Permalänk
Avstängd

Uppgradera till W8?

Är det någon idé att uppgradera till Windows 8 från 7? Är det bättre/dåligare? Vad får man till för features? Jag ska spela på datorn.

Permalänk
Medlem

Spelprestandan blir densamma som på Windows 7, inte OS:et som sätter begränsningarna på den punkten, utan det är hårdvaran. Om du ska uppgradera eller inte beror ju på om du gillar det nya interfacet eller inte

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Hedersmedlem

*tråd flyttad*

Permalänk
Medlem

W8 är ett touch operativsystem, så nej det är ingen idé att uppgradera

Visa signatur

Core i5 9600K | Fractal Design Define Mini C | 16GB Corsair Vengeance | Asus Prime Z390M-Plus | Asus RTX2060 6GB | M.2 970 EVO 500GB | SSD 840 EVO 250GB | Seasonic Focus 650 FX | Corsair H100x

Dell Latitude E7440 | Samsung S10

Epson EH-TW6700 | Kingpin 90" | Canton GLE 496 5.1 | Yamaha RX-V773 | Audio-Technica ATH-M50x | Qpad QH-90

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tauri:

W8 är ett touch operativsystem, så nej det är ingen idé att uppgradera

Nej delar av Windows 8 interface't är dock anpassat för touch användning men för det gör det inte operativet oanvändbart i en vanlig desktop situation som vissa vill på-skina. De som hävdar det överdriver antingen kraftigt eller så har de helt enkelt extremt svårt att anpassa sig inför förändringar, visst du jobbar inte exakt på samma sätt som i Windows 7 men det skillnader som finns borde inte medföra några större faktiskt problem för en normal (eller normalbegåvad?) användare.

Visa signatur

/havoc

Permalänk
Medlem

Jag uppdaterade min burk från Win 7 till 8 och är faktiskt riktigt nöjd. Kör på 3x 24" och tycker den nya "startmenyn" fungerar alldeles perfekt på detta också.

Sen så har det bättre stöd än Win 7 för multipla skärmar, b.la med seperata aktivitetslister (taskbar) och stöd för olika bakgrundsbilder på olika skärmar.

Visa signatur

/dev/null

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Batman:

Spelprestandan blir densamma som på Windows 7, inte OS:et som sätter begränsningarna på den punkten, utan det är hårdvaran. Om du ska uppgradera eller inte beror ju på om du gillar det nya interfacet eller inte

Njaä, spelprestandan är inte generellt "samma". Den är bättre på vissa spel och sämre på vissa. Det handlar fortfarande mycket om drivrutiner från de olika grafikkortstillverkarna. Jag har till och med upplevt sämre prestanda i en del spel.

Permalänk

Uppgraderade från windows 7 till 8an, tänker aldrig installera 7an på igen:) Mycket cleant och trevligt utseende. Tycker det är betydligt mycket bättre flyt i 8an.
Att 8an är skapat med touch i åtanke går inte att slingra sig undan men det är inte speciellt jobbigt att använda det ändå

Visa signatur

Citera för svar :)

Kom ihåg att alltid avsluta mening med glad smiley :)
►Jag förbehåller mig rätten att ha helt upp åt väggarna fel◄

Permalänk
Avstängd

Skrivbordet är väldigt likt tidigare skrivbord förutom vissa estetiska förändringar som ett cleanare utseende och en massa små förbättringar i exempelvis Windows Explorer, Task manager osv. Den stora förändringen är startmenyn som numera är i helskärm och där vissa funktioner har flyttats om. Startmenyn visar exempelvis endast applikationer (appar och vanliga skrivbordsprogram) och inte inställningar och sånt direkt utan det får man gå vidare eller söka efter. En bra genväg till vanliga inställningar och en del annat är att högerklicka i starthörnet för att få upp en ganska omfattande meny. Charms-menyn är också en förändring men den påverkar inte så mycket utanför apparna förutom att man kommer åt vissa inställningar och avstängningsalternativ där.

Sen har vi hela app-miljön som är helt ny. För en skrivbordsanvändare så bidrar dock inte apparna med särskilt mycket utan funktionaliteten från de flesta appar replikeras enkelt av en flik i webbläsaren (typ mail, twitter, väder, kalender osv.). Vad som däremot kan vara bra även för en skrivbordsanvändare är att apparna kan ha Live-tiles som visar viss info direkt i startmenyn utan att man behöver starta eller växla till något program. Vädret och kalendern är bra exempel på live-tiles som underlättar mycket medan exempelvis Photos bara visar en ström av dina bilder och kanske inte är så användbar utan snarare bidrar till att göra gränssnittet mer plottrigt (men det är förstås en smaksak).

En något frustrerande sak är att apparna är från början inställda på att öppna vissa filer, typ videor och bilder, men de är inte alls lika bra på detta som skrivbordsapplikationerna som också ingår i Windows (för en skrivbordsanvändare i alla fall). Ställer man bara in att öppna exempelvis foton med Windows fotovisare (eller vad den heter) och videor med WMP och inte appen i fråga så slipper man det.

Man bör ha i åtanke att apparna inte är tänkta att konkurrera med existerande skrivbordsapplikationer utan med appar från exempelvis android eller IOS så att funktionaliteten är begränsad och de endast kan köras i helskärm eller 1/3-skärm är inte så konstigt. Men det gör dem förstås mindre relevanta för oss som sitter vid stationära datorer med stora högupplösta skärmar. Det lär dock komma (om det inte redan har kommit) appar som erbjuder något vi är intresserade av också (förutom live-tiles) så att även skrivbordsanvändare kommer att vilja installera appar men tills du hittar en sådan app kanske det är lika bra att helt enkelt bortse från apparna och antingen avinstallera dem eller ta bort dem från start, i alla fall de utan en bra live-tile.

Permalänk
Medlem

Behöver man inte apparna är local account mer rekommenderat än att knyta sitt nuvarande live/MSN id eller skapa ett nytt till win 8. Man slipper onödiga idéer Microsoft vill att man ska köra.
http://www.howtogeek.com/121975/htg-explains-microsoft-accoun...

Men jag hade stannat kvar på Win 7 tills dagen man ska välja surfplatta. Det är det som Win 8 är gjort för.

Visa signatur

Desktop: MSI MPG X570 GAMING PLUS, AMD Ryzen 9 5950X, Be Quiet Dark Rock Pro 4, 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200,
ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 8GB GAMING, Samsung 970 EVO Plus 500GB
Notebook: Macbook Pro 14" M1 Pro

Permalänk
Medlem

Den största skillnaden är att startmenyn körs i fullskärm annars är det en stor hög förbättringar som förbättrat ISO stöd, bättre gränssnitt för filkopiering, bättre task manager med mera.
Sedan kommer ju DirectX 11.1 bara till Windows 8.

Är man inte väldigt motsträvig mot förändringar finns det ingen anledning att stannar kvar på Windows 7.