Högtalarpaket till ett rum på 20 kvm! Soundbar eller Hifi system?

Permalänk

Högtalarpaket till ett rum på 20 kvm! Soundbar eller Hifi system?

Hej!

Jag har ganska länge funderat på att köpa ett ljudsystem till mitt rum (2.1). Kan börja med att säga att jag är amatör inom ljud. Det viktiga för mig är att ljudet ska låta rent, vill ha en fyllig bas och har inga krav på att den ska kunna spela riktigt högt (eftersom att det stör grannarna, fast det skadar inte att den kan spela högt ifall man har fest eller liknande). Jag kommer att spela musik från min samsung galaxy (spotify) och vill helst ha något trådlöst utan sladdar. Vill också kunna koppla mobilen trådlöst till högtalar systemet. Högtalarsystemet hade jag tänkt att ha ståendes på tvbänken bredvid tvn, och vill helst inte att de ska ta alldeles för mycket plats. Har ni några bra tips? Min budget ligger på runt 5000 kronor.

Jag har kollat på denna produkt http://www.samsung.com/se/consumer/tv-home-theatre/home-theatre/home-theatre-system/HW-E551/XE .

Sen kommer min eviga fråga, den produkten ovanför kan även användas som soundbar, kan man få ut ett bra och fylligt ljud från soundbars eller ska man satsa på ett HiFi system?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Ett hifisystem är det bästa kommer slå soundbaren flera hästlängder.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Har du något schysst exempel som ger bra ljud, är prisvärt och ser bra ut dessignsmässigt?

Permalänk
Medlem
Skrivet av attilapuskas:

Har du något schysst exempel som ger bra ljud, är prisvärt och ser bra ut dessignsmässigt?

Bra ljud är subjektivt,åk och provlyssna lite.
Vad som ser bra ut är också subjektivt.

Du kan ju kolla tex på Ljudfokus eller Fyndbörsen,de brukar ha en del prisvärda pryttlar.

Kanske
http://www.ljudfokus.se/produkt/yamaha-rx-v373-svart-receiver...
http://www.ljudfokus.se/produkt/dynavoice-definition-df-5-bla...

Permalänk

Det såg riktigt bra ut! http://www.hifiklubben.se/produkter/hemmabio/receiver/denon_avr-2113_hemmabioreceiver_svart.htm Vad skulle du säga om de? Sen vill jag inte ha för mycket ljud heller för det ska låta bra i mitt ''lilla'' rum

Permalänk
Medlem

Jag håller med föregående talare. Soundbar är bara ett stort elände.
De låter inte bra för priset de har,
men de är däremot relativt lätt att övertyga en ev. partner att införskaffa en soundbar jämfört med ett helt hifi-system.

Men far och provlyssna, och du kommer inse att det inte går att få för mycket ljud:)

Sedan så rekommenderar jag Harman/Kardon förstärkare när jag rekommenderar för de har väldigt mycket ljud för pengarna.
Gärna i kombination med JBL högtalare.

Visa signatur

Lurkar - läser mycket skriver lite. Vill du få min uppmärksamhet är det citat eller pm som gäller.
Jag anser att AIO-kylare har en plats i världen men det är INTE i fullstora ATX-system.

Permalänk
Medlem

vad sägs om detta lilla paket, 2 kanals stärkare med nätverksfunktion (dlna 1,5 & spotify) Kör själv en större onkyo reciever med gott resultat på just nätverksfunktionerna, bara & tanka ner deras app till nallen för & styra/streama. Funkar fint med dlna från pc med.
Onkyo TX-8050 (ser att demo priset inte var så bra, finns däremot att köpa lite här & var)
Tillsammans med ett par billiga men vettiga stativare
Q Acoustics 2020i
Vill du ha ett par golvare kan jag rekommendera de som länkades tidigare
Definition DF-5
Ett par alternativa stativare
XTZ 93.21

Visa signatur

| nVidia RTX3090FE | R9 5950x | MSI x570 Unify | Ballistix sport 3000c15 32GB DR@3800c16 | Custom Loop EKWB | 9TB nvme, 3TB sata SSD | RM1000x | Creative X4 | Lian Li o11 Dynamic | Alienware aw3821dw | >Zen2 på 3-400 mobo< | >x570 VRM< | :::AMD Zen Minnesguide:::|:::AMD Zen & Zen+ Överklockningsguide:::

Permalänk
Medlem
Skrivet av attilapuskas:

Det såg riktigt bra ut! http://www.hifiklubben.se/produkter/hemmabio/receiver/denon_avr-2113_hemmabioreceiver_svart.htm Vad skulle du säga om de? Sen vill jag inte ha för mycket ljud heller för det ska låta bra i mitt ''lilla'' rum

Jag har en sån där. Enkel att få igång och tycker att den har funkat bra. Spotify/airplay är nice men köpte den främst för att få ljud via hdmi från tv. Det ska finnas nån app till android/ios för att styra den också men har inte provat det.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

i5-12600KF | Noctua NH-D15S Chromax Black | MSI MAG B660M | 64 GB G.Skill Trident Z | 3 * WD Black SN750 | Asus TUF OC RTX 3080 | Fractal Design Torrent | Corsair RM750W | Samsung Odyssey G9 49" |

Permalänk

Jag bor i ett studentrum på 17kvm. Hade samma budget som du inför mitt inköp, 5000kr. Kilade ner till Hifi-klubben och fångade någon att rådfråga, provlyssnade en hel drös med högtalare.
Slutade med ett par B&W DM685 (http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/stativsma/bw_dm...) som drivs av en Denon PMA-520AE Förstärkare (http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/forstarkare/denon_...).

Jag trappade alltså upp min budget något, men helt klart värt det! Har även införskaffad mig ett par Sennheiser HD650, då grannarna blev lite tjuriga på mig, med all rätt
Jag var väldigt sugen på ett par gedigna golvhögtalare, men det får vänta tills jag har större boende, det råder jag dig också att göra.

Men i ditt fall skulle jag investera i en Sonos-förstärkare som fungerar med Spotify via en klockren app i mobilen. (http://www.hifiklubben.se/produkter/streaming/sonos/sonos_con...) tillsammans med ett par Dali Zensor 1 (http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/stativsma/dali_...). Går lite över din budget dock.
Men det absolut bästa du kan göra är att kila till närmsta Hifi-Klubben, förklara vad du är ute efter och be om hjälp. Otroligt bra service, får provlyssna på allt du pekar på. De brukar dock ta något överpris, så jag skulle rekommendera att kolla upp allt du ska köpa på prisjakt först.

Jag kan passa på att låna tråden lite, något som kan rekommendera en sjysst DAC? Helst runt tusenlappen, kan lägga till någon hundring om det behövs.