Sponsorer, bredband och lokal till Lan

Permalänk

Sponsorer, bredband och lokal till Lan

Tjena! Jag och ett par polare har bestämt oss för att skapa ett ''Lan Party''. Någon här som har koll på bra sponsorer som man kan kontakta för datorgrejer eller dricka mm i Falkenberg eller iallafall nära Falkenberg? Kan man få sponsorer som betalar lite av kostnaderna av bredbandet? Sista frågan handlar om lokal, om man hyr en lokal ett dygn tror ni då kommunen kan stå för kostnaderna? Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Tror inte att någon betalar er drickande mm om ni är runt 5-6 st.

Inget är gratis

Permalänk

Sponsorer: Mamma pappa

det seriöst kan ni ju börja maila runt och ringa folk skadar inte att fråga men då får ni vara ambitiösa och faktiskt planera lite!

Visa signatur

Quote Please

Manswers, all i do is manswer!

Permalänk
Rekordmedlem

Om du vill att kommunen ska sponsra med lokal så fråga då på fritidsgårdar och skolor, de har dessutom ofta internetuppkoppling som du kan använda.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Något du kan göra ang dricka och så, fråga någon lokal matvaruaffär om de vill ha en verksamhet på ditt lan. Dvs de får stå där och sälja läsk, godis osv.

Sponsorer i övrigt är det bara att kontakta de företag som du tror vill synas i samband med ditt arrangemang. Och sedan fundera ut en sales pitch. varför skall de synas hos dig, och vad får de och du ut av ert samarbete?

Ang lokal kan du höra med kommunen och se om de har någon idrottssal eller liknande som ni kan låna utan kostnad.

Hur många har ni tänkt skall komma, 5, 50, 1000?

Visa signatur

In the real world, size matters. And the big guy always win.

Jag har en svart dator med skärm och tangentbord.

Permalänk
Medlem

Jag brukade anordna mindre LAN i hemmabygden för ett antal år sedan. Vi brukade hyra hembygsföreningens festlokal för 500kr/helg. Vi fick som mest plats med kanske 36 pers där inne så det var inga storlan. Hade inget internet i början men vi lyckades ett tag fixa 3g som delades ut. Vi hade också en liten kiosk som drog in förvånande mycket pengar. En symbolisk summa på 50kr i inträde samt att kiosken drog in lika mycket som inträdet gjorde att vi kunde skaffa in både server, switchar och 3-fas elförsörjning efter hand som vi växte. Det mesta begagnat så klart. I början var det mest våra egna saker.

Vi hade kontakt med en kille som sålde datordelar samt en ICA-butik så vi fick saker som vi kunde sälja i kiosken och lämnade tillbaka allt som inte blev sålt plus betalning för det som blev sålt.

Festlokaler är billiga och enkla att hyra, dock brukar de intevara bra för större lan samt de saknar i nästan alla fall internet. Främst är det elen som är problemet. Man kan inte bara koppla 20 datorer på en elkontakt

Att hitta en lokal med fungerande bredband är svårt. Snabbt bredband är nära på omöjligt. Främst är det skolor och universitet som sitter på tomma lokaler och snabbt bredband. Hör med hyresvärden och även närliggande företag och bostäder. Någon kanske är beredd på att låna ut sitt bredband en helg mot några hundra.

För bidrag så är det nog lättast att gå med i SVEROK - Sveriges Roll- och konfliktspelsförening (http://www.sverok.se/) så hjälper dem er med att fixa de bidrag ni kan söka. Tänk på ett endast ideella föreningar får bidrag. Ni får inte tjäna pengar själva på en sådan förening!

Ska ni göra ett företag är ni ganska lämnade att fixa pengarna själva. Vissa kommuner erbjuder hjälp med start av företag. Lokal blir också svårare då festlokaler och kommunens lokaler oftast är endast för just ideella föreningar.

Permalänk
Geeks
SweClockers

Denna tråd hör hemma i övriga ämnen.

*Låst*

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015