Permalänk
Medlem

Oktoberfest - München

Det har sedan en tid tillbaka vara bestämt att jag ska åka på kurs i München 2-3 Oktober. Jag har aldrig varit i München tidigare, aldrig i Tyskland över huvud taget. Däremot har jag hört mycket bra om landet. Goda schnitzlar, gott öl och trevliga människor med mera. Är det fler som delar den uppfattningen?

Men så idag fick jag reda på att det just nu pågår Oktoberfest i München. Oktoberfest var något man pratade om i gymnasiet att det skulle en upplevelse att åka dit och festa. Men naturligtvis var det bara prat och blev aldrig av.

”Oktoberfest är en stor ölfestival, som hålls i slutet av september och början av oktober varje år i den tyska staden München i Bayern. Oktoberfest arrangerades första gången år 1810 och anses numera vara världens största folkfest.

Festligheterna pågår under sexton dagar före den första söndagen i oktober på Theresienwiese, som förr var en äng. År 2010 pågick oktoberfesten en dag längre än vanligt, nämligen till den 4 oktober. Detta har beslutats i samband med att festen firade 200-årsjubileum år 2010. Med anledning av festen bryggs ett särskilt oktoberfestöl. Ölet, som serveras i en typ av enliterskannor som kallas Maß, är bärnstensfärgat, alkoholstarkt och smakrikt. Det får bara tillverkas av lokala bryggerier i München. Ölutskänkningen sker i särskilda tält som rymmer upp till tiotusen gäster och kan ta två månader att resa.

Under Oktoberfest bär kvinnor traditionellt Dirndl medans männen tradionellt bär Lederhosen, vilket fortfarande är vanligt förekommande.”

http://sv.wikipedia.org/wiki/Oktoberfest

Men efter att googlat och tittat på några YouTube-klipp är man riktigt sugen på att åka dit! Stämningen i tälten verkar vara helt underbar. Det hade säker varit en upplevelse för livet.

Är det någon som varit där eller på någon annan "Oktoberfest" i en annan stad?

Någon som vet om man kommer in tälten utan att boka plats?

Visa signatur

I5 750 @ 4GHz | Gigabyte P55M-UD2 | PowerColor Radeon 5750 | 8GB DDR3 1600MHz | Corsair Force F120

Permalänk
Medlem

Har varit i Bremen och jäklar vilket drag det var där.
Massor med folk, öltält och ett jättetivoli smäller de upp vid hamnen som får Liseberg att blekna i jämförelse.
Var typ 5 loopar i bergbanan har jag för mig.

Du kommer få jättekul i vilket fall.
Bra stämning och mycket och god öl.
Och du behöver inte boka bord.

Permalänk
Avstängd

Håller med ovanstående pilkastare (eller är ett försäkringsbolag med tanke på paraplyet:D;)) att detta är något du inte bör missa!:D Alla flickor man kan ha kul med också!:D

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Medlem

Jag har varit där på Schutzelfest. Det är som Oktoberfest fast mindre. Det var riktigt skoj, men det var lite synd att jag bara var tillräckligt gammal för att dricka drycker med minde än 8% alcohol. :/

Visa signatur

Processor: AMD FX-8350 Grafikkort: AMD Radeon 290 Primärminne: 16 GB Corsair Vengeance Sekundärminne: 1x1TB WD Black 7200RPM, 4x2TB WD Green 5400 RPM

Permalänk
Medlem

Tyvärr blev det aldrig något tillfälle att dra på sig Lederhosen och festa till det på Oktoberfesten. Vi lämnade aldrig flygplatsområdet.

Men på flygplatsen var det många som gick i dom traditionella dräkterna och alla pratade om Oktoberfest.

Visa signatur

I5 750 @ 4GHz | Gigabyte P55M-UD2 | PowerColor Radeon 5750 | 8GB DDR3 1600MHz | Corsair Force F120