Permalänk
Medlem

Ram

Hej ska köpa nytt ram har redan 2x2 ram hade tänkt att tillägga 4x2 ram först 1. Har ni något billigt bra ni rekommenderar? 2.är det något speciellt man måste tänka på? har DDR 3.

Permalänk

Lite svårt att förstå vad du menar men;

Köp likadana som du har för bäst stabillitet.

Permalänk

Det finns mer detaljer som krävs för att kunna rekommendera minnen. Vad för slags DDR3 är det, för bärbar (SO-DIMM) eller stationär (DIMM)? Kräver datorn en viss hastighet på minnena? Vad ska du göra med datorn? Är det en märkesdator du har kan du berätta modellen och är det hemmabyggd kan du berätta vilket moderkort du har i datorn.

Permalänk
Medlem

Förstår inte vad du menar? Lugna ner dig ett steg och skriv som en civiliserad människa

Permalänk
Medlem

Har msi p55 http://www.msi.com/product/mb/P55-CD53.html har hembygd dator, ska spela bf3 och cod bo2

Permalänk
Medlem

Hur mycket ram har du? Om du har 4gb så räcker det GOTT och väl!

Permalänk
Medlem

Har 4 gb men har tänkt byta ut de eller lägga till 2 till ska oxå köpa en ny hårddisk. Har bara en fråga till kan man köpa vilket ram som helt ( som passar moderkortet) eller måste man ha "samma" som de andra ram minnena?

Permalänk

Köp samma typ av minnen. De behöver inte ha samma storlek eller märke, men det du ska lägga märke till är frekvensen (MHz) och latenstiden (CL). Det kanske står något liknande DDR3-1333 CL7 på dina nuvarande minnen, köp då nya av samma typ. Vill du inte öppna och kolla på minnena kan du läsa av värdena i CPU-Z.

Permalänk
Medlem

Okej tack så mycket

Permalänk
Medlem

Eller jag försökte hitta hur mycket mhz och det mitt ram har på cpu-z men hittade inte det hur kollar man det?

Permalänk
Medlem

Under SPD hittar du "Part Number", vilket bör ge dig exakt namn på ramminnet som du sedan kan googla på för att få all information.