Windows 8.1 med startknapp och direkt till skrivbordet

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2009

Som många andra (glädjande nog) så förundras även jag över allt detta gnäll. Visst det kan kännas ovant eller omständigt, men man måste inte använda appar och det är ju hur enkelt som helst att få Windows 8 att se ut precis som Windows 7 så varför allt gnäll? Jo det hade varit ännu enklare om Microsoft lagt in en knapp som fixar allt, men det är inte så mycket svårare än så nu heller. Så fixa det och njut av ett förbättrat Windows 7 istället!

Personligen hoppas jag mest på att 8.1 gör så man kan få tillbaka den gamla snabbare sökfunktionen utan kategorisering av träffar. I så fall kommer jag nog sluta använda Start8 och köra med MUI som startmeny det lilla jag använder en sådan.

[ Kunde ej ladda signaturen, var god ladda om sidan. ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2004

Det som jag blev helt knäpp på va att allt ska köras i fullscreen med Modern UI. jag multitaskar oftast mellan massa fönster så när jag testade win8 blev jag helt borttappad.

/Jonas

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Feb 2011

Ganska nöjd ändå

Jag är nog ändå relativt nöjd med bytet till Win8.

Läste lite i kommentarerna och funderade på hur jag själv använde Win7. Kom fram till följande:

1. Programmen jag använde mycket satt pinnade på taskbaren
2. Spelen hade jag samlat i en lista som poppade upp ur samma taskbar
3. Enda gången jag använde startknappen var för att söka reda på program/filer alternativt öppna kontrollpanelen. Det var verkligen allt. Har alltid hatat sökvägen start->Alla program->"en satans massa foldrar, ikoner och annat" för att starta saker.
4. I övrig så var det nog mest utforskaren jag använde, vet inte varför, men jobbar ofta med flera filer och då tycker jag att detta gränsnittet fungerar bäst.

Jag kan hålla med om att det var en liten omställning att gå till Win8. Blev helt förtvivlad efter att ha installerat alla program första gången, trycka windowstangenten och se alla satans småprogram dyka upp. Tog därför lite tid och unpinnade all skit som jag aldrig använder. Strukturerade upp applikationer som har med olika områden att göra i kolumner och sektioner. Dessa ordnade efter hur ofta de används. Dock har jag hittils hatat alla fullscreen varianter, både på desktop och laptop, kan dock tänka mig att de fungerar bättre i en touchscreen miljö.

Efter uppstruktureringen tycker jag nu att det går väldigt snabbt att köra igång mina program. Windowstangent och ett snabbt klick så är man igång. Definitivt snabbare än en startmeny (+ev sökning). Snabbare alternativ skulle vara att ha det på taskbaren, där jag pinnat ex. utforskaren mm. Därmed tycker jag att punkt 1 och 2 går minst lika fort och smidigt i Win8 som i Win7. Det skulle säkert gå 0.5 s snabbare att klicka i taskbaren direkt men jag tycker det är smidigare med program i sorterade kolumner än 30 program i taskbaren. Dessutom hur viktigt är egentligen 0.5 s när man sitter i timmar med olika design/programmering/kalkyl/mm -program? Säg att det tar 0.5 s längre. Öppnar du 100 program så är det hela 50 s av ditt liv. För mig gör det ingenting då jag ibland fastnar i timmar framför forum, 9gag osv :D.

Då kommer vi till sökningen. Istället för att klicka startknappen så tryck på windowstangenten och börja skriv, voila. Enda jobbiga nu är att det inte finns gemensamma resultat, men det skriver ändå ut antal träffar i de andra kategorierna iaf så det är bara att klicka dit. Kommer ju också fixas med denna patchen. win+q eller win+f för att komma till sökningen är också användbart. Jag upplever dessutom att resultaten är mer överskådliga än med listan i win7.

Utforskaren är sig lik, lite bättre funktionalitet och prestanda. Gillar pausfunktionen i filöverföringar, riktigt användbart, samt lite mera information.

I övrigt kan jag rekommendera win+x, mycket användbart kortkommando som tar en till många godbitar snabbt och enkelt. Älskar personligen dessa kortkommandon, alla finns att lära sig om man söker på shortcuts i hjälpen (Förmodligen är många här för stolta att göra det då alla kan och vet allt men det finns en del nya ), lär man sig dem så gör man mycket i OSet relativt snabbt.

Jag är helt enkelt nöjd med operativsystemet. Största irritationsmomenten för mig är att den inte startar till desktop, vilket kommer med uppdateringen. Att få en startknapp kan jag förstå hjälper individer som inte kopplar att man kommer till modern UI genom att trycka winknappen så för denna skara är det nog en positiv förändring.

Förbättringar:
1. Jag skulle gärna ta emot en enklare möjlighet att själv kunna skapa egna tiles till desktop-program så de blir fullstorlek.
2. En fråga om ett installerat program skall läggas i modern UI eller inte
3. Döpa sektioner så man exempelvis direkt kan få ett installerat program att lägga sig där om man vill (Kanske redan går?)
4. Hade även varit fint med egendefinerade kortkommandon som kan ta upp de döpta sektionerna jag pratade om innan först i MUI.

Vad beträffar PC försäljningen så tror jag (Observera att det står jag, alltså min åsikt!) att det är svårt att skylla allt på Win8. För mig känns det rimligare att många har köpt ny dator förra året eller året innan det som fortfarande håller prestanda mässig även idag och inte känner behövet av en ny dator. Dessutom känns det som att många som vanligtvis inte använder en dator för mer än lite casual mail, blogg, fb och surf upptäckt att de får mer utbyte per investerad krona i en tablet än hos en laptop eller stationär dator. Hur många har inte köpt flera tablets till hemmet det senaste året/åren? (Lenovo verkar det iaf gå bra för ). Timingen är nog skit kass, dessutom att komma med något som ser helt radikalt olikt ut spelar inte till deras fördel. Någon ska få skulden och därför tror jag att Win8 blir en perfekt måltavla. Speciellt då de redan uppväckt känslor lite här och var.

Blev en betydligt längre post än vad jag trodde det skulle bli men ville mest bara få fram att det även finns individer som är nöjda med operativsystemet och inte saknar startmenyn.

Hoppas dock att Microsoft lägger till ett alternativ för traditionell startmeny för er som saknar den. Vet iaf att min ruskigt frustrerade mor, som precis fick en ny dator, skulle bli överlycklig om startmenyn kom tillbaka så hon återigen kan känna sig bekväm med miljön.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av nipe:

Som många andra (glädjande nog) så förundras även jag över allt detta gnäll. Visst det kan kännas ovant eller omständigt, men man måste inte använda appar och det är ju hur enkelt som helst att få Windows 8 att se ut precis som Windows 7 så varför allt gnäll? Jo det hade varit ännu enklare om Microsoft lagt in en knapp som fixar allt, men det är inte så mycket svårare än så nu heller. Så fixa det och njut av ett förbättrat Windows 7 istället!

Personligen hoppas jag mest på att 8.1 gör så man kan få tillbaka den gamla snabbare sökfunktionen utan kategorisering av träffar. I så fall kommer jag nog sluta använda Start8 och köra med MUI som startmeny det lilla jag använder en sådan.

Du får tänka lite längre. Jag gjorde precis som du och la in start8 på föräldrarnas dator. Men hur skulle de gjort utan mig som visste att start8 fanns och kunde åka hem till dem och fixa det.
Win8 va ju mest förvirrande för dem.

Problemet är inte att folk inte gillar modern UI utan att MS låst in vanligt folk till att sitta med Modern UI utan något enkelt sätt att själva ställa om win8 till att fungera som win7 som ändå har år och versioner av windows med samma upplägg.

Mvh Jonas

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008

Själv önskar jag en Start-meny som låter mig köra andra program sida vid sida. I Windows 8 är Start-menyn den enda applikationen som vägrar samsas med andra program pga att den alltid är i fullskärmsläge.

Just pga detta använder jag hellre Classic Shell som inte pausar eller avbryter aktiva program.

Ett annat vansinne är att det är omöjligt att stänga andra program med Start-menyn aktiv mha touch-gestures.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stofilgrottan
Registrerad
Aug 2011

Varför i hela fridens namn är alla ikoner så in i h*****e stora i Win8! Är det anpassat för halvblinda eller? Vad i h*****e är "appar"för något? Är det ett modeord för datorprogram?

ordval

Varför önska sig fred jorden när man kan få krig på månen?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2005

Fortsätter med Mac OS. Windows 7 kommer vi köra på jobbet i säkert 4-5 år till så man får hoppas Microsoft patchat bort den värsta röran tills dess. Förhoppningsvis finns det nytt Windows då så vi kan skippa WIndows 8 helt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Maj 2010
Skrivet av assskisser666:

och det som FORTFARANDE är problemet med skiten, är att den suger som Spel OS. Jag hade enorma problem med BF3, varje gång jag trycker på zooma minikartan knappen så flimrar bilden till lite granna. Samma sak händer varje gång man dör? Och prestandan är inte heller på topp, fast jag har SLI, som klarar lätt av BF3 på 1080p(alla inställningar på max) i vsync 60fps, där båda gpu:erna ligger på runt 50-55% när jag använder Windows 7 (som äger! ), så har jag jätte dålig bilduppdatering när jag spelar på Win8, och ändå ligger gpu:erna på samma 50-55%. Men när jag går in på MSI AB och tittar på FPS grafen så dippar den ofta under 60fps, till runt 50-55, med det räcker för att man ska känna att det hackar(På Win7 så ligger jag oftast beroende på drivrutinen såklart, men oftast ligger jag på "rock solid 60fps").

Låter som du bör installera om dina drivrutiner.

För mig fungerar BF3 (och för övrigt, allt annat) helt problemfritt. GPU ligger på 100% (Utan Vsync, såklart) med ett framerate något bättre än det jag fick med Windows 7.

Desktop: i7 7700K | Asus Prime Z270-K | Corsair LPX 16GB | GTX 1070

Laptop: i3 7100u | 6GB Micron

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2006

Man vet att det är en värdelös katastrof till OS när synlig startknapp och direkt till skrivbord är stora förbättringar...

Allan, please add signature

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bohus
Registrerad
Mar 2004

Man vet att det är ett värdelöst OS när den vanligaste frågan är hur man nergraderar det till föregående version, samt att väldigt många faktiskt gör det med nyinköpta datorer.

Silverstone | ASUS Z170 PRO GAMING ATX | Intel Core i5 6600K Skylake @ 4500 Mhz | Corsair H75 Hydro cooling |Asus Geforce GTX 970 med NZXT Kraken g10 kylning | Corsair 8GB (2x4GB) DDR4 2133Mhz Vengeance LPX | PS Corsair TX850W | SSD 3x Samsung 850 EVO 120/250GB/500 GB | Samsung c32hg70 144hz | Logitech g403| Corsair Vengeance K90 Mechanical Keyboard | Corsair Vengance 2000 Headset| Samsung Galaxy Note 8|LG OLED 55B7v, Nintendo Switch, Microsoft Surface Pro.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrbotten
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Thomaseron:

Men... alltså, Microsoft... *suck*

men... alltså, meningslöst inlägg, vem tvingar dig att använda win 8, om du nu ens gör det?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tvärån
Registrerad
Feb 2003
Skrivet av MaLaD:

Jag är nog ändå relativt nöjd med bytet till Win8.

Läste lite i kommentarerna och funderade på hur jag själv använde Win7. Kom fram till följande:

1. Programmen jag använde mycket satt pinnade på taskbaren
2. Spelen hade jag samlat i en lista som poppade upp ur samma taskbar
3. Enda gången jag använde startknappen var för att söka reda på program/filer alternativt öppna kontrollpanelen. Det var verkligen allt. Har alltid hatat sökvägen start->Alla program->"en satans massa foldrar, ikoner och annat" för att starta saker.
4. I övrig så var det nog mest utforskaren jag använde, vet inte varför, men jobbar ofta med flera filer och då tycker jag att detta gränsnittet fungerar bäst.

Jag kan hålla med om att det var en liten omställning att gå till Win8. Blev helt förtvivlad efter att ha installerat alla program första gången, trycka windowstangenten och se alla satans småprogram dyka upp. Tog därför lite tid och unpinnade all skit som jag aldrig använder. Strukturerade upp applikationer som har med olika områden att göra i kolumner och sektioner. Dessa ordnade efter hur ofta de används. Dock har jag hittils hatat alla fullscreen varianter, både på desktop och laptop, kan dock tänka mig att de fungerar bättre i en touchscreen miljö.

Efter uppstruktureringen tycker jag nu att det går väldigt snabbt att köra igång mina program. Windowstangent och ett snabbt klick så är man igång. Definitivt snabbare än en startmeny (+ev sökning). Snabbare alternativ skulle vara att ha det på taskbaren, där jag pinnat ex. utforskaren mm. Därmed tycker jag att punkt 1 och 2 går minst lika fort och smidigt i Win8 som i Win7. Det skulle säkert gå 0.5 s snabbare att klicka i taskbaren direkt men jag tycker det är smidigare med program i sorterade kolumner än 30 program i taskbaren. Dessutom hur viktigt är egentligen 0.5 s när man sitter i timmar med olika design/programmering/kalkyl/mm -program? Säg att det tar 0.5 s längre. Öppnar du 100 program så är det hela 50 s av ditt liv. För mig gör det ingenting då jag ibland fastnar i timmar framför forum, 9gag osv :D.

Då kommer vi till sökningen. Istället för att klicka startknappen så tryck på windowstangenten och börja skriv, voila. Enda jobbiga nu är att det inte finns gemensamma resultat, men det skriver ändå ut antal träffar i de andra kategorierna iaf så det är bara att klicka dit. Kommer ju också fixas med denna patchen. win+q eller win+f för att komma till sökningen är också användbart. Jag upplever dessutom att resultaten är mer överskådliga än med listan i win7.

Utforskaren är sig lik, lite bättre funktionalitet och prestanda. Gillar pausfunktionen i filöverföringar, riktigt användbart, samt lite mera information.

I övrigt kan jag rekommendera win+x, mycket användbart kortkommando som tar en till många godbitar snabbt och enkelt. Älskar personligen dessa kortkommandon, alla finns att lära sig om man söker på shortcuts i hjälpen (Förmodligen är många här för stolta att göra det då alla kan och vet allt men det finns en del nya ), lär man sig dem så gör man mycket i OSet relativt snabbt.

Jag är helt enkelt nöjd med operativsystemet. Största irritationsmomenten för mig är att den inte startar till desktop, vilket kommer med uppdateringen. Att få en startknapp kan jag förstå hjälper individer som inte kopplar att man kommer till modern UI genom att trycka winknappen så för denna skara är det nog en positiv förändring.

Förbättringar:
1. Jag skulle gärna ta emot en enklare möjlighet att själv kunna skapa egna tiles till desktop-program så de blir fullstorlek.
2. En fråga om ett installerat program skall läggas i modern UI eller inte
3. Döpa sektioner så man exempelvis direkt kan få ett installerat program att lägga sig där om man vill (Kanske redan går?)
4. Hade även varit fint med egendefinerade kortkommandon som kan ta upp de döpta sektionerna jag pratade om innan först i MUI.

Vad beträffar PC försäljningen så tror jag (Observera att det står jag, alltså min åsikt!) att det är svårt att skylla allt på Win8. För mig känns det rimligare att många har köpt ny dator förra året eller året innan det som fortfarande håller prestanda mässig även idag och inte känner behövet av en ny dator. Dessutom känns det som att många som vanligtvis inte använder en dator för mer än lite casual mail, blogg, fb och surf upptäckt att de får mer utbyte per investerad krona i en tablet än hos en laptop eller stationär dator. Hur många har inte köpt flera tablets till hemmet det senaste året/åren? (Lenovo verkar det iaf gå bra för ). Timingen är nog skit kass, dessutom att komma med något som ser helt radikalt olikt ut spelar inte till deras fördel. Någon ska få skulden och därför tror jag att Win8 blir en perfekt måltavla. Speciellt då de redan uppväckt känslor lite här och var.

Blev en betydligt längre post än vad jag trodde det skulle bli men ville mest bara få fram att det även finns individer som är nöjda med operativsystemet och inte saknar startmenyn.

Hoppas dock att Microsoft lägger till ett alternativ för traditionell startmeny för er som saknar den. Vet iaf att min ruskigt frustrerade mor, som precis fick en ny dator, skulle bli överlycklig om startmenyn kom tillbaka så hon återigen kan känna sig bekväm med miljön.

Att kunna pausa i file transfers i Explorer är väl skönt men det har BeOS haft sedan DR8 i mitten av nittiotalet.
Det som fortfarande saknas i explorer är i kopierinsdialogen när det kommer till överskrifter av befintliga filer där vi har avbryt, ja till alla och ja. Borde vid det här laget finnas nej till alla så man bara merge:ar katalogerna utan att skriva över nån fil.

//Na Zdrowie! : J.M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tvärån
Registrerad
Feb 2003
Skrivet av KingCobra:

Man vet att det är ett värdelöst OS när den vanligaste frågan är hur man nergraderar det till föregående version, samt att väldigt många faktiskt gör det med nyinköpta datorer.

Vanligaste frågan från många när de köper ny bärbar verkar vara hur man nedgraderar inte bara en version neråt utan om man kan köra XP som är från 2001. Då ligger det inte bra till i Redmond.

//Na Zdrowie! : J.M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Nov 2004
Skrivet av strejf:

http://blogs.windows.com/windows/b/bloggingwindows/archive/20...

Microsoft har börjat blogga om Windows 8.1 och de nya funktioner som kommer!

Hehe kommentarerna i tråden under blogposten innehåller exakt samma tjafs som härinne

Men, kanske läser Microsoft de kommentarerna noggrannare än vad de kommer läsa SweClockers forum?

Som någon skrev i blogkommentarerna (kanske här med?): Varför gav inte Microsoft oss ett val, startmeny kontra startskärm? Då skulle de ju göra båda lägren nöjda, och inte behöva utstå svidande kritik eller vikande försäljningssiffror. Oavsett vad jag eller någon annan tycker om startskärmens vara eller icke vara, varför måste de prompt förändra vårt förhållande till Windows (och i förlängningen, till datorn) till varje pris?

Det förstår inte jag heller.

Spel: Intel i7 920 | 16GB Corsair | GA-X58A-UD7 | HX750 | 2*GTX460 SLI | P280 | SSD 256GB
HTPC: AMD 4850e | 2GB Corsair | MA78GPM-DS2H | CX400 | Quadro K4000 | Fusion Remote | SSD 80GB
Foto: Intel E8400 | 4GB Corsair | GA-P35-DS3 | HX520 | Quadro K4000 | P182 | Samsung EVO 840

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av judgen:

Att kunna pausa i file transfers i Explorer är väl skönt men det har BeOS haft sedan DR8 i mitten av nittiotalet.
Det som fortfarande saknas i explorer är i kopierinsdialogen när det kommer till överskrifter av befintliga filer där vi har avbryt, ja till alla och ja. Borde vid det här laget finnas nej till alla så man bara merge:ar katalogerna utan att skriva över nån fil.

Uttryckte mig eventuellt lite illa. Försökte inte få det att låta som att pausa filöverföringar var någonting unikt som aldrig beskådats innan, men det är en förbättring från win7 där den funktionen inte fanns.

Vad beträffar merging av kataloger och kunna skippa filer som redan existerar så finns det redan i Win8. Finns en mängd val man kan göra när man kopierar mappar, filer etc. om hur kollisioner skall hanteras.

Om man skulle vilja säga "No to all" i Windows 7 så kan man hålla in shift och klicka på "no" så blir det "no to all". Men det är som du säger lustigt att det inte finns som alternativ direkt i det OSet och hade definitivt varit mera intuitivt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stkhlm
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Rixxz:

Låter som du bör installera om dina drivrutiner.

För mig fungerar BF3 (och för övrigt, allt annat) helt problemfritt. GPU ligger på 100% (Utan Vsync, såklart) med ett framerate något bättre än det jag fick med Windows 7.

Grattis, då har du någon special version av Win 8 kanske?? Du kanske köpte en moddad version av Win7, du vet att man kan få Win7 likna Win8 på pricken med lite VS filer och någon dll fil... :)För du är en av få jag träffat som säger att prestandan är bättre än på Win7?!

Tvivlar på att det är drivrutinerna då jag fick exakt samma problem förut när jag testade Win8, innan senaste gången, även då hade jag stora problem med många spel. Och då var det helt annorlunda drivrutiner, och har testat många drivrutiner för att se om det är det, men icke sa nicke. Sen har jag hört så många andra gnälla på prestandan i spel med, och att många har super hög dpc latency (inte med dpc Latency checker bara)också. Så det är inte bara jag, och Win8 känns och är ostabil, iaf på sättet jag använder den på?

Men det kan vara SLI som kanske inte är bra på Win8, eller nåt, men jag har inga som helst problem med Win7, inte prestandan eller med stabilitet. Och alla program funkar som dom ska, vilket också är ett stort problem med Win8 är att många program vägrar fungera eller om dom fungerar så fungerar dom dåligt på Win8? Ni som älskar Win8, ni kanske använder operativ systemet på ett sådant sätt att ni inte märker av vissa saker, eller inte får samma problem/saker som andra med Win8, eller så har ni problem men bara förtränger det för ni vill verkligen tycka om det(power of the mind is strong)? Men tro mig, det är inte avsaknaden av startmenyn eller MUI som gör att dom "flesta" inte gillar det, och varför det säljer dåligt.

Jag är ganska säker på att det är det jag nämnt här som påverkar mera. För start8 är ändå här redan, den är nästan bättre än riktiga startmenyn då du kan ställa in den även bättre än den riktiga, och exakt hur du vill ha den. SÅ ni får blint älska Win8, men jag vill ha mer av ett OS, speciellt ett som är tekniskt sämre än föregångaren.

DeskTop:Ryzen7 1700//Asus Prime X370-Pro//16GB Corsair DDR4 3000mhz//Asus Geforce GTX 1080Ti OC//Creative SBZ//
LapTop:Clevo P170SM//4700MQ//GTX780M//16GB Crucial/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011

Jag tänkte köpa en ny Hasswel CPU nu och hoppades att MS skulle fixa startmenyn, men nähäpp. nu får jag köpa Win 7 igen om det går, annars får jag installera en gamal XP igen. Microsoft verkar inte intresserade av att sälja os, dom kanske vill lägga ner PC och satsa på Xbox one?

Vet inte vad de har för strategi med denna envishet mot desktopanvändarna

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stofilgrottan
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av JSvanberg:

men... alltså, meningslöst inlägg, vem tvingar dig att använda win 8, om du nu ens gör det?

Problemet är ju att Windows är så dominerande att man faktiskt just tvingas att använda det. De flesta spelen kräver t.ex. Windows och att köra Win7 i evighet är inget alternativ eftersom alla OS till slut blir föråldrade. Det börjar kanske lossna nu när fler spel kan köras via Linux (Ubuntu). Fortsätter Microsoft med stolligheterna så ökar säkert efterfrågan på spel i Linuxmiljö.

Varför önska sig fred jorden när man kan få krig på månen?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Windows 8 har visat sig vara en katastrof. Så många förutspådde detta på förhand. Det är mycket märkligt att Microsoft gjorde en sådan gigantisk felbedömning.

Kommer att tänka på Coca cola när de beslutade sig för att ändra smak.

http://www.youtube.com/watch?v=WuMxXw9TeE4&list=PLbCtXjVvC6Su...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Northbane:

jaså, var inte Win 2000 bra tycker du?

Jo, win2K var bra. Vista som kom efter sög. Och Win7 är bra.

Vartannat.

AMD Thunderbird 1.33 GHz (133 MHz Bus), Epox 8K7A, 1 x 256MB Corsair PC2100 DDR SDRAM, 20.5GB 7200 RPM Western Digital EIDE, Visiontek GeForce 3

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av Ortovox:

Det som jag blev helt knäpp på va att allt ska köras i fullscreen med Modern UI. jag multitaskar oftast mellan massa fönster så när jag testade win8 blev jag helt borttappad.

/Jonas

Det är ju i princip inget annat än startskärmen som körs fullskärm, resten är ju som förr, med undantag för inställningarna för microsoft-kontot. kontrollpanelen och alla andra systemgrejer är ju också precis som tidigare.

Så vad är det du menar med "allt"?

Skickades från m.sweclockers.com

Hur jävla svårt kan det vara att inte särskriva?!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2005
Skrivet av SweMerlin:

Jo, win2K var bra. Vista som kom efter sög. Och Win7 är bra.

Vartannat.

Xp kom efter w2k och xp sög mer än Vista gjorde första 5 åren.

Sex kärnigt på modermodemet och ett gäng 680s i hårddisken

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Ni har redan skjutit er själva i munnen Microsoft, jag står kvar vid W7.

Chassi: Fractal Design Node 304 | MB: Gigabyte GA-H97N-WIFI | CPU: Intel Core i5-4670 + be quiet! Pure Rock
GPU: ASUS GTX 760 DirectCU Mini | RAM: Corsair Vengeance LP 8 GB | PSU: be quiet! L8 430W CM
SSD: Corsair Force 3 120 GB | HDD: WD Green 2 TB + 2 x WD Green 1 TB | OS: Windows 10 Pro 64-bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Sep 2004

Undrar om de gjort det enklare att hitta "Power off"... Logiken var illa nog förr när det låg under "Start", men nu måste oinvigda användare verkligen leta efter det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av darkmoon:

Undrar om de gjort det enklare att hitta "Power off"... Logiken var illa nog förr när det låg under "Start", men nu måste oinvigda användare verkligen leta efter det.

Folk brukar säga att man ska använda power-knappen... Skitkul när man har ett fulltower-case medl knappen på ovansidan, som står på skrivbordet. Dessutom finns vad jag vet ingen fysisk "starta om"-knapp. Resetknappen går ju inte använda på det sättet.

Nej, som sagts tidigare så märks det tydligt att de hafsat ihop det för att desperat försöka komma ikapp apple och google... Inte alls lyckat.

Första inlägget i en tråd är sällan relevant när tid har förflutit. Vänligen svara på mitt senaste inlägg i tråden, inte det första, annars blir det kass. http://ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Jamendo,och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Youtube
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av JSvanberg:

men... alltså, meningslöst inlägg, vem tvingar dig att använda win 8, om du nu ens gör det?

Nej, jag använder inte Windows 8, men jag har kört det tidigare.
Jag förstår fortfarande inte varför MS inte låter användaren välja mellan
Metro UI för de som vill ha det, och en riktig startmeny för de som vill ha det.
De lyssnar helt enkelt inte på kunderna. Det är startmenyn många
av oss vill ha, inte själva knappen, även om det är bra att den finns, för
det blir lättare att hitta.

Däremot förstår jag deras tankar om att det ska se bekant ut
oavsett plattform. Den tanken är god, men den är inte rätt genomförd.

Ryzen 1800x,32GB@2400MHz, Vega56
Citroën C5 Break 2006 @140
Shirimasen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2004
Skrivet av Pewtah:

Ja, det är otroligt störande att behöva leta igenom båda.

Eller så använder man sökfunktionen?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2004
Skrivet av judgen:

Att kunna pausa i file transfers i Explorer är väl skönt men det har BeOS haft sedan DR8 i mitten av nittiotalet.
Det som fortfarande saknas i explorer är i kopierinsdialogen när det kommer till överskrifter av befintliga filer där vi har avbryt, ja till alla och ja. Borde vid det här laget finnas nej till alla så man bara merge:ar katalogerna utan att skriva över nån fil.

Så här ser det ut för mig i Win8, men du kanske ser andra dialoger än de jag får?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2004
Skrivet av Thomaseron:

Nej, jag använder inte Windows 8, men jag har kört det tidigare.
Jag förstår fortfarande inte varför MS inte låter användaren välja mellan
Metro UI för de som vill ha det, och en riktig startmeny för de som vill ha det.
De lyssnar helt enkelt inte på kunderna. Det är startmenyn många
av oss vill ha, inte själva knappen, även om det är bra att den finns, för
det blir lättare att hitta.

Däremot förstår jag deras tankar om att det ska se bekant ut
oavsett plattform. Den tanken är god, men den är inte rätt genomförd.

Det finns ett program du laddar ned och Windows 8 startas direkt till startmenyn med startknapp. Mitt Windows 8 är nu alltså som ett snabbare och mer effektivare Windows 7. Älskar't.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av JAZIP:

Vad är skillnaden? Måste man se skrivbordet hela tiden? Förstår verkligen inte vitsen med att gnälla på nått så banalt. Hur ofta är man i startmenyn egentligen? Man gör ju exakt likadant i Win7 som Win 8. Trycker Windows-tangenten, skriver programmet man vill öppna, trycker enter.

Har man handen på musen hela tiden är det skönt att slippa byta till tangentbordet

| Fractal Design Define R5 | Asrock X399 Fatal1ty | AMD Ryzen Threadripper 1950X | Enermax Liqtech 360 | Corsair Vengeance LPX 4x8GB 3200 C16 | OCZ ZX 1000W | ASUS GTX 1070 Ti Strix | Samsung TA24-550 | Debian Sid | KDE 5 |