Ubisoft - DRM - Trubbel med serverflytt

Permalänk
Medlem

Ubisoft - DRM - Trubbel med serverflytt

Tjenixen, tänkte informera lite om något jag snappade upp, tydligen ska Ubisoft flytta lite funktionalitet vilket medför problem för PC/Mac-användare...

Citat:

Under nästa vecka, med start den 7 februari, kommer flera av Ubisofts PC- och Macspel att under obestämt tid bli helt ospelbara. Anledningen är DRM-skyddet.

Ubisoft ska nämligen flytta en del hosting av spelens onlinetjänster till nya serverhallar. Men det är inte bara onlinefunktionerna av spelen som under tiden blir obrukbar.

Mer finns att läsa här

Visa signatur

Spelburk: Lian Li O11D XL | R9 Ryzen 5950X |
Phanteks Revolt X 1000W | EVGA RTX 3090 FTW3 Ultra | G.Skill 3600MHz 64GB RAM | Samsung 49" C49RG90
HTPC 1: Streacom F1C | AMD A-5600K | Crucial M4 64 GB | 8 GB RAM @ 1866 MHz
HTPC 2: Raspberry Pi -> Raspbmc

Permalänk
Medlem

Köpte ett spel som jag fick hem med posten idag (HOMM6) och glad i hågen installerade jag det. Dock hade jag helt missat att man måste logga in på Ubisofts sida och skapa ett konto för att spela. Jaja, tänkte jag och försökte skapa ett konto. Kul att inse att servrarna kommer att ligga nere i flera dagar. Jag kan alltså inte ens spela offline eftersom jag inte har något konto...

Pinsamt att de inte har en redundant servar någon annanstans!

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

Old news men ja så är det.. Skitbra era nötter.. Köpa ett spel och så fungerar det inte för att ni ska flytta servrar..

Permalänk
Inaktiv

Nyheten är uppdaterad:
Uppdaterat: I den här nyheten meddelade vi tidigare att spelen listade längst ner i nyheten (Anno 2070, Assassin's Creed: Revelations, Driver: San Francisco, Just Dance 3 och The Settlers Online) inte skulle vara spelbara online. Det var felaktigt. Den första listan som börjar med Assassin's Creed och Tom Clancy's H.A.W.X.2 är alltså de spel som under flytten, som inleddes igår, inte kommer att gå att spela. Den sista listan kommer att ha onlinefunktionalitet. Vi ber om ursäkt för misstaget.

Testade för övrigt att starta Anno2070 och det funkar fin fint!