Grafikkort eller bluray? Hur funkar det?

Permalänk

Grafikkort eller bluray? Hur funkar det?

Hej

Vet inte hur grafkkort med hd funkar och hur blue ray funkar.

Vet någon om jag skulle köpa ett grafikkort (pci express) som har hd ingång så jag kan koppla den till tvn. Funkar det så att allt jag ser på min datorskärm ser jag på tvn också? Skulle filmerna vara av bra kvalite lika bra som en blue ray spelare?

Är det så att varje gång jag vill använda grafikkortet för att se någon film från datorn på tv så måste jag koppla ur pc skärmen först varje gång? För att sedan koppla in tv skärmen?

Om jag skulle köpa blue ray spelare istället för grafikkort med hd måste jag bränna över alla filmer först till cd skivan?

Vet inte vad jag ska köpa vilket som är lättast och hur det funkar. Hjälp uppskattas.

Permalänk
Medlem

De flesta grafikkort har en HDMI- och en DVI-anslutning. Koppla HDMI (ljud + bild) till TVn och DVI (endast bild) till datorskärmen. Då kan du använda bägge skärmar samtidigt.

Permalänk

För att svara på frågan ang blu-ray så kan du ladda ner filmer i blu-ray kvalité och sedan spela upp i t e x vlc media player. Detta är ett mycket bättre alternativ än att bränna filmerna på skiva då det blir ganska dyrt samt omständigt. Men jag skulle rekommendera dig att köpa en blu-ray spelare till datorn för att sedan hyra eller köpa filmer och spela upp genom hdmi eftersom att dessa filmer ofta är väldigt stora, ca 20-40gb!