Byggt en dator men hårddisk lampan blinkar inte utan lyser med fast sken hela tiden!?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norr
Registrerad
Mar 2010

Byggt en dator men hårddisk lampan blinkar inte utan lyser med fast sken hela tiden!?

Är det någon inställning i BIOS eller har jag kopplat det fel? Annat det kan bero på? Har SSD disk som OS disk + 2 andra mekaniska diskar.
Moderkort MSI

Problemet är ju inte hela världen men rätt skönt att kunna se om disken/diskarna jobbar!

Moderkort: MSI Z77A-G43, Processor: Intel I5, RAM: 8GB, Grafikkort: ASUS GeForce GTX 1060 6GB DUAL OC, SSD Disk: Samsung 860 EVO 500GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Garanterat felkopplat.
En felvänd LED lyser inte alls, om den däremot är kopplat till t.ex power så lyser den såklart när datorn är på

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Vilket chassi?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Aug 2006

Man kan ju undra när dom ska fixa en standard till en kontakt istället, det enda jag hatar på ett pc bygge är när det är dags att pilla dit dom jävla kontakterna, alltid nån som blir fel. Ögonen går i kors och klumpiga fingar på det

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Toye666:

Man kan ju undra när dom ska fixa en standard till en kontakt istället, det enda jag hatar på ett pc bygge är när det är dags att pilla dit dom jävla kontakterna, alltid nån som blir fel. Ögonen går i kors och klumpiga fingar på det

ASUS har det
Men då inga chassitillverkare har det så spelar det ju ingen roll.

Spontant så känns det ju lite oldschool att fortfarande köra med LED'er kopplade direkt till moderkortet.
Det borde vara en dedikerad USB kabel som går till chassit.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norr
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av Odi666:

Vilket chassi?

http://cdon.se/hemelektronik/bitfenix_merc_beta_tower_no_psu_black_atx-15115818

Såg nu att power leden lyser HELA tiden (men det ska den väl) men HDD lampan lyser aldrig!

Moderkort: MSI Z77A-G43, Processor: Intel I5, RAM: 8GB, Grafikkort: ASUS GeForce GTX 1060 6GB DUAL OC, SSD Disk: Samsung 860 EVO 500GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Aug 2006
Skrivet av swenorth1:

http://cdon.se/hemelektronik/bitfenix_merc_beta_tower_no_psu_black_atx-15115818

Såg nu att power leden lyser HELA tiden (men det ska den väl) men HDD lampan lyser aldrig!

Testa och vänd på kontakten till den då!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tungelsta
Registrerad
Okt 2004

bara att vända den...
du har antagligen satt + på -

[Nanoxia Deep Silence 1][Intel i5 2550K] [ASUS P8Z77-V [16Gb DDR3 G.Skill Ripjaws X] [OCZ Agillity 3 90GB] [WD Black 1.0TB] [XFX HD7970 DD GHZ-Edition] [LG 27" IPS] [BOSE 2.1 system] [BeQuiet Straight Power 680W 80+ Gold Modular] [Qpad QH-90 Headset]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norr
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av prOZac:

bara att vända den...
du har antagligen satt + på -

Är det skadligt att låta det vara?

Moderkort: MSI Z77A-G43, Processor: Intel I5, RAM: 8GB, Grafikkort: ASUS GeForce GTX 1060 6GB DUAL OC, SSD Disk: Samsung 860 EVO 500GB

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av swenorth1:

Är det skadligt att låta det vara?

Ja, den kan skadas. Varför låta det vara?

Edit: Alltså, den kan skadas om polariteten är fel, dvs att den inte lyser. Lyser den med fast sken sitter den på powerled, rättvänt, och då kvittar det.

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P20 Pro