Permalänk
Avstängd

Trasigt minne, tolka memtest resultat

Hej alla
Min nya dator beter sig lite konstigt, crashar ibland (Välldigt sällan men det händer). Så jag körde memtest och fick två fel

Alla 4 minnen

Sedan körde jag varje minne för sig och då var det ett minne som gav fel

Men nu är det helt plötsligt bara ett fel, är inte det konstigt?

Sedan undrar jag om det är normalt att det tar 2 timmar för 32 GB minne och memtest?

Visa signatur
Permalänk
Vila i frid

Memtest tar tid. 2 timmar låter rimligt. Kör du minnena i den spänning (inställt på moderkortet) som står i minnenas specifikation?

Permalänk
Avstängd

Allt default, inte börjat pilla med OC ännu då den gått ostabilt.
Men det är skumt att jag får två fel när jag kör alla 4 modulerna och bara 1 fel på en av modulerna när jag kör var för sig (de andra tre fungerar utan fel)

Visa signatur
Permalänk
Vila i frid

Ta reda på vilken spänning dina minnen skall ha. Det finns minnen som behöver mer än default 1.5 volt och då lär man in i BIOS och peta.

Det kan vara ungdomligt oförstånd eller stressade kollegor - men det lönar sig i längden att ta reda på sakers ting istället för att tro och anta. Jag har tyvär alldeles för många kollegor på jobbet som tror och antar - som skapar massor av bajs-puckar som någon annan får skopa upp - och få skit för. Jag sitter just NU i skrivande stund och uppdaterar servrarna på ett företag där f.d. tekniker gjort det till en bajs-puck.

Permalänk
Avstängd

Minnena är 1600 minnen mao underklockade vid default klock så jag tror inte det är ett problemet, men varför gissa kollar..
Nån som kan svara på varför jag får två fel med alla fyra minnena och ett fel när jag testar varje modul för sig?

edit: 1.5V

Visa signatur
Permalänk
Vila i frid

Eftersom du inte postar vad du har för prylar förrutom vddr-specen på dina minnen går det inte hjälpa till speciellt mycket... inte ens med väldigt mycket god vilja, eller troende.

/anders - just nu konverterandes dynamiska VHD'er till "fixed" för att en sloppy systemdesigner tänkte helt fel.

Permalänk
Hedersmedlem

Alla DDR3-minnen klarar 1.5V vid 1333MHz eftersom DDR3 standarden säger att de ska klara det. Det är först när man börjar pilla med timings etc själv som det kan vara aktuellt med annan volt.

Jag hade inte stirrat mig blind på hur många fel du får. Något är fel och jag rekommenderar dig att reklamera hela kit'et, dvs två eller fyra minnen som hänger ihop. Det kan tex vara så att minnena inte funkar som de ska tillsammans också. Dessutom ska ju minnena vara testade i par när man köper ett kit, så byter du bara ett så riskerar du ju att det inte funkar med de andra även om de ska vara helt identiska.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Permalänk
Avstängd

Vad hjälper min spec att tolka felen ovan, jag vill veta varför jag får två fel med alla fyra moduler och endast ett fel när jag kör modulerna var för sig. Men okej då, du kan få veta specen om det hjälper dig att svara på frågan.

4 ST Ballistix Tactical 1600 CAS 8
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1298168

Intel i7 3770K
Asus Z77 Sabertooth
MSI GTX 690

edit: Kitet fanns inte på Komplett så jag köpte fyra minnen separat

Visa signatur
Permalänk
Vila i frid

Jag skulle ha provat att höja vddr från 1.5 till 1.55 och se om det blev någon bättring och sen sänka till 1.45 och se om det blev någon försämring. Det kan vara så att ditt moderkorts bios har taskiga timing-parametrar för just Ballistic-minnena (som möjligen inte är suppportade full ut). Hur ser minnes-QVL'en för Z77 ut, finns Ballistic med på listan?

Permalänk
Rekordmedlem

Moderkort/minneskontroller påverkas av hur många minnen man har, dessutom kan timingen pga varierande ledningslängd påverka, det är därför det finns en massa trim / toleransinställnings funktioner på moderkorten, det brukar vara svårt att överklocka med många minnesmoduler eftersom minnena inte går helt i takt och det kan förklara varför det blir olika resultat beroende på antal kretsar nånting ligger precis vid en toleransgräns med nuvarande inställning och tippar över när du kör flera kretsar, det problemet kan bero på både minnet och moderkortet, men hursomhelst så ska du inte få något fel alls med 1 minne, så där är det nått som är fysiskt trasigt.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Avstängd

jasså förra burken hade 6x4 gig och gick att klocka till 4.0 (i7 920) tror det handlar mycket om att ha bra minnen. Kör memtest med 2 av de 3 som inte gav fel så får jag se om de fungerar iaf

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur