Samsung Galaxy S II eller iPhone 4S?

Permalänk
Medlem

Samsung Galaxy S II eller iPhone 4S?

I april när jag fyllde år önskade jag mig en iPhone 5 som present, eftersom då trodde man att det skulle komma i juni/juli. Eftersom detta inte hände väntade jag ytterligare eftersom dom hela tiden sa att den skulle komma snart. Men när det äntligen blev dags för Apple att släppa en ny telefon (iPhone 5 som alla hoppades på) släppte dom istället iPhone 4S. För jävligt.

Jag känner att det är dags att köpa en ny telefon nu eftersom jag har väntat i mer än ett halvår. Men jag undrar vilken som är bäst av Samsung Galaxy S II och iPhone 4S? Jag är inte så kunnig på telefoner och har därför ingen koll på vilken mobil som är bäst och värd pengarna idag.

Tänk på:
Design
Pris
Hårdvara
Mjukvara
osv

Om det är en annan mobil som är bättre än dessa två och värd att kolla up, skriv det gärna!

Tack i förhand!

Permalänk
Medlem

Då jag själv fastnat för Android pga av att man kan anpassa hur fasen man vill så skulle jag säga, Vänta tills Samsung Galaxy Nexus släpps. tror jag kommer bli en grym lur!

EDIT: Läste precis att den börjar skickas ut till återförsäljare under denna veckan

Permalänk
Medlem

Mm den har jag också hört om. Men jag är faktiskt inte så inne på att skaffa den. Jag gillar inte designen, och i de testerna som jag har sett mellan Samsung Galaxy S2 och Samsung Galaxy Nexus har faktiskt S2 varit snabbare i vissa fall, och i de andra fallen har de varit ungefär lika. Dessutom hade väl Nexus bara 5 MP kamera?

Permalänk
Medlem

Jag läste nyss deras recension av Galaxy Nexus vs Samsung Galaxy S II på denna sida http://www.pocket-lint.com/news/42623/galaxy-nexus-vs-samsung... där dom sa i runda slängar att det enda som var bättre på Galaxy Nexus var den nyaste Android-versionen (4.0) och skärmen. Den var alltså inte bättre (till och med kanske sämre) än S2 i hårdvara.

Permalänk

Jag har en SII och är ruskigt nöjd, skönt att kunna modda telefon hur man vill. Vill du inte ha så köp Iphone.

Visa signatur

[Gigabyte B550i Aorus Pro, Ryzen 5700X, G.skill Trident 3600, AMD 6600XT]

Permalänk
Medlem

Ger dig en liten fingervisning av kvalitén jämfört med en iPhone 4...
http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJFhw

Visa signatur

Burk 10700K@5.1GHz 7900 XTX
Ljud KRK RP8 G3 samt Audio Technica ATH-M50
Bild Samsung C27HG70

Permalänk
Medlem

Galaxy nexus har ju hårdvaru knapparna borttagna, det har väl flera android surfplattor iofs, men jag har en känsla av att det görs för att försvåra kanske moddning av mjukvaran. Säkert en bra telefon, men galaxy SII hade ju utlovats ICS 4.0 med. Det skiljer lite i standardmjukvaran mellan olika tillverkare/telefoner men galaxy nexus är väl ett google och samsung samarbete.

Galaxy SIII har jag hört rykten om, och att den ska ha fyra kärnor eventuellt, ett riktigt prestandamonster kanske???

Jag skulle nog köra på galaxy SII, jag har en galaxy S nu med cyanogenmod 7.1 på, vilket även har portats till Galaxy SII.
Jämfört med Iphone 4/S vet jag inte vad jag ska säga, jag gillar inte apple och IOS mer än jag gillar "windows phone" telefoner, men mina åsikter grundar sig helt enkelt på att jag aldrig ägt en telefon med något av systemen och för mitt val av android.
Om Samsung Wave, som i nästan är en billig galaxy s hade en androidport hade jag köpt den.

Android är iallafall det enda öppna mobiltelefonsystemet, i någon mån likt gnu/linux och har inga svagheter i att det aktivt uppdateras.

Visa signatur

No man is free who is not master of himself

Permalänk

Alltså, jag har en Galaxy s2, och jag måste säga så här: Vill du hålla på pilla med mobilens mjukvara och fixa den enligt din livsstil så kör på Samsungen. Vill du ha en snyggt designad telefon med lite(!läs mycket!) låst mjukvara så kör på Iphonen! Fattar egentligen inte varför folk jämför dessa två så hårt. Det är helt olika telefoner egentligen.

Samsungen är för dom som gillar större mobiler, gillar att pilla med dom osv.
iPhonen är för dom som vill visa upp sin snygga mobil och ha en användarvänlig mobil.

Visa signatur

"Music expresses that which cannot be said and on which it is impossible to be silent." - Victor Hugo
- Beyerdynamic DT770, Pro-Ject Head Box II, Asus Xonar DX -

Permalänk
Medlem

Jag vill definitivt modda den och göra den till en perfekt mobil för just mig. Men eftersom jag aldrig ägt någon smartphone eller Android/Apple mobil har jag ingen aning om vad folk menar när du kan "modda den hur mycket du vill". Detta kanske låter dumt men kan du t.ex. ändra ikonerna på skärmen? Kan du ha bilder som rör sig (.gifs)? Vet ingenting om det...

Och den största anledningen till att jag ens överväger att köpa en iPhone är för alla appar. Eftersom jag modefierar allt jag kan (t.ex. mitt skrivbord) för att göra den perfekt i min bild, är jag ändå mer åt Android-sidan. Men är skillnaden verkligen så stor angående apparna för Android och Apple?

Permalänk
Medlem

Du kan ändra i princip ALLT med en Android, du kan överklocka/underklocka CPU/GPU osv, ändra utseendet helt och hållet, Android FTW!

Visa signatur

GAMING
XV252QF 390Hz|NR200P|SF750|ROG STRIX B650E-I|RYZEN 7800X3D|DOMINATOR TITANIUM RGB EXPO 32GB|RTX 4090|990 PRO 2TB|PLAYSTATION 5
MEDIA
SHIELD TV PRO|OLED77S90C|HW-Q995C

Permalänk

Samsung Galaxy S II
Mer mobil för mindre pengar.

Permalänk

Galaxy S2 LTE kommer väl till nyår?
större batteri och 4g, 2x1.5GHz kommer inte ihåg vad mer som hade ändrats

Permalänk
Medlem

Hade valt Iphone utan tvekan men sen har jag också investerat i massa appar senaste 3 åren så android är fullständigt ointressant för min del.

Permalänk
Medlem

Precis som ozo64 säger så är det någ Appstore som styr valet.
De som sitter på en iPad eller tidigare haft iPhone tjänar på att fortsätta med 4S pga just betalappar som kan "återanvändas".
Om apparna inte är någon dealbreaker för dig så kör på en Androidlur.

En annan fördel med en iPhone rent generellt är en uppsjö av olika tillbehör!

Permalänk
Medlem

Jag kommer inte skaffa några som helst tillbehör tror jag. Det räcker med hörlurarna du får med i paketet. Men jag tror faktiskt att det blir en S2! Tack för alla svar! Ni har hjälpt mig otroligt mycket!

Permalänk

SGS2 alla dagar i veckan! Vill du så kan du göra så att din Android ser ut som en iphone, windows lur eller vad du känner för... Det finns väldigt många appar när det gäller både Ios och android så det spelar inte så stor roll enligt mig många appar som jag har på min andorid finns också till Iphonen

Visa signatur

12900K, 48GB DDR5, RTX 3070Ti

Permalänk
Medlem

Jag har ägt 2 stycken SGS2 Ena blev stulen och andra blev dränkt i öl så nu står jag i valet och kvalet mellan en 3:e SGS2 eller Galaxy Nexus... SGS2 är helt fantastisk på alla sätt men Galaxy Nexus lockar då den har en multi color notification LED samt underbar upplösning om man vill kolla på film. Native 720p (720 x 1280) upplösning då filmen blir helskärm eftersom den döljer knapparna i helskärmsläget.

Android är för mig en självklarhet då iOS är exktremt låst och "Apple-styrt" Jag vill kunna få min telefon att fungera/se ut exakt som jag vill och anpassa den efter mina behov. Inte låta nån annan bestämma vad dom tycker jag skall se och använda. Men alla är ju olika...

Ska vänta en vecka och känna på en Galaxy Nexus innan jag bestämmer mig.

Permalänk
Medlem

Ta vilken du vill är du noob ta iphone.

Permalänk
Medlem

Låter bra heddan, jag tror jag gör som dig och känner lite på Nexusen och ser om den passar mig. Annars blir det en SGS2

Permalänk
Medlem

Jag själv beställde en Iphone 4s i veckan, har kört tidigare med HTC och varit väldigt nöjd med Android
Dock ville jag prova något nytt så det blev Apple.... Annars har ju även Motorola en ny Razr på G som är
riktigt stilig, vet dock inte mycket om hårdvaran i den men,,, http://techrate.se/archives/12796

Visa signatur

if it ain't broke, don't fix it

Permalänk
Medlem

Om man klarar av den fysiska storleken på mobilen så borde man titta noga på nexusen, annars är SGS2an riktig billig för vad man får

Visa signatur

Nätverksnörd

Permalänk
Medlem

Kan säga att jag har delvis ICS på SGS2 med en ROM. Måste säga att den äntligen har riktigt iphone flyt på riktigt och om inte bättre. Ser så fruktansvärt snyggt ut! Finns en ROM som heter MIUI. Den kombinerar det bästa av Android och Iphones världar vilket gör den till en riktigt grym ROM som slår det mesta. Du har alltså helt enkelt fler möjligheter på android än på apple.

Permalänk
Medlem

Finns väl lite mer "skit" appar på android market men man saknar heller inga "kända" appar

SIIan är grym får min S1a att se ut som skit. och iPhone 4a framstår som kattmat om den ställs bredvid min S1a... Nuff said!

Visa signatur

Jag brukade ha mina dator komponenter listade här men efter att ha bytt vissa och sedan glömt bort vilka som nu sitter i datorn får jag skriva den här tråkiga texten istället. Om någon mot förmodan läser så här långt kan jag inte annat än be om ursäkt för hur meningslös min signatur nu är...