Permalänk
Medlem

iRacing

Undrar bara om det är nån här på forumet som spelar iRacing?

Har spelat LFS sedan starten, mest på skoj. Efter som det inte finns nått inbyggt system för ligor eller säsongs racing blir det ju krångligt om man vill tävla i LFS. Sen tycker jag spelet börjar kännas lite väl gammalt, borde komma lite nya bilar tycker jag.

Som jag tycker, så är LFS ett bra online racing-spel men saknar det där som styr upp hela online biten med tävlingar, ligor osv.

Av en slump så hittade jag iRacing som har allt det där som LFS saknar. Jag är helt såld, hur kul som helst när man kan kolla sina stats och var man ligger i listorna.
En bra grej är också att man inte behöver köra ett visst race på en exakt utsatt tid. En gång i halvtimmen så startar racen och man kan köra 20 st på en dag eller 3 st, så räknar den ut poängen på nått sätt, som inte jag fattar, men det blir nån slags medel poäng den tar ut.

Enkelt sagt, man tävlar så mycket man vill och har lust.

Sen finns den andra delen, kanske den viktigaste.

Man har en så kallad safety-rating. I varje klass, rookie, class-D, C, B, A, och PRO så har man sin safety-rating man måste hålla uppe.
Man börjar på 2,5 i rookie klassen. För att levla upp till nästa klass måste man ha 3.0 eller mer i sin klass.

Safety-ratingen funkar så att om du kör av banan, tappar kontrollen eller krockar så sjunker den. Kör du ett helt cleant race så ökar den.

Detta gör att som allra flesta kör med respekt och lämnar plats, det blir rolig racing helt enkelt.

Själva gränssnittet är väldigt smidigt, har inte krånglat en enda gång, allting laddas ner och installeras automatiskt.

Och sist så vill jag säga att det är inte bara oval-racing för att det är ett amerikanskt, man har två licenser och man väljer vilken man vill "levla" upp, kör man banracing så så går det på den licensen och vice versa.

Just nu får man tre månader för 12$, ca 80 kr. Och det är inga konstiga avgifter eller bindningstider, bara att säga upp när man vill, betalar man med
Paypal så drar dom inte pengarna automatiskt varje månad.

Så hoppa in och testa!

Permalänk
Medlem

Tyckte iRacing var tråkigt somfan, har dock inte kört mycket alls..
Lfs har jag spelat några år, tycker det är riktigt skön känsla och man har mer kontroll på bilen där.

Sen kan man ju säkert ändra inställningarna i iRacing också, så det blir optimalt för en själv! får testa sen

Permalänk
Medlem

Vad var det du upplevde som tråkigt då?

Själva körningen känns ju ganska lik LFS.

För mig blir racingen 10ggr roligare när den är så bra organiserad, och att det är licensierade bilar och banor.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jag spelar en del iRacing och gillar det riktigt mycket. Det enda jag egentligen saknar är den gemenskap som jag upplevt i andra spel, bara kunna slänga ihop något och köra strö-race några personer.

Permalänk

Jag tycker att Iracing är skit kul ända problemet jag har är att jag inte är så bra på att köra så man hinner aldrig köra till slutet av racet. rekommenderar det starkt. skulle vara kul att ha någon att spela med på iracing och på gt5 om jag också spelar. om någon vill adda mig så heter jag x_QuiZ på psn och Oliwer Hallblad på Iracing.

Visa signatur

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Permalänk

Jag kör iRacing. Är Class A och har 4.57 i SR. Jag kör just nu i Grand Am-serien. En Riley Daytona Prototype

Rickard Allardh heter jag om ni vill köra.

Visa signatur

.: AMD FX-9590 :. .: ASUS Crosshair V Formula-Z :. .: Crucial Ballistix Sport 16GB 12800 (2x8GB) :. .: Corsair H100i:. .: Gigabyte R9 290X :. .: Corsair Force GT 240GB :. .: Corsair Force GS 240GB :. .: Antec P280 :.

Permalänk

Har sneglat på detta spelet vid flera tillfällen nu.
Har dock slutat med att jag lagt ner tankarna på att skaffa då jag tycker det verkar bli alldeles för dyrt.
För om jag har förstått det hela rätt så betalar man en abonnemangskostnad för spelet och då finns där ett antal alternativ som 1 månad, 3 månader, 1 år eller 2 år.
Detta köper jag för jag antar att det kostar en hel del att hålla igång servrar m.m. och fungerar det så bra som det verkar så är det ju inga konstigheter.

Det som jag ryggar lite för är dock att det i detta abonnemang "endast" ingår 7 bilar samt 10 banor. Vill man sedan ha fler bilar och/eller banor så kostar dessa mellan $11.95 & $14.95 styck.
Med totalt 90 banor/bilar och om vi räknar på den lägra summan så skulle alltså den totala kostnaden för att få tillgång till allt bli över $1000 minus diverse rabatter om man köper flera samtidigt, med andra ord 6000 - 7000 SEK.
Visst, man behöver kanske inte ha alla bilar och banor i spelet men med närmare 100 SEK för en virtuell bil/bana så kan det snabbt springa iväg.
Jag kan redan se flertalet banor jag skulle vilja ha som inte ingår i basutbudet.

Citerar från deras hemsida:
In summary, you buy your subscription for any length of time that you want (1 month, 3 months, 1 year or 2 years). All subscriptions include 7 cars and 10 tracks, our full premium service and racing all you want 24/7. If you want to buy additional cars they cost a one-time fee of $11.95. If you want to buy additional tracks they cost a one-time fee of either $11.95 or $14.95 depending on the track.

Jag kanske har missförstått det hela men annars har jag väldigt svårt att se dessa kostnader som rimliga.
Någon som är insatt och aktiv kanske kan förklara det bättre.

Permalänk
Medlem

Det är korrekt som du uppfattat det och det är klart att ska man köpa allt på en gång så blir det svindyrt. Om man däremot koncentrerar sig på en serie i taget så sprider man ju ut kostnaderna så det inte känns så betungande. Mitt råd är att testa en månad med grundpaketet. Faktum är att det går att ha riktigt kul med de medföljande bilarna. Speciellt Mazda MX-5 kör jag fortfarande ibland fast jag är i klass A. Gillar du konceptet och vill köra i något vassare så satsa på en serie i taget och köp bara de banor som behövs till den serien.

Banorna kostar som de gör därför att de laserscannas på plats vilket gör att varenda knöl som finns i asfalten i verkligheten finns där i spelet också. Om man anser att den realismen är värd att betala för beror väl lite på hur nördig man är och för min del hade det räckt med lite mer konventionella metoder att modellera banorna om det hade hållit ner kostnaderna, men nu är det som det är. Det värsta av allt enligt min mening är dock att man inte kan testa bilarna innan man köper dem så köper du något som du sen inte gillar så är pengarna bortslösade. Fråga andra förare först om en viss serie är värd att satsas på.

Visa signatur

Idioter förbokar datorspel.

Permalänk

Kunde inte bärga mig så jag testar 3 månader, halva priset på det just nu så $15 kan man ju leva med om det inte skulle vara något :).

Permalänk
Medlem

Gött!

Rolf Lindbom heter jag om någon vill lägga till mig i kompislistan. Kör mest Star Mazda nuförtiden men även lite MX-5 och ARX. Ständigt hotad av nerflyttning till klass B.

Visa signatur

Idioter förbokar datorspel.

Permalänk
Föredetting

Sitter rätt ofta och funderar på att börja köra iRacing, men det faller på att jag inte har orkat styra upp med ratt och grejer. Körde en hel del GTR2 en gång i tiden, och det finns väl en plan någonstans på att rigga upp G27:an och någon slags speldator, ett vettigt bord och framförallt en hyfsad stol så man sitter still när man kör.

Visa signatur

Internet of Things. Translation: Anything that connects to the internet, no matter how useless nor how much of a security risk it poses.

Permalänk

Känner igen mig i det du säger Meantek.
Har inte möjlighet att ha en permanent rigg enbart för bilracing så det blir en halvdan kompromiss med en ranglig skrivbordsstol och sittande vid det vanliga skrivbordet. Idealiskt hade ju varit en plats och dator enbart för racing men jag vill inte offra speldatorn till det, spelar ju andra spel med :).

Permalänk
Föredetting
Skrivet av MclarenII:

Känner igen mig i det du säger Meantek.
Har inte möjlighet att ha en permanent rigg enbart för bilracing så det blir en halvdan kompromiss med en ranglig skrivbordsstol och sittande vid det vanliga skrivbordet. Idealiskt hade ju varit en plats och dator enbart för racing men jag vill inte offra speldatorn till det, spelar ju andra spel med :).

Jag har egentligen allting som behövs, problemet är att jag inte vill offra grafikkortet i 24/7-riggen, för de där minuterna i månaden man sätter sig och spelar något annat än Football Manager, typ. Har till och med ett smalt och djupt skrivbord som vore perfekt för ändamålet. Bara att ställa dit Corbeaustolen och se glad ut. Har även ett par golvhögtalare som borde hamna i ganska optimal höjd, saknas bara en liten förstärkare för dem... Och att lacka om bordet, samt kånka in detsamma...

(Okej, jag erkänner - mitt problem är lättja blandat med en "ska det göras så ska det göras lite för ordentligt"-mentalitet.)

Visa signatur

Internet of Things. Translation: Anything that connects to the internet, no matter how useless nor how much of a security risk it poses.

Permalänk

Jag kör iRacing på en "gammal" Q6600 som jag har klockat till 3.2GHz utan några större ansträngningar. Köpte ett begagnat Radeon HD5850 av en polare. Resten hade jag. Den funkar klockrent till att spela iRacing på. Vi använder även datorn som HTPC för jag spelar på vår 90" duk.

Visa signatur

.: AMD FX-9590 :. .: ASUS Crosshair V Formula-Z :. .: Crucial Ballistix Sport 16GB 12800 (2x8GB) :. .: Corsair H100i:. .: Gigabyte R9 290X :. .: Corsair Force GT 240GB :. .: Corsair Force GS 240GB :. .: Antec P280 :.

Permalänk
Medlem

En väldigt gammal tråd........

Men är det någon som kör iRacing idag?
Som har lust att haka på att lira lite någon dag?
Även förklara ett å annat för mig som är ganska ny med iRacing nu.

Permalänk
Inaktiv

Får jag ditt riktiga namn så kan vi bli vänner på iRacing och starta där.

Permalänk
Medlem

Väldigt sugen på detta spel, synd bara att det ska vara så förbannat dyrt (iallfall för en som bara har studiebidraget). Så som jag fattat det pågår olika säsonger i spelet? Hur mycket skulle det kosta att vara med i en GT3 säsong på ett ungefär? Det man behöver köpa bortsett ifrån själva premunationen är väl minst en GT3 bil och massor av banor?