Vad ger bäst laddtider när det gäller strömmande video?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nacka
Registrerad
Jun 2009

Vad ger bäst laddtider när det gäller strömmande video?

Hej, är det någon av er kunniga själar som vet utifall det har någon negativ inverkan på en sidas laddtid att ha ett inbäddat filmklipp från en extern tjänst typ vimeo, youtube. Är det bättre att ha filmklippet på samma server som webbsidan? Jag tänker alltså på själva sidans laddtid och inte buffringen för filmklippet.

mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2006

Videon börjar ju inte buffra förräns sidan är färdigladdad. Således är det bara html koden och en bild som ska laddas in vilket inte bör det påverka laddingstiden av sidan nämvärt.
Tekniskt sätt så kan du snabba upp laddningstiden genom att ha html koden för spelaren på din sida. Då webbläsaren slipper göra en till dns lookup. Men jag tvivlar att det är nåon märkbar skillnad. Läs mer här under om material på andra domäner.

Att ha material på andra domäner kan snabba upp laddningstiden då användaren kan ladda in flera filer samtidigt.
En webbläsare har en gräns på hur många http requests den kan göra till varje domän (http://stackoverflow.com/a/985704/630413)
Säg Chrome har 6 st http requests samtidigt och om du hade delat upp materialet på två domäner hade användaren kunnat få 12 http requests samtidigt.

Dock så måste webbläsaren göra en dns lookup för varje domän vilket kan ta upp till ca 120 ms (läste det någonstans). Så att sprida materialet på flera domäner är oftast bara effektivt om det är större filer.

Mer info: https://developers.google.com/speed/docs/best-practices/rtt#P...

Mina poster är en illusion. Det som står skrivet här över står i själva verket inte där så inget av det som du läser är sant. Inte ens den här texten.
Jag har själv ingen kunskap om det jag skriver och ingen bör således läsa eller ta in den information som står skrivet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Aug 2005

Om det är laddtiden du vill optimera kanske du kan testa med att ersätta video-taggen med en img-tagg i HTML-koden på servern, för att sedan ersätta img-taggen med video-taggen på klienten med javascript först när användaren aktiverar/klickar på bilden. Img-taggen skulle i det här fallet innehålla en skärmdump av videon du vill visa (skärmdumpen lagrar du på din egen server, alt. hårdkodar den in på sidan med en data-URI om du verkligen vill minimera antal round-trips till servern). Tanken här är att det går snabbare för webbläsaren att ladda/visa en img-tagg än video-taggen.

Om video-filen i sig ligger på din server eller en extern server tror jag spelar mindre roll.