Markus "Notch" Persson ogillar Windows 8 – vägrar certifiera Minecraft

Permalänk
Medlem

Installera windows 8 på min dator igår.
Och det går ju installera program som vanligt som de går i windows 7.
Det ända som är väl stört med windows 8 är väl att gamla start meny är borta.
Så vad är problemet?

Permalänk

Nu kan jag inte Win OS i vilken följd dom släpptes, men lite spontant tänkande ( och kanske lite förhastade slutsatser .. )

Kan man inte säga att vartannat OS är omtyckta och mindre kritiserade? WinXP / Vista / Win7 / Win8 >> Hade gärna vetat föregångarna till WinXP för att se om det finns något logiskt mönster och om man ska grotta ner sig i Win8 eller se framemot nästa?

Visa signatur

Riktigt gammal signatur, för bra för att tas bort! Mvh 2011.

CPU: AMD Phenom | X4 955 3,8 GHz GPU: XFX Radeon HD 5970 Nätaggregat: Fractal Design 550W Chassi: Cooler Master HAF 932 Minne: Corsair Vengeance 8GB 1666 Mhz Moderkort: Gigabyte 990FXA-UD3 HDD: Samsung Spinpoint F3 1TB DVD/CD: Sony Optiarc 7620 Kylare: Noctua NH-D14

Permalänk
Medlem

Notch, du har min röst!

Bra att du står på dig Markus "Notch" Persson.
Men som alltid med Microsoft´s OS, så går ändå vartannat nyutvecklade OS direkt ner i papperskorgen dvs dom blir inga hittar, i mina ögon är Windows 8 rent och skärt skräp, det ser för jävligt ut, och jag är ganska så säker på att folk behåller sitt Windows 7 över Windows 8.

Permalänk
Snusfri

Market krävs absolut inte för att installera program/spel i Windows 8 som många verkar tro.
Kan med säkerhet säga att 99,99% av alla program/spel som fungerar i Windows 7 även fungerar i Windows 8.

Dock så med market så förenklar det oerhört mycket för vanliga svenssons som enbart använder sin dator till att surfa, betala räkningar, kolla på svtplay osv.

De har en trevlig och logisk startsida där de kan se väder, om de fått nya mail, statusuppdateringar på facebook, twitter och liknande samt har snygga och lättöverskådliga ikoner för tex IE, Chrome, Facebook osv som startas i fullscreen.

För oss mer avancerade användare har vi skrivbordet kvar, vi kan fortfarande spela spel (som flyter bättre i Windows 8), vi kan fortsätta precis som tidigare.

Detta hat mot Windows 8 är så oerhört löjligt att man börjar tro att vissa är förståndshandikappade.

Visa signatur

WS: i9 13900K - 128GB RAM - 6.5TB SSD - RTX 3090 24GB - LG C2 42" - W11 Pro
LAPTOP 1: Lenovo Gaming 3 - 8GB RAM - 512GB SSD - GTX 1650
LAPTOP 2: Acer Swift 3 - 8GB RAM - 512GB SSD
SERVER: i5 10400F - 64GB RAM - 44TB HDD
NALLE: Pixel 7 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av Burks:

kan inte någon bara få tyst på denna notch. Tycker han spyr ut sig onødig skit hela tiden.

Lyssna inte på honom då..

Visa signatur

ᕦ(ツ)ᕤ

Permalänk
Medlem

Dom gjorde det på helt fel sätt med 2 st olika gränsnitt i ett, man borde få välja metro eller klassiskt inte bli på prackad bägge två. Men annars tycker jag det är bra utav dom att våga sig på nått nytt, dom skulle bara börjat om helt från grunden och skippa all gammal kod som fortfarande ligger kvar sen förmodligen windows 95.

Visa signatur

CachyOs. MSI MPG Z490 GAMING PLUS// Intel Core i5-10600K@4800Mhz// Radeon rx 6800 16gb // Corsair VENGEANCE LPX 32GB.

Permalänk
Medlem
Skrivet av bubbleq:

Tror det handlar mycket om hur Microsoft i helhet fortfarande för en monopolistiskt verksamhet, även om dom nu inte har staten efter sig lika mycket kanske. Han är rädd för att ju mer dom låser sitt system och bestämmer vilka program som skall få användas på deras os kommer utvecklingen av spel att sakta ner. Alla bibliotek och nya tekniker som vi kunder kommer att efterfråga i framtiden kommer bara kunna kontrolleras och utvecklas av stängda grupper. Visst, vi kommer får saker som funkar stabilt men då finns ju risken att tekniken dom skeppar ofta ligger några år bakom, ta bara och jämför hur tex Linux är struktrerat och arbetar jämfört med Windows, då kommer du snabbt se att Windows ligger väldigt långt tillbaka i tiden. Även om dom kanske har stöd för nyaste tekniker är dessa ofta inte alls lika långt utvecklade som dom kunde varit.

Så med att programvara som släpps på "windows store" måste den anpassas till teknik som är kontrollerad av ett företag. Därför saktas då till exempel indie spelföretag då dom inte har råd att köpa dyra licenser etc. Och varför jag just nämner indieföretagen är inte bara för att Notch kommer ifrån sådan bakgrund utan för att jag vill inte se bf10bc4 eller cod 11 stupid ops.. jag vill se de kreativa ideerna komma till liv!

Sedan, vågar verkligen folk lita ett företag som utvecklar webbläsaren IE? Hur grundligt än programmen på "Windows store" kommer vara litar jag ändå inte på deras kompetens^^

Jo, jag håller med dig i alla dina punkter där. Men problemet är bara att W8 INTE är "closed source". Det är bara om man vill ha licens på sitt program som man behöver följa ett antal krav, som f.ö hjälper hur programmet funkar i OS:et och stabiliteten. Allt kan fortfarande funka mycket väl utan licens, precis som på W7! Det enda som hände var att det kom upp en ruta "Det här programmet har ingen licens, vill du köra det ändå?" Så klickade man ja...

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte Z490M Gaming X CPU: i5 10600k @ 4,9ghz CPU kylare: Corsair H60v3 GPU: MSI GeForce RTX 3080 GAMING Z TRIO RAM: 16GB Corsair Vengeance DDR4 2933 mhz Nätagg: Antec HCG Gold 750W Lagring: Samsung 250gb SSD + M.2 Samsung 970 EVO 1TB Chassi: Fractal Design Focus G Mini

Permalänk
Medlem

Helt rätt agerande. Jag skulle tro att spelande kommer att gå över mer och mer till Linux plattformen. W8 är en dead end vars enda syfte är att sälja plattor och mobiler.

Permalänk
Medlem

Kul hur en spelutvecklares godtyckliga uttalanden blir ett så hett diskussionsunderlag. Hoppas att Notch inte blir godtyckligt sur på Oracle/Java, för då får han att göra.

Visa signatur

Varför får inte rika bli rikare? Varför är det så farligt att va rasist? Vad är vitsen med att ha minst en särskrivning per mening? Hur kan man med att ge sig själv ett oseriöst intryck genom att skriva dåligt? 100% av alla mac-ägare kan inte ha fel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av kon87:

Helt ärligt så förstår jag inte riktigt det här. Notch säger ifrån, vilket jag tycker är bra, men vad är det han säger nej till?

Vad innebär den här certifieringen? Innebär det att Minecraft skulle kunna vara en renodlad app i Windows 8? Jag använder just nu Windows 8 RTM och jag kan utan problem spela Minecraft som vanligt, varför skulle jag vilja ladda ner det från widows app store och köra det som en tvingad fullskärmsapplikation?

Har jag fått detta om bakfoten, eller?

Windows 8s applikationsvy är ju den "nya" startmenyn, men man är inte på något vis tvingad att använda den. Man är ungefär lika tvingad att använda den som att använda sig av Windows Media Center i Windows 7...

Skrivet av Igelkott:

På vilket sätt skulle minecraft vara en app och vad är det som hindrar från att själva app-delen följer microsofts förmodligen kloka ramverk? Han behöver ju inte göra om hela spelet till microsoft minecraft

kollar vi hur microsofts "certifiering" ser ut på xboxen så har en hel del utvecklare klagat genom åren.

Det tar tid att certifiera ett spel/app, och när du ska patcha skiten i framtiden så måste patchen kollas igenom av microsoft, dessutom måste man pröjsa $40 000 för varje patch!!!!

Det är därför t.ex Team fortress 2 inte fått den behandling pc versionen fått, t.ex

Blir det liknande fasoner på pc sidan, alltså att patcher blir fördröjda pga micorosfts trams, så kan jag förstå varför utvecklare inte diggar det nya systemet.

Skrivet av Atlas Tasume:

Kul att Notch står emot, men det är lite ironiskt med tanke på att de har Minecraft för Xbox...

antar att det är för att microsoft lagt korten på borden redan från början när det gäller xboxen, den har aldrig varit öppen, liksom.

Skrivet av dookie95:

man kommer fortfarande kunna instalera program som inte är från programbutiken va ?
I sånna fall spelar det ju ingen roll men annars blir det väll lite väl gestapo.

Skrivet av Uniko:

Certifierar Notch inte Minecraft för Windows 8, så lär väl någon hitta på något annat, alternativt skapa något nytt så Notch själv hamnar helt utanför bilden?

Skrivet av Jerkanftw:

Blandande känslor här! grymt att han säger ifrån såhär, men vill samtidigt skrika nej!

Mjo, precis som jag använder program ämnade åt xp på min windows 7 installation lär gamla hederliga minecraft.exe rulla på även på windows 8, antingen native eller via kompatibilitetslägen.

Visa signatur

| HAF932 | Ryzen 3700X @ 4,3 GHz | Gigabyte X570 Aorus Ultra | 32 GB G.Skill @ 3600 MHz | RTX 2070 @ 2 GHz | O2 + ODAC | MP600 1TB + 2x 2TB RAID 1 + 2x 2TB RAID 1 | Win10 Pro 64-bit |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Joshiegy:

Någon borde skjuta Notch.. Windows 8 är ett bra OS, varför ska alla klaga? MS har gjort, mer elller mindre, allting rätt i Win8.
Ända gången det kommer bli jobbigt att installera ett annat OS är om folk köper en färdig stationär och sen ska försöka installera något annat, men hur ofta händer det att "Astrid, 83" väljer att installera Linux på sin Dualcore celeron från HP?!?

Se det som något possitivt, fler kommer köpa custom-built och mindre butiker (jämfört med Mediamarkt och Elgiganten) kommer frodas! Tänker på typ inet, Alina Systems och liknande.

Jag håller med. Folk som inte delar dina åsikter borde skjutas. Det här med åsiktsfrihet och så är bara trams som någon mupp hittat på. Muppen i fråga borde förresten skjutas han med.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jersey:

Bra att du står på dig Markus "Notch" Persson.
Men som alltid med Microsoft´s OS, så går ändå vartannat nyutvecklade OS direkt ner i papperskorgen dvs dom blir inga hittar, i mina ögon är Windows 8 rent och skärt skräp, det ser för jävligt ut, och jag är ganska så säker på att folk behåller sitt Windows 7 över Windows 8.

Skrattade nästan när jag läste detta men håller med dig till 100%. Hela operativ systemet verkar ogenomtänkt och snarare utvecklat för pekplattor än "desktop" datorer. Jag gillar inte Metro GUI:et häller men det är en annan historia. Känns trist och som ett steg bak i utvecklingen att det ska gå mot stängdare system, bättre stöd för spel till Linux och valet vore enkelt.

Permalänk
Medlem

Jag kanske är ute och cyklar nu, men jag tror man måste tänka på Notch i egenskap av spelutvecklare när det kommer till hatet för Win8.
Som jag ser det (och alla andra jag pratat med om samma sak) så tillför Win8 inget nytt för att öka produktiviteten (eller iaf inte markant). Vi som faktiskt gillar att använda oss av ett "riktigt" OS har svårt att förstå poängen med Win8 (förutom det uppenbara, att ta marknadsandelar av Apple).

Hela den här App-hysterin leder som jag ser det till att folk bara blir dumma och vana med att ett företag sätter upp ett mönster för "precis så här ska du använda våran produkt". Vart försvann nyfikenheten kring att lösa ett problem själv så det anpassas till just dig?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Joshiegy:

Någon borde skjuta Notch.. Windows 8 är ett bra OS, varför ska alla klaga? MS har gjort, mer elller mindre, allting rätt i Win8.
Ända gången det kommer bli jobbigt att installera ett annat OS är om folk köper en färdig stationär och sen ska försöka installera något annat, men hur ofta händer det att "Astrid, 83" väljer att installera Linux på sin Dualcore celeron från HP?!?

Se det som något possitivt, fler kommer köpa custom-built och mindre butiker (jämfört med Mediamarkt och Elgiganten) kommer frodas! Tänker på typ inet, Alina Systems och liknande.

Hurvida du anser att MS har gjort allting rätt med Windows 8 är ju bara din åsikt, jag har inte testat det ännu men kan inte säja att jag har blivit imponerad av någonting dom har visat upp,, och det räcker för att bestämma mig just nu.

Att Astrid, 83 inte väljer att instalera linux ofta är antagligen sant. Men jag hoppas ärligt inte att du tror att det bara är sådana som henne som slänger in linux på en färdigbyggd dator! Majoriteten av folk som använder linux på en vanlig desktop dator skulle jag tro är ströst av dom alla. Sedan så är ju inte det som är problemet. Det handlar ju om att dom enbart vill ha bort linux från alla datorer, igen detta handlar om monopol.. MS har ju faktiskt sagt att linux är en cancer^^ Jag antar att du tror att dom flesta som kör linux bygger sina egna datorer, detta kanske är sant då genom tiderna dom mer datorinsterserad antagligen varit majoriteten bland linux användarna. Men är detta ett bra själ till för MS att stänga ut alla andra? Och tänk inte bara på linux, hur tror du datorrepartörer får göra nu när dom stoppar in sina räddnings-cd etc. Totalt jävla stopp!

Skrivet av WardonE:

Jo, jag håller med dig i alla dina punkter där. Men problemet är bara att W8 INTE är "closed source". Det är bara om man vill ha licens på sitt program som man behöver följa ett antal krav, som f.ö hjälper hur programmet funkar i OS:et och stabiliteten. Allt kan fortfarande funka mycket väl utan licens, precis som på W7! Det enda som hände var att det kom upp en ruta "Det här programmet har ingen licens, vill du köra det ändå?" Så klickade man ja...

Skickades från m.sweclockers.com

Förlåt, men jag förstår inte vad du menar med: "Men problemet är bara att W8 INTE är "closed source".

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Vem bryr sig om spelet kommer komma som app eller inte? Det går att köra spelet normalt och jag tycker inte Minecraft känns som ett spel som på något sätt tjänar på att komma i app-format.

Att man tar en ideologisk ställning är bra, men dock känns det ju lite konstigt att Notch fixat spelet till andra plattformar som är klart mer låsta och begränsande än Windows 8. Visst finns det små nyansskillnader men han hamnar farligt nära gränsen för att vara en hycklare, vilket är något riktigt illa att vara.

Permalänk
Medlem

Gissar på att notch är en av dem som inte gett Windows 8 en ärlig chans innan han dömde ut det. Sen är hans uttalande rent hyckleri. Han vill att Microsoft ska sluta "förstöra" PC som en öppen plattform och vägrar därför certifiera det för Windows 8, men att släppa Minecraft till det superöppna iOS hade han visst inga problem med...

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

OK...? Om man ogillar Windows 8 och gör tummen upp till folk som kritiserar det så är man en "Notch-fanboy"? Intressant världsbild du har.

Sedan har jag inte sagt något om källkoden och dylikt. Det jag menar med öppen vs stängd är att man i Windows (än så länge) får installera vad man vill utan att behöva en "OK-stämpel" från Microsoft, vilket inte är fallet med apple och deras operativ. Men det där vet du naturligtvis redan.

Sedan tänker jag inte ens kommentera det där med äganderätten då du verkligen ansträngt dig för att misstolka vad jag skrev, plus att det är helt irrellevant för diskussionen. Sluta trolla och bidra till en bra diskussion istället.

Man kan inte installera vad man vill på OS X? Det var någonting nytt. Kompilerade just en egen applikation och den körs utan problem. Märkligt..

Du vet att ett OS är sin källkod va?

Du drar slutsatsen att man inte får modifiera Apples operativ fast det är UNIX och open source och man får modifiera det? Okej... Det stängda UNIX. Sluta trolla, seriöst. Du gör bort dig totalt.

Är det "irrellevant"? Fan sluta trolla och lär dig stava. Du skriver uppenbarligen för att reta upp folk, mao trolla.

Sluta gå ut med sakfel och bidra till diskussionen istället.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Ozzed:

Sedan har jag inte sagt något om källkoden och dylikt. Det jag menar med öppen vs stängd är att man i Windows (än så länge) får installera vad man vill utan att behöva en "OK-stämpel" från Microsoft, vilket inte är fallet med apple och deras operativ. Men det där vet du naturligtvis redan.

Om du syftar till gatekeeper i os x så har det flera alternativ och går att stänga av... men det vet du naturligvis redan?

http://ktechblog.com/wp-content/uploads/gatekeeper555.jpeg

Permalänk
Medlem
Skrivet av plutoachilleus:

Jo, men det är ingen som påstår att du inte får uttrycka dig. Bara att ingen bryr sig om din åsikt. Sedan är det ju konstigt att först ifrågasätta någon annans rätt till yttrandefrihet och när man får lite motstånd referera till sin egna, dubbelmoral så det heter duga.

kalla det vad du vill, men faktum ær att båda har rætt att skriva vad man vill.

Skrivet av anon127948:

Jobbar du för MS eller vad? Killen säger att naturen av windows 8 är skit. Finns många fler som säger det så det är knappast att han är ensam om det. Om vi ville ha stängd plattform med någon idiot i USA som får säga vad jag får ha på min dator hade jag varit Apple användare. MS gräver sin egen grav genom att försöka efterapa Apple.

vad har detta att gøra med ms och usa/appel?

Skrivet av Minsc S2:

Du skulle bli förvånad över hur mycket makt man faktiskt får när man är mångmiljonär och har en stor fanbase runt sig.

Jag är lite kluven här själv:
- Dels är jag för individens egna val: vill folk använda Win8 så ska de få de. Jag gillar inte att Notch indirekt försöker få folk att stanna på Win7 även om de vill köra Win8, enbart pga Minecraft
- Dels så tycker jag personligen att att Win8 är skräp. och jag ogillar att Microsoft mer och mer försöker influera på ett enligt mig, negativt sätt, och då tycker jag att det är skitbra att "viktiga" personer som Notch, Gabe Newell, m.fl öppet går ut och kritiserar Windows 8.

I detta fallet så måste jag nog anse att jag tycker det är viktigare att Windows 9 inte kommer bygga på Windows 8 (utan på 7/XP), än "individens val". (Som i detta fallet är ganska oviktigt: Windows 8 utan Minecraft eller Windows 7 med Minecraft är inget livsviktigt beslut.)

Så jag får nog sälla mig till gänget som säger "Go Notch!".

førstår vad du menar i det du skriver.

Skrivet av Fronix:

Lyssna inte på honom då..

Det ær væl ganska så uppenbart med det jag skriver att jag inte lyssnar på honom?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

Jag håller med. Folk som inte delar dina åsikter borde skjutas. Det här med åsiktsfrihet och så är bara trams som någon mupp hittat på. Muppen i fråga borde förresten skjutas han med.

Vissa rättigheter gäller men andra inte? Enligt dig är ju rätten till integritet och äganderätt till låtar och program etc man skapar bara påhitt som man kan bryta mot som man vill så varför ska inte åsitksfriheten få brytas mot? bara påhitt som någon hittat på, finns inte på riktigt, det är upp till sin egna moral

Skojar du eller är du bara så inkonsekvent att saker bara gäller när det passar dig? xD hahah, helt otroligt hur intellektuellt ohederliga vissa människor är.

Sluta trolla nu, det räcker.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jobsen:

Man kan inte installera vad man vill på OS X? Det var någonting nytt. Kompilerade just en egen applikation och den körs utan problem. Märkligt..

Du vet att ett OS är sin källkod va?

Du drar slutsatsen att man inte får modifiera Apples operativ fast det är UNIX och open source och man får modifiera det? Okej... Det stängda UNIX. Sluta trolla, seriöst. Du gör bort dig totalt.

Är det "irrellevant"? Fan sluta trolla och lär dig stava. Du skriver uppenbarligen för att reta upp folk, mao trolla.

Sluta gå ut med sakfel och bidra till diskussionen istället.

Återigen missar du vad jag skrev. Apple store eller vad det heter tillåter inte installation av program som inte godkänts av apple. Det tycker jag är instängt. Jag har, för tredje gången, inte sagt något alls om hur öppen eller stängd källkoden är. Och jag har inte sagt något om ifall man får modifiera operativet. Min kommentar gällde endast apple store, så snälla håll dig till ämnet och lägg inte ord i munnen på mig, tack.

Sedan skriver jag inte alls för att reta upp folk. Det vore slöseri med tid då det bara blir massa munhuggeri. Jag skriver bara vad jag tycker, och jag tvingar ingen att hålla med mig.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Flostyle:

Gissar på att notch är en av dem som inte gett Windows 8 en ärlig chans innan han dömde ut det. Sen är hans uttalande rent hyckleri. Han vill att Microsoft ska sluta "förstöra" PC som en öppen plattform och vägrar därför certifiera det för Windows 8, men att släppa Minecraft till det superöppna iOS hade han visst inga problem med...

Tycker inte det är hyckleri alls, iOS är redan "förstört" finns inte mycket han kan göra men med Windows har han fortfarande en chans att försöka rädda så gott han kan.

Se det som en vara. När den är klar och kass får man göra det bästa av saken, men medan den fortfarande håller på att byggas kan man försöka fixa problemet.

Visa signatur

Fractal Design Tesla 650W 80+ > Asus P8Z77-I Deluxe > BitFenix Prodigy (Vit) > Intel Core i7 2700K > Crucial 16GB 1600MHz > Scythe Mugen III > Gigabyte GTX 660 > 640GB WDB > 120GB OCZ Agility 3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jobsen:

Vissa rättigheter gäller men andra inte? Enligt dig är ju rätten till integritet och äganderätt till värden man skapar bara påhitt som man kan bryta mot som man vill så varför ska inte åsitksfriheten få brytas mot? bara påhitt som någon hittat på, finns inte på riktigt, det är upp till sin egna moral

Skojar du eller är du bara så inkonsekvent att saker bara gäller när det passar dig? xD hahah, helt otroligt hur intellektuellt ohederliga vissa människor är.

Sluta trolla nu, det räcker.

Jaha? Så om man är för åsiktsfrihet så måste man också vara för den nuvarande utformningen av äganderätten mm? Hur tänker du nu? Den här diskussionen handlar ju inte alls om det.

Det känns bara som att du vill provocera mig genom att dra upp en massa saker som inte har med diskussionen att göra. Jag diskuterar gärna upphovsrättens orimlighet och förkastlighet med dig, men inte i den här tråden, för nyheten vi diskuterar har inget med upphovsrätt att göra.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av brand1bil:

Om du syftar till gatekeeper i os x så har det flera alternativ och går att stänga av... men det vet du naturligvis redan?

http://ktechblog.com/wp-content/uploads/gatekeeper555.jpeg

Jag syftar på det som finns i apple store, eller vad det heter. Mig veterligen kan man bara stänga av den kontrollen genom att "Jailbreaka" sin platta/telefon, och det är det jag tycker är instängt och kontraproduktivt. Hur det fungerar utanför apple store vet jag inte. Men nu gällde ju diskussionen store-lösningar så det är väl der som är relevant i sammanhanget.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dahle86:

Tycker inte det är hyckleri alls, iOS är redan "förstört" finns inte mycket han kan göra men med Windows har han fortfarande en chans att försöka rädda så gott han kan.

Se det som en vara. När den är klar och kass får man göra det bästa av saken, men medan den fortfarande håller på att byggas kan man försöka fixa problemet.

Om nu öppenhet spelar nån roll så känns det som ett väldigt konstigt argument från hans sida. Han borde ju aldrig ha släppt det till iOS i första hand som en protest mot Apples upplägg då. Windows Store är också klart och har fått sina regler. I slutändan tror jag dock bara att det är han själv som förlorar på att inte certifiera Minecraft till Windows 8.

Permalänk

Minecraft finns inte på steam. Varför skulle han lägga det på microfts store då?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Flostyle:

Om nu öppenhet spelar nån roll så känns det som ett väldigt konstigt argument från hans sida. Han borde ju aldrig ha släppt det till iOS i första hand som en protest mot Apples upplägg då. Windows Store är också klart och har fått sina regler. I slutändan tror jag dock bara att det är han själv som förlorar på att inte certifiera Minecraft till Windows 8.

Kan nästan slå vad om att Markus Persson sitter inne på Mojang och använder en Apple dator.
Den idioten likt många som klagar på Win 8 men samtidigt hyllar Apple är ju i faktum inget mer än dubbelmoraliska hycklare..

Permalänk
Medlem

MEN VA!? vrf står det att han till skillnad från gabe gör något åt saken?
valve håller ju på förfullt o motverka windows!

Visa signatur

ASUS P57P55D-E, INTEL CORE I5 750 @ 4013MHz, Corsair Dominator XMP @ 1950MHz, OCZ Stealthxstream 700W, SAPPHIRE HD 4870 512 MB, 2TB HDD, Noctua NH D-14, NZXT GAMMA, NZXT SENTRY LX, ANTEC VERIS PREMIUM, SIDEWINDER X4, RAZER KRAIT.

Permalänk
Skrivet av yroll:

MEN VA!? vrf står det att han till skillnad från gabe gör något åt saken?
valve håller ju på förfullt o motverka windows!

Gabe har inte sagt "använd inte windows 8"
Utan han har istället fixa steam, och hans spel, till linux. Vilket kan vara en start på speldatorer med linux.

Jag tycker själv att Gabe gör något åt saken medans Notch sitter i soffan och säger "NEJ!!"

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av icelaw:

Kan nästan slå vad om att Markus Persson sitter inne på Mojang och använder en Apple dator.
Den idioten likt många som klagar på Win 8 men samtidigt hyllar Apple är ju i faktum inget mer än dubbelmoraliska hycklare..

Vad är man då om man ogillar både apple och Windows 8?

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.