Helgsnack: "Hemautomatisera mera!"

Permalänk
Medlem
Skrivet av kRYSSET:

Tittade precis in filmen som kontrade mitt förra inlägg. Du skall ha en eloge för att ha varit så envis med att försöka få igång det och inte gett upp från början när du inte fick ordning på signalen för upp och stop.

Jag skrev också ett privat meddelande till dig som jag hoppas att du skulle kunna ha tid att svara på.

MvH

Tack än en gång! Har svarat!

Skrivet av hogberg1982:

Halloj!

Köp en Xbox360 PC Wireless Gaming Receiver (http://www.tvspelskungen.se/xbox360-pc-wireless-gaming-receiv...) så kan du styra ditt xbmc med din xbox 360 kontroll. Såg ett 360 ligga där på videon =). Sen kan du ladda ner launcher i xbmc å köra Emulatorer plus att man kan även köra "guitar hero gitarren" med adaptern. Så då kan du ju ladda ner Guitar hero till pc å lira för fullt =). (Oj, jag menar köpa;P) Jag använder Xpadder till å ställa in xbox kontrollerna (det gör så du kan få din spel kontroll å sända tangenttryckningar). Det är rätt så smidig. Du kan även ha olika profiler så Xpadder byter profil automatiskt när den känner att ett visst fönster är aktivt. Så du kan ju även styra windows mm. .

Det kan vara mycket felstavningar och dåligt formulerat då jag är kraftigt bakfull när jag skriver detta! Men jag hoppas jag gör mig förstådd.

Nice det går även att köra med Kinecten. http://www.kinemote.net/

Permalänk
Skrivet av -=FULLMOON=-:

Tips.. står någon i duschen så brukar de ibland hjälpa att bara vrida på varmvatten i köket etc. Brukar bli en kalldusch

Nja, bara i gamla hus med dåliga ledningar/dåligt tryck från exempelvis varmvattenberedaren, troligen dags att ringa in en röris för uppgradering!

Visa signatur

Intel 2500K | GPU? | MSI Z77A-GD45 | 8GB | Win 7 Pro 64

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Tanax:

Problemet jag har just nu är att greppa hur TV'n eller uppspelningsmediet kopplar upp sig till XBMC men jag antar att det sköts via UPnP då? Hur kopplar man in TV'n då? Behövs det någon speciell typ av TV? Förstår liksom inte hur den får informationen från HTPCn för det finns ju inget som säger att den är uppkopplad mot den?

Angående TViX, vad används den till?

Om man tänker rent praktiskt, inköpslista för att ha en HTPC och kunna ha en TV i valfritt annat rum(inom nätverkets räckvidd) som jag ska kunna kolla på filmer från HTPC'n?

- TV (är det någon speciell feature den måste ha för att stödja detta?)
- HTPC (kan ju bygga ihop en själv)
- XBMC
- ??

Och sen, ihopkoppling mellan enheterna? HTPC'n är ju ansluten till den trådlösa routern och har därmed tillgång till nätverket.

Antingen får du köpa en TV som klarar att spela upp filmer via UPnP, eller en mediaspelare (TviX, W-d, apple tv2 jailbreakad med xbmc på eller annat bara det stöder UPnP). Sen dra ut antingen nätverk runt om i huset eller köpa wifi-kompitabel spelare eller en dongel till tv/mediaspelare beroende på modell och märke. Det räcker med att ha en dator med XBMC och allting inlagt i biblioteket för att kunna dela ut till resten av huset genom protokollet UPnP

Så det finns två val, men mediaspelare är ju enklast eftersom du kan använda vilken tv som helst då.

Permalänk

Linux och Tellstick?

Fräck lösning, dock är allt i mitt hus Linuxbaserat. Men det verkar vara möjligt att köra tellstick på Linux också: http://developer.telldus.se/wiki/TellStickInstallationSource

Någon som har några erfarenheter av Tellstick i Linux att dela med sig av?

Permalänk
Medlem
Skrivet av djchester:

Någon som har några erfarenheter av Tellstick i Linux att dela med sig av?

Jag kör TellStick på FreeBSD. Funkar bra. Kör dock bara tidsstyrda lampor änsålänge.

Permalänk
Medlem
Skrivet av djchester:

Fräck lösning, dock är allt i mitt hus Linuxbaserat. Men det verkar vara möjligt att köra tellstick på Linux också: http://developer.telldus.se/wiki/TellStickInstallationSource

Någon som har några erfarenheter av Tellstick i Linux att dela med sig av?

Jag kör Tellstick på min Ubuntu/PPC-burk (ie en strömsnål, billig begagnad Mac Mini). Fungerar fint (fungerar natürlich bra med andra arkitekturer också).
Har jobbat med den från Python, Java, PHP och C. Fungerar fint!

Visa signatur

Jag är en optimist; det är aldrig så dåligt så att det inte kan bli sämre.

Permalänk
Medlem

Riktigt nice! Nu fick jag ett litet sommarprojekt, kom gärna med tips på saker man kan koppla till samma system som t.ex. gardiner etc.

Visa signatur

iMac 27" | Intel Core i7 3.4 GHz | 12GB 1333MHz | 256 GB SSD | 1 TB | HD6970M 2GB GDDR5
- MacBook Pro 13" | 2.26Ghz Intel Core2Duo | 4GB 1067Mhz DDR3 | Intel SSD 80GB | Nvidia 9400M

Permalänk
Medlem

Ny version av gränssnittet finns att ladda ner förresten

Det är jag som har gjort gränssnittet som nämnst tidigare i tråden. Gjorde några uppdateringar på det idag som kanske är av intresse. La upp allt material på http://sebastiannilsson.com/open-source/eventghost-web-gui/10.... Demo, youtube-video och instruktioner för hur man får det att fungera finns där.

En skärmdump: