Video: "Floskler från Apple-fanatiker"

Permalänk
Medlem
Skrivet av DataNusse:

Stämmer rätt bra med min erfarenhet med Apple Sheep som jag har mött.

Apple Sheep are oftast inte speciellt teknologi och företags kunniga för att kunna kritisera Android/PC på ett konstruktivt sätt. Det är däremot Android/PC användare. Alltingen om Apple och dess patent cirkus, eller om teknologin i Apples produkter och var den igentligen är tagen från.

Kort o gott. Andoid/PC folk är allmänt mer informerade, pålästa och kunniga, Apple Sheep är inte det.

Ehh! Nästan omöjliggt att förstå vad du skrev :-S Punkter och komman på fel ställen,stavfel,särskrivning mm mm :-S

Permalänk
Medlem

Och som vanligt när Apple nämns så kan majoriteten av inläggen summeras som "HERP DERP HURR DURR MACIBANER LULZ HÖHÖ ANDROID FTW! HURR DYRT DURR!1".

Men visst, det är självklart så att de mest fanatiska är "macibanerna" och inte alla fandroids.

Nu ska jag nog ta och spela lite Anomaly Warzone Earth på min Nexus 7 och vänta på alla anklagelser om att jag är en "maciban" som inte förstår mig på datorer och är hjärntvättad av Steve Jobs...

Visa signatur

“This is the Unix philosophy: Write programs that do one thing and do it well. Write programs to work together. Write programs to handle text streams, because that is a universal interface.” -- Douglas McIlroy

Permalänk
Avstängd
Skrivet av JesperA:

Vart håller alla dessa såkallade "Apple fanatiker" hus? Jag är aktiv på massa forum, däribland ett par Apple inriktade forum men inte ens där stöter jag på några "Apple fanatiker", inte heller IRL bland polare som nästan uteslutande kör Apple produkter.

Däremot behöver man inte ens leta för att se andra sidan av myntet, varenda blogginlägg, forumsinlägg/tråd, nyhet osv osv så fullständigt spammas dessa sönder av alla som av någon anledning hela tiden känner ett enormt behov att kritisera Apple och alla personer som någonsin råkat köpa en Apple produkt.

Swec är ett bra exempel, varje produkt som Apple släpper så kommer 99% av kommentarerna på nyheten från personer som tycker att det är jätteviktigt att informera att man minsann fullständigt hatar Apple och det är så roligt med alla "hjärntvättade Apple fanatiker", trots att ingen i tråden på något sätt har gjort något ens i närheten av vad dessa påstådda "fanboys" tydligen skall säga.

Jag ser alltså typ 549ggr fler personer som påstår att Apple fanboys är på ett visst sätt och säger vissa saker, jag ser sällan själva fanboysen :S

Kolla bara på Android nyheterna, inte en enda Apple fanboy så långt ögat kan nå som på samma sätt som Apple haters maniskt måste flamea Android varje chans dom får.

Jag har aldrig förstått psykologin i att folk måste hata något för att kunna älska något, som tex vissa som har Volvo måste automatiskt hata Saab och vice versa, detsamma för personer som har Intel måste maniskt hata AMD, samma med AMD - Nvidia osv osv, bara för att man gillar något så betyder det inte att man måste hata alla dess konkurrenter.

Jag tycker filmen hade varit roligt om jag faktiskt hade sett några "Apple fanboys" faktiskt säga så, för mig är filmen snarare ett exempel på vad Apple "haters" tror och påstår att "Apple fanboys" säger :S

Oj vad skit jag kommer få för detta, kör hårt

Var de håller hus? Ta en titt på varenda forumstråd som handlar om Apple eller Android så får du se Sedan så är väl det största "apple hatet" kommit fram eftersom deras juristavdelning beter sig som patenttroll samtidigt som vissa uttalar som att Apple faktiskt kom på smartphonen (vilket de inte gjorde).

[QUOTE=Heat and Serve;12672978]Jag har en kollega som uppskattar Apple och är lite tekniskt lagd. Men när vi hade en diskussion om spelande på Mac:en framkom lite verklighetsförändrande uppgifter.

  • Dåvarande iMacs grafikkort skulle prestera bättre än ett Geforce GTX 580 därför att "Mac hanterar grafik bättre".

  • iMac hade heller inte ett grafikkort baserat på mobila kretsar utan ett "riktigt".

  • Mac klarar av högre överföringshastigheter genom bussarna än angivet. Detta av någon magisk anledning som lättast kunde sammanfattas med "Mac är bättre".

I övrigt är han väl ganska balanserad om än lite väl mycket inne i att Windows, som vi jobbar i varje dag, är ett skitsystem som inte fungerar alls. När saker inte fungerar som dem skall startar han om. Utan att kontrollera om processen bara hängt sig och kan stängas ned i aktivitetshanteraren.

En annan kollega som var ännu mer fanatisk där PC var likvärdig med bluescreen och systemkrascher. Detta utan att egentligen ha några som helst kvalifikationer. Det här var en van datoranvändare men absolut ingen teknisk person. Gissa vem av oss som hade mest problem med sin nya dator? Jag hade dessutom spenderat fem år med att lappa och uppgradera min gamla burk. Vad gjorde han när hans Mac började krascha efter tre år (som enligt honom inte händer heller)? Köper nytt. Jag tror han skulle nicka och hålla med om de här argumenten.[/QUOTE]

Det där "Magiska" är ganska vanligt hos folk som inte vet vad de snackar om.. Oberoende om det faktiskt är datortekniker eller helt vanliga personer gennerellt.. Dessa personer finns överallt. Hade bla. en intressant diskussion med en kille som starkt hävdade att Linux var före Windows och att därför är windows värdelös och krashar bara.

Skrivet av mludd:

Och som vanligt när Apple nämns så kan majoriteten av inläggen summeras som "HERP DERP HURR DURR MACIBANER LULZ HÖHÖ ANDROID FTW! HURR DYRT DURR!1".

Men visst, det är självklart så att de mest fanatiska är "macibanerna" och inte alla fandroids.

Nu ska jag nog ta och spela lite Anomaly Warzone Earth på min Nexus 7 och vänta på alla anklagelser om att jag är en "maciban" som inte förstår mig på datorer och är hjärntvättad av Steve Jobs...

Majoriteten? Eller bara de du väljer att memorisera eller ta ut? Tycker att Apple gör bra produkter generellt.. Deras Ipad är faktiskt riktigt bra. OSX går att använda etc. Men det ändrar inte det faktum att Apple i vissa områden faktiskt borde ta och kliva ur sin bubbla.. Bla. på laptopsidan där deras datorer ligger oftast flera tusenlappar över priset mot sina närmsta konkurrenter. Deras Iphone är låst etc. Samtidigt är Android inte heller felfritt. Det jag har observerat dock är att man kan kritisera android eller tex. Asus i större mån än man kan kritisera Apple utan att få en drös med personer på sig. Sedan så är detta resonemang "Jag har en mobil av märket X och därför är jag inget fanboy.." är helt idiotiskt. Fanboys utmärker sig inte på vilka ägodelar man har utan hur man resonerar och tjurigt håller fast i att andra har fel trots bevis som läggs fram till denne.

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tumnus:

Var de håller hus? Ta en titt på varenda forumstråd som handlar om Apple eller Android så får du se Sedan så är väl det största "apple hatet" kommit fram eftersom deras juristavdelning beter sig som patenttroll samtidigt som vissa uttalar som att Apple faktiskt kom på smartphonen (vilket de inte gjorde).

Jaså, märkligt... För det är väldigt sällan jag ser någon av de som försvarar Apple i dessa trådar som anser att de är perfekta och beter sig som fanatiker.

Jag försvara inte Apple i vått och tork, de är långtifrån perfekta (besviken på rätt mycket de gjort på senare tid), utan mest där jag anser att folk inte sett hela bilden och orättvist anklagar dem för något. Många av Apple-hatarna verkar vara opålästa och sväljer allt som media försöker sälja på dem med sina sensationsrubriker, helt utan att faktiskt försöka ta reda på hur det verkligen ligger till. Som att Apple stämmer allt och alla, att de behandlar sina underleverantörer sämre än alla andra, att de värst mot miljön är några vanliga exempel. Om man orkar lyfta blicken över sensationsrubriker så ser man att så inte är fallet.

Nu spelar det ju mindre roll att man är noga med att länka till källor som ger en bredare syn på saker och ting för har man bestämt sig för att Apple är Satan så verkar det vara väldigt svårt att ändra på det

Permalänk
Avstängd

Tyckte detta var lite lustigt i början på tråden, dom två första som börjar gnälla.
http://imgur.com/E3EhF

Permalänk
Medlem
Skrivet av Uzor:

Uj vilken vidrig snutt.

Scientologvibbar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kvistarn:

Streamar dagligen via ps3an, direkt från nätet, visst det är inte perfekt, och det crashar emellanåt men inte ofta, det är dugligt.
Kör även i mina filmer via den till tv:n då jag saknar smart-tv eller skärmsladd från datorn till tv:n, stoppat i externa hårddisken direkt i den.
Sen kan man spela på den om man känner för det

Men ska man bara se stream eller kolla på film, musik och bilder så är ju en htpc eller vanlig dator bättre som media-center.

Skrivet av Gender Bender:

Det är stor skillnad på att föredra något och att avguda något, och det sistnämnda är ju ett bra exempel på en fanboy. Att man föredrar något betyder ju inte att man är fanboy, utan det betyder bara att det tilltalar mer än något annat, precis som med allt här i livet. Jag föredrar t.ex. att dricka mellanmjölk framför vanlig mjölk, men det betyder ju inte att jag avgudar mellanmjölken, och inte heller att jag avskyr vanlig mjölk, utan bara det att mellanmjölken är godare och att det är mitt förstahandsval. Och även med PS3 vs Apple så måste man ju se till vad som tilltalar mest. Jag tycker att PS3 duger relativt bra för att streama (använder PS3 Media Server), men en Apple TV kanske klarar det bättre, speciellt om man äger en Mac, men då kan du ju t.ex. inte spela Uncharted-trilogin på ATV Så för en normal individ så handlar det mest om vad som tilltalar just dig, men för en fanboy så är det bara en enda sak som gäller, och det är vad för logo som sitter på produkten.

Jag menade inget illa mot PS3'n ^^ men den är absolut inte duglig som mediacenter ifall man kör tex FreeNAS som jag gör.. streamar allt ifrån min ATV över AFP (skulle kunna använda Samba om jag vill det)..

Iaf, sen är det möjligt för mig och köra Airplay på fester osv så slipper jag koppla dator till TV'n ^^
Men ja, alla bygger sina egna konfigurationer med system hemma, och den lösningen jag har hittat funkar för mig

Visa signatur

I reject your reality and substitute my own.

Permalänk
Medlem

Känns lite 2007 och ironisera över apple-fanboys. Förut (även långt innan 2007 också... ) var ju faktiskt apple-användarna en egen liten enklav som verkligen stod upp för sina produkter som inte så många använde, lite som amd-folket idag. Då på den tiden kändes ju deras produkter ganska spännande och det var mest grafiker, reklamare och fotografer som använde dem. Idag känns en apple-produkt ungefär lika sexig som en volvo 245 gjorde 1987 eftersom varenda svenne-banan har en. Har väldigt svårt att förstå varför en stor del av hipster-maffian fortfarande verkar digga apple så hårt när märket helt klart har tappat sin lyskraft, dvs som symbol för självständigt tänkande och som det "alternativa" valet. Nä, efter surdegshotell och korvstoppningsfrenesi vill jag nu se en våg av skäggprydda ynglingar i byxor med dålig passform som träffas på nytorget och bygger gentoo-servrar tillsammans.

Visa signatur

Lian-li PC-011 Dynamic Corsair RM750x ROG STRIX X570-E GAMING 5950X NZXT Kraken Z73 32GB Corsair Dominator 3200MHz Gigabyte 6800XT Master Corsair MP600 1TB + Toshiba NVMe 512GB Vertex Pok3r MX Brown Acer Predator XB323UGX Logitech G502+ & Powerplay ...lagrar gör jag på Synology 920 32TB.

Permalänk
Medlem

Apple designar/kokar ihop bra grejer. Bra stabil hårdvara. Bra tangentbord på MacBook. Rätt fin plattform för media och programmering. Men sedan? Inbjuder inte till att bygga egen dator. Väldigt få spel att spela. Känns inte flexibelt. Och jag undviker Apple-produkter då de är tråkiga och ungefär som att köra en Volvo.

Permalänk
Medlem

Denna är intressant med tanke på de senaste domstolsdokusåporna:

Permalänk
Medlem

Tiilför lite humor till diskussionen:

Permalänk
Skrivet av Luxor ABC80:

PRECIS SAMMA SAK ÄR DET IDAG MED EN DATOR SOM MAN INTE KAN HÖGER KLICKA MED MUSEN !!

Haha, du har ju noll koll.
Snacka om okunskap när det gamla ”man kan inte högerklicka på Mac”-argumentet kommer fram år 2012. Men har antar att du har haft med en styrplatta att göra och inte begripit att den har multi-touch?

Skrivet av Total_Cu:

Apple designar/kokar ihop bra grejer. Bra stabil hårdvara. Bra tangentbord på MacBook. Rätt fin plattform för media och programmering. Men sedan? Inbjuder inte till att bygga egen dator. Väldigt få spel att spela. Känns inte flexibelt. Och jag undviker Apple-produkter då de är tråkiga och ungefär som att köra en Volvo.

Sedan vadå? Det är sant att det inte (enkelt, det går ju) går att bygga en dator och köra OS X på den och spelstödet är inte så bra då Microsoft har lagt ned mycket resurser på Direct3D vilket ju bara rullar på Windows. Men vad är det utöver det du saknar? Varför är det inte flexibelt?

Jag kör både OS X (10.8.1) och Windows 7 och tycker absolut att de båda operativsystemen är jämförbara funktionsmässigt till det mesta man har en dator till. Själv är jag mycket effektivare i OS X då det är färre steg för de flesta moment, men Windows 7 känns rätt bra det med. Same same but different på många sätt.

Skrivet av ThomasLidstrom:

Denna är intressant med tanke på de senaste domstolsdokusåporna:
http://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0

Jag tycker de vänder på det för mycket och får det att låta som om Apple inte gör ett dugg själva, vilket heller inte är sant. ”Mac OS X? No, it's not Apple”. Öh, va? Bara för att det är baserat på FreeBSD betyder inte det att det inte är en massa jobb bakom. De får allt att låta så enkelt, som om Apple bara plockar färdiga saker och sätter ihop dem. Struntprat. Sen det där med patenten – det handlar inte enbart om rundade hörn och slimmade kilformade datorer. Det är mer komplicerat än så.

Angående FireWire som på dem i videon lät som om Apple inte hade ett dugg med att göra, utan bara ”plockade åt sig”:

”FireWire is Apple's name for the IEEE 1394 High Speed Serial Bus. It was initiated by Apple (in 1986[4]) and developed by the IEEE P1394 Working Group, largely driven by contributions from Apple, although major contributions were also made by engineers from Texas Instruments, Sony, Digital Equipment Corporation, IBM, and INMOS/SGS Thomson (now STMicroelectronics).”

http://en.wikipedia.org/wiki/Firewire

Saker och omständigheter är ofta mer komplicerade än man tror. Jag håller med att man ska ifrågasätta Apple, men i videon får de det att låta som om att Apple inte besitter någon direkt teknisk kompetens, utan bara plockar ihop saker från andra och släpper en produkt. Riktig så enkelt är det inte.

Tillägg:
Att OS X är baserat på FreeBSD beror på att Apple ju köpte upp Steve Jobs bolag Next Computer och då fick operativsystemet ”NeXTSTEP” på köpet. Det var ett tag diskussioner om att köpa BeOS istället:

Apple CEO Gil Amelio started negotiations to buy Be Inc., but negotiations stalled when Be CEO Jean-Louis Gassée wanted $200 million; Apple was unwilling to offer any more than $125 million. Apple's board of directors decided NeXTSTEP was a better choice and purchased NeXT in 1996 for $429 million, bringing back Apple co-founder Steve Jobs.

http://en.wikipedia.org/wiki/Beos

Visa signatur

• Fractal Design North | ASUS ROG Strix B650E-F | Ryzen 7 7800X3D | Radeon RX 7900 GRE | 64 GB RAM | Windows 11
• Mac Pro (Mid 2010) | 6-Core Intel Xeon ”Westmere” | Radeon RX 5700 XT | 32 GB RAM | macOS 12 Monterey | Windows 10
• MacBook Pro 14" | M2 Max | 96 GB RAM | macOS 14 Sonoma

Permalänk
Medlem

När man är den enda windows användaren på ett Mac kontor, så känner man igen ganska många av dom här

Visa signatur

Superb CPU/GPU renderengine 40K

Permalänk

This seemed relevant

Permalänk
Medlem

Smårolig video. Det är också lite kul att vissa tar illa upp för att just Apple-fanatiker dras upp, men då jag själv både besökt Apple-baserade forum och t ex PC-baserade eller Android-baserade så har jag skrattat allra mest åt galningarna i de förstnämnda. Det finns dock några att skratta åt överallt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av S_Z:

Jaså, märkligt... För det är väldigt sällan jag ser någon av de som försvarar Apple i dessa trådar som anser att de är perfekta och beter sig som fanatiker.

Jag försvara inte Apple i vått och tork, de är långtifrån perfekta (besviken på rätt mycket de gjort på senare tid), utan mest där jag anser att folk inte sett hela bilden och orättvist anklagar dem för något. Många av Apple-hatarna verkar vara opålästa och sväljer allt som media försöker sälja på dem med sina sensationsrubriker, helt utan att faktiskt försöka ta reda på hur det verkligen ligger till. Som att Apple stämmer allt och alla, att de behandlar sina underleverantörer sämre än alla andra, att de värst mot miljön är några vanliga exempel. Om man orkar lyfta blicken över sensationsrubriker så ser man att så inte är fallet.

Nu spelar det ju mindre roll att man är noga med att länka till källor som ger en bredare syn på saker och ting för har man bestämt sig för att Apple är Satan så verkar det vara väldigt svårt att ändra på det

Du ska inte glömma bort att Apple säljer mycket saker och många vill ha grejer för att det just kommer från Apple. Speciellt i USA.

Tex. Flera, speciellt tjejer har jag hört säger iPhone när de menar Smartphone och säger iPad när de menar surfplattor.
Slutsatsen är bra marknadsföring från Apple och bristande kunskap och medvetenhet från privatpersonen.

Det som händer nu och en tid tillbaka är att folk blir mer medvetna om vad de köper och vem de köper produkten av därför ifrågasätts Apple mer en någonsin.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Wow, apple fans har redan lyckats ljuga här att mac os x är ett 128bit och 256bit os. Lögn igen, det är 64bit.

Ja menar allvarligt, kan inte folk någonting om hårdvara här? Mac kör intelprollar, Intel bygger 64bit prollar...

Visa signatur

Dator: Fractal Design 650w modulär - Piledriver FX8350 + Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev 2 - 4x2 gb Corsair Dominator 1866 mhz 9-9-9-24 - 1x 500 gb sataII, 1x640 Western Black Caviar, 1x Crucial m4 128 GB SSD - Fireface UCX (ljudkort) - SAPPHIRE Radeon HD7870GHZ (överclockat) - ASUS någonting lite över medelklass, 3 st 120mm chassifläktar Windows 8.1 x64

Permalänk
Medlem
Skrivet av leafbranch:

Det som händer nu och en tid tillbaka är att folk blir mer medvetna om vad de köper och vem de köper produkten av därför ifrågasätts Apple mer en någonsin.

Nej, det tror jag inte alls på.

Om folk läser på Aftonbladet att Apples underleverantörer behandlas illa är det så klart att folk ifrågasätter dem. Att sen Samsung och de andra tillverkarnas underleverantörer har precis lika dålig (eller i vissa fall sämre) arbetsmiljö men att detta bara står att läsa om i vissa nischade teknik/nyhetssidor, inte något som gemene man läser om, är det såklart att de tror att Apple är värst.

Finns ju massvis med sådan exempel i alla de trådar i ämnena kring Apple och arbetsmiljö, patent och miljö som jag har deltagit i. Som sagt man måste lyfta blicken lite högre än sensationsmediernas rubriker för att få fram sanningen...Men sanning är sällan något den typen av media är speciellt intresserad av. Artiklar om Apple drar läsare och med andra ord pengar.

Edit:
Eller ja, kanske kan hålla med om att folk blivit mer medvetna p g a all media fokus. Men det är inte därför de ifrågasätter Apple mer utan det beror som sagt på den sneda vinklingen i media. Skrivs det massor om ett företag är det lätt att få åsikter om ett företag men om det inte skrivs något så är det desto svårare. Det betyder inte att de företag det inte skrivs om är lika illa eller värre.

Permalänk
Medlem

Det lustiga är att Apple/OSX/iOS-fans talar varmt om just Apple medan Windows eller Android-fans i brist på argument mest "attackerar". Så blir det väl när man måste övertyga sig själv om att ha köpt någonting bra. Har man Apple-produkter behöver man aldrig få bekräftelse av någon annan att de är underbara, istället försöker man upplysa andra om hur bra produkterna är.

Visa signatur

Define XL R2 || CM Silent Pro M1000 || Asus Z490-F || Intel i9 10900k || Noctua NH-D15 || RTX 2080 || 64GB DDR4 || 1TB 970 Evo Plus M.2 + 1.5TB SSD + 2TB HDD || Win10 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av RaZman:

Det lustiga är att Apple/OSX/iOS-fans talar varmt om just Apple medan Windows eller Android-fans i brist på argument mest "attackerar". Så blir det väl när man måste övertyga sig själv om att ha köpt någonting bra. Har man Apple-produkter behöver man aldrig få bekräftelse av någon annan att de är underbara, istället försöker man upplysa andra om hur bra produkterna är.

Nu försöker du övertyga dig själv om något som inte är sant.

Permalänk
Medlem
Skrivet av S_Z:

Nej, det tror jag inte alls på.

Om folk läser på Aftonbladet att Apples underleverantörer behandlas illa är det så klart att folk ifrågasätter dem. Att sen Samsung och de andra tillverkarnas underleverantörer har precis lika dålig (eller i vissa fall sämre) arbetsmiljö men att detta bara står att läsa om i vissa nischade teknik/nyhetssidor, inte något som gemene man läser om, är det såklart att de tror att Apple är värst.

Finns ju massvis med sådan exempel i alla de trådar i ämnena kring Apple och arbetsmiljö, patent och miljö som jag har deltagit i. Som sagt man måste lyfta blicken lite högre än sensationsmediernas rubriker för att få fram sanningen...Men sanning är sällan något den typen av media är speciellt intresserad av. Artiklar om Apple drar läsare och med andra ord pengar.

Edit:
Eller ja, kanske kan hålla med om att folk blivit mer medvetna p g a all media fokus. Men det är inte därför de ifrågasätter Apple mer utan det beror som sagt på den sneda vinklingen i media. Skrivs det massor om ett företag är det lätt att få åsikter om ett företag men om det inte skrivs något så är det desto svårare. Det betyder inte att de företag det inte skrivs om är lika illa eller värre.

Jag tror jag nog aldrig sagt att Mac är dåliga datorer eller att OSX är ett dåligt operativsystem. Liksom vi alla vet att Apple gör bra produkter, likaså andra konkurrenter. Jag har däremot antydet att det finns andra PC datorer tex som är skräp.

Om jag möjligen stör mig på något om Apple är det deras anklagelser mot Samsung.
Sen att vissa höjer Apple till skyarna och sänker allt annat till botten när det inte är så, stör jag mig också på.

Jag står fast vid att "medvetenheten" är bättre idag inom teknikska prylar för privatpersoner. Man kan säga att vi är räddare om våra pengar och vad vi får.

Permalänk
Medlem
Skrivet av leafbranch:

Jag tror jag nog aldrig sagt att Mac är dåliga datorer eller att OSX är ett dåligt operativsystem. Liksom vi alla vet att Apple gör bra produkter, likaså andra konkurrenter. Jag har däremot antydet att det finns andra PC datorer tex som är skräp.

Om jag möjligen stör mig på något om Apple är det deras anklagelser mot Samsung.
Sen att vissa höjer Apple till skyarna och sänker allt annat till botten när det inte är så, stör jag mig också på.

Jag står fast vid att "medvetenheten" är bättre idag inom teknikska prylar för privatpersoner. Man kan säga att vi är räddare om våra pengar och vad vi får.

Jag pratar inte om dig här. Vi kanske inte alltid har samma åsikt men det är ju helt ok, vore jäkligt tråkigt diskussionsforum annars.

Jag pratar om folk i allmänhet. Att ifall folk hade hade en bredare syn på branschen så skulle många förmodligen inte tycka Apple var Satan själv (vilket man lätt kan få för sig om man bara läser viss media) även om de kanske fortfarande inte skulle älska Apple...men man skulle se att resten av branschen är lika illa.

Sen säger jag ingenting om det faktiskt finns valida skäl att tycka illa om Apple. Jag har full förståelse att vissa kan störa sig på att Apple skall styra och ställa så mycket vad gäller iOS eller att de är så långsinta vad gäller patentstriderna mot Samsung som du säger. Personligen har jag förståelse för deras attack mot Samsungs tidiga Galaxy men att de fortsätter att jaga S3 m.fl tycker jag bara är löjligt t ex.

Permalänk
Skrivet av crownofthorns:

Vad har fanboy-ism med tro att göra? Jag har aldrig hört "Min Gud är bättre än din!"

Skickades från m.sweclockers.com

Är du ironisk eller har du aldrig slagit upp en historiebok?
Är väldigt många som förlorat livet på grund av "Min gud är bättre än din!"

Permalänk
Medlem
Skrivet av S_Z:

Nej, det tror jag inte alls på.

Om folk läser på Aftonbladet att Apples underleverantörer behandlas illa är det så klart att folk ifrågasätter dem. Att sen Samsung och de andra tillverkarnas underleverantörer har precis lika dålig (eller i vissa fall sämre) arbetsmiljö men att detta bara står att läsa om i vissa nischade teknik/nyhetssidor, inte något som gemene man läser om, är det såklart att de tror att Apple är värst.

Finns ju massvis med sådan exempel i alla de trådar i ämnena kring Apple och arbetsmiljö, patent och miljö som jag har deltagit i. Som sagt man måste lyfta blicken lite högre än sensationsmediernas rubriker för att få fram sanningen...Men sanning är sällan något den typen av media är speciellt intresserad av. Artiklar om Apple drar läsare och med andra ord pengar.

Edit:
Eller ja, kanske kan hålla med om att folk blivit mer medvetna p g a all media fokus. Men det är inte därför de ifrågasätter Apple mer utan det beror som sagt på den sneda vinklingen i media. Skrivs det massor om ett företag är det lätt att få åsikter om ett företag men om det inte skrivs något så är det desto svårare. Det betyder inte att de företag det inte skrivs om är lika illa eller värre.

Att det skrivs mer om Apples tillverkningsmiljöer är inte bara positivt för konkurrenterna då det inte alltid är samma nivå. Nu är det visserligen 1,5 år sedan jag sist såg en undersökning kring mobiltelefontillverkning och regler kring miljö och etik men då var det bara Samsung som nådde kraven för att få godkänt. Det skrevs det dock inget om i tidningarna och Apple-fans är ändå noga med att häva ur sig att alla andra har det precis likadant, eller värre.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Evil Peter:

Att det skrivs mer om Apples tillverkningsmiljöer är inte bara positivt för konkurrenterna då det inte alltid är samma nivå. Nu är det visserligen 1,5 år sedan jag sist såg en undersökning kring mobiltelefontillverkning och regler kring miljö och etik men då var det bara Samsung som nådde kraven för att få godkänt. Det skrevs det dock inget om i tidningarna och Apple-fans är ändå noga med att häva ur sig att alla andra har det precis likadant, eller värre.

Jag tycker du skall googla lite på Samsung och working conditions om du tror att de är bättre än andra...

Här har du en sammanställning av en del av det "skit" som rör Samsung: http://blogs.computerworld.com/19941/not_just_apple_working_l...

Permalänk
Medlem

samsung fanatiker

tja, det krävs väl inte direkt så mycket för att hitta på ett manus tvärtom för en samsung-fanatiker istället:

interviewer: Hello, so what do you got there?
samsung-fan: You should know what this is! It's an IPHONE-KILLER! Yeeaah!
interviewer: Okey, but hasn't Samsung released pretty many "iphone-killers" during the past years, and well, iPhone still exist doesn't it?
samsung-fan: Yeah.. maybe.. but this latest model is the reeaal iphone-killer!

interviewer: Okeey, so really, what do you have against iphone-users?
samsung-fan: *looks around* hyyycchhhh!
interviewer: What?
samsung-fan: *wisphers* did you know that they are all talibans?
interviewer: Talibans, really? I don't see the connection here, Samsung is located in South Korea and Apple in the United States, isn't Samsung more close to the real talibans?

samsung-fan: Yeah, well, the Apple-users are a sick cult anyways
interviewer: and Samsung-users are not? What's the difference?
samsung-fan: Well, for one thing we have chosen this mobile by our own free will.
interviewer: and iPhone-users have not?
samsung-fan: no they have just been fooled and brainwached by that Steve Jobs guy.
interviewer: ok, to conclude this, you mean that all must choose the same mobile as you and only then have they done it with their own free will?
samsung-fan: exactly!

interviewer: okeey..

osv..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Blofeld:

Hade varit kul att sett en liknande med Android-floskler

tror collagehumor gjorde liknande om google

Permalänk
Medlem
Skrivet av smurfisen2k:

Är du ironisk eller har du aldrig slagit upp en historiebok?
Är väldigt många som förlorat livet på grund av "Min gud är bättre än din!"

Nej jag är inte ironisk. Och jag har slagit upp ganska många historieböcker. Med det sagt står jag fortfarande fast vi min fråga.
Det är ju nämligen så att de flesta sk. "religiösa" krig egentligen bygger på politiska eller ekonomiska motiv, mycket mycket sällan handlar det om tro.
Det är åtminstone min uppfattning.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Någon bild kan kanske säga mer än ord