Officiell Surface pro pris

Permalänk
Medlem

Officiell Surface pro pris

http://blogs.technet.com/b/microsoft_blog/archive/2012/11/29/...
64 gb för 899$ och 128gb för 999$ utan tangentbord men med surface pen
Tycker själv att det är bra pris

Permalänk
Medlem

Hur mycket kan det tänkas röra sig om när det landar i Sverige? 6-7000 kr eller mer?

Permalänk
Medlem

Närmare 9-10000 kr.

Permalänk
Medlem

Det är ju på tiden att det börjar dyka upp lite priser. Om man omvandlar dollarpriserna till svenska kronor så blir det 5995kr respektive 6662kr med dagens dollarkurs enligt Google. Om man bortser från dom svenska priserna som inte är kända än så måste jag säga att det här låter oerhört lågt, mycket lägre än vad jag trodde att dom skulle kosta.

Permalänk
Medlem

tänk på svensk moms. tror det blir 9000kr och 10000kr

Permalänk
Medlem

Tror ni det kommer touch cover med svenskt tangentbord? Är ruskigt sugen på en sån här

Permalänk

är det bara inte att beställa en pro från typ England där det är billigare? som man gjort med rt

Permalänk
Medlem

Är själv oerhört intresserad av Pro-versionen för studier och portabelt bruk.

Vet någon om Surface Pro ens kommer till Sverige?

Eftersom Surface RT inte ens dykt upp här ännu, dock har jag läst att RT-versionen av Windows inte är tillgängligt på svenska ännu (i alla fall inte fullständigt), sen att Windows 8 är fullständigt översatt är en annan femma...

Permalänk
Medlem

"But can it play Crysis?"

...

...

...

Vänta nu! Ja, det kan den!

Visa signatur

"Nothing is impossible because impossible itself says I M Possible..."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Arie:

Närmare 9-10000 kr.

Skrivet av muki91:

tänk på svensk moms. tror det blir 9000kr och 10000kr

Det är mycket möjligt att det blir såna siffror. Nåväl, är hela paketet bra gjord kan det ju faktiskt vara värt det. För egen del kommer det att hänga mycket på hur pennan kommer att fungera och hur kompatibelt hela systemet är med ritprogram av olika mått.

Permalänk
Medlem

Kollar man spec på plattan så slår den Macbook Air basmodell. Om den kommer inom en snar framtid och ligger runt 9000kr så blir den genast väldigt intressant.

Permalänk
Medlem

PC För Alla skriver en artikel om Surface Pro med rubriken:
"Surface Pro: Dubbelt så dyr med halva batteritiden"
http://www.idg.se/2.1085/1.479840/surface-pro-dubbelt-sa-dyr-...

Jämförelsen är mot Surface med ARM-arkitektur. Man bortser helt från att Surface Pro är en väldigt portabel (under 1kg) och mycket kraftfull bärbar dator för sitt format.

Vidare skriver man:
"Ett av skälen till den dåliga batteritiden är att Surface Pro använder Intels Core i5-processor, en processor som inte är anpassad för surfplattor då den förbrukar mer energi än Intels nya Clover Trail-processor."

Med en Atom-processor (Clover Trail) skulle ju Surface Pro få helt andra prestanda och inte erbjuda något större mervärde gentemot vanliga Surface (med skillnaden x86 arkitektur på gott och ont) och visst om man bara har tänkt använda den som en surfplatta med Metro-apparna men då riktar man sig ju till en helt annan målgrupp än med Surface Pro, egentligen samma målgrupp som med vanliga Surface.

PC För Alla skriver att Surface Pro är dyr men om man jämför med vad som finns ute på marknaden idag finner man närmast Samsungs platta med 13500kr som bästa pris på Prisjakt. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1461468

Om man jämför med andra slimmade bärbara datorer med höga prestanda ser vi till exempel Macbook Air 11" med liknande komponenter och prestanda 64GB respektiver 128GB för 9795kr respektive 10795kr den saknar dock Full-HD skärm och man kan inte ta loss skärmen från tangentbordet och använda den som pekplatta. Motsvarande ultrabooks med en vikt runt 1kg och motsvarande prestanda och Full-HD skärm är inte billigare dom.

När det gäller batteritiden som PC För Alla också klagar på förutom priset så ser man att Surface Pro har ett batteri med kapacitet på 42Wh vilket till exempel kan jämföras med Macbook Air 11" vars batteri ligger på en kapacitet av 35Wh.

Priset för Surface Pro är ju inte fastställt i Sverige men möjlighet till ett mycket konkurrenskraftigt pris även i Sverige finns det ju om man ser till vad den kommer att kosta i USA.