Permalänk
Medlem

Dubbelklick vid enkelklick

STOPP och belägg! Har jag (vi) läst rätt?

JesperT (och andra) skriver att deras möss har börjat dubbelklicka vid enkelklick !!

Har själv fått samma problem med min R.A.T 7:a och andra möss som omnäms är Qpad 5 och Mionix Naos 5000.
Finns det flera modeller/fabrikat som uppvisar samma problem ?

Antingen blir/är man paranoid eller så finns det ett problem som inte bottnar i programvaran till musen utan helt enkelt ett "virus" från internet som angriper programvaran.

Gäller detta problem bara möss som används vid gaming?
Finns det något samband med vissa spel? Har alla som har klickproblem spelat samma spel?
Finns det en skillnad mellan on-line spelande och Off-line spelande personer gällande detta problem?

För egen del; RIFT samt lite Napoleon, Need for Speed, WoW och Skyrim.
Nyttjar även Ventrilo och Mumble.

Nåja, era svar får utvisa vart åt det lutar.

Och andra sidan, komponentfel? Hur många tillverkare finns det av "klick-kontanten/donen" i en mus? Kan detta vara orsaken, fabrikationsfel? Och gäller det då bara nyare möss? Eller drabbar detta "fenomen" även gamla möss? (Vilket då avfärdar denna teori).

Keep-on gaming

Ny rubrik
Permalänk
Medlem

Det är microswitchen som blir utsliten, de tillverkas at ttc, omron och huano. Det går att köpa nya och byta ut de gamla genom lödning.

ttc är billigare och har enligt många en sämre känsla, de används till de flesta billiga möss och till sidoknapparna hos gamingmöss.
Omron är det "bästa", används ofta som primärbrytare hos gamingmöss - räcker oftast längre än ttc
Huano används främst av zowie, hårdare än de andra brytarna.

Guide för att byta ut brytare med bilder

Permalänk
Proffsmoddare

Jag fick samma problem när jag installerade senaste drivrutinerna och mjukvaran till min Razer Diamondback 3G. Min mus är väl 5 år gammal tror jag. Det avhjälptes med en avinstallation av mjukvara samt backroll av drivrutinerna.

# Gaming mus
# 5 år gammal
# Razer Diamondback 3G
# Uppkom i samband med tillhörande mjukvara installerades och drivrutiner uppdaterades

Hoppas det ger lite stoff till dina fortsatta problemformuleringar.

Visa signatur

"Hannes has taken a CrossHair IV Formula, a Lian Li case and plenty of BitsPower watercooling and created more than a case mod; Theory is a work of art. With attention to detail so fine that he even polished the ROG board capacitors, Theory is modding at legendary standards" - ASUS

Permalänk
Medlem

Jo, det är lite mysko vad det där egentligen beror på. Det verkar vara ett problem som dykt upp på senare tid för ett flertal olika möss.
Det kan ha något att göra med att fler nu använder 64-bitars system och att vissa möss och deras programvaror har problem med detta. Dock verkar det ju inte drabba alla.

Att det skulle vara något virus är jag lite skeptisk till. Det skulle isåfall vara ett väldigt subtilt virus som bara just angripen mössens programvara, men inte påverkar något annat.
Mitt antivirusprogram hittar iallfall inget misstänkt.

Själv kör jag för tillfället mest Team fortress 2 (online) och där förekommer iallafall problemet.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem

Har haft samma problem två gånger på min Steelseries Ikari. Första gången lämnade jag in den och fick en ny, men samma sak hände senare och då garantin inte gällde länge blev google en sista utväg. Löste det tillslut med hjälp av denna länk;

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=594646

Man böjer alltså tillbaka en metallbit som blivit utsliten.

Mitt råd är att endast göra detta om du inte har garanti kvar då det tar bort garantin och kan skada musen, men om du är pillig och försiktig så ska det nog gå att lösa utan problem.

Mvh

Visa signatur

Intel 3570k @ 4,4GHz | ASUS P8Z77-V | G.Skill 8GB 1600Mhz | Gigabyte GTX970 | Samsung 850 Evo 250gb | Corsair HX650 | Antec P280

Permalänk
Medlem

Detta är en bild på brytarna hos en RAT 7 mmo mus, jag skulle gissa att det är Omron D2FC-F-7N, och jag tror även att samma modell används på de andra mössen du nämnde.
Dock så är inte brytaren dålig, den används på nästan alla logitech möss, intellimouse explorer, razer möss, steelseries xai och sensei, cm storm spawn osv.

Den enda brytaren som betraktas som "bättre" är Omron D2F-01F, vilken inte finns i möss idag vad jag vet, men det finns de som byter microswitch till just den modelllen.

E. Jag skulle säga att det främst är utformningen av skalet som bestämmer hur lång D2FC-F-7N räcker, RAT 7, g9x verkar ha haft stora problem med utslitna brytare, medans möss som xai, deathadder, cm spawn har verkat klarat sig bättre.

Permalänk
Medlem

Hej
Jo man tackar, det händer saker och ting

Men blir man klokare? Eller löser det problemet?

Njaeeeiii, 64-bit vs microswitch fjädern vs mjukvaran till musen (ominstallation). 3 helt olika världar.
Vad kvarstår?

Den bästa "Omron D2F-01F" finns inte hos ELFA så den går det inte att byta till (egen import kvarstår eller annan leverantör). (Dom har Omron D2F-01 och D2F-01L/01L2 [noch/hävarm rak/hävarm rulle] Vilken modell/manövrering för 01F ?)

Grrrr, måste man specialbygga en mus nu också för att få något bra och hållbart, precis som det är med datorn?
>>Bygg din egen mus<<
Köp en bra och anpassad mus som passar just dig och byt sedan ut komponenterna som kan falera.
(Skratt)

Men en annan sak med mjukvaruproblemet, kan det härledas till Win 64-bit anpassning eller finns problemet även med på 32-bit ?

Vad blir lösningen på detta problem? (fortsättning följer).

Keep-on gaming

Permalänk
Avstängd

Min razer naga dubbelklickar som ett spastic, och scrollclick fungerar inte längre, samt så släpper högerklick ibland. Bra annars. ):

Visa signatur

Delid 3770k@5.9GHz, Mpower, 32GB Corsair Dominator@2600MHz/CL10
XFire 390x@1335/1750, Carbide 540 AIR
E34 S36B38Turbo 897WHP

Permalänk
Medlem

samma problem hära på min razer deathadder. 3 år gammal . btw så har scrollen börja jävlas också. den scrollar också hackit ex för fort , iblan scrollar den uppåt när jag scrollar neråt xd

Visa signatur

"I awoke, only to see the rest of the World was still asleep" - Leonardo Da Vinci

Permalänk
Medlem

min naos 5000 dubbelklickar inte på höger/vänsterknapparna, men scrollknappen är helt åt h'lvete, allt från dubbelklick till att man får upp 5 st av samma sida. Alltså som att man klickar på sidan 5 ggr. väldigt irriterande :/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Avalonus:

Den bästa "Omron D2F-01F" finns inte hos ELFA så den går det inte att byta till (egen import kvarstår eller annan leverantör). (Dom har Omron D2F-01 och D2F-01L/01L2 [noch/hävarm rak/hävarm rulle] Vilken modell/manövrering för 01F ?)

Jag kollade upp var man kunde köpa olika modeller för länge sedan, jag hade då en pdf från omron över skillnaderna mellan deras modeller och deras nummer, vet inte var jag hittade den, men du borde kolla up mouser, digikey och ebay

Det är utslitna switchar som är problemet i 95% av fallen(påhittad statisik <3), det påverkar i stort sett alla tillverkare, jag tror inte att mjukvara/drivrutiner/firmware är problemet.

Permalänk
Medlem

Hm, har kommit fram till samma sak, utslitet! Men HUR? Vissa möss är ju ganska nya

Nåja, jag har luskat på Omrons och andra sidor, svårt att hitta en bra ersättare.
- Tvingas att leta MIL-SPEC, dyrt, visst, men det håller och nu är man tillbaka dit jag var rädd för att hamna, BYGG DIN MUS.

Men vad gör man inte för att få bra utrustning

Keep-on gaming

Permalänk
Medlem

Min Razer Imperator är ca 2 Månader gammal men den har också börjat dubbelklicka! Jag tror inte att det är fel på skälva musen utan jag tror att det kan vara något i datorn.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Avalonus:

Men vad gör man inte för att få bra utrustning

Här är lite inspiration

Permalänk
Skrivet av seveP:

Min Razer Imperator är ca 2 Månader gammal men den har också börjat dubbelklicka! Jag tror inte att det är fel på skälva musen utan jag tror att det kan vara något i datorn.

Min Qpad 5K gamingmus har också börjat dubbelklicka vid enkelklick. Kontaktade Qpad supporten, dem säger att det är hårdvarufel och att jag ska reklamera musen.

/S

Visa signatur

Intel® Core™ i5-2500K CPU @ 4,5 GHz : GIGABYTE Geforce 680 : Asus P8P67 Pro B3 : 8GB Vengeance @ 1600 MHz : NZXT H2 Vit Classic Chassi : Intel 320 SSD 120GB (Spel) + OCZ Vertex 4 120GB (System) : NZXT Hale90 850w : Antec kühler 620 x 2 Scythe Gentle Typhoon 1850 RPM.

Permalänk
Medlem

Jag har hittat problemet!

Det är en "webb-cookie" som ligger bakom dubbelklickandet!
Starta igång ett antivirusprogram eller sök på google efter hur man tar bort cookies.
Hittar ni något som har med double eller klick så radera den.

Tacka mig senare