Micron tar fram tunna DRAM-minnen för Ultrabook

Permalänk
Skrivet av exodeus:

Känns som att du grundar det där på Apples affärsmodell med hutlösa priser för mer RAM/minne. Det har mer att göra med att de har monopol på marknaden och detta är ett sätt att höja deras vinstmarginaler.

Mer konkurans och en enda tillverkare som pushar de andra lite-grann skulle se till att du får mer än tillräckligt med RAM i din nya dator. Prisskillnaden mellan 4 och 8GB är trots allt sågott som ingen. Och större volymer skulle minska den mer ändå.

EDIT: För att inte nämna att många tillverkare förmodligen tänker som så nu: tryck in 4GB i skiten och om de som vill får uppgradera själva. Skulle det vara BGA så skulle 8GB bli mer populärt och billigare. Uppgraderingsmöjligheten håller ironiskt nog tillbaka utvecklingen

Jag tänkte inte enbart på Ram nu. Utan alla komponenter som cpu, ssd osv sånt som troligtvis kommer börja lödas fast i jakten på tunnare datorer.
Jag kommer troligtvis aldrig köpa en ultrabook för jag har inget emot lite tyngre dator mot att jag får bättre grejer, men risken finns ju att det sprids och blir standard pga tillverkningskostnad.

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb

Permalänk
Medlem

Hmm ja nej va

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk

Det är bra för som det är idag så riktar sig ultrabook åt folk med väldigt gott om pengar som har råd att köpa ny dator stup i kvarten. Problemet skulle delvis kunna lösas genom att de sålde ultrabook med mer minne, men när datorteknik rasar så fort i pris så blir det billigare att ändå köpa och slänga ultrabooks.
För många användare idag är 8GB ram absolut minimum för vad som krävs för att ens starta deras applikationer och det är få av de dyrare ultrabooken idag som ens har denna minnesmängd.

Annars är ultrabook marknaden stor och växer så jag ser inga hinder att de kan sälja olika klasser datorer, vissa riktat sig åt konsumenter andra ultrabook mer åt oss professionella användare och entusiaster. Där de billiga kan ha fastlött ramminne för att få ner priserna.

Skillnaden på ramminne och cpu/gpu är enorm, med för lite ramminne kan man ej starta ens applikationer. (även om det går att swapa fram mer minne) Med slö cpu/gpu så går ens applikationer enbart lite segare och det är ju något som kommer successivt och oftast brukar ta lite tid innan man blir för mycket frustrerad över väntetiderna.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".