Permalänk

Baslåda till Volvo S60

Hejhej allihopa på Sweclockers!

Jag har nu i flera dagar och veckor suttit och försökt klura ut om det går att koppla ihop en baslåda till min bil, Volvo S60.

Ljudet i bilen just nu är väldigt bra, volvos största ljudsystem.. Premium Sound, med stereon HU-850.
Vad som är värt att säga är att jag kör även med volvos RTI system, dvs gps osv.
Någon som vet mer om detta?

Såhär ser det ut bakom stereon.

Så ser det ut bakom stereon,
Finns det möjlighet att koppla in baslåda i bilen tro?
Finns det möjlighet att koppla så jag får en AUX ingång så jag kan koppla in iPod osv osv?

Jag har även vart och försökt titta hos volvos återförsäljare men ingen vet något om detta...

Tacksam för svar!

Permalänk

om det sitter en etikett på stereon kolla på den om det inte står ett modellnamn på stereon att söka på då det finns endel garage forum som har många hemmapulare som har tagit fram vad pinnsen in/ut är på för stift i kontakterna

efter lite Googlande kom jag fram till att Volvos orginal hu 850 skickar tyvärr ingen lågnivå signal och att det ska sitta ett 300w slutsteg under ett av sätena som troligen får någon form av digital signal från stereon

så om du ska lägga till baslåda får du ta högnivå från bak högtalarna i hatthyllan och en hög->låg omvandlare om inte ditt slutsteg du planerar att använda till basen har högnivå ingång.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk

Okejokej, tack så mycket!

Har dock hört att kablarna bak till högtalarna är bra gömda.... hehe!

Permalänk
Medlem

Hör med en bilstereofirma. Exempelvis Blekingebilradio.se, dbakuten.se, ljudbyggaren.nu

De bör ha koll på detta och ge förslag på lämplig lösning.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800XASUS Prime X570-P64 GB DDR4WD Black SN850 M.2 - 1TBNvidia GeForce GTX 1060 6 GBCorsair RM750X V2DEEPCOOL GAMMAXX L240 V2Fractal Design Define R5

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Finns adaptrar med lågnivåutgångar på typ BRL, MDS mm. till just din stereo.

Permalänk
Medlem

Jag har en adapterbox från Grom Audio till min HU-603. Kan varmt rekommendera den. Den kopplas in på växlaringången och ger möjlighet till direkt mp3-uppspelning från USB-pinne, ipod/iphone-ljud via sladd, bluetooth (handsfree och musik) och en vanlig simpel 3.5mm. Du kan dock inte använda alla funktioner samtidigt utan burken har USB plus två ingångar för maximalt två andra funktioner. Det finns även en billigare variant på adapterboxen som saknar USB.

Själv valde jag modellen med USB-ingång och köpte till tillsatserna för iPhone samt Bluetooth. Bluetoothtillsatsen innehåller mikrofon för telefonsamtal. Allt är snyggt integrerat i bilen tillsammans med en hållare från Brodit. När jag spelar musik (via kabel) och det kommer ett samtal hoppar det automatiskt över till Bluetooth. Svara gör jag med "nästa låt" på ratten eller stereon. När jag lägger på (med föregående låt-knappen) börjar musiken spela igen.

Enda jag har att klaga på är att den ibland får för sig att börja köra ut musiken via A2DP (bluetooth) istället för att använda kabeln. Ljudkvalitén är förstås inte lika bra så det märks rätt omgående. Jag tror att det händer när jag startar bilen med telefonen redan i ställningen, men helt säker är jag inte. Då bluetoothstacken i grom-adaptern vaknar hoppar telefonen över dit. Man får då gå in i iPhonens ljudutgångsväljare och välja "Dockkontakt" istället för bluetoothen.

Själva adapterburken och tillhörande sladdhärva får plats utan problem inne i brädan bakom min HU-603. Hur det är med HU-850 och navigatorn vet jag inte men säkert finns det nånstans man kan skohorna in den.

Instrumentbrädesfäste och hållare från Brodit

Grom-prylarna

Hållaren monterad med sladden som går in till grom-burken

Mikrofonsladden

Micken snyggt undangömd.