Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tommared
Registrerad
Dec 2007
Skrivet av Uzor:

Polare har p8p67 vilket är den "mindre bra asus-kortet" och det har gått cirka 1,5 år och det enda problemet han hade var Ramen.
Moderkortet suger också för överklockning och ja Asus är kända för att göra dåliga kort men de är också kända för att göra bra produkter.
De har både bra och dåliga moderkort.

Tycker inte att du ska känna dig orolig, kanske mer besviken ifall du kommer överklocka någon gång.

ONT: OM jag hade varit du op så hade jag bara tagit ditt nätagg och kopplat in i hans dator och kollat ifall allt fungerar, men själv tror jag också att du har fått ett defekt kort.

Det kan han ju inte, kondingen gick på moderkortet. Han får ju ta och testa resterande grejer ifall dom fortf fungerar övh. Ramminnena testade han i sin egen dator och nätagget testade han löst och båda verkade fortf. fungera.

Jag äger en dator... Den är svart med några sladdar som sticker ut på baksidan... Kan även sticka in ett usb-minne på sidan... Det gillar jag. Skärmen är i samma färg som Musen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tommared
Registrerad
Dec 2007
Skrivet av mixter81:

Borde jag vara orolig? Har ett P8P67 Evo. ASUS börjar inte kännas så bra. Om 2 personer har sagt att ASUS mobo brann.

Då är mitt i riskzonen? Varför började det egentligen brinna!? Måste ju finnas en bra förklarning. Fabrikatsfel?

Det var bara en som sa det, men det känns som han överdriver en smula. Har bara haft bra erf. av Asustek innan men dom kanske har sämre kvalitetskontroll på dom billigare korten, vad vet jag.

Jag äger en dator... Den är svart med några sladdar som sticker ut på baksidan... Kan även sticka in ett usb-minne på sidan... Det gillar jag. Skärmen är i samma färg som Musen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Aug 2010

Bara för att Nätagget startar när du kortsluter det behöver inte betyda att det fungerar. Bara ett litet input

Men lycka till, hoppas bara det var en sak som brann upp.

Intel Core I5 6600k| EVGA GTX 980Ti| Asus Impact VIII mITX | EVGA T2 850w | 2x Samsung EVO 850 1TB RAID 0 | NZXT Manta | Acer Predator x34
Custom Loop: 2x 240 EK Rad, EK CPU Monoblock, EK GPU Fullcover

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
kumla
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av Kilen81:

Nä det kanske inte är lika horribelt, har aldrig ägt ett CX nätagg själv så jag skall väl inte säga för mycket. Däremot så har jag ägt ett TX550 som var väldigt välbyggt, och den här "M" versionen har en helt annan design än den gamla. Kolla på recensioner på newegg etc. verkar som att väldigt många har haft problem från första början med detta nätagget, inkl. några liknande händelser som denna.

Det är en cwt plattform med med japanska kondingar dvs ett riktigt bra agg så att kalla det för dåligt är väll och ta i.

Fractal r4 5volt. Amd 965 3.4 ghz Noctua DH 14 Asus M4N68T LE
Ssd diskar Samsung 850pro/intel 730 /320 Crucial m4 /8 tb mx500
Nätagg Corsair vx 450 = Seasonic m12d

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tommared
Registrerad
Dec 2007
Skrivet av pompa_kumla:

Det är en cwt plattform med med japanska kondingar dvs ett riktigt bra agg så att kalla det för dåligt är väll och ta i.

Jo jag såg detta, vilket gör det ännu konstigare att den fått så dåliga recensioner från "användare" Annars verkar den ju blivit väl mottagen... Man kan ju spekulera.

Jag äger en dator... Den är svart med några sladdar som sticker ut på baksidan... Kan även sticka in ett usb-minne på sidan... Det gillar jag. Skärmen är i samma färg som Musen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2010

Idag har jag varit hos Webhallen i Solna. De testkörde nätagget samt grafikkortet i deras testrigg. Det fanns inga fel på dem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2005

Jag kanske överdrev min oro. Men det känns som moderkortet är lite instabilt faktiskt. Ganska sällan, men oroande faktum är att det dyker upp små random error meddelanden. Tex att windows inte avslutats korrekt (dock har jag stängt ner korrekt), och ibland, när datorn startades stod det "overclocking failed" trots jag kör stabil klock enl Prime95, Intel Burn Test och OCCT 4.2.0. Luktar dålig kvalitet. Har senaste BIOS. Nån som har samma problem?

Dator 1: ASUS P8Z77-V PRO, Gainward GTX 570 1.25GB, Intel 2700K @4.5, CM Hyper 212+, HAF 932 Advanced + DemcifleX filters, 4x4gbgb Vengeance LP 1866 CL9, G400 mus, LG IPS236V IPS, 1TB Samsung F3 HDD, TP-Link 300mbps 802.11n PCI, Realtek Gbit PCI, Logitech C270 webcam.
Dator 2: Laptop Acer 5742G (8GB, NVIDIA 540M, Bluray) batteriladdningen slutade funka efter 15 mån :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2005

Har upptäckt att Intel Burn Test inte klarade på maximum så jag ökade spänning lite till cpu (0.020 volt) och DRAM voltage bump med 0.25 volt, nu klarar den IBT på max. Då är man nog säker på att datorn går rätt då. Med tanke på att det stod overclocking failed när man startade datorn - pga för låg spänning till cpu och förmodligen DRAM, då dessa är 1.65V minnen på 1600 mhz CL9 men körde 1.5V på 1333 mhz CL7 och 1T - helt klart behövs lite högre spänning också på DRAM sidan, eller vad tror ni? Det fixade kanske problemet. Får se i framtiden hur det går, men det funkar bra nu.

Dator 1: ASUS P8Z77-V PRO, Gainward GTX 570 1.25GB, Intel 2700K @4.5, CM Hyper 212+, HAF 932 Advanced + DemcifleX filters, 4x4gbgb Vengeance LP 1866 CL9, G400 mus, LG IPS236V IPS, 1TB Samsung F3 HDD, TP-Link 300mbps 802.11n PCI, Realtek Gbit PCI, Logitech C270 webcam.
Dator 2: Laptop Acer 5742G (8GB, NVIDIA 540M, Bluray) batteriladdningen slutade funka efter 15 mån :/