Fråga; Vilket land skulle du ha bott i om du fick välja?

Permalänk

England för där bor den tjej som jag håller varmt om hjärtat.
Distans är förjävligt jobbigt.

Permalänk

Sverige är bra på många sätt och jag hade gärna bott i Sverige. Dock vill jag inte jobba där, åtminstone inom sjukvården känns Storbritannien som en trevligare plats att jobba på. Halva skatten och dubbelt så bra betalt lockar onekligen, åtminstone så länge man inte har barn som måste gå i privatskola för en normal svensk årslön om året. Tyvärr är det lite långt att pendla varje morron och det kommer nog bli att man får välja om några år var man ska bo.

Varje gång jag åker hem till Sverige känns landet mer och mer främmande. Vansinnigheter som könskvotering och "tänk om någon blir förnärmad" osv som kändes naturligt när man bodde i Sverige känns nu väldigt märkligt. Det känns som om Sverige och svenskar behöver ta ett steg tillbaka och se vad som faktiskt är viktigt innan man börjar vrålskrika om samhällsklyftorna i Sverige, bostadsköer, kärnkraft mfl.

Problemet med britterna är att visserligen får man bättre betalt men boendestandarden är som en svensk risig sommarstuga om man inte lägger väldigt mycket pengar på hyra. En veckohyra på 10kkr är inget ovanligt i London om man vill ha större än en skokartong i vettig standard någorlunda centralt.

Visa signatur

Simlärare

Permalänk
Medlem

Australien, blev sa total foralskad i det landet (naturen, djuren och det ar stort som fan vilket for mig bara skriker cykel aventyr) nar jag var dit och besokte min bror som flyttade dit for dar ett tag sedan och har efter det besultat att jag ocksa kommer att flytta dit nar val huset har blivit fadigdonat och salt och ekonomin for det hela har blivit spikad.

Visa signatur

umgänge kan vara förenat med livsfara..

Permalänk
Medlem

UK, London, perfekta staden att bo i.

Visa signatur

Intel i7 2700k | Asus P8Z77-V PRO | Noctua NH-D14 | Gigabyte GTX 670 | Corsair 8GB LP | Samsung 830 128GB | Define R3 | Corsair HX 650W
Thinkpad X41 | Thinkpad X200 - RIP | Thinkpad X220 | Thinkpad T480s | Fri frakt - Inet.se | Dagens fynd

Permalänk
Medlem

Skåne! Utomlands men nära till sverige

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

USA, Danmark (bättre öl än det svenska möget).

Visa signatur

Asus Rampage IV Extreme, Intel i7 3930K, Intel SSD 510 250 GB, Intel SSD 730 480 GB, WD Veloci Raptor (3,5) 1 TB, G.Skill F3-12800CL9Q-16GBXL, Asus GTX Titan, NZXT Phantom: Pink, Windows 7 Home Prem sp1 64 bit. Noctua NH-L12. Ducky Shine 3 - Cherry MX Red - vita LEDs - Jukebox SA keycaps set. Ducky Shine 3 - Cherry MX Black - röda LEDs. Ducky One RGB YOTG, Miami keycaps set. Mionix Avior 7000.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Recall:

UK, London, perfekta staden att bo i.

Det kan jag faktiskt hålla med om!
Älskar verkligen den staden!

Visa signatur

ROG Strix Z790-E/Intel i7 13700K/Noctua NH-D15 Black/MSI RTX 4080 Suprim X/32GB Corsair vengeance 6200mhz/Lian Li O11 Air Mini/Seasonic Vertex 850/Kringutrustning: Keychron Q2
Alienware AW3423DWF/Klipsch R-41PM/G-Pro X Superlight/Fidelio X2HR

Permalänk
Medlem

Taiwan

Visa signatur

mobo Asus M4A88TD-M EVO/USB3 cpu 1100T kylare Noctua NH-D14
gpu RX 460 passive ram 16GB DDR3 1600MHz ssd Samsung 850 EVO 250GB
psu Corsair AX 850 skärmar 3 * 40" NEC P401

Permalänk
Medlem

Bor i Vancouver, Kanada för tillfället och trivs alldeles utmärkt -- flyttade hit pga jobb som inte finns i Sverige.
Skulle inte ha något emot att bo i London, San Francisco eller Wellington heller.
Annars är ju Sverige ett rätt bekvämt land att leva i, så det får också stå med på listan!

Visa signatur

FD Torrent | Z690 Formula | i7 12700K | 32GB DDR5 | GTX 3080 Ti | STRIX 850W | PG279Q

Permalänk
Medlem

Tyskland, Danmark eller Norge.

Helst av allt Berlin eller Köpenhamn, underbara städer, extra underbart att inte känna någon alls där.

Visa signatur
Permalänk
Permalänk
Medlem

Kul att se att Taiwan omnämnts så många gånger

Då det är det land jag spenderat längst tid i förutom Sverige (9 mån) så har jag relativt bra koll på hur det är att bo där.
Det är... nästan perfekt.
Till dåliga saker hör:
Den stora mängd douche bag-amerikaner som är där och lär ut engelska och beter sig allmänt svinigt, utnyttjar kvinnor och ger västerlänningar dåligt rykte (det är lätt att bli misstagen för en sådan).
Vita affärsmän som beter sig lite bättre men fortfarande utnyttjar gold digger-genen hos kvinnorna till max.
Unga taiwanesiska män som ofta är infantila och totalt bortkomna, varför det kan vara svårt att bonda med dem och få nära vänner.
Värdegrund som har väldigt stort fokus på pengar.
Byråkratiskt samhälle där statligt anställda har väldigt hög status.
Trots 4000 meter höga berg, ingen skidåkning...

Men i övrigt fantastiska människor, vacker natur som alltid ligger runt knuten, hög teknologisk standard, enormt utbud vad gäller nöjen och mat, skön mix mellan Kina/Japan/Usa, perfekt klimat, rimligt arbetsklimat etc.

ÅK DIT!

Visa signatur

Solen i africa! Hjälp snabbt. Tävling i klassen!
Det var High noon.
Om solen i Africa en truckförare kommer från East till Weast på huvudvägen. och exact vid eqvatorn vid Africa. Landskapet är totalt slät. På en tidpunkt var solen så ett par telestolpar gjorde så att det blev skugga.
3 gissar jag på, men kan inte förklara?

Permalänk
Medlem

USA, L.A ligger högst upp, med San Francisco som nummer två. På tredjeplatsen kommer Melbourne i Australien.
Californien för att jag är så sjukt musikintresserad och håller på mycket med musiken på fritiden och vill uppleva det "där det händer". Bo i ett warehouse med 5-10 anda likasinnade och bara köra på, hur fel kan det gå?
Melbourne är också med då det är en sjukt vacker stad, älskar miljön, djuren, allt, brudarna (de är bättre i L.A dock...). Även nära till staterna om man vill åka dit.

Permalänk
Skrivet av Meantek:

Taiwan, hands down.

Sverige är PK-vänsterns högborg, ett land där alla tror att de är bäst på allt, men egentligen är ganska sämst. Gäller speciellt service. Finland känns som Sverige gjorde för 15 år sedan. Norge är för dyrt. Danmark är nästan lika dyrt. Nederländerna är fullt med svenska haschturister (och amerikanska, för den delen) och folk som slåss. Storbritannien är ett wannabe-USA, dessutom kör de på fel sida vägen. USA är som Sverige, fast med fler mord och mindre vänster. Tyskland känns stelt och sterilt, italienare och spanjorer har inga pengar, men är ena jävlar på att göra av med andras.

Taiwan har en hel del utveckling kvar att göra, men det händer saker. Det tar inte tio år av fikapauser för att anlägga en vägkorsning. Från ett besök till ett annat har de öppnat en ny tunnelbanelinje. Man slipper frysa arslet av sig, folket är trevligt och hjälpsamt... Allt som Sverige inte är, egentligen. Framförallt finns det jobb som tilltalar mig, som mer eller mindre helt saknas i Europa.

Eventuellt skulle jag kunna sträcka mig till Frankrike, fransmännen har rätt mentalitet i livet. Belgien finns det inte så mycket ont att säga om heller, egentligen. Det skulle väl vara deras sunkiga vägar, i så fall (fast de är inte mycket sämre än tyskarnas).

Jag antar att du inte är särskilt insatt i anläggningsbranschen när du kommer med sådana fruktansvärt idiotiska påståenden.
Anledningen att det går så fort i andra länder är att de har absolut inget säkerhetstänk och människoliv värderas inte något alls. Kollar man på produktionstidplan och produktionsbudget för ett normal vägjobb i Sverige så är det massor med tid och pengar konterat på konton för avstängningar och arbetsmiljö. Jag som dagligen arbetar i denna miljön vill INTE tumma på säkerheten.

Lägg till åtstramade projekt till följd av en osund marknad i kalkylskedet.

Det där med fikapauser är också totalt befängt och taget ur luften. Vi arbetar från 06:30 - 18:00 och sammantaget en timmes rast på dagen. Jag tror du, som jag tror är kontorsråtta, har mer raster.

Så innan du öppnar käften så borde du tänka till.

Visa signatur

Intel I5 4670K @ 4.4 ghz | Noctua NH-D14 | EVGA GTX 780 SC 3GB | MSI Z87-S02 "Inet edition" | Corsair XMS 8gb 1600 mhz |NZXT Hale90 1000W | Samsung 840 Pro 256 gb | OCZ Vertex 64 GB | Seagate 1 TB | Fractal Design Define R2

Permalänk
Skrivet av Mannequin:

Det där med fikapauser är också totalt befängt och taget ur luften. Vi arbetar från 06:30 - 18:00 och sammantaget en timmes rast på dagen. Jag tror du, som jag tror är kontorsråtta, har mer raster.

Jobbar du fem dagar i veckan? I så fall hade jag inte velat vara din arbetsgivare när facket får reda på det eftersom du i så fall jobbar 52.5h i veckan, 57.5h om lunchen räknas som arbetstid.

Visa signatur

Simlärare

Permalänk
Skrivet av Inveramsay:

Jobbar du fem dagar i veckan? I så fall hade jag inte velat vara din arbetsgivare när facket får reda på det eftersom du i så fall jobbar 52.5h i veckan, 57.5h om lunchen räknas som arbetstid.

Är inget ovanligt att vägarbetare jobbar mycket över sommaren för att kunna vara lediga på vintrarna när vägjobben sinar.
Antar att berört fack är medvetna om det och lagar å regler har undantag för långa arbetsveckor under de snöfria månaderna.

Visa signatur

Religion and greed cause millions to bleed

Permalänk
Medlem

1. Taiwan
2. Kanada.

Visa signatur

4690K - H110 ¶ Fractal R5 ¶ MSI KRAIT SLI ¶ EVGA SC GTX970 ¶
Samsung 500GB EVO ssd ¶ WD 2TB ¶ HYPERX 16GB ¶ Be Quiet! 700W KRAFT ¶

AKG K272 HD ¶ M-Audio Fast track MkI

Permalänk
Medlem

Bott i både Frankrike och Irland under en period.
Men skulle gärna flytta till något varmare, får se vart jag drar när jag väll gått högskola!
Kommer satsa på jobb i varma länder, vart jag hamnar de blir spännande, man kan få allt att funka

Visa signatur

Irish today, hungover tomorrow

Permalänk
Föredetting
Skrivet av Mannequin:

Jag antar att du inte är särskilt insatt i anläggningsbranschen när du kommer med sådana fruktansvärt idiotiska påståenden.
Anledningen att det går så fort i andra länder är att de har absolut inget säkerhetstänk och människoliv värderas inte något alls. Kollar man på produktionstidplan och produktionsbudget för ett normal vägjobb i Sverige så är det massor med tid och pengar konterat på konton för avstängningar och arbetsmiljö. Jag som dagligen arbetar i denna miljön vill INTE tumma på säkerheten.

Lägg till åtstramade projekt till följd av en osund marknad i kalkylskedet.

Det där med fikapauser är också totalt befängt och taget ur luften. Vi arbetar från 06:30 - 18:00 och sammantaget en timmes rast på dagen. Jag tror du, som jag tror är kontorsråtta, har mer raster.

Så innan du öppnar käften så borde du tänka till.

Jodå, jag är mycket väl medveten om att det läggs månader på att inköpa färgglada västar så att alla ska känna sig som en del av teamet, sedan inser någon att Hasse har fått en för liten hjälm, då väntar vi några veckor till. Allt det här för att resa en vägskylt.

Visa signatur

Internet of Things. Translation: Anything that connects to the internet, no matter how useless nor how much of a security risk it poses.

Permalänk
Skrivet av Meantek:

Jodå, jag är mycket väl medveten om att det läggs månader på att inköpa färgglada västar så att alla ska känna sig som en del av teamet, sedan inser någon att Hasse har fått en för liten hjälm, då väntar vi några veckor till. Allt det här för att resa en vägskylt.

En kompis berattade en liten lustig effekt av sakerhetstanket. Han jobbade med arkeologerna som gor utgravningar innan stora vagarbeten uppat landet och eftersom dom da raknades som att dom jobbade med motorvagen var dom tvugna att ha skyddsklader och fargglada jackor. Det blev lite absurd eftersom dom var ett par kilometer framfor dar vagen holl pa att byggas mitt ute i en skog oftast

Visa signatur

Simlärare

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

Ni som vill bo i Taiwan, varför? Vore kul att få läsa era tankar och motiveringar, sedan framföra dem till tjejen som då är från Kaohsiung;)

Permalänk
Medlem

Japan är lite för strikt och trångt för min del, USA är ett U land där religion är värt mer än mänskliga rättigheter, kontinentaleuropa har dålig infrastruktur och Ryssland har inget intressant att bjuda på då det har vart på stadigt fall sedan Soviet föll. Sverige eller Norge, kanske Tyskland. Nurburgring ligger i Tyskland.

Permalänk
Medlem

Australien känns nog lämpligast i min värld. Men vore jag ekonomiskt oberoende så Kambodja. Underbart land med underbara människor.

Visa signatur

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Permalänk
Medlem

Japan hade vart kul att testa på om man kunde språket och hade det någorlunda bra ställt så varför inte förmodligen inget permanent bara en kul grej.

Visa signatur

Motherboard:Asrock Z370 Extreme4
Cpu:Intel I5 8600K@Stock
Memory: Corsair Vengeance LPX 16Gig 3200Mhz
Gpu:PNY GTX 1080 8GB

Permalänk
Medlem

Hade ekonomin inte varit ett problem för mig skulle jag gärna bo i Ryssland ett tag på grund av landets naturupplevelser.

Visa signatur

Amiga 500, Vampire 500 V2
Pentax K-1, Ricoh GR III, Dji Mini 2