Permalänk
Medlem

Köpråd - ny tv som inte "surrar"!

Tjenare!

Är på jakt efter en ny tv för runt 2500-3000kr som inte har ett lågt surrande ljud. Började med att jag köpte en LED från Media Markt, 40" Finlux men märkte direkt att den surrade när TVn var påslagen, något som kan driva mig till vansinne då jag vanligtvis har TVn på lågt ljud när jag kollar på kvällen/natten. Trodde det var fel på TVn så jag åkte tillbaka till Media Markt och bytte den mot en LG 42" Plasma TV, men även den surrar när den är påslagen och jag klarar inte av att det surrar, så jag ska åka och lämna tillbaka den också.

Dessa två TV apparater har jag alltså provat:

http://www.mediamarkt.se/mcs/product/LG-42PN450D,90952,388529...
http://www.mediamarkt.se/mcs/product/FINLUX-39FLHY168D,90952,...

Just nu har jag en 19" TV från Philips som inte gör det där surrande ljudet och har haft den i några år, föredrar den framför de två andra apparaterna jag provat hittills. Vill dock byta upp mig mot en större storlek då jag ska införskaffa en PS3/4 inom en snar framtid.

Så, jag letar efter en TV som inte surrar (omöjligt att testa i en affär då det är så mycket ljud runt omkring som gör att man inte hör TVn så bra). Den ska användas till att titta på TV för det mesta, men som sagt, även PS3/4 (samt Wii U som jag redan äger). Storlek spelar inte så stor roll, men helst 32" eller större föredras och min budget är max 3000kr.

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

vanligtvis brukar det vara plasma som surrar, har själv en 55" led från philips och den funkar perfekt

Visa signatur

Intel 3750k 3.4Ghz || Msi Gtx 680 Lightning || 8Gb DDR3 1600Mhz || Asrock Z77E-ITX || XFX 750W || Bitfenix Prodigy

Permalänk
Medlem

Tumregel när det handlas på media markt: man kan inte vara kräsen när det kommer till billigt skräp. Normala LED tvs låter inte.

Visa signatur

Asus Delux X79 - Intel i7 4820k OC 4.8GHz - 32GB Kingston Beast @2400MHz - 2x EVGA GTX570HD 2.5GB SLI - EK Watercooled

Permalänk

har haft 2st philips LCD & Led-LCD..modell dyrare ingen har surrat..har nu sedan i lördags LG 55" LED-LCD-TV 55LA660V ..tvärtyst så du har nog bara haft otur ..

Permalänk
Medlem

Tror också som de andra säger att du har haft otur. En plasma ger ifrån sig ett surrande ljud som kallas för buzzing. Byt ut din TV till en LCD/Led och testa dig fram. I den pris-klassen är det svårt ge klara tips på ljudlösa skärmar då kravet vanligtvis är litet, men man tycker att det inte skall existera så länge du undviker en Plasma.

Permalänk
Medlem

Tack för svaren!

Tyvärr så har jag bara Media Markt och Elgiganten som fysiska butiker att välja mellan. Jag har haft goda erfarenheter från Philips och Samsung, och hittade denna TV (1500kr rea dessutom): http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/32PFL4208T/phil...

Det enda som oroar mig är att jag måste köpa till en digitalbox för att kunna titta på TV, men det kan väl inte kosta mycket?

Permalänk
Permalänk
Medlem

Buzzing kan finnas på LCD/LED också, inget konstigt med det. På samma sätt som det kan surra från t ex nätagg och grafikkort i en dator. Det är strömförsörjningen som låter pga PWM-tekniken.
Men rätt konstruerat så ska det ju inte behöva låta något.