Permalänk
Medlem

Köp av kontorsstol

Min nuvarande datorstol har gått sönder och jag behöver köpa en ny. Har tittat runt lite och hittade två intressanta stolar.

Första

Andra

Är det någon som har erfarenhet av dessa?

Permalänk
Inaktiv

Kan starkt rekommendera Markus.

Har den hemma och otroligt skön stol då jag sitter 5-8 timmar vid datorn dagligen. (Mer på helgerna)

Permalänk
Medlem

Gjorde ett liknande inlägg här i November/December 2011.
Fick många rekommendationer om Kinnarps, vilket jag efter ett bottenköp på Jysk som jag senare lämnade tillbaka,
bestämde mig för att satsa på. Det blev en begagnad från blocket, knappt sutten i.
Stolen är relativt dyr men sett till priset och vad man får så är jag helnöjd. Kan sitta längre sessioner utan besvär.
Stolen känns gedigen och tålig. Finns många att välja på, in och kika på http://kinnarps.com/sv/se/Har-hittar-du-oss/Kinnarps-Interior... för
att hitta en butik nära dig

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Medlem
Skrivet av LePleu:

Min nuvarande datorstol har gått sönder och jag behöver köpa en ny. Har tittat runt lite och hittade två intressanta stolar.

Första

Andra

Är det någon som har erfarenhet av dessa?

Nej, det har jag inte.

Men kan starkt rekommendera den bästa stolen som jag använder, en Kinnarps 8784N78

Bild från lånad från Kinnarps sida.

Den är i och för sig lite dyr, och spelar i en annan liga.

Men anser att du bör prova stolarna om du inte gjort det, se till att du får det stödet din kropp behöver, skiljer stort mellan folk och folk.

I första anblick, utan att provat stolarna skulle jag nog valt ditt andra val, ser mer inställningsbar och ergonomisk ut.
Du får se till att det passar i höjd med ditt skrivbord, dina benlängder osv.

Provsitt stolarna en längre stund, och flera gånger.

Lycka till

Visa signatur

Just playing for fun ‾\o.0/‾

Permalänk
Medlem

Ska man verkligen sitta mycket och länge så går en stol utan nackstöd bort. (ergonomi)
Armstöd kan vara bra men är inget krav

Visa signatur

Arbetsdator: HFX Mini. Ryzen 3600, GTX1650. Skärmar: Dell 2415

Permalänk
Medlem

Tänkte bara flika in att min erfarenhet av några olika Kinnarpsstolar är att jag hatar dem. De går att justera på alla möjliga sätt, men inte ett enda som passar mig. Haft sådana på samtliga arbetsplatser jag befunnit mig på och suttit i dem i många år.

Bästa kontorsstolen jag någonsin haft är Ikeas Karsten. Extremt bekväm, nätrygg och dessutom nästan gratis. Enda nackdelen är att den är ful som s***n. Har en sån både hemma och på jobbet. Tror att Ikea slutat sälja den dock, tyvärr.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem

Har provsuttit Markus och sambon har kört IKEA Karsten att tag, men ingen kommer i närheten av en bra inställd Kinnarps 6000/8000. Karsten var bred och hyfsad till en början, men slits ut så att ryggstödet lutar bakåt efter en tids användande, medan Kinnarps-stolarna håller i många år. De är så stabila i hela konstruktionen så de ger stöd överallt utan att det känns vingligt och glappt.

Det är dock en rejäl prisskillnad, men det är därför folk köper begagnade Kinnarps från företag som gjort utrensning och liknande.

Hade jag haft råd så hade jag köpt en enkel Kinnarps 6000 med armstöd, nackstöd behöver jag inte då jag sitter ganska rakryggat när jag är vid datorn.

Ska dock leta vidare efter en billigare modell som funkar, men än så länge har jag inte hittat någon vare sig på IKEA, Jysk, MIO eller EM =( Sitter i en lite stol som de kallade för Rally F1 nånting på EM, tror Jysk har en liknande liten sak som heter Boris, som dock är lite vekare kvalitet på. Den var iaf stabil i sittdynan och billig.

EDIT: Jag tycker dock det är väldigt svårt att hitta priser på nya Kinnarps stolar, ibland kan man klicka sig in i någon utförsäljningslänk och få lite priser exkl. moms, men någon vettig prislista vete sjutton var de har.

Här t.ex.
http://www.kinnarps.com/sv/se/Har-hittar-du-oss/Kinnarps-Interior/NaraDig/Lidkoping/Utforsaljning/Lidkoping/Arbetsstolar1/

Visa signatur

Shadows never sleep...
Specs: Ryzen 5600X, Powercolor Fighter RX 6700XT, ASUS B550-I ITX, 32GB 3600MHz DDR4, Bitfenix Phenom µ-ATX

Permalänk
Medlem

Sitter också i en ganska nyinköpt Markus från IKEA och den är skön.

Men jag var inne på Chilli och såg deras stolar som ser ut som racingstolar för en bil, skitkul och otroligt sköna att sitta i, då ångrade jag att jag just köpt min Markus.

Hemsida här...
http://chilli.se/
men deras webshop verkar inte funka

Visa signatur

ii7 2600K @ 4500 mhz, P8Z68-V Pro, 16 GB Vengeance LP @ 1600 mhz, Samsung 830 256 GB (system), X25-M 160 GB, Chieftec 650W PSU, GTX 660 2GB, CM ATCS 840, NH-D14, WIN 8 pro. Sidekick - Acer TimelineX 3820TG.

Permalänk
Medlem

Köp en riktig stol, även om den är dyr så är det inget som du kommer att ångra! Det är viktigt att stolen är inställningsbar så att du kan anpassa den efter din kropp, bara för att andra säger att generiska datorstolar är sköna så kan det vara rena döden för dig ifall din kropp är annorlunda.

Visa signatur

4690K, 16GB ram, 1,25TB SSD, Radeon 7750
100% PASSIVT