Permalänk
Medlem

Styra program med tangenbord

Jag har ett Microsoft Sidewinder X4-tangentbord som installerade sig själv i Windows 7. Smidigt. När jag kör Winamp så kan jag välja nästa eller föregående låt, volym, play och paus. Standard. Det tråkiga är att jag inte kan styra Winamp när jag är inne i ett spel, då funkar inte dessa knappar (förutom volym och mute). Går det att fixa på något sätt så jag kan ändra låt, pausa och starta när jag befinner mig i ett spel?

Permalänk
Medlem

Bra fråga. Jag lyssnar alltid på spelets eget ljud+musik när jag spelar, så jag har inte stött på detta problem.

Problemet kanske hänger på att tangenterna bara funkar i den app som är i förgrunden, dvs när du är i spelet och t.ex. trycker pause så är det till spelet som tangenbordet skickar pauskommandot. Kanske.

Labba lite och se om det funkar bättre att ersätta Winamp med typ Windows Media Player i detta fall, både den och tangentbordet är ju av Microsoft. Bara för att testa.

Permalänk
Medlem

Provade lite men utan framgång. Testade även med windowed mode men det hjälpte inte heller.

Permalänk
Medlem

Kanske går att göra i winamps inställningar genom att sätta play/pause-knappen ffw etc som globala kortkommando? Har för mig att jag gjort så innan i alla fall.

Visa signatur

"I maintain nonetheless that a yin-yang dualism can be overcome. With sufficient enlightenment we can give substance to any distinction: mind without body, north without south, pleasure without pain. Remember, enlightenment is a function of willpower, not of physical strength." - Chairman Sheng-ji Yang, Essays on Mind and Matter

Permalänk
Medlem

Man kan sätta hotkeys i winamp.

Permalänk
Medlem

Kommer dessa hotkeys fungera när jag är inne i ett annat helskärmsprogram?

Permalänk
Medlem

Vet ej, skadar inte att prova.

Permalänk

Funkade för mig med mitt G35 och mitt G19 i alla mina spel med winamp, spotify, youtube, i princip allt. Så, har du de senaste drivrutinerna?

Visa signatur