Vilken/Vilka tillverkare/s produkter imponerar mest?

Permalänk
Medlem

Vilken/Vilka tillverkare/s produkter imponerar mest?

Efter ett par år inom "branschen" så har man hunnit avverka ett par datorer och komponenter. Med det kommer också alla olika typer av förpackningar och kartonger.

Varje gång man packar upp någon ny produkt så är det första man möts av dess förpackning och sen själva produkten det är väldigt tydligt vilka som satsar den där extra kronan på förpackningen och vilka som sparar in.

För egen del så tycker iaf jag att det är viktigt att produkten man köpt andas kvalité, kanske bara är jag som är knäpp eller vad säger ni andra?

Tänkte därför dela med mig av två produkter där den speciella "wow"-känslan har infunnit sig.

1. Asus GTX670 DCUII Top 2GB - Som sagt första känslan var bara Wow, kartongen som kortet kommer i har en snygg designad topp och även kartongen som alla tillbehör ligger i ger intrycket av kvalité. Det andra är skummen som kortet ligger i, ger intrycket av att posten ska vara mycket ovårdad för att något ska hända kortet under transport och för att inte tala om kortet i sig. Snygg backplate (även om det inte syns) och redig design som inte skramlar utan ger ett kompakt intryck.

2. Corsair AX750 - Tråkigare förpackning än ovan nämnda produkt, brun kartong med Corsairs logga på. Det som däremot slår en är förpackningen av PSUn, hårdskum på alla sidor och själva nätagget kommer i en snygg tygpåse som höjer graden av kvalité i min mening. Då nätagget är modulärt sitter inga kablar fast utan kommer i en praktisk lite väska (typ necessär), mycket smidigt att ha då man sällan använder sig av alla kablar.

Så vad säger ni, dela gärna med er av erfarenheter kring tillverkare/produkter som gett er den där speciella känslan av kvalité.

Permalänk
Medlem

Om inte jag missminner mig helt så blev jag blev impad över hur mina AudioEngine 5 var förpackade när de inhandlades för ett par år sedan. Allt låg i fina tygpåsar och man fick med ett par vita bomullshandskar att ha på sig så det inte skulle bli fingeravtryck på kabinetten när man placerade ut dem.
Allt andades kvalitet och ljudet var ju därefter också.

Mitt senaste lurköp: Shure SRH1840 hade också en väldigt lyxig förpackning. En stor trälåda med magnetlås och inuti en lite hårdare "reseväska" i plast med utskuren skumplast där lurarna låg. Jag tog faktiskt bilder på väskan: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?g=1326497
Här märktes det ganska tydligt att man hade gått upp nån klass i pris. Lurarna i sig var fantastiskt byggda, väldigt lätta och bekväma att ha på sig. Ljudet har jag absolut inget att anmärka på. Det medföljde även extra kabel samt ett par extra öronkuddar.

Visa signatur

[D'feldt Audioengine 5+][NuForce ICON HDP][Shure SRH1840][Sennheiser HD650][Alessandro MS1]

Let's go Rangers!

Permalänk
Medlem
Skrivet av GaMeR2K5:

Personligen så tycker jag att "less is more"... verkligen.

Ju enklare förpackning desto bättre... givetvis så ska ju förpackningen inte göra avkall när det gäller skydd åt produkten.

Men när det gäller "flashighet"... då får det gärna vara mer åt "brun pappkartong".

Jag är intresserad av själva produkten och inte förpackningen som man får betala extra för.

Absolut! Något av det som stör mig mest är när någon enfärgad kartong ligger "insvept" i ytterligare ett lager papper med tryck på. Bulkprodukter har stor plats i mitt hjärta, framför allt när det kommer till elektronikprylar.

Visa signatur

Desktop: AMD 3950X, 64 GB RAM, Nvidia 4070 ... (Windows 11)
Serverdesktop: AMD 5600G, 64 GB RAM (Proxmox)
Labbmiljö: Supermicro SC825 X9DRi-F 2xE5-2667v2 64GB RAM
Kamera: Canon R5, Canon RF 100-500, Laowa 100mm f/2.8, Canon RF 24-70 f/2,8

Permalänk
Medlem

Flashiga kartonger är för smycken, datordelar ska ligga i en ESD påse

Nä men seriöst, jag fick min SSD i kartong, hade verkligen inte spelat någon roll om den kom i ESD påse och lite bubbelplast och istället var billigare.

Flashiga förpackningar kostar mer än man tror.

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.