Permalänk
Medlem

Byta till mekaniska switchar.

Tjena, har ett Logitech G19 tangentbord och undrar om man kan eventuellt byta till mekaniska switchar utan några större problem så som löda om eller dylikt. Just nu sitter det "Rubber Dome switchar?" på det.

Om man kan byta switchar, vart köper man dom?

MVH Lopie

Permalänk

Är ganska så säker på att det kommer bli problem att göra någonting i denna stilen, ifall det ens går

Visa signatur

« CITERA FÖR SVAR »

CPU: AMD Ryzen 7 3700X ║ MB: ASUS X570-PLUS ║ RAM: 32GB ║ GPU: GeForce GTX 1080 ║ PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 ║ SSD: Samsung 970 EVO+ 500GB ║

Permalänk
Medlem

Är det inte bättre att köpa ett nytt tangentbord som har mekaniska brytare?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Allt är möjligt men lätt?
Absolut inte.

För det första måste du ju hitta någon,något (person,företag) som säljer dessa mekaniska brytare vilket med 95% säkerhet inte finns många av för att inte tala om hur många det finns i svedala.
Ska du handla detta från sverige så är det nog från en privatperson som har slaktat ett (heller fler) tangentbord.

För det andra så måste du med 99% säkerhet byta ut själva tangenterna med för dom du har nu kommer inte att passa på mekaniska brytare.

För det tredje så behöver du tillverka ett kretskort (heller köpa ett som passar i ditt "skal") att löda dit brytarna på för rubber dome har inget kretskort.
Dom ser ut så här

och som du ser inget kretskort.

För det fjärde så behöver du troligen göra tangentbordet tjockare för mekaniska brytare (och tangenter) är högre än vad rubber dome är.
Dvs du behöver då troligen tillverka antigen en mellan bit att sätta mellan topp och botten bitarna av skalet heller tillverka en helt ny topp,botten del.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Tangentbordskonnässör

Det är nog bara att ge upp den idén, speciellt om du inte vill löda.
Det kommer garanterat bli dyrare än ett liknande tangentbord som redan har mekaniska brytare också, så det finns egentligen bara nackdelar med den tanken.

Permalänk
Medlem

Tack för alla svaren, får köpa ett nytt då