Permalänk
Medlem

Klona skärm splitter

Så, jag har då ett problem med CrossfireX, jag kan inte klona bildskärmen i spel. Och vad jag läst mig till så är detta ett problem som inte går att lösa förutom att köpa en splitter som gör så att bilden blir klonad?

Så då skulle jag behöva en HDMI splitter som splittar till DVI & HDMI.
Hittar bara HDMI - HDMI HDMI.. Men för att slippa fler adaptrar så hade det vart skönast med HDMI - DVI & HDMI.

Vore super om någon vet vart det finns att köpa för ett OK pris.

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080

Permalänk
Medlem

Finns inte. Du får köpa 1 HDMI->HDMI splitter + 1 DVI->HDMI adapter.

Varför vill du klona bilden när du spelar?
Är det någon annan som ska titta samtidigt och inte får plats att sitta bredvid dig?
Hur många skärmar/TV apparater har du kopplat till datorn totalt?

Din ide känns lite väl onödigt. Det flesta bruka föredra att ha ett större skrivbord (Extended Desktop) om de bara har 2 skärmar. När de spelar har de spelet på 1 skärm och annat på den andra skärmen (Webbläsare, Video, chatt osv).

Man kan ändra inställningarna så att huvudskärmen hamnar på den anda skärmen/TV medan man spelar och sen flytta tillbaka när man slutar.

Om man ändå tänker klona och har Windows 7 så kan man lika gärna trycka Windows knappen+P. Där ser du 4 alternativ. I värsta fall så tar man ett av alternativen som stänger av bilden till andra skärmen medan man spelar. Du förlorar ändå inget om du ändå tänker klona. Tyvärr inga finjusteringar när du använder den här genvägen men du slipper hålla på bland de vanliga bildinställningarna.

Permalänk
Medlem

Hmm, jadu egentligen är det mest när jag spelar FIFA och har kompisar hemma så brukar vissa sitta i soffan och kolla på TVn när de kör och sen föredrar vissa (jag) att sitta i datorstolen och kolla på datorbildskärmen.

Visst, FIFA är ju inte krävande så kan ju stänga av CrossfireX då men känns ju onödigt att hålla på och pilla med det varje gång när jag ändå alltid enbart köra duplicate.

Men ja, visst, det är väl bättre att bara klicka av CfX än att spendera runt 200kronor för kablar.

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080

Permalänk
Medlem

Vad har CrossfireX med saken att göra?

CrossfireX borde inte spela nån som helst roll om TV och skärmen är kopplad till samma grafikkort. Det ska räcka att bara gå in i Windows egna bild kontroll panel genom att högerklicka på skrivbordet och välja att du vill ha huvud skärmen på TV istället.

Har du provet Windows+P knapparna på tangentbordet ännu?
Det borden också funka.

Permalänk
Medlem

CrossfireX spelar stor roll, det går bara köra extended mode på TVn om jag kör Crossfire. Direkt jag klickar bort CrossfireX så fungerar det igen med duplicate.

http://hardforum.com/showthread.php?t=1648120

Inte hittat någonstans där någon fått det att fungera...

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080