Få bort hårddisksvibrationer i ett HAF 922

Permalänk

Få bort hårddisksvibrationer i ett HAF 922

Hallå där, alla Sweclockare!
Det är så att jag för några veckor sen kom över ett CM HAF 922 då min kompis inte behövde sitt längre.
Jag har inga som helst problem med oväsen från fläktarna, men öronen blöder av resonansljudet i chassit av vibrationerna från mina tre hårddiskar.
De slädarna som följer med är rena skiten om jag ska vara ärlig, smidiga att montera, men "gummiplupparna" som sitter i dem gör ingenting.
Det jag undrar nu är vad ni skulle säga är det smartaste/effektivaste/billigaste sättet att få bort ALLA vibrationer från hårddiskarna. Jag är inne på att skaffa mig en hårddiskbur, men vet inte vilka som dämpar vibrationer samt hur bra de gör det.
Alla tips och idéer uppskattas.
Tackar.

Permalänk
Medlem

Billigaste är absolut att sätta på skruvringar av gummi vid fästningsskruvarna. Typ som en bricka, fast av gummi istället för metall.

Visa signatur

Jag gillar hårdvara.
Jag gillar spel.
Jag gillar teknik.

Permalänk
Hedersmedlem

Testa att inte skruva i skruvarna så hårt. De till slädarna alltså.

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Permalänk
Medlem

Det absolut bästa resultatet får du genom att hänga upp hårddiskarna. Det går att handla fina resårband på ICA som håller bra. Jag har lite bilder på det i mina gallerier. Det finns dessutom en bra och mer ingående guide på SPR: http://www.silentpcreview.com/article8-page2.html

Permalänk

Grejen är att det inte är skruvar som sitter i slädarna, utan bara metallpinnar man stoppar in i skruvhålen:
http://www.sweclockers.com/imagebank/200907/Haf922_19001.jpg?...
http://www.sweclockers.com/imagebank/200907/Haf922_24001.jpg?...

Just nu använder jag inte slädarna alls, förutom till SSDn. Nu sitter två av diskarna i en bur jag lagt vertikalt på ett slags skummaterial (högtalardämpning från biltema ) och den tredje blev uppemot 50 grader varm, så den ligger på lite dämpmaterial på golvet i datorn.
Jag har hängt upp diskarna i ett utav mina tidigare chassin, men jag tyckte att var väldigt instabilt, speciellt då jag drar med mig datorn när jag lanar.

Jag tar nog och testar på ICAs resårband, återkommer senare!