga uppkoppling.

Sedan så används så vitt jag vet direct3d till xbox 360 och opengl till playstation 3/wii.

Många av de här "bästa spelen" är fortfarande multiplat och då "vinner" PC:n då det inte krävs en särskilt kraftfull konfiguration för att uppnå samma grafiska tillfredsställelse.

Betydligt buggfriare än vad det är till PC det är konstaterat.

Jag tycker att det är dags att ta död på myten om att PC är bäst när det gäller multiplattform. Vi kan stånga oss blodig när det gäller vilken plattform som har bäst multiplattformspel. Vi kan definitivt inte räkna in mina högst subjektiva åsikter och definitivt inte era subjektiva åsikter heller. Så därför tar jag hjälp utav Metacritic som är det enda objektiva sättet att mäta vilken plattform som har dem bästa multiplattformspelen. Eftersom att vissa föredrar konsol oavsett om PC erbjuder bättre grafik.
Nu går vi efter vilken plattform som har fått bäst betyg som är det enda helt objektiva sätter att gå efter.
Jag har försökt så gått jag kan komma på så många multiplattformspel från denna generation som möjligt och har inte uteslutet några spel till gagn för konsolerna utan så många spel som det bara går när det gäller multiplattform.

Alone in the Dark Xbox 360 - 58% Baserat på 53 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/alone-in-the-dark

Alone in the Dark: Inferno PlayStation 3 – 69% Baserat på 25 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/alone-in-the-dar...

Alone in the Dark PC – 55% Baserat på 19 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/alone-in-the-dark

Vinnare: Playstation 3

Assassin's Creed Xbox 360 – 81% Baserat på 77 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/assassins-creed
Assassin's Creed PlayStation 3 – 81% Baserat på 40 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/assassins-creed

Assassin's Creed: Director's Cut Edition PC – 79% Baserat på 38 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/assassins-creed-directors-c...

Vinnare: Xbox 360

Assassin's Creed II Xbox 360 – 90% Baserat på 82 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/assassins-creed-ii

Assassin's Creed II PlayStation 3 – 91% Baserat på 70 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/assassins-creed-...

Assassin's Creed II PC – 86% Baserat på 22 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/assassins-creed-ii

Vinnare: Playstation 3

Assassin's Creed: Brotherhood Xbox 360 – 89% Baserat på 81 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/assassins-creed-broth...

Assassin's Creed: Brotherhood PlayStation 3 – 90 Baserat på 58 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/assassins-creed-...

Assassin's Creed: Brotherhood PC – 89% Baserat på 22 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/assassins-creed-brotherhood

Vinnare: Playstation 3

Batman: Arkham Asylum Xbox 360 – 92% Baserat på 78 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/batman-arkham-asylum

Batman: Arkham Asylum PlayStation 3 – 91% Baserat på 70 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/batman-arkham-as...

Batman: Arkham Asylum PC – 91% Baserat på 29 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/batman-arkham-asylum

Vinnare: Xbox 360

Battlefield: Bad Company 2 Xbox 360 – 88% Baserat på 75 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/battlefield-bad-compa...

Battlefield: Bad Company 2 PlayStation 3 – 88% Baserat på 59 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/battlefield-bad-...

Battlefield: Bad Company 2 PC – 87% Baserat på 46 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/battlefield-bad-company-2

Vinnare: Xbox 360

Battlefield: Bad Company 2 Vietnam Xbox 360 – 88% Baserat på 32 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/battlefield-bad-compa...

Battlefield: Bad Company 2 Vietnam PlayStation 3 – 88% Baserat på 16 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/battlefield-bad-...

Battlefield: Bad Company 2 Vietnam PC – 86% Baserat på 18 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/battlefield-bad-company-2-v...

Vinnare: Xbox 360

BioShock Xbox 360 – 96% Baserat på 88 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/bioshock

BioShock PlayStation 3 – 94% Baserat på 51 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/bioshock

BioShock PC – 96% Baserat på 44 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/bioshock

Vinnare: Xbox 360 iom. att det betyget är baserat på fler recensioner.

BioShock 2 Xbox 360 – 88% Baserat på 93 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/bioshock-2

BioShock 2 PlayStation 3 – 88% Baserat på 62 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/bioshock-2

BioShock 2 PC – 88% Baserat på 36 recensioner. http://www.metacritic.com/game/pc/bioshock-2

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Borderlands Xbox 360 – 84% Baserat på 83 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/borderlands

Borderlands PlayStation 3 – 83% Baserat på 58 recensioner
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/borderlands

Borderlands PC – 81% Baserat på 37 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/borderlands

Vinnare: Xbox 360

Bulletstorm Xbox 360 – 84% Baserat på 80 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/bulletstorm

Bulletstorm PlayStation 3 – 84% Baserat på 55 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/bulletstorm

Bulletstorm PC – 82% Baserat på 34 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/bulletstorm

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Brothers in Arms: Hell's Highway Xbox 360 76% Baserat på 65 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/brothers-in-arms-hell...

Brothers in Arms: Hell's Highway PlayStation 3 – 76% Baserat på 48 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/brothers-in-arms...

Brothers in Arms: Hell's Highway PC – 79% Baserat på 22 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/brothers-in-arms-hells-high...

Vinnare: PC

Call of Duty 4: Modern Warfare Xbox 360 – 94% Baserat på 70 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/call-of-duty-4-modern...

Call of Duty 4: Modern Warfare PlayStation 3 – 94% Baserat på 44 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/call-of-duty-4-m...

Call of Duty 4: Modern Warfare PC – 92% Baserat på 40 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/call-of-duty-4-modern-warfa...

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Call of Duty: World at War Xbox 360 – 84% Baserat på 84 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/call-of-duty-world-at...

Call of Duty: World at War PlayStation 3 – 85% Baserat på 45 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/call-of-duty-wor...

Call of Duty: World at War PC – 83% Baserat på 36 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/call-of-duty-world-at-war

Vinnare: Playstation 3.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Xbox 360 – 94% Baserat på 100 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/call-of-duty-modern-w...

Call of Duty: Modern Warfare 2 PlayStation 3 – 94% Baserat på 67 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/call-of-duty-mod...

Call of Duty: Modern Warfare 2 PC – 86% Baserat på 40 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/call-of-duty-modern-warfare...

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserad på fler recensioner.

Call of Duty: Black Ops Xbox 360 – 87% Baserat på 89 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/call-of-duty-black-op...

Call of Duty: Black Ops PlayStation 3 – 88% Baserat på 58 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/call-of-duty-bla...

Call of Duty: Black Ops PC – 81% Baserat på 29 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/call-of-duty-black-ops

Vinnare: Playstation 3

Crysis 2 Xbox 360 – 85% Baserat på 67 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/crysis-2

Crysis 2 PlayStation 3 – 85% Baserat på 50 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/crysis-2

Crysis 2 PC – 86% Baserat på 38 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/crysis-2

Vinnare: PC

Darksiders Xbox 360 – 83% Baserat på 82 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/darksiders

Darksiders PlayStation 3 – 82% Baserat på 73 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/darksiders

Darksiders PC – 83% Baserat på 18 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/darksiders

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Dirt Xbox 360 – 83% Baserat på 59 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/dirt

DiRT PlayStation 3 83% Baserat på 32 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/dirt

Dirt PC – 84%
http://www.metacritic.com/game/pc/dirt

Vinnare: PC

DiRT 2 Xbox 360 – 87% Baserat på 65 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/dirt-2

DiRT 2 PlayStation 3 – 87% Baserat på 63 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/dirt-2

DiRT 2 PC – 89% Baserat på 22 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/dirt-2

Vinnare: PC

Dead Space Xbox 360 89% Baserat på 79 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/dead-space

Dead Space PlayStation 3 88% Baserat på 67 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/dead-space

Dead Space PC 86% Baserat på 28 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/dead-space

Vinnare: Xbox 360

Dead Space 2 Xbox 360 90% Baserat på 82 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/dead-space-2

Dead Space 2 PlayStation 3 89% Baserat på 76 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/dead-space-2

Dead Space 2 PC – 87% Baserat på 28 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/dead-space-2

Vinnare: Xbox 360

Dragon Age: Origins Xbox 360 – 86% Baserat på 68 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/dragon-age-origins

Dragon Age: Origins PlayStation 3 87% Baserat på 41 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/dragon-age-origi...

Dragon Age: Origins PC – 91% Baserat på 67 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/dragon-age-origins

Vinnare: PC

Dragon Age II Xbox 360 – 79% Baserat på 73 Recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/dragon-age-ii

Dragon Age II PlayStation 3 – 82% Baserat på 49 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/dragon-age-ii

Dragon Age II PC – 82% Baserat på 45 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/dragon-age-ii

Vinnare: Playstation 3 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Fallout 3 Xbox 360 – 93% - Baserat på 84 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/fallout-3

Fallout 3 PlayStation 3 – 90% - Baserat på 58 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/fallout-3

Fallout 3 PC – 91% Baserat på 48 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/fallout-3

Vinnare: Xbox 360

Fallout: New Vegas Xbox 360 – 84% Baserat på 81 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/fallout-new-vegas

Fallout: New Vegas PlayStation 3 – 82% Baserat på 57 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/fallout-new-vega...

Fallout: New Vegas PC – 84% Baserat på 38 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/fallout-new-vegas

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserad på fler recensioner.

F.E.A.R. 2: Project Origin Xbox 360 – 77% Baserat på 68 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/fear-2-project-origin

F.E.A.R. 2: Project Origin PlayStation 3 – 79% Baserat på 48 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/fear-2-project-o...

F.E.A.R. 2: Project Origin PC – 79% Baserat på 49 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/fear-2-project-origin

Vinnare: PC

Far Cry 2 Xbox 360 – 85% Baserat på 75 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/far-cry-2

Far Cry 2 PlayStation 3 – 85% Baserat på 49 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/far-cry-2

Far Cry 2 PC – 85% Baserat på 34 recensioner.

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

GRID Xbox 360 87% Baserat på 62%.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/grid

GRID PlayStation 3 87% Baserat på 39 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/grid

GRID PC – 87% Baserat på 25 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/far-cry-2

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Left 4 Dead 2 Xbox 360 – 89% Baserat på 76 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/left-4-dead-2

Left 4 Dead PC – 89% Baserat på 58 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/left-4-dead

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Left 4 Dead Xbox 360 – 89% Baserat på 67 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/left-4-dead

Left 4 Dead 2 PC – 89% Baserat på 55 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/left-4-dead-2

Vinnare: Xbox 360 iom. Att den är baserad på fler recensioner.

Lost Planet: Extreme Condition Xbox 360 – 79% Baserat på 76 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/lost-planet-extreme-c...

Lost Planet: Extreme Condition PlayStation 3 – 67% Baserat på 34 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/lost-planet-extr...

Lost Planet: Extreme Condition PC – 66% Baserat på 23 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/lost-planet-extreme-conditi...

Vinnare: Xbox 360

Lost Planet 2 Xbox 360 – 68% Baserat på 63 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/lost-planet-2

Lost Planet 2 PlayStation 3 – 68% Baserat på 56 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/lost-planet-2

Lost Planet 2 PC – 63% Baserat på 15 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/lost-planet-2

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Mafia II Xbox 360 – 74% Baserat på 79 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/mafia-ii

Mafia II PlayStation 3 – 75% Baserat på 61 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/mafia-ii

Mafia II PC – 77% Baserat på 47 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/mafia-ii

Vinnare: PC

Mass Effect Xbox 360 – 91% Baserat på 74 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/mass-effect

Mass Effect PC – 89% Baserat på 45 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/mass-effect

Vinnare: Xbox 360

Mass Effect 2 Xbox 360 – 96% Baserat på 98 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/mass-effect-2

Mass Effect 2 PlayStation 3 – 94% Baserat på 61 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/mass-effect-2

Mass Effect 2 PC - 94% Baserat på 55 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/mass-effect-2

Vinnare: Xbox 360

Medal of Honor Xbox 360 74% Baserat på 71 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/medal-of-honor

Medal of Honor PlayStation 3 75% Baserat på 56 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/medal-of-honor

Medal of Honor PC – 72% Baserat på 25 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/medal-of-honor

Vinnare: Playstation 3

Metro 2033 Xbox 360 77% Baserat på 83 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/metro-2033

Metro 2033 PC – 81% Baserat på 39 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/metro-2033

Vinnare: PC

Need for Speed ProStreet Xbox 360 72% Baserat på 42 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/need-for-speed-prostr...

Need for Speed ProStreet PlayStation 3 – 73% Baserat på 26 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/need-for-speed-p...

Need for Speed ProStreet PC – 70% Baserat på 18 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/need-for-speed-prostreet

Vinnare: Playstation 3

Need for Speed: Shift Xbox 360 – 83% Baserat på 75 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/need-for-speed-shift

Need for Speed: Shift PlayStation 3 – 84% Baserat på 55 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/need-for-speed-s...

Need for Speed: Shift PC – 83% Baserat på 22 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/need-for-speed-shift

Vinnare: Playstation 3

Need for Speed: Hot Pursuit Xbox 360 – 88% Baserat på 73 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/need-for-speed-hot-pu...

Need for Speed: Hot Pursuit PlayStation 3 – 89% Baserat på 59 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/need-for-speed-h...

Need for Speed: Hot Pursuit PC – 86% Baserat på 15 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/need-for-speed-hot-pursuit

Vinnare: Playstation 3

Ghostbusters: The Video Game Xbox 360 – 79% Baserat på 53 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/ghostbusters-the-vide...

Ghostbusters: The Video Game PlayStation 3 – 78% Baserat på 74 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/ghostbusters-the...

Ghostbusters: The Video Game PC – 74% Baserat på 26 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/ghostbusters-the-video-game

Vinnare: Xbox 360

Grand Theft Auto IV Xbox 360 – 98% Baserat på 86 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/grand-theft-auto-iv

Grand Theft Auto IV PlayStation 3 – 98% Baserat på 64 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/grand-theft-auto...

Grand Theft Auto IV PC – 90% Baserat på 40 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/grand-theft-auto-iv

Vinnare Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Just Cause 2 Xbox 360 – 81% Baserat på 74 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/just-cause-2

Just Cause 2 PlayStation 3 – 83% Baserat på 66 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/just-cause-2

Just Cause 2 PC – 84% Baserat på 33 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/just-cause-2

Vinnare: PC

Risen Xbox 360 – 60% Baserat på 37 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/risen

Risen PC – 77% Baserat på 32 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/risen

Vinnare: PC

Portal 2 Xbox 360 – 95% Baserat på 42 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/portal-2

Portal 2 PlayStation 3 – 95% Baserat på 31 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/portal-2

Portal 2 PC – 96% Baserat på 25 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/portal-2

Vinnare: PC

Prince of Persia Xbox 360 81% Baserat på 73 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/prince-of-persia

Prince of Persia PlayStation 3 85% Baserat på 59 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/prince-of-persia

Prince of Persia PC – 82% Baserat på 25 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/prince-of-persia

Vinnare: Playstation 3

Prince of Persia: The Forgotten Sands Xbox 360 – 74% Baserat på 69 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/prince-of-persia-the-...

Prince of Persia: The Forgotten Sands PlayStation 3 – 75% Baserat på 49 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/prince-of-persia...

Prince of Persia: The Forgotten Sands PC – 75% Baserat på 16 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/prince-of-persia-the-forgot...

Vinnare: Playstation 3 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Resident Evil 5 Xbox 360 – 83% Baserat på 91 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/resident-evil-5

Resident Evil 5 PlayStation 3 – 84% Baserat på 76 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/resident-evil-5

Resident Evil 5 PC – 86% Baserat på 30 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/resident-evil-5

Vinnare: PC

Singularity Xbox 360 – 76% Baserat på 70 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/singularity

Singularity PlayStation 3 – 77 % Baserat på 48 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/singularity

Singularity PC – 76% Baserat på 36 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/singularity

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Star Wars: The Force Unleashed II Xbox 360 – 61% Baserat på 59 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/star-wars-the-force-u...

Star Wars: The Force Unleashed II PlayStation 3 – 63% Baserat på 41 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/star-wars-the-fo...

Star Wars: The Force Unleashed II PC – 59% Baserat på 14 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/star-wars-the-force-unleash...

Vinnare: Playstation 3

Sniper: Ghost Warrior Xbox 360 – 45% Baserat på 39 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/sniper-ghost-warrior

Sniper: Ghost Warrior PC – 55% Baserat på 22 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/sniper-ghost-warrior

Vinnare: PC

The Elder Scrolls IV: Oblivion Xbox 360 – 94% Baserat på 90 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/the-elder-scrolls-iv-...

The Elder Scrolls IV: Oblivion PlayStation 3 – 93% Baserat på 45 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/the-elder-scroll...

The Elder Scrolls IV: Oblivion PC – 94% Baserat på 54 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/the-elder-scrolls-iv-oblivi...

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Tom Clancy's Rainbow Six Vegas Xbox 360 – 88% Baserat på 69 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/tom-clancys-rainbow-s...

Tom Clancy's Rainbow Six Vegas PlayStation 3 – 86% Baserat på 32 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/tom-clancys-rain...

Tom Clancy's Rainbow Six Vegas PC – 85% Baserat på 22 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/tom-clancys-rainbow-six-veg...

Vinnare: Xbox 360

Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 Xbox 360 – 82% Baserat på 66 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/tom-clancys-rainbow-s...

Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 PlayStation 3 – 81% Baserat på 32 recensioner. http://www.metacritic.com/game/playstation-3/tom-clancys-rain...

Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 PC – 78% Baserat på 20 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/tom-clancys-rainbow-six-veg...

Vinnare: Xbox 360

X-Men Origins: Wolverine Xbox 360 – 75% Baserat på 74 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/x-men-origins-wolveri...

X-Men Origins: Wolverine PlayStation 3 – 73% Baserat på 73 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/x-men-origins-wo...

X-Men Origins: Wolverine PC – 77% Baserat på 22 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/x-men-origins-wolverine

Vinnare: PC

Wolfenstein Xbox 360 – 72% Baserat på 66 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/wolfenstein

Wolfenstein PlayStation 3 – 71% Baserat på 58 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/wolfenstein

Wolfenstein PC – 74% Baserat på 41 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/wolfenstein

Vinnare: PC

Tom Clancy's HAWX Xbox 360 – 73% Baserat på 65 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/tom-clancys-hawx

Tom Clancy's HAWX 2 PlayStation 3 – 70% Baserat på 30 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/tom-clancys-hawx...

Tom Clancy's HAWX PC – 70% Baserat på 23 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/tom-clancys-hawx

Vinnare: Xbox 360

Tom Clancy's HAWX 2 Xbox 360 – 68% Baserat på 57 recensioner
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/tom-clancys-hawx-2

Tom Clancy's HAWX 2 PlayStation 3 – 70% Baserat på 30 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/tom-clancys-hawx...

Tom Clancy's HAWX 2 PC – 66% Baserat på 12 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/tom-clancys-hawx-2

Vinnare: Playstation 3

Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction Xbox 360 – 85% Baserat på 90 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/tom-clancys-splinter-...

Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction PC – 83% Baserat på 20 Recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/tom-clancys-splinter-cell-c...

Vinnare: Xbox 360

The Orange Box Xbox 360 – 96% Baserat på 54 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/the-orange-box

The Orange Box PlayStation 3 – 89% Baserat på 21 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/the-orange-box

The Orange Box PC – 96% Baserat på 34 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/the-orange-box

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Totalt sett om jag har räknar rätt så är det totalt 61 spel. Konsolerna vinner i multiplattformskriget 46 gånger totalt och PCn 15 gånger.

Där av talar fakta för sig själv. Konsolerna är även bäst när det gäller multiformat om än det är jämnt många gånger.

Visa signatur

Jag tycker att konsoler är en bättre spelplattform än PC. Deal with it.

Permalänk
Skrivet av Buio:

Jag har dock problem med de som bara skriver saker de tror utan fakta. PC-marknaden växte under 2010. Konsoller däremot var neråt.

)

Jag var lite otydligt där. Men jag talade inte om siffror. Förra året var ett starkt år för pc:n. men sett till siffrorna är det fortfarande klena siffror. marknaden behöver starkare siffror för att hänga med.

men det var inte siffror jag talade om nu.

Om du går in till valfri återförsäljare av spel, tar en snabb titt på spelhyllorna. 360, ps3 och pc (wii räknar jag inte med)

vad ser du? Ett väldigt begränsat sortiment på pchyllan. Som dessutom har en egen sektion med enbart the sims :/

det är urvattnat och ekande tomt. värre blir det med åren. allt du behöver göra är att gå in till game så förstår du vad jag menar. PC marknaden behöver fler starka kort. Dom kan inte räkna kallt med blizzard, som nu även tycks inse att det finns pengar att tjäna på konsolmarknaden.

så det jag pratar om är rena iaktagelser. vad som finns. antalet unika titlar, antalet AA-spelen. Det finns inte så många på pc tyvärr. Det finns ett par schyssta titlar. men sedan multiplattformsspel som fallout new vegas, bioshock, crysis 2, assasins creed-serien mm skulle jag aldrig drömma om att förstöra med tangentbord och mus.

för mig skulle det ta bort en del av upplevelsen och precisionen. men jag kan tänka mig att det är precis därför många pc gamers skyr handkontrollen.

det finns en 360 kontroll anpassad för pc. Funderar nästan på att koppla in den och sen sparka lite röv på en crysis 2 match över nätet så kanske ni blir lite tysta? Om jag köper en sådan, är någon på? Eller är ni rädda för att få spö av en handkontroll

Visa signatur

AMD PHENOM II X6 4.0GHZ (överklockad) | 16 GB CORSAIR 1600 MhZ | INTEL 320 SERIES 2.5" 160GB SSD | 2x Western digital Caviar 7200 RPM 1 tb | 2 x ASUS GEFORCE GTX 560 DCII TOP 1GB SLI |CREATIVE SOUND BLASTER X-FI XTREME GAMER|

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jyhan:

..........

Där av talar fakta för sig själv. Konsolerna är även bäst när det gäller multiformat om än det är jämnt många gånger.

Dessa betygsiffror är ju för det första inte fakta och dom kan ju dessutom inte jämföras rakt av på detta viset.

Spelet i sig, och dess förutsättningar per format, ändras ju inte av betyget. Den enda slutsatsen man kan dra av dessa siffror är att PC-recensionerna generellt är lite mer kritiska. Att t.ex. Left4dead skulle vara bättre på Xbox än PC tycker jag låter lustigt ( sen att missa alla bra hemmasnickrade kampanjer som förlänger spelet något otroligt vore ju trist, men det är en annan femma och min personliga åsikt ).

Betygen sätts ju inte gentemot andra format, utan snarare jämför dom flesta resencenterna mot andra spel i samma genre på samma plattform skulle jag gissa.

Sen om ett spel har fått exempelvis 95 eller 97 i betyg skulle jag inte fästa så stor vikt vid, även om det var resencerat på samma plattform ens.

Återigen, spela på vad som passar dig bäst och var nöjd, det gör jag i alla fall

Visa signatur

"We think there is a fundamental misconception about piracy. Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem" - Gabe Newell

Permalänk
Medlem
Skrivet av PerZerk:

DX11 vad falls kör med OpenGL istället. Kan inte förstå att Microsoft ska ha sådan makt över speltillverkarna.

well, dx innehåller betydligt mer än bara direct3d, som är det som är jämförbart med opengl...
visst, dom kan skriva egna styrsystem för allt möjligt, lär nog inte vara så billigt, eller så kör dom opengl till grafik samt dx till allt annat, men då kan dom väll använda direct3d istället också?!?

Permalänk
Medlem
Skrivet av tifius:

Intressant att du orkar skriva en wall of text i svar till ett inlägg vars skribents åsikt du skiter i.

Du skriver fortfarande nonsens så din poäng går inte fram, det jag kan utröna är dock till största delen fel.

Spelföretag har endast två skyldigheter, att inte bryta mot de lagar som finns och att tjäna så mycket pengar som möjligt till sina aktieägare. Företag har inte ansvar för någonting annat, speciellt inte att blidka hårdvarufetischisters önskemål om hög siffra på direct X klisterlappen.

DirectX är inget mått på hur snyggt ett spel är, det är en redogörelse för vilka verktyg som utvecklarna använt för att bygga spelet. Om jag bygger ett spel med texturer gjorda i MS-paint men som renderas på 64GPU-kärnor med DX11 kärnor är det snyggt då?

Allt som kommit till PS3 är per definition fult då? Det är ju inte ens en rad DirectX däri, hur kan det då se bra ut?

Det du kallar nonsens är ren och skär fakta och vad som gäller för att kallas spel som uppfyller standard av idag, inte 20 år sedan, ser all anledning att korrigera skiten från felakiga skribenrter som rapar felaktighet efter varranda och som dessutom är insnöad på konsol.

Har du ens bemödat dig att ens testa skillnaden mellan DX9 och DX11 där det utnyttjas korrekt? 100% säkert inte med din åsikt och därför håller dig med snea uppfattningar och tror fakta är fel.

Du har som så många andra konsolfjollor missat vad det handlar om och det ÄR deras skyldighet att utnyttja teknik som finns tillgänglig och om det då innebär sämre upplevese på lowend riggar ocjh konsol so be it, thats life och är helt i sin ordning och som allitd skall man få vad man betalar för, varken mer eller mindre.
Du har ju missat att DX11 tillför nåt som inte DX9 har och som ger 3D till objekt i förhållande till dom platta DX9 producerar och du rekommenderas att ta en titt i bla. Heaven som inte fastnat i gårdagens teknik så ser även en blind skillnaden vad som kan göras med DX11 och varför det kör över allt vad DX9 kan prestera, om inte är det av ren och skär dumhet.
Resten av ditt inlägg gör dig bara dummare än du nödvändigvis behöver vara om du inser allvaret med slöheten att implementera dagens teknik som dom skyldiga äro.
Mest av allt ligger skylidigheten på att med dina egna ord "att blidka hårdvarufetischisters önskemål om hög siffra på direct X klisterlappen." där DX11 till skillnad från DX11 tillför matnyttiga och vettiga saker. även om jag anser att det inte är fetishister eller enbart en siffra det handlar om när det tillför mera än skadar att maximera urtnyttjandet av teknik. Du visar tydligt att du inte vet ett jota om DX11 om du håller dig med den skrattretande åsikten att det enbart är en siffra.

Som jag sa kan man alltid porta lite heltaskigt till konsolmaffian senare för att tjäna dom grova pengarna på överprissatta spel som konsolmaffian ändå gladeligen betalar både 100 och 200 kr för mycket för jmfr vad man får för pengarna men som alltid piratkopiering är ett mått på hur bra ett spel är och för att få låg andel piratkopiering vilket betyder att köparna anser spelet värt pengarna är bara att ösa på med godis, inte hålla fast vid gårdagen som nu sker.

Att sen konsol på inget sätt kan konkurera med PC vad gäller IQ är ju känt faktum bland finsmakarna så varför babblar du ens om att allt är fult när fult och fult är upp till var och en att bedömma och är man vad vid att det ser ut som konsol så kan man ju inte veta hur det kan se ut när man gjort det rätt från början och utnyttjat teknik rätt. Faktum är att konsol har dagens slöhet att inte utnyttja teknik på sitt samvete.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av 'TryNotD[oo:

;10978465']Dessa betygsiffror är ju för det första inte fakta och dom kan ju dessutom inte jämföras rakt av på detta viset.

Spelet i sig, och dess förutsättningar per format, ändras ju inte av betyget. Den enda slutsatsen man kan dra av dessa siffror är att PC-recensionerna generellt är lite mer kritiska. Att t.ex. Left4dead skulle vara bättre på Xbox än PC tycker jag låter lustigt ( sen att missa alla bra hemmasnickrade kampanjer som förlänger spelet något otroligt vore ju trist, men det är en annan femma och min personliga åsikt ).

Betygen sätts ju inte gentemot andra format, utan snarare jämför dom flesta resencenterna mot andra spel i samma genre på samma plattform skulle jag gissa.

Sen om ett spel har fått exempelvis 95 eller 97 i betyg skulle jag inte fästa så stor vikt vid, även om det var resencerat på samma plattform ens.

Återigen, spela på vad som passar dig bäst och var nöjd, det gör jag i alla fall

Eller så kanske just det spelet är mer välgjort på just den plattformen som spelet har fått bäst betyg Jag har ingen aning för jag har inte spelat på dem andra plattformarna, jag har bara erfarenhet av det jag har läst om att PC versionen har ofta fått ta stryk. Som tex. Alone in the dark släpptes ett halvår senare minns jag till PS3an och då hade de åtgärdat en del grejer som folk störde sig på men som av någon konstig anledning inte släpptes som patch till 360 och PC. Men i fall som Left 4 dead att det inte fick bättre betyg på PC var ju lite konstigt eftersom att det finns en hel del hemmagjorda grejer. Det var det enda sättet jag kom på att jämföra men då är ju betygen som sagt inte baserat på en recensent utan en hel drös. Den erfarenhet jag har haft är att betygen brukar sjunka lite ju fler det är som recenserar spelen.

Men men, det är som du säger att i slutändan handlar det om smaksak och man spelar på den plattform som man trivs bäst med

Skrivet av Gamers:

Du har som så många andra konsolfjollor missat vad det handlar om och det ÄR deras skyldighet att utnyttja teknik som finns tillgänglig och om det då innebär sämre upplevese på lowend riggar ocjh konsol so be it, thats life och är helt i sin ordning och som allitd skall man få vad man betalar för, varken mer eller mindre.

Nu är det ju så att det fungerar inte så i verkligheten. Man kan inte göra ett spel som kräver ett system som bara ett ytterst fåtal procent sitter på och sedan få dem andra bara skylla sig själv dem som inte har det absolut senaste? Det är inte särskilt ekonomiskt lyckat att göra ett sådant spel och det vet spelutvecklare om och har erfarenhet utav. Varför är Blizzards spel så pass lyckade som dem är? Dels för att de gör bra spel och det andra är att de gör spel som många kan spela. Tror du att WoW hade varit så pass stort som det är om det krävde en moster dator?

Skrivet av Gamers:

Att sen konsol på inget sätt kan konkurera med PC vad gäller IQ är ju känt faktum bland finsmakarna så varför babblar du ens om att allt är fult när fult och fult är upp till var och en att bedömma och är man vad vid att det ser ut som konsol så kan man ju inte veta hur det kan se ut när man gjort det rätt från början och utnyttjat teknik rätt. Faktum är att konsol har dagens slöhet att inte utnyttja teknik på sitt samvete.

Så man är smartare för att man föredrar att spela på PC? Det har absolut ingenting med hur smart man är, det säger bara vilket intresse man har. Inte vet jag om jag var smartare förut då jag bara spelade på PC och jag känner att jag har då inte blivit dummare med åren då jag har gått över till konsol. Det är ungefär som att säga att man är korkad för att man föredrar chips framför lösviktsgodis.

Jag tror också att du har missat hela poängen med konsol. Det är meningen att en konsol cykel ska vara på runt fem år och kan till och med vara lite längre. Sedan ska man därefter utnyttja den hårdvaran som finns bättre och bättre. Spelen har då bara blivit snyggare och snyggare med åren till konsol. Ska det vara som på PC att man vara tvungen att köpa en ny konsol var och vartannat år, då skulle konsolerna tappa hela sin poäng.

Visa signatur

Jag tycker att konsoler är en bättre spelplattform än PC. Deal with it.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jyhan:

Nu är det ju så att det fungerar inte så i verkligheten. Man kan inte göra ett spel som kräver ett system som bara ett ytterst fåtal procent sitter på och sedan få dem andra bara skylla sig själv dem som inte har det absolut senaste? Det är inte särskilt ekonomiskt lyckat att göra ett sådant spel och det vet spelutvecklare om och har erfarenhet utav. Varför är Blizzards spel så pass lyckade som dem är? Dels för att de gör bra spel och det andra är att de gör spel som många kan spela. Tror du att WoW hade varit så pass stort som det är om det krävde en moster dator?

Klart man kan om man vill och har sunt förnuft då man gör en enklare version med tex DX9 avskalat till max för att göra det enkelt och billigt för basicsystem för att sälja till massorna och tjäna kosing på spelet men ändå leverera vad som krävs för att spelet skall anses leva upp till dagens standard.
Finns INGET som säger att man är berättigad till maximal upplevelse på minimalt system. Sunt förnuft säger att man får vad man betalar för, dvs minimalt system ger sämre upplevelse, bättre system ger bättre upplevelse.
Om Codemasters mfl kan göra spel korrekt till DX11 samt ha DX9 som räddande planka för äldre system så kan övriga också leverera vad massorna vill ha utan att det kostar mera än det smakar i badwill av att strunta i att utnyttja senaste teknik som Crytek kommer få erfara i flera olika former.

Vad WoW:s popularitet beror på eller av är ju orelevant då det tydligt är användare med mycket låga krav som köper det. Om WoW enbart såldes i 2 ex eller 20 miljoner är ju inte ens relevant då använader inte är dummare än tåget och inte hänger med i utveckligen och defacto hindrar den samma när dom inser att vad dom har acceptabelt kan driva vad dom nu spelar. Om spelena pressade på uppgraderingen som Crysis skulle alla vinna på det i slutändan även om det innbär att spelarena måste byta ut utdaterad hårdvara och uppgradera i tid.
Uppenbarligen har köpare av Blizzards spel låga krav och faller för allt och inget där alla troget betalar dyrt för att spela online(som skall vara gratis utöver vad internet kostar) DÄR ligger orsaken till att dom är "lyckade".

Som jag sa om spel gjordes korrekt väg så skulle man fortfarande kunna använda reliker som XP men förlora 90% av upplevelsen då man gjort en snabbimplementering av DX9 för eftersläntare och även kunna spela på utdaterade konsoler då man snabbportat över det då dom utan större krav sitter på äldre hårdvara och konsoler då dom på det visert gör fler nöjda än idag där enbart konsolnissar är nöjda och man kan ta ut överpriser för konsolversioner och leverera PC spel värda att köpas.

Steam är på inget sätt relevant mätverktyg för att bedömma vad som används mest av DX9/DX11 då steam alltid varit efter och mera visar att steams användare är "lowend systemuser" med liten andel highend eller normalsystemanvändare och har därför stor andel DX9 mot realiteten och vad som defacto existerar i normalsystem av idag där DX11 kapabla sytem regerar när man som sig bör räknar med retailförsäljning av spel.

Skrivet av Jyhan:

Så man är smartare för att man föredrar att spela på PC? Det har absolut ingenting med hur smart man är, det säger bara vilket intresse man har. Inte vet jag om jag var smartare förut då jag bara spelade på PC och jag känner att jag har då inte blivit dummare med åren då jag har gått över till konsol. Det är ungefär som att säga att man är korkad för att man föredrar chips framför lösviktsgodis.

Jag tror också att du har missat hela poängen med konsol. Det är meningen att en konsol cykel ska vara på runt fem år och kan till och med vara lite längre. Sedan ska man därefter utnyttja den hårdvaran som finns bättre och bättre. Spelen har då bara blivit snyggare och snyggare med åren till konsol. Ska det vara som på PC att man vara tvungen att köpa en ny konsol var och vartannat år, då skulle konsolerna tappa hela sin poäng.

Har konsol av senaste snitt och den duger till ungarna då dom inte har större krav än så, dvs vad den är avsedd för men ger på inget sätt samma IQ som PC ger, om du översätter det till smartare så är det upp till dig men för mig är konsol inte värt vad det kostar idag då vad dom levererar inte uppväger priset, om så enbart 3000kr för du missar allt vad IQ heter och begränsad till låga upplösningar som ser ut som kattskit när du projicerar det på större yta än 24" där den nativa upplösningen för dessa produkter ligger. Svårt att kunna ens konkurrera med 3x30" och 7680x1600 i ren upplevelse och valutan du får av det då 60"+ i skitlåga upplösningar om än kallade "HD" inte är detsamma som 3x30" när upplösningen inte skalar med storleken som sig bör för att ens kallas bra upplevelse för pengarna.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Gamers:

Klart man kan om man vill och har sunt förnuft då man gör en enklare version med tex DX9 avskalat till max för att göra det enkelt och billigt för basicsystem för att sälja till massorna och tjäna kosing på spelet men ändå leverera vad som krävs för att spelet skall anses leva upp till dagens standard.
Finns INGET som säger att man är berättigad till maximal upplevelse på minimalt system. Sunt förnuft säger att man får vad man betalar för, dvs minimalt system ger sämre upplevelse, bättre system ger bättre upplevelse.
Om Codemasters mfl kan göra spel korrekt till DX11 samt ha DX9 som räddande planka för äldre system så kan övriga också leverera vad massorna vill ha utan att det kostar mera än det smakar i badwill av att strunta i att utnyttja senaste teknik som Crytek kommer få erfara i flera olika former.

Vad WoW:s popularitet beror på eller av är ju orelevant då det tydligt är användare med mycket låga krav som köper det. Om WoW enbart såldes i 2 ex eller 20 miljoner är ju inte ens relevant då använader inte är dummare än tåget och inte hänger med i utveckligen och defacto hindrar den samma när dom inser att vad dom har acceptabelt kan driva vad dom nu spelar. Om spelena pressade på uppgraderingen som Crysis skulle alla vinna på det i slutändan även om det innbär att spelarena måste byta ut utdaterad hårdvara och uppgradera i tid.
Uppenbarligen har köpare av Blizzards spel låga krav och faller för allt och inget där alla troget betalar dyrt för att spela online(som skall vara gratis utöver vad internet kostar) DÄR ligger orsaken till att dom är "lyckade".

Som jag sa om spel gjordes korrekt väg så skulle man fortfarande kunna använda reliker som XP men förlora 90% av upplevelsen då man gjort en snabbimplementering av DX9 för eftersläntare och även kunna spela på utdaterade konsoler då man snabbportat över det då dom utan större krav sitter på äldre hårdvara och konsoler då dom på det visert gör fler nöjda än idag där enbart konsolnissar är nöjda och man kan ta ut överpriser för konsolversioner och leverera PC spel värda att köpas.

Steam är på inget sätt relevant mätverktyg för att bedömma vad som används mest av DX9/DX11 då steam alltid varit efter och mera visar att steams användare är "lowend systemuser" med liten andel highend eller normalsystemanvändare och har därför stor andel DX9 mot realiteten och vad som defacto existerar i normalsystem av idag där DX11 kapabla sytem regerar när man som sig bör räknar med retailförsäljning av spel.

Det finns ingenting heller som säger att man är berättigad till maximal upplevelse de personer som hela tiden sitter på den senaste hårdvaran. Men nu är det så och det är bara att acceptera att konsol marknaden är större än PC då PC står bara för en liten del av försäljningen jämfört med konsolerna och då är det bara att göra det bästa av situationen och göra det så bra som möjligt för konsolerna och jag tycker det är bra. Det är 53.1 miljoner som har en 360 och 49.5 miljoner PS3 enligt den här sidan http://www.vgchartz.com/ och jag tror nog dem siffrorna stämmer ganska bra för har sett en del liknande siffror förut. Ska man då anpassa hela spel till de ytterst fåtal procent som sitter på en highend burk? Det låter helt orealistiskt.

Svara på frågan istället för att kalla det för irrelevant. Tror du att WoW skulle vara så stort som det är idag om det kvävde en monsterdator?

Jag kan lova dig att nästan var enda PC gamer sitter på ett Steam konto så Steam är väldigt relevant. Om inte visa källor.

Skrivet av Gamers:

Har konsol av senaste snitt och den duger till ungarna då dom inte har större krav än så, dvs vad den är avsedd för men ger på inget sätt samma IQ som PC ger, om du översätter det till smartare så är det upp till dig men för mig är konsol inte värt vad det kostar idag då vad dom levererar inte uppväger priset, om så enbart 3000kr för du missar allt vad IQ heter och begränsad till låga upplösningar som ser ut som kattskit när du projicerar det på större yta än 24" där den nativa upplösningen för dessa produkter ligger. Svårt att kunna ens konkurrera med 3x30" och 7680x1600 i ren upplevelse och valutan du får av det då 60"+ i skitlåga upplösningar om än kallade "HD" inte är detsamma som 3x30" när upplösningen inte skalar med storleken som sig bör för att ens kallas bra upplevelse för pengarna.

Dem spelgenrer som jag gillar fungerar minst lika bra om inte bättre på konsol som det gör till PC. Sedan om man då föredrar att spela exakt samma spel man gillar på en konsol än på en PC gör det inte mig till en dummare person. Det är inga konstigheter eller svårigheter att bygga ihop sin egen dator så jag förstår inte riktigt vart du vill komma där. Allting handlar om smaksak vad man föredrar.

Jag kan även dementera att det ser inte ut som skit om man har en större bildyta än 24 tum, har själv en 50 tums plasma och jag är väldigt nöjd och belåten med grafiken. Så din ganska gravt överdrift att det ser ut som kattskit stämmer verkligen inte. Själv så slutade jag att spela på PC för ett par år sedan ungefär samtidigt som jag köpte min 360 men har en PC spelande kompis som alltid kör max grafik och då jag har varit hemma hos han då han har kört på sin 22 tummare 1680x1050 samma spel och det som skiljer är att det är mer högupplöstare texturer längre drawdistance. Men sådan skillnad som ni PC gamers som hävdar att konsolerna ser ut som skit och flera generationer bakom i jämförelse är det inte. Det var någon här inne som sa att DX9 var för två generationer sedan. Två generationer? Om det vore två generationer då vore grafikskillnaden som att jämföra mellan PSX & N64 och 360 & PS3.

Du verkar vara helt besatt i grafik i ärlighetens namn.

Visa signatur

Jag tycker att konsoler är en bättre spelplattform än PC. Deal with it.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jyhan:

Ni PC spelare är så besatta av hårdvara och grafik så ni glömmer bort det viktigaste gameplay, nyskapande spel som är i stort sett obefintlig på PC och framför allt spelen, där konsol exklusiva spelen är så grymt mycket bättre än PC spelen när det gäller spelkänsla och ren spelglädje.

Vad är det för innovationer som görs på PC om jag får fråga? Inte kan det vara gameplaymässiga som involverar nyskapande spel. Det enda är den grafiska biten men detta är långt ifrån allt. Din dröm där om att spelen görs till PC som huvudplattform kommer inte att inträffa då PC spelen står för så pass liten del av den totala försäljningen.

Vad du inte verkar förstå (hur dum kan man bli?) är att bra grafik som untbyttjar senaste hårdvaran INTE utesluter att spelet också har högt spelvärde. Spelvärde etc är INTE konsol unikt. Men riktigt bra grafik ÄR PC unikt. Spelkänsla och spelglädje har INGENTING med platformen att göra och jag tror ingen argumenterar för att så är fallet.
Hur du kan tro att spelkänsla är bättre på en 360 genetmot en PC är för mig helt förbryllande. Jag har både min 360 och min PC kopplad till min 60" tv och liknande kontroller till båda och om något så är kontrollen mer precis på PC plus att jag har tangentbord och tillång till mus för totalt överlägsen precision.
Men i övrigt så är spelkänsla desamma om man bortser från DÅLIG FPS, långa laddtider på x-boxen. (vilket drar ner totala spelkänslan)

Vilka innovationer görs på pc? Uhh hoppas du skojar. Tror du att du hade suttit på x-box live och spelat över internet utan pc? ALLA rts/fps/strategi spel görs på pc. Enorma mängder Indy spel etc skapas på PC. Portal (ja det var ett indy spel), minecraft etc etc.
För att inte tala om det stora dragplåstret vilket är user created content. Många urgamla PC titlar lever fortfarande pga att användarna skapar nytt innehåll.
Mass effect, oblivion, Fallout, GTA är alla PC skapade spel som förmodligen aldrig hade försökts skapats direkt på en konsol innan dem blev PC hits.

Sen tycker jag det är roligt att du totalt ignorerar Grafikens värde. Total fotorealism har varit målet enda sedan vi började spela på våra Commodre Vic20. Men helt plötsligt så "Är grafiken bra nog". Hoppas du skojar. Misstolka mig inte. Jag laddar fortfarande upp Fallout 1 ibland för lite nostalgi men hade jag valet att få ett Fallout 1 med grafik från 2011 så hade jag tagit det omedelbart.

Du kan fortsätta spela alla hudnratals Zelda, Metroid, Mario och FF kloner tills du spyr och leva i tron att Halo revolutionerade FPS världen (lol)

Permalänk
Avstängd
Skrivet av freethinker:

Vad du inte verkar förstå (hur dum kan man bli?) är att bra grafik som untbyttjar senaste hårdvaran INTE utesluter att spelet också har högt spelvärde. Spelvärde etc är INTE konsol unikt. Men riktigt bra grafik ÄR PC unikt. Spelkänsla och spelglädje har INGENTING med platformen att göra och jag tror ingen argumenterar för att så är fallet.
Hur du kan tro att spelkänsla är bättre på en 360 genetmot en PC är för mig helt förbryllande. Jag har både min 360 och min PC kopplad till min 60" tv och liknande kontroller till båda och om något så är kontrollen mer precis på PC plus att jag har tangentbord och tillång till mus för totalt överlägsen precision.
Men i övrigt så är spelkänsla desamma om man bortser från DÅLIG FPS, långa laddtider på x-boxen. (vilket drar ner totala spelkänslan)

Vilka innovationer görs på pc? Uhh hoppas du skojar. Tror du att du hade suttit på x-box live och spelat över internet utan pc? ALLA rts/fps/strategi spel görs på pc. Enorma mängder Indy spel etc skapas på PC. Portal (ja det var ett indy spel), minecraft etc etc.
För att inte tala om det stora dragplåstret vilket är user created content. Många urgamla PC titlar lever fortfarande pga att användarna skapar nytt innehåll.
Mass effect, oblivion, Fallout, GTA är alla PC skapade spel som förmodligen aldrig hade försökts skapats direkt på en konsol innan dem blev PC hits.

Sen tycker jag det är roligt att du totalt ignorerar Grafikens värde. Total fotorealism har varit målet enda sedan vi började spela på våra Commodre Vic20. Men helt plötsligt så "Är grafiken bra nog". Hoppas du skojar. Misstolka mig inte. Jag laddar fortfarande upp Fallout 1 ibland för lite nostalgi men hade jag valet att få ett Fallout 1 med grafik från 2011 så hade jag tagit det omedelbart.

Du kan fortsätta spela alla hudnratals Zelda, Metroid, Mario och FF kloner tills du spyr och leva i tron att Halo revolutionerade FPS världen (lol)

Det har enorm mycket med plattformen iom. att väldigt många spel är ospelbara på PCn och finns inte ens på PCn som att spela plattformsspel på PCn helt ospelbart... Jag tycker att du kan ju kontra min lista högre upp på sidan med konsol exklusiva spel som har fått lika bra betyg med PC exklusiva spel. RTS och strategi intresserar mig inte ändå och FPS tycker jag fungerar utmärkt på konsol, alla andra spelare man möter har ju samma förutsättningar och spelar med handkontroll också, så där spelar det ingen roll. Dessutom finns det en del konsol exklusiva FPS. Jag vet att FPS började på PC med Wolfeinstein, Doom, Quake och Duke Nukem men nu slipper man spela dem spelen på en dator iom. att det fungerar utmärkt på konsolerna. Jag har spelat fps på konsol sedan första Halo som jag införskaffade 2004, så det där är en vanesak. Sedan ÄR spelkänslan bättre på konsol än PC, jag tycker att det är bättre spelkänsla. Finns det någon force feedback/skakfunktion på mus och tangentbord?

Sedan kanske man inte ens har datorn i samma rum som PCn? Jag tycker att dem konsol exklusiva spelen är betydligt bättre än PC exklusiva det få som finns kvar. Dessutom hur bra ett spel är inte antalet polygoner och där är Minecraft ett bra exempel om det inte faller i min smak men ändå. Dessutom så föredrar jag att spela på min 50tum Kuro framför att sitta framför datorn som man måste uppgradera stup i kvarten.

Och NEJ jag skämtar inte jag tycker att grafiken är bra nog som den är på konsolerna, hur svårt skall det vara att förstå för er datornördar, jag vet inte hur många gånger jag har fått upprepa det. Ni PC spelare är helt besatt av grafik.

Aldrig mer i mitt liv att jag tänker slänga ut en massa pengar på en gamer PC för flera herrans tusen som ändå blir totalt värdelös efter nått år. Det är bättre att ta tillvara på den hårdvara som finns och göra det bästa av det tills nästa generation konsoler kommer.

Visa signatur

Jag tycker att konsoler är en bättre spelplattform än PC. Deal with it.

Permalänk
Skrivet av Jyhan:

Det har enorm mycket med plattformen iom. att väldigt många spel är ospelbara på PCn och finns inte ens på PCn som att spela plattformsspel på PCn helt ospelbart... Jag tycker att du kan ju kontra min lista högre upp på sidan med konsol exklusiva spel som har fått lika bra betyg med PC exklusiva spel. RTS och strategi intresserar mig inte ändå och FPS tycker jag fungerar utmärkt på konsol, alla andra spelare man möter har ju samma förutsättningar och spelar med handkontroll också, så där spelar det ingen roll. Dessutom finns det en del konsol exklusiva FPS. Jag vet att FPS började på PC med Wolfeinstein, Doom, Quake och Duke Nukem men nu slipper man spela dem spelen på en dator iom. att det fungerar utmärkt på konsolerna. Jag har spelat fps på konsol sedan första Halo som jag införskaffade 2004, så det där är en vanesak. Sedan ÄR spelkänslan bättre på konsol än PC, jag tycker att det är bättre spelkänsla. Finns det någon force feedback/skakfunktion på mus och tangentbord?

Sedan kanske man inte ens har datorn i samma rum som PCn? Jag tycker att dem konsol exklusiva spelen är betydligt bättre än PC exklusiva det få som finns kvar. Dessutom hur bra ett spel är inte antalet polygoner och där är Minecraft ett bra exempel om det inte faller i min smak men ändå. Dessutom så föredrar jag att spela på min 50tum Kuro framför att sitta framför datorn som man måste uppgradera stup i kvarten.

Och NEJ jag skämtar inte jag tycker att grafiken är bra nog som den är på konsolerna, hur svårt skall det vara att förstå för er datornördar, jag vet inte hur många gånger jag har fått upprepa det. Ni PC spelare är helt besatt av grafik.

Aldrig mer i mitt liv att jag tänker slänga ut en massa pengar på en gamer PC för flera herrans tusen som ändå blir totalt värdelös efter nått år. Det är bättre att ta tillvara på den hårdvara som finns och göra det bästa av det tills nästa generation konsoler kommer.

Jisus. Tror du att alla datorer som klarar dom nyaste spelen låter som jetmotorer? Min är 3 år och klarar dom flesta spelet på högsta eller på medium(de borde inte vara så). Hade jag valt en I7 för 3 år sen hade min hållit betydligt längre än så.

Som PC användare vill man att spel ska utvecklas framåt både grafik och bra story. Sen att konsolerna håller de tillbaks är bara sorgligt (vist en bra story går att göra oavsett plattform). Men om dom gjorde Crysis 2 lika snyggt som ettan eller bättre. Vet hur ettan knäckte dom flesta systemen. Nu vill eller vågar dom inte göra detta (vilket inte driver fram utvecklingen alls). Vist de är jätte bra att dom gör en bra story, men glöm inte grafiken.

Ta detta(Gillar detta uttalandet): http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20110314/dice-vara-konkurrenter-ar-lata

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jyhan:

Det har enorm mycket med plattformen iom. att väldigt många spel är ospelbara på PCn och finns inte ens på PCn som att spela plattformsspel på PCn helt ospelbart... Jag tycker att du kan ju kontra min lista högre upp på sidan med konsol exklusiva spel som har fått lika bra betyg med PC exklusiva spel. RTS och strategi intresserar mig inte ändå och FPS tycker jag fungerar utmärkt på konsol, alla andra spelare man möter har ju samma förutsättningar och spelar med handkontroll också, så där spelar det ingen roll. Dessutom finns det en del konsol exklusiva FPS. Jag vet att FPS började på PC med Wolfeinstein, Doom, Quake och Duke Nukem men nu slipper man spela dem spelen på en dator iom. att det fungerar utmärkt på konsolerna. Jag har spelat fps på konsol sedan första Halo som jag införskaffade 2004, så det där är en vanesak. Sedan ÄR spelkänslan bättre på konsol än PC, jag tycker att det är bättre spelkänsla. Finns det någon force feedback/skakfunktion på mus och tangentbord?

Sedan kanske man inte ens har datorn i samma rum som PCn? Jag tycker att dem konsol exklusiva spelen är betydligt bättre än PC exklusiva det få som finns kvar. Dessutom hur bra ett spel är inte antalet polygoner och där är Minecraft ett bra exempel om det inte faller i min smak men ändå. Dessutom så föredrar jag att spela på min 50tum Kuro framför att sitta framför datorn som man måste uppgradera stup i kvarten.

Och NEJ jag skämtar inte jag tycker att grafiken är bra nog som den är på konsolerna, hur svårt skall det vara att förstå för er datornördar, jag vet inte hur många gånger jag har fått upprepa det. Ni PC spelare är helt besatt av grafik.

Aldrig mer i mitt liv att jag tänker slänga ut en massa pengar på en gamer PC för flera herrans tusen som ändå blir totalt värdelös efter nått år. Det är bättre att ta tillvara på den hårdvara som finns och göra det bästa av det tills nästa generation konsoler kommer.

Jag spelar alla mina pc spel och surfar via min 60" tv. Att sitta vid ett skrivbord är inte synonymt med PC längre. Sen överdriver du helt klart med hur mycket man måste uppgradera.
Det extra du betalar för dyra x-box spel och DLC är täcker förmodligen upp det extra jag betalar för pc uppgraderingar. Köper man smart och framtidssäkert så kostar det inte så mycket att hålla sin PC i bra skick. Speciellt inte nu då man kan köra dubbla grafikkort etc.
Nu så betalar jag iof för SSD diskar osv vilket är klart dyrt men jag använder min pc som server, media center, workstation och spelmaskin så det är inte bara en leksak.

Men faktumet är att även om man inte vill hålla sig i framkant med PC så går det ALLTID att dra ner grafiken så det blir spelbart. Tycker man konsolspel har "bra" framerate och grafik är bra så lär man inte gråta för att man måste spela pc spel på low eller medium setting.
Du kan till och med använda den vanliga x-box 360 kontrollern till din PC med force feedback om man nu verkligen vill men det slutar bara med att man blir mosad i multiplayer. Kan vara soft i vissa spel dock. Förövrigt så UPPFANS force feedback på PC och inte på någon sketen konsol.

Faktum kvarstår dock att konsoler är grymt begränsade. Utvecklarna tvingas nöja sig med USEL A.I och få spelare i multiplayer, inte för mycket får hända samtidigt på skärmen och banor får inte vara för stora och komplexa etc.

Som sagt så har fotorealism ALLTID varit målet för spel. Annars skulle vi fortfarande sitta med 8 bitars Nintendo. MS och Sony kommer inte släppa någon ny konsol innan 2014 förmidligen så du kommer FORTFARANDE spela spel med samma gamla spelmotorer om tre år. Herregud.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jyhan:

Assassin's Creed Xbox 360 – 81% Baserat på 77 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/assassins-creed
Assassin's Creed PlayStation 3 – 81% Baserat på 40 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/assassins-creed

Assassin's Creed: Director's Cut Edition PC – 79% Baserat på 38 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/assassins-creed-directors-c...

Vinnare: Xbox 360

Borde vara PC som är vinnare. Spelet saknar innehåll och går säkert att styras med en elektronisk tandborste. Men det som gör spelet är vackra miljöer och där vinner PC helt klart. Snyggast grafik och erbjuder helt klart det där lilla extra som gör spelet roligt i några timmar.

Skrivet av Jyhan:

Batman: Arkham Asylum Xbox 360 – 92% Baserat på 78 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/batman-arkham-asylum

Batman: Arkham Asylum PlayStation 3 – 91% Baserat på 70 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/batman-arkham-as...

Batman: Arkham Asylum PC – 91% Baserat på 29 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/batman-arkham-asylum

Vinnare: Xbox 360

Inte testat 360 versionen men styrningen till PC även med handkontroll är seg i jämförelse med PS3.
Skulle inte ge PC versionen mer än 50% pga den sämre styrningen vilket ger snabba striderna mindre känsla.

Skrivet av Jyhan:

Battlefield: Bad Company 2 Xbox 360 – 88% Baserat på 75 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/battlefield-bad-compa...

Battlefield: Bad Company 2 PlayStation 3 – 88% Baserat på 59 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/battlefield-bad-...

Battlefield: Bad Company 2 PC – 87% Baserat på 46 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/battlefield-bad-company-2

Vinnare: Xbox 360

Förstår inte hur man ens kan spela det här spelet på konsol. Helt klart bättre och snyggare på PC.

Skrivet av Jyhan:

BioShock Xbox 360 – 96% Baserat på 88 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/bioshock

BioShock PlayStation 3 – 94% Baserat på 51 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/bioshock

BioShock PC – 96% Baserat på 44 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/bioshock

Vinnare: Xbox 360 iom. att det betyget är baserat på fler recensioner.

Snyggare till PC. Helt klart ett spel vars spelvärde ligger i världen och inte kontrollerna. Men även där är PC vassare i detta FPS med mus och tangentbord.

Skrivet av Jyhan:

Borderlands Xbox 360 – 84% Baserat på 83 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/borderlands

Borderlands PlayStation 3 – 83% Baserat på 58 recensioner
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/borderlands

Borderlands PC – 81% Baserat på 37 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/borderlands

Vinnare: Xbox 360

Ett till spel som är bättre på PC. Visst är det bra till PS3 och Krysslådan men helt klart bättre till PC just pga. grafiken och kravet av att kunna sikta snabbt med tangentbord och mus.

Skrivet av Jyhan:

DiRT 2 Xbox 360 – 87% Baserat på 65 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/dirt-2

DiRT 2 PlayStation 3 – 87% Baserat på 63 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/dirt-2

DiRT 2 PC – 89% Baserat på 22 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/dirt-2

Vinnare: PC

Håller inte med. Spelet är inte lika snyggt som till PC men helt klart ett riktigt snyggt spel som flyter på riktigt bra till PS3. Tycker helt klart det är roligare att spela det här på PS3an med G27 än till PC med G27, just för att man alltid har stadig FPS och spelet verkar vara anpassat till G27an på PS3 utan att man måste spendera 3 dagar med konfigurera ratten.

Skrivet av Jyhan:

Dragon Age: Origins Xbox 360 – 86% Baserat på 68 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/dragon-age-origins

Dragon Age: Origins PlayStation 3 87% Baserat på 41 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/dragon-age-origi...

Dragon Age: Origins PC – 91% Baserat på 67 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/dragon-age-origins

Vinnare: PC

Håller helt med. Bäst till PC för att det är snyggt och snabbt till PC. Samt man kan modda spelet så det ser bättre ut.

Skrivet av Jyhan:

Left 4 Dead 2 Xbox 360 – 89% Baserat på 76 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/left-4-dead-2

Left 4 Dead PC – 89% Baserat på 58 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/left-4-dead

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Hur kan man tycka det är bättre på krysslådan? Är helt klart ett PC-spel med mus och tangentbord.

Skrivet av Jyhan:

Grand Theft Auto IV Xbox 360 – 98% Baserat på 86 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/grand-theft-auto-iv

Grand Theft Auto IV PlayStation 3 – 98% Baserat på 64 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/grand-theft-auto...

Grand Theft Auto IV PC – 90% Baserat på 40 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/grand-theft-auto-iv

Vinnare Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Snyggare och flyter bättre på PC. Enda delen som suger är styrningen på bilen i PC versionen. Den är dåligt anpassad till mus och tangentbord vilket är en stor del av spelet. Men annars i 3rd person shooter mode är det helt klart bättre till PC.

Skrivet av Jyhan:

The Elder Scrolls IV: Oblivion Xbox 360 – 94% Baserat på 90 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/the-elder-scrolls-iv-...

The Elder Scrolls IV: Oblivion PlayStation 3 – 93% Baserat på 45 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/the-elder-scroll...

The Elder Scrolls IV: Oblivion PC – 94% Baserat på 54 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/the-elder-scrolls-iv-oblivi...

Vinnare: Xbox 360 iom. Att det betyget är baserat på fler recensioner.

Helt klart bäst till PC med mods. Går knappt att spela utan mods.

Skrivet av Jyhan:

X-Men Origins: Wolverine Xbox 360 – 75% Baserat på 74 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/x-men-origins-wolveri...

X-Men Origins: Wolverine PlayStation 3 – 73% Baserat på 73 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/x-men-origins-wo...

X-Men Origins: Wolverine PC – 77% Baserat på 22 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/pc/x-men-origins-wolverine

Vinnare: PC

Hur i helvete kunde det här spelet få bättre betyg på PC? Är ett renodlat konsolspel som spelas bäst med handkontroll. Det är som att spela pingis med en brödrost.

Visa signatur

Sex kärnigt på modermodemet och ett gäng 680s i hårddisken

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Broken-arrow:

Jisus. Tror du att alla datorer som klarar dom nyaste spelen låter som jetmotorer? Min är 3 år och klarar dom flesta spelet på högsta eller på medium(de borde inte vara så). Hade jag valt en I7 för 3 år sen hade min hållit betydligt längre än så.

Som PC användare vill man att spel ska utvecklas framåt både grafik och bra story. Sen att konsolerna håller de tillbaks är bara sorgligt (vist en bra story går att göra oavsett plattform). Men om dom gjorde Crysis 2 lika snyggt som ettan eller bättre. Vet hur ettan knäckte dom flesta systemen. Nu vill eller vågar dom inte göra detta (vilket inte driver fram utvecklingen alls). Vist de är jätte bra att dom gör en bra story, men glöm inte grafiken.

Ta detta(Gillar detta uttalandet): http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20110314/dice-vara-konkurrenter-ar-lata

Nej, jag tror inte att alla datorer låter som jetmotorer, datorn som jag har sitter det Noctua fläktar rakt igenom och är väldigt tyst.

Jag tycker att Crysis 2 är snyggare än ettan men då är inte jag som PC spelarna och sitter och stirrar på inzoomade texturer.

Skrivet av freethinker:

Jag spelar alla mina pc spel och surfar via min 60" tv. Att sitta vid ett skrivbord är inte synonymt med PC längre. Sen överdriver du helt klart med hur mycket man måste uppgradera.
Det extra du betalar för dyra x-box spel och DLC är täcker förmodligen upp det extra jag betalar för pc uppgraderingar. Köper man smart och framtidssäkert så kostar det inte så mycket att hålla sin PC i bra skick. Speciellt inte nu då man kan köra dubbla grafikkort etc.
Nu så betalar jag iof för SSD diskar osv vilket är klart dyrt men jag använder min pc som server, media center, workstation och spelmaskin så det är inte bara en leksak.

Men faktumet är att även om man inte vill hålla sig i framkant med PC så går det ALLTID att dra ner grafiken så det blir spelbart. Tycker man konsolspel har "bra" framerate och grafik är bra så lär man inte gråta för att man måste spela pc spel på low eller medium setting.
Du kan till och med använda den vanliga x-box 360 kontrollern till din PC med force feedback om man nu verkligen vill men det slutar bara med att man blir mosad i multiplayer. Kan vara soft i vissa spel dock. Förövrigt så UPPFANS force feedback på PC och inte på någon sketen konsol.

Faktum kvarstår dock att konsoler är grymt begränsade. Utvecklarna tvingas nöja sig med USEL A.I och få spelare i multiplayer, inte för mycket får hända samtidigt på skärmen och banor får inte vara för stora och komplexa etc.

Som sagt så har fotorealism ALLTID varit målet för spel. Annars skulle vi fortfarande sitta med 8 bitars Nintendo. MS och Sony kommer inte släppa någon ny konsol innan 2014 förmidligen så du kommer FORTFARANDE spela spel med samma gamla spelmotorer om tre år. Herregud.

Sluta fabulera om att det är dyrare med konsol än PC för det stämmer inte. Åren jag spelade på PC blev det väldigt kostsamt och betydligt dyrare än med konsol. Själv köpte jag bland dem värsta prollarna som fanns och bland dem bästa grafikkorten, men ändå så blev datorn som alla andra och som din kommer att bli, totalt världelös inom en snar framtid.

Sluta jämföra PC spelen på low för det är inte synonymt med konsolerna, tro mig. Skulle jag dra igång ett nytt PC spel på min dator så skulle det se ut som skit i jämförelse och flyta på oerhört mycket sämre än konsolerna. Jaså uppfanns forcefeedback på? PC?.. Var det inte Nintendo som kom med det på Nintendo 64an när man kunde köpa till det till handkontrollen, är nästan hundra på det.

Det där stämmer inte heller att konsolerna får nöja sig med små kartor och usel AI och få spelare i multi. Ta bara Halo där som exempel stora kartor många spelare och inte på tal om Killzone 2 där AI är helt oförutsägbara.

Fotorealism, ja visst men jag har inte bråttom. Skulle inte tro att MS och Sony väntar tills 2014 att släppa sina konsoler, det vore ekonomiskt självmord med tanke på att Nintendo släpper sin nästa konsol i April nästa år. Så jag skulle tippa på senast någon gång under 2013. Även fast det är samma grafikmotor så är det inte ovanligt att utvecklare snickrar och gör om och förbättrar grafikmotorn efter eget behöv. Så jag tror inte jag blir speciellt lidande rent grafiskt då utvecklarna kommer på nya sätt att utnyttja hårdvaran ytterligare.

Ni PC spelare är så helt fetich besatta när det gäller grafik.

Jag tror ni har ingen aning egentligen hur grafiken är, hur spelen är och allt till konsol. Ni är bara fördomsfulla och bittra för att utvecklare prioriterar konsolerna före PCn.

Skrivet av Pimpim666:

Borde vara PC som är vinnare. Spelet saknar innehåll och går säkert att styras med en elektronisk tandborste. Men det som gör spelet är vackra miljöer och där vinner PC helt klart. Snyggast grafik och erbjuder helt klart det där lilla extra som gör spelet roligt i några timmar.

Inte testat 360 versionen men styrningen till PC även med handkontroll är seg i jämförelse med PS3.
Skulle inte ge PC versionen mer än 50% pga den sämre styrningen vilket ger snabba striderna mindre känsla.

Förstår inte hur man ens kan spela det här spelet på konsol. Helt klart bättre och snyggare på PC.

Snyggare till PC. Helt klart ett spel vars spelvärde ligger i världen och inte kontrollerna. Men även där är PC vassare i detta FPS med mus och tangentbord.

Ett till spel som är bättre på PC. Visst är det bra till PS3 och Krysslådan men helt klart bättre till PC just pga. grafiken och kravet av att kunna sikta snabbt med tangentbord och mus.

Håller inte med. Spelet är inte lika snyggt som till PC men helt klart ett riktigt snyggt spel som flyter på riktigt bra till PS3. Tycker helt klart det är roligare att spela det här på PS3an med G27 än till PC med G27, just för att man alltid har stadig FPS och spelet verkar vara anpassat till G27an på PS3 utan att man måste spendera 3 dagar med konfigurera ratten.

Håller helt med. Bäst till PC för att det är snyggt och snabbt till PC. Samt man kan modda spelet så det ser bättre ut.

Hur kan man tycka det är bättre på krysslådan? Är helt klart ett PC-spel med mus och tangentbord.

Snyggare och flyter bättre på PC. Enda delen som suger är styrningen på bilen i PC versionen. Den är dåligt anpassad till mus och tangentbord vilket är en stor del av spelet. Men annars i 3rd person shooter mode är det helt klart bättre till PC.

Helt klart bäst till PC med mods. Går knappt att spela utan mods.

Hur i helvete kunde det här spelet få bättre betyg på PC? Är ett renodlat konsolspel som spelas bäst med handkontroll. Det är som att spela pingis med en brödrost.

Det är inte mina åsikter, tog bara betyg som Metacritik som referens även fast jag själv inte håller med i många fall och även håller med dig när det gäller vissa spel.

Visa signatur

Jag tycker att konsoler är en bättre spelplattform än PC. Deal with it.

Permalänk
Medlem
Citat:

Jag tycker att Crysis 2 är snyggare än ettan men då är inte jag som PC spelarna och sitter och stirrar på inzoomade texturer.

Hmmm, har spelat Crysis 1 med maxad grafik och Crysis 2 med maxad grafik och 1an ser bättre ut. Där snackar vi nästan fotorealism på vissa platser. Plus att 1an har större omgivningar och därigenom känns mer fri när man spelar. Visserligen är 2an troligen mer optimerad och har några nya effekter som kommit de senaste åren, men definitivt inte snyggare än 1a.

För övrigt så kan jag mig inte minnas att jag någonsin skulle ha haft nån större spelglädje av att spela på en konsol över en PC sen gamla Nintendo 8-16 bit. Mario skall ju nog spelas med joypad...

Permalänk
Medlem
Skrivet av plundstr:

För övrigt så kan jag mig inte minnas att jag någonsin skulle ha haft nån större spelglädje av att spela på en konsol över en PC sen gamla Nintendo 8-16 bit. Mario skall ju nog spelas med joypad...

Tänkte jag också efter jag ersatte min PS1 med en PC. Nu efteråt skaffade jag mig PS3 med Guitar Hero mest för att spela och ha roligt med vänner men när jag väl började testa andra spel som God of War och liknande så märkte jag en enorm skillnad i kvalitet mellan PC och PS3.

Visa signatur

Sex kärnigt på modermodemet och ett gäng 680s i hårddisken

Permalänk
Medlem

Heh, Jyhan borde ha insett att listan med portningar var korkad redan när Bad Company 2 och Left 4 Dead 2 inte vanns av PCn.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av plundstr:

Hmmm, har spelat Crysis 1 med maxad grafik och Crysis 2 med maxad grafik och 1an ser bättre ut. Där snackar vi nästan fotorealism på vissa platser. Plus att 1an har större omgivningar och därigenom känns mer fri när man spelar. Visserligen är 2an troligen mer optimerad och har några nya effekter som kommit de senaste åren, men definitivt inte snyggare än 1a.

För övrigt så kan jag mig inte minnas att jag någonsin skulle ha haft nån större spelglädje av att spela på en konsol över en PC sen gamla Nintendo 8-16 bit. Mario skall ju nog spelas med joypad...

Nej, håller inte alls med där i huvudtaget, har sett Crysis 1 med maxad grafik hos en kompis och det är definitivt inte snyggare än 2an, han tycker tillochmed 2an är snyggare än 1an. Fotorealistisk grafik i 1an... Jo tjena kanske i datornördarnas fabelaktiga värld...

Skrivet av Pimpim666:

Tänkte jag också efter jag ersatte min PS1 med en PC. Nu efteråt skaffade jag mig PS3 med Guitar Hero mest för att spela och ha roligt med vänner men när jag väl började testa andra spel som God of War och liknande så märkte jag en enorm skillnad i kvalitet mellan PC och PS3.

Det jag fick erfara åren då jag spelade på PC var att kvalitén var betydligt sämre på PC, buggiga och dåligt optimerade spel, sämre kontroller, det enda som var bättre var grafiken och det är ganska betydelselöst i sammanhanget i ett spel utan det viktigaste är innehåller såsom gameplay, bra kontroll, en gedigen spelkänsla och bra story.

Därför gick jag tillbaka till konsoler, oändligt med högkvalitativa AAA exklusiva konsol titlar, bättre kontroller där det är massor härligare att spela med handkontroll än med mus & tangentbord där spelkänslan är=0 zero fenito nothing. Jämnare flyt i spel där PCn som man har köpt redan efter ett par år hackar och flyter på sämre oavsett om man köper det värsta.

Skrivet av Undrium:

Heh, Jyhan borde ha insett att listan med portningar var korkad redan när Bad Company 2 och Left 4 Dead 2 inte vanns av PCn.


LÄS
vad jag har skrivit i tidigare inlägg. Denna lista är plockat från Metacritik där i vissa spel är det upp emot 100 personer som recenserat ett spel och den hade jag för att bevisa att multiplattformspel är bättre på konsol och det är bevisat eftersom att era åsikter är betydelselösa och inte objektiva för fem öre och samma med mina om man ska ta det hela i ett helt oberoende objektivt sammanhang och det är just det jag har bevisat att konsolversionerna är bättre än PC versionerna och detta kan inte ni argumentera emot för det är redan bevisat där det är hundratals recensenter sammanlagt som har satt betyg på spelen. Så den delen av diskussionen är avslutad eftersom det finns ingenting att tillägga eller vrida och vända på.

Visa signatur

Jag tycker att konsoler är en bättre spelplattform än PC. Deal with it.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jyhan:

Nej, håller inte alls med där i huvudtaget, har sett Crysis 1 med maxad grafik hos en kompis och det är definitivt inte snyggare än 2an, han tycker tillochmed 2an är snyggare än 1an. Fotorealistisk grafik i 1an... Jo tjena kanske i datornördarnas fabelaktiga värld...

Crysis 1 med fulla mod's ÄR snyggare. Crysis 2 har dock mycket bättre Art-design, ny flashig motor och lite nytt fluff som ser väldigt bra ut på konsol men om du bara visste hur lite Crysis 2 utnytjar Cryengine 3's fulla potential. Är för fan ett skämt.

Här är en crysis 1 version med lite mods så får du se hur de ser ut (kolla i HD)
http://youtu.be/shZzYkpl5Nk?hd=1

Citat:

Det jag fick erfara åren då jag spelade på PC var att kvalitén var betydligt sämre på PC, buggiga och dåligt optimerade spel, sämre kontroller, det enda som var bättre var grafiken och det är ganska betydelselöst i sammanhanget i ett spel utan det viktigaste är innehåller såsom gameplay, bra kontroll, en gedigen spelkänsla och bra story.

Gameplay, bra kontroll, en gedigen spelkänsla och bra story har INGET med platformen att göra.
Spel som är utvecklade för PC inte någon usel portning har inte dom problemen. Likaså finns det mängder med spel som spelar helt USELT på konsol pga dåliga portningar etc. (fallout 3 lol)
Sen så är det klart att det är mycket enklare att kvalitetstesta spel på en platform med en hårdvara. Det är inget snack om den saken. Ta t.ex mass effect. Lirar jätte bra på konsol men jämfört med PC blir det rätt tröttsamt att vänta på laddtider och uppleva FPS drop. Problem som du i huvudtaget inte tar upp själv.

Citat:

Därför gick jag tillbaka till konsoler, oändligt med högkvalitativa AAA exklusiva konsol titlar, bättre kontroller där det är massor härligare att spela med handkontroll än med mus & tangentbord där spelkänslan är=0 zero fenito nothing. Jämnare flyt i spel där PCn som man har köpt redan efter ett par år hackar och flyter på sämre oavsett om man köper det värsta.

Går utmärkt att spela med x-box kontroll till PC om man nu skulle vilja det.
Klart att om man som du är helnöjd med status quo som gäller i konsolvärlden så är det kanon, men för oss som är vana att kunna modifiera spel och få ut maximalt av våra favorit titlar så är det rena döden.
FYFAN va urvattnade vissa titlar har blivit sedan de släpptes till konsol. Är som att dom är skapade för 10 åringar.
Jag är dock inte ett dugg förvånad över att det finns så många AAA titlar på konsoler dock. Klart tillverkarna väljer den mest lukrativa plattformen och öser ut dyra DLC som idioterna köper.

Är bara så frustrerad för jag vet att det skulle gå att släppa PC spel med samma polish och kvalitetstestning som vissa AAA konsoltitlar har men utan några av deras begränsningar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jyhan:


LÄS
vad jag har skrivit i tidigare inlägg. Denna lista är plockat från Metacritik där i vissa spel är det upp emot 100 personer som recenserat ett spel och den hade jag för att bevisa att multiplattformspel är bättre på konsol och det är bevisat eftersom att era åsikter är betydelselösa och inte objektiva för fem öre och samma med mina om man ska ta det hela i ett helt oberoende objektivt sammanhang och det är just det jag har bevisat att konsolversionerna är bättre än PC versionerna och detta kan inte ni argumentera emot för det är redan bevisat där det är hundratals recensenter sammanlagt som har satt betyg på spelen. Så den delen av diskussionen är avslutad eftersom det finns ingenting att tillägga eller vrida och vända på.

Jag har LÄST vad du har skrivit och jag tycker din lista är helt obefogad då den baseras på vad spelarna tycker om just sina konsollversioner. Det kan vi visst argumentera emot, eftersom listan är (observera att jag inte skriver att det är din) missvisande.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av freethinker:

Crysis 1 med fulla mod's ÄR snyggare. Crysis 2 har dock mycket bättre Art-design, ny flashig motor och lite nytt fluff som ser väldigt bra ut på konsol men om du bara visste hur lite Crysis 2 utnytjar Cryengine 3's fulla potential. Är för fan ett skämt.

Här är en crysis 1 version med lite mods så får du se hur de ser ut (kolla i HD)
http://youtu.be/shZzYkpl5Nk?hd=1

Jag har aldrig sagt att Crysis 1 är fult tvärtom det är ett mycket snyggt spel men jag har sett snyggare och det där var väldigt snyggt klippet du länkade till men. Det är inte spelet i dess originalutförande och det är det jag har baserat mina åsikter på och jag står fortfarande för dem. Sedan kan jag inte uttala mig om att ett moddat Crysis 1 är snyggare än 2an baserat på ett youtubeklipp, jag vill se det i verkligheten på en dator som klarar spelet fullt ut.

Skrivet av freethinker:

Gameplay, bra kontroll, en gedigen spelkänsla och bra story har INGET med platformen att göra.
Spel som är utvecklade för PC inte någon usel portning har inte dom problemen. Likaså finns det mängder med spel som spelar helt USELT på konsol pga dåliga portningar etc. (fallout 3 lol)
Sen så är det klart att det är mycket enklare att kvalitetstesta spel på en platform med en hårdvara. Det är inget snack om den saken. Ta t.ex mass effect. Lirar jätte bra på konsol men jämfört med PC blir det rätt tröttsamt att vänta på laddtider och uppleva FPS drop. Problem som du i huvudtaget inte tar upp själv.

Klart som fan att det har med plattform att göra, det kan du hoppa upp och sätta dig på eftersom att dem bästa utvecklarna är konsol exklusiva och vad jag vet finns det inga innovativa genier som Shigeru Miyamoto som utvecklar spel till PC...

Långa laddtider är inget problem på 360 då man installerar spelen på hårddisken och det har man kunnat sedan slutet av 2008. FPS drop finns det gått om på PC och betydligt värre då PCn börjar ha nått år på nacken så snacka inte skit. Inte alltid men oftast så har konsol spelen ett jämt flyt igenom hela spelet. Oftast brukar det ligga på 30 fps och ibland 60 fps skulle jag tippa på och ibland kan det gå lite segare men det är så pass lite i det stora hela så det stör inte mig.

Skrivet av freethinker:

Går utmärkt att spela med x-box kontroll till PC om man nu skulle vilja det.
Klart att om man som du är helnöjd med status quo som gäller i konsolvärlden så är det kanon, men för oss som är vana att kunna modifiera spel och få ut maximalt av våra favorit titlar så är det rena döden.
FYFAN va urvattnade vissa titlar har blivit sedan de släpptes till konsol. Är som att dom är skapade för 10 åringar.
Jag är dock inte ett dugg förvånad över att det finns så många AAA titlar på konsoler dock. Klart tillverkarna väljer den mest lukrativa plattformen och öser ut dyra DLC som idioterna köper.

Nej, det är inte samma sak eftersom att hela spelet är inte optimerat för att användas med handkontroll. Alla kanske inte ens har datorn i samma rum och hur ofta orka man dra metervis med kabel kors och tvärs igenom rummen.

Nu är jag inte en person som håller fast vid samma spel i månad efter månar och år efter år. Utan så fort jag har klarat ut ett spel så vill jag spela nästa spel. Finns mycket få spel där jag kan lägga några timmar extra och det är Little Big Planet eftersom att där finns det miljontals hemmasnickrade banor. Läste någonstans att om man skulle spela 12 timmar per dag så skulle det ta 78 år att spela igenom alla banor. Oftast klarar jag bara ut spel, en gång och sen spelar jag aldrig spelet mer. Ibland kan jag spela igenom det två gånger men det är väldigt sällan och då ska det vara många år innan jag kör en runda till.

Håller med med dig, många titlar är urvattnade utan dess like och ett strålande exempel är Cod och speciellt Sonic som har blivit våldtagen ut och in och bara blivit sämre med tiden och så vidare. Men så länge spelen är bra så har jag ingenting emot att det släpps uppföljare. Men alltså du kan ju inte idiotförklara folk som köper DLC och köper en spelserie som dem gillar. Jag gör det inte och respekterar att alla har sina åsikter. Köper inte DLC speciellt ofta eftersom det är oftast sämre delar som skulle vara med i spelet som har klippts ut och säljs som DLC. Men det finns spel där jag har tyckt det har varit roligt och det är Alan Wake och Mirrors Edge. Annars har jag väl inte tyckt att det har varit särskilt speciellt.

Skrivet av freethinker:

Är bara så frustrerad för jag vet att det skulle gå att släppa PC spel med samma polish och kvalitetstestning som vissa AAA konsoltitlar har men utan några av deras begränsningar.

Detta bekräftar att jag hade rätt när det gäller detta uttalande som jag gjorde bara för något inlägg sedan:

Citat:

Jag tror ni har ingen aning egentligen hur grafiken är, hur spelen är och allt till konsol. Ni är bara fördomsfulla och bittra för att utvecklare prioriterar konsolerna före PCn.

Skrivet av Undrium:

Jag har LÄST vad du har skrivit och jag tycker din lista är helt obefogad då den baseras på vad spelarna tycker om just sina konsollversioner. Det kan vi visst argumentera emot, eftersom listan är (observera att jag inte skriver att det är din) missvisande.

Listan är väldigt befogad, eftersom att en spelsite kan recensera alla tre plattformar och där det just är hundratals om inte tusentals sidor som har recenserat spelen. Ett exempel är Gamereactors recension av Metro 2033 där PC versionen fick mycket kritik pga. att spelet var buggigt och extremt krävande medan 360 versionen fick beröm för att den var optimerad och fri från jobbiga buggar som PC v. led av.

Såklart att ni tycker listan är missvisande och obefogat och allt möjligt. Den får ju inte PC att framstå som överlägsen och bäst och det går ju inte för sig på detta forum...

Fortfarande är det ingen på detta forum som har kontrat min lista med exklusiva konsolspel med toppbetyg med en lista med lika många exklusiva PC spel som fått likvärdiga betyg.

Visa signatur

Jag tycker att konsoler är en bättre spelplattform än PC. Deal with it.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jyhan:

Listan är väldigt befogad, eftersom att en spelsite kan recensera alla tre plattformar och där det just är hundratals om inte tusentals sidor som har recenserat spelen. Ett exempel är Gamereactors recension av Metro 2033 där PC versionen fick mycket kritik pga. att spelet var buggigt och extremt krävande medan 360 versionen fick beröm för att den var optimerad och fri från jobbiga buggar som PC v. led av.

Såklart att ni tycker listan är missvisande och obefogat och allt möjligt. Den får ju inte PC att framstå som överlägsen och bäst och det går ju inte för sig på detta forum...
[/B]

Men till och med du kan väl se brister i listan då t ex Bad Company 2 får bättre betyg på konsol än PC?

Permalänk
Medlem
Skrivet av freethinker:

Går utmärkt att spela med x-box kontroll till PC om man nu skulle vilja det.

Det går inte så bra. Oftast är inte kontrollerna lika responsiva och snabba som i konsolerna. Man måste också spendera en längre tid med att kalibrera och anpassa kontrollerna till just spelet du vill spela.
G27 som jag har till PC och PS3 funkar bättre i spel till PS3 där spelet har en profil och är anpassad att man direkt ska kunna koppla in ratten. Till PC finns det en profil men oftast (alla gånger jag testat) så är den inte fullt anpassad efter spelet. Därför måste man börja kalibrera ratten. Då snackar vi om 40-50 omstarter av spelet innan man hittar något som är i närheten av styrningen man får på PS3.

Nej om man ska spela på PC är det mus och tangentbord som gäller. Allt annat blir bara krångel och tar tid.

Skrivet av freethinker:

Klart att om man som du är helnöjd med status quo som gäller i konsolvärlden så är det kanon, men för oss som är vana att kunna modifiera spel och få ut maximalt av våra favorit titlar så är det rena döden.

Håller med dig. En del spel som Oblivion är mods ett måste för att man ska få den ultimata spelupplevelsen.
Utan mods är spelet bara ett grått och tråkigt spel.

Skrivet av freethinker:

FYFAN va urvattnade vissa titlar har blivit sedan de släpptes till konsol. Är som att dom är skapade för 10 åringar.

Snarare tvärtom. Till PC verkar spelen bli mer barnvänliga och mer anpassade efter barn i alla åldrar.
Om man tar God of War 3 som exempel så är det ett riktigt bra spel med mycket underhållning och där har man lyckats blanda in brutalitet i ett lyckat spel.
Motsvarade spel till PC är antingen barnvänliga titlar med mycket lull och gull som alla Blizzards spel eller helt värdelösa våldsspel som Manhunt.

Skrivet av freethinker:

Jag är dock inte ett dugg förvånad över att det finns så många AAA titlar på konsoler dock. Klart tillverkarna väljer den mest lukrativa plattformen och öser ut dyra DLC som idioterna köper.

Det är till PC det händer och inte till konsol. Bara titta på steam och i stort sett alla nya PC titlar. Då måste man köpa expansion efter expansion och DLC i massiva mängder.

Skrivet av freethinker:

Är bara så frustrerad för jag vet att det skulle gå att släppa PC spel med samma polish och kvalitetstestning som vissa AAA konsoltitlar har men utan några av deras begränsningar.

Största problemet är att anpassa spelet efter så många olika system. Om alla hade köpt samma PC och kört på samma OS med samma drivrutiner hade det nog inte varit något större problem. Men nu när bara ägare av Delldatorer har samma innehåll så är det svårt.

Visa signatur

Sex kärnigt på modermodemet och ett gäng 680s i hårddisken