Styra laptop med projekter via surfplatta.

Permalänk
Medlem

Styra laptop med projekter via surfplatta.

Måste tyvärr fatta mig kort men här är mitt problem.

Ska på bröllop och visa bilder/filmklipp via projektor men vill kunna styra det uppe ifrån scen med en surfplatta (android).
Laptopen kommer stå ~5m från scen, med projektorn brevid, så finns det någon lösning med bluetooth hade det varit kanon(osäker på om det finns tillgång till wlan) eller kan man skapa wlan mellan dator/platta utan någon router?. Bilder/filmerna kommer alltså lagras på laptopen, behöver bara kunna spegla/styra den från plattan.

Hoppas ni förstår hur jag tänker, tacksam för snabbt svar

Permalänk
Medlem

T.ex. Bluetooth Remote eller Unified Remote tror jag klarar av att fjärrstyra datorn genom blåtand. Har dock inte testat det själv

Permalänk
Medlem

Vad har du för surfplatta/laptop?

Du kan ju skapa trådlöst wlan med en android och sen ansluta datorn till detta.
Min asus transformer har splashtop men de går ju att fixa till de flesta androids tror jag (annars finns många andra program)
Med det kan du styra datorn via plattan, de man får tänka på att datorn får samma upplösning som surfplattan har.

Permalänk
Medlem

Teamviewer kan vara en lösning

Permalänk
Medlem

Har du tillgång till uppkoppling på datorn eller surfplattan kan du ju köra någon WiFi-hotspot som sagt och köra fjärrstyrning därigenom.

Permalänk
Medlem

Splashtop verkar lovande ska ta och kika på det, tack.

Plattan är en Galaxy Tab 10.1, har också tillgång till en transformer också om det skulle vara bättre. Datorn är en HP, så det är inga apple grejer inblandade.

Om det är nån som gjort något liknande får ni gärna dela med er.

Permalänk
Medlem

Jag styr ofta min dator där hemma genom Teamviewer som ovanstående skrev.. kräver dock att du har en anslutning till ett nätverk med både datorn och surfplattan.