Permalänk
Medlem

Trinity överklockad till 7,42 GHz

Även om AMD inte innehar prestandatronen på marknaden så är deras processorer bra på att nå riktigt höga frekvenser vid extrem överklockning. Strax efter att överklockaren alvinkenzo fick upp en A10-5800K i 7 384 megahertz har han lyckats skrämma upp processorn ytterligare till 7 422 megahertz.

AMD Trinity visade sig inte ha särskilt hög överklockningspotential på med traditionell luftkylning men med flytande kväve till hjälp är det andra bullar. Med ett MSI FM2-A85XA-G65 till sin hjälp lyckades alvinkenzo få upp en A10-5800K till 7 422 megahertz vilket i skrivande stund är världsrekordet för den purfärska plattformen. MSI FM2-A85XA-G65 är klassad enligt MSI:s standard Military Class III som bland annat innebär renare strömmatning till processorn.

Även den dedikerade PLL-kretsen på moderkortet ska vara en bidragande faktor till att få upp processorns basfrekvens till respektabla 119,71 megahertz medan multiplierna kom upp i x62. Vi har läst på andra entusiastforum att ett moderkorts dedikerade PLL-krets, även kallad klockgenerator, är viktigt för att uppnå resultat som dessa. Valet av moderkort är alltså viktigt för den som funderar på att överklocka AMD:s senaste processor. I alla fall med mer extrema medel.

http://www.nordichardware.se/nyheter/79-overclocking/46716-tr...

Permalänk
Medlem

Någon som har skaffat en 5800k o kollar hur högt den klockar på luft eller vatten?