2xnVidia eller 2xATI under linux, samt GPGPU performance?

Permalänk

2xnVidia eller 2xATI under linux, samt GPGPU performance?

Börjat kolla på en ny dator och sitter och försöker välja mellan olika grafikkort. Jag kommer köpa två kort så den blir rätt biffig (så frågorna är i relation till att det blir crossfire/SLI), men har två grejer jag inte riktigt har koll på.
1. Är prestandan på ATI-nVidia desamma på linux också? Jag tänker köra dual boot och börja använda linux mer och mer... är ATI/nVidia bättre än den andra under Linux eller är skillnaderna likvärdiga dem man ser på tester under Windows?
2. Är båda märkenas GPGPU ungefär lika väl utvecklade? Bör jag välja ATI/nVidia om jag ska köra en del GPGPU grejer, typ folding@home osv.

Permalänk
Medlem

Vad jag vet så har Nvidia bättre drivrutiner för Linux. Hur det står till med GPGPU i linux vet jag inte. Men Nvidia har ju CUDA som stödjs av en del program i Windows vilket är bättre än AMDs stöd just nu.

Men som jag skrev så är min kunskap kring linux väldigt begränsad.

Visa signatur

Sex kärnigt på modermodemet och ett gäng 680s i hårddisken

Permalänk
Hedersmedlem

Nvidia är ett enklare val oavsett om det gäller allmän prestanda eller GPGPU. AMD kan fungera utmärkt, men det kräver lite mer tur och beror också på val av Linux distribution, eftersom AMD har en tendens att ligga steget efter när det kommer till uppdateringar (det tenderar att fungera bäst med tidigare generationers AMD kort i kombination med en distribution som inte jäktar med att implementera de senaste). Det är också möjligt att AMDs val av OpenCL med tiden vinner mark, men som det är nu har du mer förberett och en större användarbas ifall du väljer Nvidia. Cuda dominerar i nuläget.

Om det gäller här och nu besparar du dig onödigt bekymmer genom att välja Nvidia.

Permalänk

Ok toppen, då blir det nog två 670 om inget händer innan dess.

Tackar för svar Pimpim666 och KimTjik!

Permalänk

600 Serien e ju dock helt värdelös på GPGPU beräkningar där har AMD ett STORT övertag

Visa signatur

Chassi: Cooler Master HAF X 942 CPU: Intel 3770k @ 4.2 Ghz CPU Kylare: Corsair H80 Ram:16 Gig Balistic X 1600 MhzGPU: Sapphire Radeon R9 290X med Arctic Accelero Xtreme MB: MSI Z77A-GD65 PSU: Chieftec Nitro 750w 80+ Bronze SSDer: Crucial M4 64gb + 2st KINGSTON SSDNOW V+200 128gb i Raid 0Hårddiskar: 2st WD Black 1TB i raid 0 + en WD Green 2TB

Permalänk
Medlem

Lever folk kvar i 90 talet när det gäller Nvidia och Linux drivare?

ATi/AMD har bättre drivrutiner och bättre GPGPU prestanda!

Dom som talar för Nvidia Har inte använt Linux och ett ATi/AMD grafikkort på att bra tag känns det som...

Visa signatur

HP ML10 V2: Intel Pentium 3GHz Dualcore, 4GB ECC ram, Matrox G200, 3TB HDD

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av XFMImD:

Lever folk kvar i 90 talet när det gäller Nvidia och Linux drivare?

ATi/AMD har bättre drivrutiner och bättre GPGPU prestanda!

Dom som talar för Nvidia Har inte använt Linux och ett ATi/AMD grafikkort på att bra tag känns det som...

Du borde ju i så fall känna till att det inte varit helt enkelt under de senare åren heller. Stora framsteg har gjorts än om de största skedde för ett par tre år sedan, men det har också varit lite struligt när AMD inte legat i fas med Xorg uppdateringar; om du använder Arch som jag är det faktiskt inte särskilt kul att gång efter annan brottas med Catalyst vs. Xorg. När det fungerar är det inga som helst problem med prestandan. Jag har dock ett nytt FirePro som jag vill pröva i Linux lite mer, speciellt eftersom dessa kort har bra stöd (Linux loggan på kartongen gör ju ingen ledsnare heller), men kommer i så fall att välja en distribution som inte uppdaterar Xorg lika raskt som Arch.

För en som försöker undvika Nvidia - särskilt som de öppna drivrutinerna till AMD kort är klart bättre och att AMD i motsats till Nvidia visar intresse och åtminstone försöker supporta med dokumentation - så kan jag ändå inte låtsas som det regnar och utan reservation rekommendera AMD. T o m om/när AMD kort ger bättre prestanda är det med reservationen att nästa Xorg version kanske bryter kompatibiliteten.