Vad tycker ni om Catalyst 12.10/12.11 beta

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Aug 2011

Vad tycker ni om Catalyst 12.10/12.11 beta

Hej!
Dagen innan AMD släppte sina nya drivers (12.10/12.11 beta) så funderade jag på att sälja mitt 7970 kort på grund av att jag inte kunde köra ett enda spel. Dishonored, Trine 2, Skyrim etc. Drivrutinerna krashade var och varannan minut och allt var ospelbart.

Som tur var kom räddningen och jag laddade ner 12.11 beta. Nu fungerar allt och drivrutinerna har aldrig krashat. :DDD (sedan så var prestandaboosten också ett plus i kanten. )

Nu undrar jag hur drivisarna har fungerat för er. Blev dom också er räddning?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
regnvm Helsingia regio
Registrerad
Dec 2009

Var redan rätt så nöjd med 12.8 till mina 7970M CF. Testade både 12.10 och 12.11 betan, båda gav BSOD i tid och otid. Usla drivrutiner för 7970M helt enkelt. Fick göra rollback till 12.8.

Laptop: ASUS-G751JY

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Zeuxlarsson:

Var redan rätt så nöjd med 12.8 till mina 7970M CF. Testade både 12.10 och 12.11 betan, båda gav BSOD i tid och otid. Usla drivrutiner för 7970M helt enkelt. Fick göra rollback till 12.8.

Synd. :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Klyktattarland
Registrerad
Mar 2012

Älskar 12.11.
7970:t tar nu BF3 på Ultra preset, med konstant 50+ fps! Men oftast 60 med Vsync.
Verkar dock som om min överklockning har blivit mer instabil, då jag nu inte ens kan gå över 1000 utan att det kraschar i BF3 och Metro 2033. Har stannat på 960. Men mer FPS har jag i allt!

Spela World of Tanks med oss på SweClockers.com!
Vi har en inofficiell klan där alla som gillar att vara social och spela tanks får vara med!
SweC - World of Tanks clan
Välkommen!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Nov 2003

12.11 funkar bara bra här.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

Jag har problem när PC:n gått ner i sleepläge så blir det krångel med en displayport. Det krävs omboot för att få stil på displayerna. Om det beror på 12.11 betan eller den nya HP ZR2440W skärmen jag installerade ungefär samtidigt vet jag inte. Jag skall backa till 12.10 och hoppas det löser problemet.

Gaming: ASUS Z170 Pro Gaming , Intel Core i7-6700K, Corsair Vengeance LPX Black (4x8GB), XFX R9 Fury X, Samsung SpinPoint F1 1TB, Cooler Master HAF 932 Big Tower, XFX ProSeries Black Edition 1250W, 2 x HP ZR24W, 1 x HP ZR2440W, Crucial m4 SSD 128GB, , Oculus Rift
HTPC: Streacom FC5B Evo, Gigabyte GA-Z77MX-D3H, Intel i3-3225, Corsair XMS3 1600MHz 8GB, Crucial V4 SSD 256GB, Sony Optiarc BC-5650H-01

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gislaved
Registrerad
Nov 2001

Sjukt bra score, hur lyckas du med det på den klocken?

Mitt värre överklockade 7970 står bara jämte och tittar på
http://www.3dmark.com/3dm11/4735202

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Jonas_1124:

Sjukt bra score, hur lyckas du med det på den klocken?

Mitt värre överklockade 7970 står bara jämte och tittar på
http://www.3dmark.com/3dm11/4735202

Minnet kan vara för högt klockat som gör att du får (-) i prestanda på kortet, klocka ner det till stock och se vad du får för score då, blev det bättre är det rätt uppenbart vad som är felet

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gislaved
Registrerad
Nov 2001
Skrivet av Tedwallpro:

Minnet kan vara för högt klockat som gör att du får (-) i prestanda på kortet, klocka ner det till stock och se vad du får för score då, blev det bättre är det rätt uppenbart vad som är felet

Nej problemet ligger inte i minnet. Jag tror kanske att han kör stretched mode eller nått. Hans nyare typ av cpu borde inte påverka så mycket.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Nov 2003

3DMark11 är kört rakt upp-å-ner. Inga inställningar är gjorda i 3DMark11. (förutom att stänga av demo) Din CPU gör mycket.

En annan sak att kolla är tempen på grafikkortet. I mitt fall så verkar resultatet bli rejält lägre direkt jag når 60 grader. Jag vet inte om det är olika från kort till kort, men så verkar det vara på mitt Gigabyte-kort.
Jag testade även GA-Z77X-UP7 TH och fick då 13681p (testade bara en runda) med lite lägre CPU-klock och med minnena i 1067MHz istället för i screenshotet ovan 1102MHz. Det ska bli skoj att testa grejerna med kvävekylning.......

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
E_tuna
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av Slaktardej:

Älskar 12.11.
7970:t tar nu BF3 på Ultra preset, med konstant 50+ fps! Men oftast 60 med Vsync.
Verkar dock som om min överklockning har blivit mer instabil, då jag nu inte ens kan gå över 1000 utan att det kraschar i BF3 och Metro 2033. Har stannat på 960. Men mer FPS har jag i allt!

För mig var det tvärtom faktiskt när det gäller överclockning.

Nu är kan jag köra kortet i 1000Mhz på GPU:n och 1500Mhz på minnen vilket det var omöjligt i tidigare versioner av catalyst.

Spelar jag BF3 i Eyefinity med allt på max @6000 x 1200 utan Anti-Aliasing Def och Post och HBAO avstängt får jag i genomsnitt 46fps jämfört med innan 38fps.

[ Intel Core I7 930 4.2GHz HT på ] - [ Corsair Dominator GT 12GB DDR III 2000Mhz CL9-10-0-27 2N ] - [ ASUS P6DX58 Premium ] - [ MSI Gaming 4G GTX 970 - [ Creative SB X-FI Fatal1ty Pro ] - [ 1TB-750-500-Intel 80 G2 SSD] - [ Corsiar AX860 ] - [ Logitech Z530 ] - [ Antec P182SE ] - [ ASUS PA246Q ] - [ LG Blu-Ray Burner ] - [ Windows 7 64 Ultimate Swe ] - [Acer Aspire 8920G]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av zaman:

För mig var det tvärtom faktiskt när det gäller överclockning.

Nu är kan jag köra kortet i 1000Mhz på GPU:n och 1500Mhz på minnen vilket det var omöjligt i tidigare versioner av catalyst.

Spelar jag BF3 i Eyefinity med allt på max @6000 x 1200 utan Anti-Aliasing Def och Post och HBAO avstängt får jag i genomsnitt 46fps jämfört med innan 38fps.

Vad har du allt annat på? Ultra? High?

GPU: GTX 980 @ 1515/3920 CPU: i5 4690k @ 4,5Ghz Ljud: DT990 250Ω, HD600, HE4XX, PC360, Schiit 2U-Stack, Fiio E10K & Logitech Z-5500

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av Jonas_1124:

Nej problemet ligger inte i minnet. Jag tror kanske att han kör stretched mode eller nått. Hans nyare typ av cpu borde inte påverka så mycket.

Hur vet du att problemet inte ligger i för högt klockat minne?

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gislaved
Registrerad
Nov 2001

För jag har testat! Hans resultat är onormalt högt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Jonas_1124:

För jag har testat! Hans resultat är onormalt högt.

1900 på minnena är extremt högt (ovanligt högt?) och ser inte hur dem kan flaska mer än om de är för högt klockade. Onormalt höga resultat vet jag dock inte om han har.

Jag får följande resultat med riggen i sign, tror min processor underpresterar rätt mycket (ligger 1K poäng under i stock med mot andra i7 2600K) Vad nu det beror på vet jag inte, kanske något i bakgrunden som suger lite CPU kraft.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2012

När kommer den skarpa versionen?

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av Tedwallpro:

1900 på minnena är extremt högt (ovanligt högt?) och ser inte hur dem kan flaska mer än om de är för högt klockade. Onormalt höga resultat vet jag dock inte om han har.

Jag får följande resultat med riggen i sign, tror min processor underpresterar rätt mycket (ligger 1K poäng under i stock med mot andra i7 2600K) Vad nu det beror på vet jag inte, kanske något i bakgrunden som suger lite CPU kraft.

Det var vad jag tänkte, i 1900 bör felkorrigeringen kickat in och att det är orsaken.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2011

Såväl 12.8 som 12.10 har gett mig en hel del blåskärmar verkar det som. Kör med ett HD6850 och det började väl strula nån gång i somras.

Nu kan datorn hänga mitt i natten så man ser det på morgonen till och med, då är det ju varken spel eller flash och browsers igång.

Trodde det var min överklockning på CPU först, men den hade ju varit stabil sen oktober förra året. Tog sen bort överklockningen på grafikkortet och har kört det på stock ett tag, men det gör ingen skillnad. Kollade minnena med MemTest också för att utesluta dem.

Så jag vet inte riktigt om jag måste gå tillbaka till ännu äldre drivrutiner eller om jag har något annat skumt fel i datorn. Rätt ny installation av Windows dessutom eftersom jag uppgraderade min SSD från en Intel 80GB till en Samsung 830 128GB för någon månad sedan.

12.11 beta kanske man skulle prova först iofs.

Shadows never sleep...
* Pegasos, 1GHz G4, Radeon 9200SE, MorphOS (Amiga compatible)
* PC1 - Spel: i5-4590, ASUS H81I-Plus, 16GB DDR3, Bitfenix Phenom, Sapphire HD7870XT
*PC2 - Film: Intel NUC i3, allt som behövs för Netflix, HBO och Hearthstone =)

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av blackeagle:

Såväl 12.8 som 12.10 har gett mig en hel del blåskärmar verkar det som. Kör med ett HD6850 och det började väl strula nån gång i somras.

Nu kan datorn hänga mitt i natten så man ser det på morgonen till och med, då är det ju varken spel eller flash och browsers igång.

Trodde det var min överklockning på CPU först, men den hade ju varit stabil sen oktober förra året. Tog sen bort överklockningen på grafikkortet och har kört det på stock ett tag, men det gör ingen skillnad. Kollade minnena med MemTest också för att utesluta dem.

Så jag vet inte riktigt om jag måste gå tillbaka till ännu äldre drivrutiner eller om jag har något annat skumt fel i datorn. Rätt ny installation av Windows dessutom eftersom jag uppgraderade min SSD från en Intel 80GB till en Samsung 830 128GB för någon månad sedan.

12.11 beta kanske man skulle prova först iofs.

Jag skulle testa att köra utan överklockning ett tag i alla fall, går ju ganska fort att testa.
Vill också dra en lans för detta att ladda BIOS default, om du inte redan gjort det, det påverkar även en del inställningar i BIOS som man inte kommer åt, det var så jag fick min gamla Phenom 9750 att gå stabilt.
Har du föresten bra kablage och senaste firmware till din SSD? Samsung har iofs ett gott rykte men det är i alla fall en möjlig felkälla.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gislaved
Registrerad
Nov 2001
Skrivet av Tedwallpro:

1900 på minnena är extremt högt (ovanligt högt?) och ser inte hur dem kan flaska mer än om de är för högt klockade. Onormalt höga resultat vet jag dock inte om han har.

Jag får följande resultat med riggen i sign, tror min processor underpresterar rätt mycket (ligger 1K poäng under i stock med mot andra i7 2600K) Vad nu det beror på vet jag inte, kanske något i bakgrunden som suger lite CPU kraft.

Jag får stadig prestanda ökning genom att höja minnerna i ettap till 1900. Över det kan jag inte köra utan göra hårdvaru vmem mod. Över 1300på core kommer jag inte heller utan att förmodligen behöva göra en hårvarumodd för powertune. Kortet är testat i senaste occt.s grafiktest ett gäng timmar. Det kan inte vara så att mitt basic 3dmark spökar, eller hans för sista raden på resultatet har jag på n/a och han på 1 tror jag.

Gällande din cpu. Du har inte inaktiverat ht?

Edit: Hittar inte den instälningen som är olik, ska kolla det när jag kommer hem i efterliddag
edit2: här är länk på mitt resultat vs hans vad gör den sista raden för skillnad? http://www.3dmark.com/compare/3dm11/4784983/3dm11/4735202

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Ratatosk:

Jag skulle testa att köra utan överklockning ett tag i alla fall, går ju ganska fort att testa.
Vill också dra en lans för detta att ladda BIOS default, om du inte redan gjort det, det påverkar även en del inställningar i BIOS som man inte kommer åt, det var så jag fick min gamla Phenom 9750 att gå stabilt.
Har du föresten bra kablage och senaste firmware till din SSD? Samsung har iofs ett gott rykte men det är i alla fall en möjlig felkälla.

Kollade BIOS igår och märkte att turbo hade blivit påslagen sedan jag uppdaterade BIOS sist, eftersom allt nollades då. Stängde av det igen, så nu kanske det blir stabilare.

Annars pekar ju en hel del av hängen till just atikmpag.sys och liknande grafikkortsfiler.

Ska se om datorn har hängt något när jag kommer hem, annars får jag nolla BIOS igen och köra så nån vecka ja.

Shadows never sleep...
* Pegasos, 1GHz G4, Radeon 9200SE, MorphOS (Amiga compatible)
* PC1 - Spel: i5-4590, ASUS H81I-Plus, 16GB DDR3, Bitfenix Phenom, Sapphire HD7870XT
*PC2 - Film: Intel NUC i3, allt som behövs för Netflix, HBO och Hearthstone =)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Zion
Registrerad
Apr 2004

Kör med 12.11 BETA och tycker de funkar bra hittills, de har dock en bugg i sig som finns även i 12.10, de har problem med overlay som märks i XBMC, antar det är samma problem som de försöker åtgärda som varit i DX9 spel med overlay så som GW2 m.m.
Men på det stora hela väldigt nöjd med amds drivers, varit nöjd sedan 12.7 faktiskt.

[ i5-6600K @ 4.7Ghz || Corsair H110 GTX || 16GB DDR4 || ASUS Z170 Pro Gaming || Asus ROG 1080 Strix @ 2100+/11Ghz+ ]
Unigine Superposition 1080p; 17487 @ Medium; 4594 @ Extreme
"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2010

Efter uppdateringen och jag har kört något som kräver att Adobe Flash player går igång tappar jag ca 30 fps i wow (high, 1080p) går jag in och dödar processen för adobe flash så får jag tillbaka mina stabila 60 FPS efter ca 5 sek.

Kan detta vara relaterat till uppdateringen? Kör på ett XFX Radeon HD 5770 kort..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Firsov:

Efter uppdateringen och jag har kört något som kräver att Adobe Flash player går igång tappar jag ca 30 fps i wow (high, 1080p) går jag in och dödar processen för adobe flash så får jag tillbaka mina stabila 60 FPS efter ca 5 sek.

Kan detta vara relaterat till uppdateringen? Kör på ett XFX Radeon HD 5770 kort..

Jag tyckte väl att det gick segare än vanligt i WoW i helgen, låg och dippade ner till 20-30FPS där jag brukar ha 50-60. Får kolla det när jag kommer hem sen.

Hade ju dubbla flash-spel igång på sekundärskärmen som vanligt...

Shadows never sleep...
* Pegasos, 1GHz G4, Radeon 9200SE, MorphOS (Amiga compatible)
* PC1 - Spel: i5-4590, ASUS H81I-Plus, 16GB DDR3, Bitfenix Phenom, Sapphire HD7870XT
*PC2 - Film: Intel NUC i3, allt som behövs för Netflix, HBO och Hearthstone =)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Sep 2003

Nu är dessa de första jag testat men nfs: most wanted verkar ha toknegativ skalning och problemet med att kortet inte orkar spela upp ljud över hdmi i desktopmiljö (tempfix att enabla/disabla skärmoverdrive). Trodde verkligen alla buggar skulle vara fixade vid detta skede när man väl skaffade ett par 7970 :/

1: Intel i7-3930K | 32GB Corsair Dominator GT | Asus Rampage IV Extreme x79 | 2 x 1080 GameRock Premium 8GB | 2 x Samsung Pro 840 512GB | Corsair AX1200i | BenQ XL2411 24" / W1070 135" | Bose QC25 | Windows 10 Pro x64 | HTC Vive |
2: Intel Core i7-4700HQ | 32GB RAM | Intel HM87 Express | GTX 780M | 17" | Windows 10 x64 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gislaved
Registrerad
Nov 2001

uppdaterat post 20. läs igen för de som är intresserade.

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av Jonas_1124:

uppdaterat post 20. läs igen för de som är intresserade.

Läst, du har verkligt fina minnen.
Utvecklingen har gått framåt, jag skulle nog börja tappa prestanda mellan 1300 och 1400.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

Jag ska öppna champagnen för min trifire trivs med 12.10 whql + cap 1 12.10. Första drivern sedan release som vill fungera som den ska ! Vet inte om det gett någon boost i prestanda men ändå.

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av Daniel75:

Jag ska öppna champagnen för min trifire trivs med 12.10 whql + cap 1 12.10. Första drivern sedan release som vill fungera som den ska ! Vet inte om det gett någon boost i prestanda men ändå.

Skål!

Och grattis.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lomma
Registrerad
Maj 2012

Jag hoppas verkligen de fixar så att man (jag i alla fall) kan farma och köra Chrome utan att det ska komma en massa artifakter i kanterna..

E-penis: Raijintek Metis
Tangentbord: Ergodox

Såld: El Diablo, MakerBox 1.0