Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Twisting Nether
Registrerad
Nov 2011

120mhz 7970 problem

Har ett asus 7970 top och har de problemet att jag inte kan ställa in skärmen på 120hz, har tidigare kört denna skärm på ett gtx 560 i 120hz så vet att de inte är nå problem på skärmen, om jag ställer in skärmen på 120hz så går den ner till 1024x768 upplösning i ccc, i windows så finns inte 1080p 120hz som alternativ.

Har de senaste drivarna och har provat många metoder för att få de att fungera men ingenting verkar funka.

Det är en DVI-D kabel och jag kör endast 1skärm, har googlat runt på problemet och många har samma problem fast oftast är de med crossfire, eye infinity riggar och inte bara med 1skärm.

skärmen är en BenQ 24 LED XL2410T

Någon som har liknande problem eller lösning?

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Twisting Nether
Registrerad
Nov 2011

så de är ingen som är haft detta problem eller vet en lösning på både sweclockers och tomshardware =/?, känns inte så kul att de är ett sånt unikt problem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Mar 2012

Kolla om du använder rätt Dual-Link DVI kabel

Speldator: Intel i5 2500K, Sapphire Radeon R9 390, Team Group Extreem 8 GB, Team Group Dark Force 480 GB, Corsair Obsidian 350D
Spel: Logitech G502, Logitech G710+, CM Storm Speed-RXL, HyperX Cloud
Skoldator: Sony Vaio Pro 13"
Mobilt: OnePlus One 64 GB Sandstone Black

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2011

120mhz? Du menar HZ va

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Twisting Nether
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Wully:

120mhz? Du menar HZ va

ops, borde ändra de. Tack för att du påpeka

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005

har själv nästan samma setup.
skillnaden är att jag har XL2420T.
här funkar det prima.

se till så att du inte bockat för "reduce DVI frequency on high-resolution displays" i ccc > my digital flat-panels > properties

prova även att installera om drivers för skrämen om du inte redan gjort det.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
borlänge
Registrerad
Dec 2010

koppla in kabeln i den andra dvi porten om du har nån mer

pc 1: i7 4770k ----- 6970 cf (unlockat sapphire hd 6950 och ett msi lightning hd 6970) ----- 8gb ram 1333mhz ----- gigabyte g1.sniper z87 ----- corsair tx 650 -------- coolermaster hyper 212+ -------- samsung 2233rz
pc 2(bärbar): cpu i3 2310m ---- gpu intel hd 3000 ---- ram 4gb drr3 1333mhz ---- hdd 250gb ---- skärm 13tum tn 1366x768 :(

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Luleå
Registrerad
Mar 2004
Skrivet av ultimadriver:

koppla in kabeln i den andra dvi porten om du har nån mer

Jupp, oftast har AMD grafikkort av någon anledning endast en DVI-D port samt en singel link DVI port.

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eslöv
Registrerad
Nov 2009

Edit: Läs kommentaren ovan. Har också för mig att det var en speciellt DVI-kontakt man var tvungen att koppla i på grafikkortet.

Hej

Jag har exakt samma setup, med XL2410T och ett Asus 7970 Top och för mig är det inga problem.
Jag kör just nu Catelyst 12.3. Kör du med den DVI-kabeln som kom med skärmen, Dual-Link DVI?
Annars kommer den inte upp i 120Hz.

Hoppas det löser sig.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Twisting Nether
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av BrutalOddball:

Kolla om du använder rätt Dual-Link DVI kabel

http://static.ddmcdn.com/gif/dual-dvi.jpg

jag har den som är på den nedre bilden, de funkade fint på den gamla datorn och gamla grafikkortet, så tror att de är drivarna eller något som spökar.

Testade till och med att stoppa i 560't i den nya datorn och dra in nvidia drivarna, 120hz funkade direkt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2007

Har du DCII modellen eller referens?

EDIT: Såg nu att du ändrade första inlägget,

RTS :D

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Twisting Nether
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Wess4n:

Edit: Läs kommentaren ovan. Har också för mig att det var en speciellt DVI-kontakt man var tvungen att koppla i på grafikkortet.

Hej

Jag har exakt samma setup, med XL2410T och ett Asus 7970 Top och för mig är det inga problem.
Jag kör just nu Catelyst 12.3. Kör du med den DVI-kabeln som kom med skärmen, Dual-Link DVI?
Annars kommer den inte upp i 120Hz.

Hoppas det löser sig.

tror har dock 12.4

jag ska testa ladda hem 12.3 och flytta på kabel för att se om de funkar. Återkommer senare under kvällen med resultat.

vart är de du stoppar in din kabel btw?, är de någon skillnad ens, har min i den högra.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Twisting Nether
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av zelxi:

Har du DCII modellen eller referens?

EDIT: Såg nu att du ändrade första inlägget, http://www.asus.com/websites/global/products/0MltKGsARClFuQZQ...

vet att de är någon switch som sitter nära där crossfire kabeln ska sitta, testa swapa runt på den men endast när kabeln var på vänstra sidan, ska testa när den sitter i högra också.

Trädvy Permalänk
Master of Overkill
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2011

Så nu får du kolla på baksidan av ditt kort.

Sen ska du ha denna kabeln,

DVI - I Kabeln,tror du fick med den med skärmen jag har likadan skärm.

CASE Hex Gear R80 CPU 8700k @5.2GHz GPU GTX 1080 RAM G.Skill Trident Z RGB 4266MHz CL19 @ 3733 CL14 + 128GB Corsair Dominator Platinum PSU EVGA T2 1600W SSD 900p 280GB PCI, 860 Pro total 8TB Headphones DT990 250Ω Screen ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz G-SYNC Asus 32" Curved ROG Swift XG32VQ FREE-SYNC
Motherboard MSI Z370 GODLIKE GAMING -One Board to Rule Them All Watercooling 360+480 Hardware Labs Black Ice SR2 White 8 Port

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Twisting Nether
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av tvelander:

http://forumbilder.se/images/ce2201243231P084f.jpg

Så nu får du kolla på baksidan av ditt kort.

Sen ska du ha denna kabeln,
http://forumbilder.se/images/592201243520Pba12.jpg

DVI - I Kabeln,tror du fick med den med skärmen jag har likadan skärm.

kom precis hem och inspekterade kabeln, de är en DVI-D.

ska prova allt folk ger förslag på att göra senare ikväll då jag har tid.

tack för hjälpen.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Twisting Nether
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Devildoll:

har själv nästan samma setup.
skillnaden är att jag har XL2420T.
här funkar det prima.

se till så att du inte bockat för "reduce DVI frequency on high-resolution displays" i ccc > my digital flat-panels > properties

prova även att installera om drivers för skrämen om du inte redan gjort det.

gjorde de här, var tydligen från 2006 de gamla.

Skrivet av ultimadriver:

koppla in kabeln i den andra dvi porten om du har nån mer

Skrivet av Fluf:

Jupp, oftast har AMD grafikkort av någon anledning endast en DVI-D port samt en singel link DVI port.

Detta löste mitt problem!, fast de funkade inte helt först, var tvungen att ändra den här lilla switchen som sitter brevid där crossfire kabeln ska sitta.

Ganska underligt tänkt av asus/amd? då jag inte förstår meningen med de här.

tack för hjälpen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Granter:

var tvungen att ändra den här lilla switchen som sitter brevid där crossfire kabeln ska sitta.

denna?

det enda den gör är att ändra bios från ett som är skrivskyddat, till ett som går att flasha.
bör alltså inte påverka frekvensomfång och upplösningar.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2007
Skrivet av Granter:

Ganska underligt tänkt av asus/amd? då jag inte förstår meningen med de här.

tack för hjälpen.

Är inte referens PCB så det är Asus egen design. Deras val var för att klämma in möjligheten till 6 skärmar, dock finns det klart någon viss begränsning med detta... i detta fallet avaktiveras displayporten under för att möjliggöra dual link.

RTS :D

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Twisting Nether
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Devildoll:

denna?
http://i.minus.com/jIrqLwDCvNi5S.jpg

det enda den gör är att ändra bios från ett som är skrivskyddat, till ett som går att flasha.
bör alltså inte påverka frekvensomfång och upplösningar.

just den där, den efter att jag swappa över den till "2" så fungera de, funka inte utan.

edit, provade de igen, när den är på höger sida så funkar de inte, vänster så funkar de fint.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Söder om stockholm
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Granter:

just den där, den efter att jag swappa över den till "2" så fungera de, funka inte utan.

edit, provade de igen, när den är på höger sida så funkar de inte, vänster så funkar de fint.

Skumt, bör inte vara så :/

Gtx 970 i5 2500k 4,4ghz Noctua NH-D14
Corsiar RM 850w guld - Silverstone Fortress FT04 - G.Skill 8GB 1600mhz - MSI Z68 GD55
A-Data 256 GB - 640GB WD Blue - 500GB Extern USB 3.0 - 250GB Extern USB 2.0
Sennheiser pc 360 - Asus Xonar D1 - CM Storm QuickFire Ultimate Brown - Dell U2412M

Trädvy Permalänk
Entusiast
Testpilot
Plats
Chalmers
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Fluf:

Jupp, oftast har AMD grafikkort av någon anledning endast en DVI-D port samt en singel link DVI port.

DVI-D och Single Link är inte ömsesidigt uteslutande, som du kan se i tvelanders inlägg.

DVI-D betyder att signalen endast kan vara digital – "motsatsen" är DVI-I, som har stöd för både digital och analog signal.

Single Link, däremot, betyder att bandbredden är begränsad, så att upplösningen högst kan vara 2,75 Mpx @ 60 Hz – "motsatsen" är Dual Link.

Det kan finnas DVI-D DL, DVI-D SL, DVI-I DL och DVI-I SL. Alltså kan man inte kategorisera i "DVI-D" och "Single Link".

5930K • Corsair DP 32 GiB • EVGA GTX 980 • 2x Swift PG278Q
Better SweClockersDisplayPort över USB-C

Köp processor för framtiden™, men inte grafikkort.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Granter:

just den där, den efter att jag swappa över den till "2" så fungera de, funka inte utan.

edit, provade de igen, när den är på höger sida så funkar de inte, vänster så funkar de fint.

Intressant.

Kom att tänka på att du har just en TOP modell.
Den har gissningsvis ett modifierat bios som på nått vänster sätter käppar i hjulet för 120 Hz.

Just läge 2 är factory default, verkar som om det skiljer sig från det överskrivbara bioset, kan t.o.m vara så att det är ett standardbios från amd i läge 2, Som tillintetgör allt som har med TOP modellen att göra.

Tror asus kommer vara väldigt tacksamma om du uppmärksammar dem om detta.
Måste faktiskt ge dig en eloge för att ens komma att på att leka med switchen.

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |