Intel Ivy Bridge-E blir Core i7 4900-serien

Permalänk
Medlem

Någon som vet vilken socket de nya alltså 4th Generation i3, i5 och i7?

Permalänk
Skrivet av Magenus:

Någon som vet vilken socket de nya alltså 4th Generation i3, i5 och i7?

Tror jag hörde att det skulle vara socket 1150

Permalänk
Medlem
Skrivet av light44:

Hade varit trevligt med en E-variant som passade för mini-ITX men det får jag väl bara drömma om. Trevligt med PCI-Express 3-stöd dock.

SB-E har ju redan den Pcie 3.0 stöd så det är ingen intressant nyhet direkt.

Angående att haswell släpps innan IB-E säger ju mer än haswells prestanda än IB-E..

Visa signatur

Meshilicious, Amd 7950X3D, Asus X670E-I ,96 GB DDR5 6000,RTX4090 FE, Crucial 4TB Pcie5 m.2 / Corsiar Pcie4 4TB, Samsung 57" G9

Permalänk

Allt jag notera är att det är olika bilder/moderkort på "Nyhets"-sidan och i själva artikeln.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av heatm:

Haswell planeras väl bara göras med max 4 fysiskt existerande kärnor?

En krympning av tillverkningstekniken är inte fel. Man kan ju även hoppas på mindre arkitekturförbättringar. Men bara den lägre strömförbrukningen kommer välkommet! Dom lär ju klocka ganska fint!

Att spotta ur sig workstation-/entusiastprocessorer för varje tock och varannan tick är antagligen inte lönsamt någonstans då varje ny arkitektur skulle konkurrera i försäljning med sin föregångare med minskad försäljning/arkitektur som följd.

Hade dock AMD spottat ur sig någonting konkurrerande så skulle det nog vara en annan femma! Intel är så ensam och respektingivande på tronen nu att hen kan lämna livvakterna hemma då det vankas banketter och annat mingel bland de bugande massorna. Hen där AMD är knappt bjuden.

Off topic: Jag blev iaf sugen på Haswell när jag såg de aggresiva strömsparlägena! Prestanda är i.o.f.s. gött då jag sysslar en del med brandsimuleringar i FDS hemma men i detta läge tar jag hellre en väl optimerad CPU som, helst, känner av hur mycket volt och Mhz den behöver vid givna situationer, dels för att spara ström - dels för att helst kunna köra fläktlöst vid normalbruk och sedan skala fläkthastigheten efter temp vid tyngre belastning.

Är på gränsen att det går idag.

AMD delar ut varma handdukar till toalettgäster på dessa tillställningar.