Permalänk
Medlem

Nytt tangentbord för moba

Tjenare, som titeln säger så behöver jag ett nytt tangentbord eftersom mitt gamla är billigt och plastigt. Jag kommer använda det till att spela dota 2 och kanske lite andra spel med men främst dota jag har bestämt mig för att lägga ner lite pengar på tangentbordet den här gången och köpa ett mekaniskt. Så jag undrar om ni har några förslag tips på tangentbord. De som jag har fått föreslagna av vänner är razer blackwidow och steelseries 6gv2.

Min budget är väll inte helt fastspikad men jag vill nog hålla mig under 800kr.
Tipsa gärna om reapriser på de tangentborden som föreslås, jag har tänkt köpa om en vecka eller så Tack på förhand !

Permalänk
Medlem

Har hört att steelserie tangentborden är kass men blackwidow är helt ok.

Visa signatur

Today I didn't even have to use my MK... I gotta say it was a good day

Permalänk
Medlem
Skrivet av MaRLaND:

Har hört att steelserie tangentborden är kass men blackwidow är helt ok.

Skulle inte rekommendera ett blackwidow.. då skrivljudet låter nåt enormt högt.. och när jag kände på piltangenterna i affären så gnissla dom och hade sig.. det är dock min åsikt.

Permalänk
Medlem

Kolla in Qpad MK50, röda sägs ju vara den perfekta avvägelsen för spel och skrivande när det kommer till mekaniska tangentbord. Kolla också in SteelSeries SteelKeys 6G V2 Red Edition, inget som helst fel på Steelseries.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem
Skrivet av add9400:

http://www.youtube.com/watch?v=t2dtZFlGzU0

Skulle inte rekommendera ett blackwidow.. då skrivljudet låter nåt enormt högt.. och när jag kände på piltangenterna i affären så gnissla dom och hade sig.. det är dock min åsikt.

Skrivljudet är högt ja, men märker man det med ljud i högtalare/hörlurar? Nej det gör man inte alls! Ljudet stör mig inte alls längre

Gällande gnisslet, det är inget jag har upptäckt på mitt ca 6 månader tangentbord än.

Permalänk

Har haft 6G V2 ett halvår men det krånglade så jag bytte det till ett Qpad MK-50 vilket var snäppet skönare samt att du får med ett handledsstöd. De röda switcharna är riktigt sköna att spela med(spelar Dota,Dota2 & CS). 700 spänn är det helt klart värt.

Självklart låter det en del men det är något man får ta för att få den där riktigt sköna känslan när man trycker ner en tangent.

Permalänk
Medlem

<-- Är förtvivlad över bristen på mekaniska tangentbord med bruna switchar för under 800 kronor att rekommendera.

Jag är inte helt såld på röda switchar dels för att de är så lätta att trycka ned att man riskerar att skriva fel av misstag lättare än med andra switchar; dels att lättheten gör att man trycker ned tangenten hela vägen (=ljud) istället för de 2 mm som är tillräckligt för att det ska registreras.

Men det närmaste ett billigt tangentbord med bruna switchar är ett specialbeställt qpad MK-50 (har själv ett sådant) - men frakten på 20 euro ställer till det. http://www.corporate.qpad.se/modules/news/article.php?storyid...

GRRRRR

Visa signatur

AMD Ryzen R7 3800x, XFX rx 480 4 Gb, AX370-Gaming K3, 16 Gb Corsair DDR4 3000M, Seasonic Prime 750W Platinum, Seagate Barracuda 7200.12, Fractal Design Core 3500: OS: Windows 10

Permalänk
Medlem

Jag hittade ett qpad MK-50 för 640 kr hos netonnet . Men jag undrar vilka switchar som fungerar bäst för moba. De som är i mq 50 eller de som är i blackwidow. Jag spammar på s tangenten mest och sen så är det you qwer och några till. Jag är ju dock lite smått sugen på att ha macroknapparna som finns på blackwidow

Permalänk
Tangentbordskonnässör

Jag skulle säga bruna switchar, spelar själv LoL och tycker att svarta var riktigt drygt för man var tvungen att bottna knappen för att veta att den är nedtryckt, samma sak är det ju med röda eftersom de inte har ngn taktil feedback.

Blå kan vara jobbiga för vissa att spamma knappar med då klicket som finns i dom inte är aktiveringspunken, så man luras av det.