7970 artefakter i spel, Defekt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Aug 2011

7970 artefakter i spel, Defekt?

Hej det är så att jag köpte ett 7970 asus dc II icke top från Webbhallen för 1-2 månader sedan och det verkade fungera bra och var nöjd. Jag spelade endast bf3 då märkte inga problem, testade även 3dmark 11 för att se hur det presterade fick runt 8000 grafik poäng oklockat och märkte inga artefakter alls.

Nu när jag har testat olika spel den senaste veckan har jag sett att i vissa spel får jag artefakter.

Jag får liknade artefakter i skyrim som videon visar, dock är det väldigt mkt mildare än vad videon visar.
http://www.youtube.com/watch?v=k8M20cTXWOk

Jag spelade in Guild wars 2 stresstest häromdagen och när jag tryckte av/på vsync så hände detta ibland
http://www.youtube.com/watch?v=4rKL_lSZhNY&feature=plcp

Det försvann dock när jag tabbade ur spelet sedan in igen.

Innan jag formaterade om datorn fick jag också grå blinkande skärm i Civilisation 4, vet dock inte om problem kvarstår än.

Jag använder mig av drivrutinerna 12.7 av cataclyst. ( Kortet har aldrig gått över 65c med 25% fanspeed, 2 skärmar )

Har inte märkt några artefakter i battlefield 3 och testade köra 3dmark 11 3-4ggr på raken, inga artefakter.

Bör jag vara orolig?

Edit - Nu har jag testat 12.3 drivrutinerna också och det händer samma sak i Skyrim, får upp svart/vit/gråa områden på skärmen som är mindre än dom i videon, de kan komma upp närsomhelst, kan ta 5 minuter eller en halvtimnme mellan varje. helt olika.

[CPU]i5-2500k [MB]Asrock Extreme 6 p67 [GPU]Radeon 7970 [RAM]16GB DDR3 [SSD]Samsung 830@256GB/850 evo@500GB [HDD]Samsung 500g/Seagate 2T [PSU]Corsair HX750w [BUR]Fractal Design Arc

[Bärbar]Asus N55s [i5 2400,GT555m,8GB Ram]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rush@Damavand Peak
Registrerad
Mar 2012

Är det fabriksöverklockat? Isf kan det vara så att spänningen inte är tillräcklig. Öka med 25mV isf.
Om det inte är fabriksöverklockat är det troligtvis defekt. Dock kan det eventuellt hjälpa att öka spänningen i alla fall.

[Sabertooth Z77][2600K @ 4.5GHz][580 @ 940/2300]
Du får vad du betalar för
Trådlöst = värdelöst

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av StabTheDrama:

Är det fabriksöverklockat? Isf kan det vara så att spänningen inte är tillräcklig. Öka med 25mV isf.
Om det inte är fabriksöverklockat är det troligtvis defekt. Dock kan det eventuellt hjälpa att öka spänningen i alla fall.

Det är inte fabriksöverklockat och jag har inte klockat det själv, Det ligger på 925mhz stock och det är icke top varianten, vad jag har hört har de låst spänningen på de kortet om jag inte missförstått.

[CPU]i5-2500k [MB]Asrock Extreme 6 p67 [GPU]Radeon 7970 [RAM]16GB DDR3 [SSD]Samsung 830@256GB/850 evo@500GB [HDD]Samsung 500g/Seagate 2T [PSU]Corsair HX750w [BUR]Fractal Design Arc

[Bärbar]Asus N55s [i5 2400,GT555m,8GB Ram]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2011

Fan va jag hört klagomål om detta kortet kör på gröna Nvidia istället;D

Amd Phenom IIX6 1090T 4.0GHZ,Corsair XMS3 8GB DDR3 1333mhz,GTX 780Ti Gigabyte 990 FXA UD3, Corseair force 3 120gb,2TB SSHD,1TB Caviar black] [WD Blue 1 TB]Antec kuhler H2O 620 V4(PnP)Bequiet Pure power 730 W [Laptop intel core i3 350m 4gb ddr3 1333mhz amd radeon 5470 1GB ddr3 500GB HDD](HTPC)
rolig vid http://www.youtube.com/watch?v=B-wqztrhack Har också 1TB Externt. Asus 24 tum @75hz med Freesync
Mobil Nexus 6P/One plus 5T har även 2TB extern hårdisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011

Det är troligen drivrutinerna, kör driver fusion och installera 12.8.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

temp?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Mar 2011

Jag hade samma problem för typ ett halvår sen med ett xfx 5770, i alla spel! Verkade dock som att det var fel på drivruntiner eller något då det fungerade när det släpptes en ny drivruntin.. Så med detta sagt!! Är drivruntinerna de nyaste? testa installera några gammla? Vet att du skrev att du hade en viss drivruntin men har ingen vetskap av den eftersom jag är en noob

| i5 3570K @3,8 Ghz | Asrock Extreme 4 | 8Gb 1866 | XFX Hd 5770 OC | Benq GL2450 | Ath M50 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av markus9090:

Kortet har aldrig gått över 65c brukar vara runt 60c med fläkt hastighet på 25%.

[CPU]i5-2500k [MB]Asrock Extreme 6 p67 [GPU]Radeon 7970 [RAM]16GB DDR3 [SSD]Samsung 830@256GB/850 evo@500GB [HDD]Samsung 500g/Seagate 2T [PSU]Corsair HX750w [BUR]Fractal Design Arc

[Bärbar]Asus N55s [i5 2400,GT555m,8GB Ram]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

På ressten av systemet då?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av markus9090:

På ressten av systemet då?

Hela system ligger på 30c idle ungefär och cpun ligger på 50 full load

Ska testa de nyaste och äldre drivrutiner om det blir någon skillnad. 12.7 drivarna va de första jag testade, återkommer med svar

[CPU]i5-2500k [MB]Asrock Extreme 6 p67 [GPU]Radeon 7970 [RAM]16GB DDR3 [SSD]Samsung 830@256GB/850 evo@500GB [HDD]Samsung 500g/Seagate 2T [PSU]Corsair HX750w [BUR]Fractal Design Arc

[Bärbar]Asus N55s [i5 2400,GT555m,8GB Ram]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Sep 2007

Se till och använda något som Windows Driver cleanup installer å BLÅS ur datorn ordentligt från drivarna, gå även in i regedit å ta bort från HKEY_CURRENT_MACHINE/PROGRAM innan du installerar de gamla drivrutinerna. Är det artefakter då så är det väll bara två alternativ. Prova i annan dator (kompis eller om du har en till) eller reklamera det.

Kamera: D800
Optik:Nikkor 24-70mm f/2.8, Nikkor 70-200 f/2.8 VR, Sigma 50mm f/1.4, 500m f/4 VR

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Yuong:

Se till och använda något som Windows Driver cleanup installer å BLÅS ur datorn ordentligt från drivarna, gå även in i regedit å ta bort från HKEY_CURRENT_MACHINE/PROGRAM innan du installerar de gamla drivrutinerna. Är det artefakter då så är det väll bara två alternativ. Prova i annan dator (kompis eller om du har en till) eller reklamera det.

Jag har inte CURRENT MASHINE men jag har CURRENT USER och LOCAL MASHINE, båda har mappen "SOFTWARE", där ligger det amd/ati filer i båda. Ska jag ta bort alla amd/ati filer både i "Current user/local mashine eller bara i ena av dem?

[CPU]i5-2500k [MB]Asrock Extreme 6 p67 [GPU]Radeon 7970 [RAM]16GB DDR3 [SSD]Samsung 830@256GB/850 evo@500GB [HDD]Samsung 500g/Seagate 2T [PSU]Corsair HX750w [BUR]Fractal Design Arc

[Bärbar]Asus N55s [i5 2400,GT555m,8GB Ram]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Sep 2007
Skrivet av bearmonkey:

Jag har inte CURRENT MASHINE men jag har CURRENT USER och LOCAL MASHINE, båda har mappen "SOFTWARE", där ligger det amd/ati filer i båda. Ska jag ta bort alla amd/ati filer både i "Current user/local mashine eller bara i ena av dem?

Yes! det funkar, ta bort allt med AMD/ATI att göra i software. Se till att datorn blir ren från allt.

Kamera: D800
Optik:Nikkor 24-70mm f/2.8, Nikkor 70-200 f/2.8 VR, Sigma 50mm f/1.4, 500m f/4 VR