Permalänk
Medlem

Geforce 560 problem

Tjena,

Har en skapligt gammal dator
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz,
4Gb RAM, Vista 32bit

Köpte nyligen ett Gigabyte Geforce GTX 560 1GB OC (och ny PSU på 630W).
Nu är burken grymt instabil, ibland startar den inte ens upp ordentligt utan att grafikkortsdrivrutinen dyker. Jag har testat att klocka ner gfx kortet och öka mängden virtuellt minne men jag har fortfarande ungefär samma problem. Igår försökte jag starta BF3 5ggr innan det gick igång utan att dyka och då kraschade det efter 10 min spel.

Har förstått att jag borde ha mer minne och 64bit OS. Men jag tycker att det är helt sjukt dåligt att skiten bara kraschar utan att gå ner på ett snyggt sätt, tar minnet slut borde OSet eller BF3 stänga av utan att sänka burken.

Fråga: Kan jag göra något för att förbättra stabiliteten på det system jag har nu? (ska testa att om-installera GFX drivaren, men allt är senaste version så det borde inte vara problemet..?)

Just nu lutar jag åt att skicka tillbaka grafikkortet och skita i det..

Permalänk
Medlem

Testat att sänka settings i BF3 eller testat original clocks på grafikkortet?

Skickades från m.sweclockers.com

Edit, Jag har för skojs skull testat BF3 på mitt gamla 8800Gtx och även fast det laggade sönder så krachade det aldrig

Visa signatur

Raijintek Metis Silver - Intel Core i5 6600K - ASUS Z170I PRO GAMING 1 - EVGA GeForce GTX 1060 6GB SC Gaming - Corsair 32gb DDR4 3000MHz - PNY XLR8 1TB NVME SSD - be quiet! Dark Rock Pro 3 - be quiet! Power Zone 750w

Permalänk
Medlem

Har dragit ner BF3 till medium och texturer till Low. I förrgår tyckte jag att det funkade ok efter att jag ökat på det virtuella minnet (men jag körde inte så länge), igår kraschade den hela tiden.
Grafikkortet kör default på 830Mhz ('factory OC') och nu kör jag det på 800MHz (ska dubbelkolla det för ibland så hoppar den tillbaka till 830Mhz efter omboot).
Lite skumt att att jag ibland har problem under boot och utan att starta BF3..

Permalänk
Medlem

Har du ett nätagg som klarar grafikkortet? Skulle kunna vara därför ditt system är ostabilt..

Visa signatur

Burken:
| CoolerMaster HAF 922 | Intel i5 2500K@4.4GHz | Corsair H100 | Asus GTX670 DirectCUII 2GD5 Boost@1201MHz, Mem@6412MHz | GIGABYTE Z68X-UD3H-B3 | Corsair Vengence 8Gb | Corsair TX650W | SSD OCZ-Vertex3 | HDD1 SamsungSpinPoint 1TB | HDD2 Seagate Barracuda 225Gb | HDD3 Seagate Desktop 1TB | HDD4 WD Desktop 2TB |

Permalänk
Medlem

Köpte en ny PSU på 630W.. borde vara ok tycker jag..
be quiet! PowerSupply (PSU) Pure Power L7 630W
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/150427-be_quiet_power...

Permalänk
Medlem

Testa grafikkortet i en annan PC?

Vad har du för moderkort?

Permalänk
Medlem

Ska kolla moderkortet när jag kommer hem (köpte ett ASUS i ett datorpaket från komplett men burken pajade efter en vecka och när jag fick tillbaka den satt det ett Gigabyte kort i. Har funkat bra sedan dess så jag kan inte klaga på det (så här långt..).)

Permalänk
Medlem
Skrivet av roobi:

Edit, Jag har för skojs skull testat BF3 på mitt gamla 8800Gtx och även fast det laggade sönder så krachade det aldrig

Ok, tack! Skulle kunna vara något fel på grafikkortet. Har tyvärr ingen annan burk att testa det i. Ska göra ett par försök till, funkar det inte skickar jag tillbaka kortet.

/J

Permalänk
Medlem

Nu vet jag inte om det kommer att hjälpa men testa 301.42 drivrutinen. Hade stabilitet problem i början också men flashade korten med uppdaterad bios. Och har inte haft några problem sen dess.

Visa signatur

PC1: P600s |ROG Z790-F Wi-Fi |14700KF |RTX4090 Aorus Master
PC2: H440W |H80i |i7 8770K 5GHz |RTX3070
PC3: Void X |i5 10400f |GTX3090 Super
VR: Valve Index |Oculus Quest 2 256GB
Konsol Setup: LG OLED77CX6 |Xbox Series X |Playstation 5

Permalänk
Medlem

Ok, har funderat på gfx BIOS uppdatering men lyckades inte då ta reda på vilken version jag hade och om det fanns någon ny. Ska kolla det i kväll, thx.

Permalänk
Medlem

Häpp, nu kanske det har ordnat sig. Försökte först uppdatera BIOS men det gick inte med det BIOS som Gigabyte tyckte jag skulle ha, deras verktyg påstod att det var inkompatibelt. Googlade lite och det var fler med samma problem, kunde inte hitta någon anna BIOS version.

Testade då att avinstallera NVIDIAs drivrutin och installera senaste versionen. Problemet var att när jag avinstallerade och startade om drog Windows automatiskt igång med att installera gamla drivrutiner igen. Fick gå in och slå av den funktionen, avinstallera skiten igen och lägga på senaste drivaren. Nu verkar det faktiskt funka, BF3 flyter på ok på high och single player, ska testa mer i morgon. Drivisen kraschade när jag körde alt+Tab från spelet men det blev nog helt enkelt för mycket för min gamla häck, i Windows och i BF3 verkar det stabilt, får vara lite snäll mot den..

Helt galet att Nvidias installationsprogram inte klarar att rensa ut gamla versionen när man lägger på en ny drivrutin eller åtminstone vägrar utan att först avinstallera den gamla+starta om. Burken blev helt käck.

Stort TACK för alla tips! Kanon att ni orkar hjälpa till.

Permalänk
Medlem

Hej igen,

Datorn fortsatte att vara grymt instabil, ibland funkade det men ibland gick det inte ens att boota utan att den kraschade. Om skärmen gick ner i strömsparläge så kraschade grafikdrivrutinen när man skulle väcka den. Testade 8 olika versioner på drivrutiner med samma problem.

Tror att det var fel på kortet, bytte det mot ett Radeon (förr att jag var trött på allt strul med Nvidia drivrutiner). Nu funkar det bra så förmodligen var det HW fel.

Permalänk
Hedersmedlem

Vad hade du för grafikkort innan detta Nvidia? När man byter mellan AMD och Nvidia är det väldigt viktigt att man ser till att få bort alla gamla grafikdrivers. Avinstallation räcker oftast inte utan man måste använda speciella verktyg för att få bort allt. Det kan vara samma sak om man byter från ett mycket gammalt Nvidia till ett nytt.
Dina problem låter lite som att de kan vara relaterade till detta.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!