AMD A10-6790K på ingång

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Fast det är ju ingen ny produkt, det är samma gamla revision av Trinity och det var när det kom som man insåg att det skulle vara dött på produktfronten. AMD har hur som helst köpt wafers de måste fylla, mobila varianten av Kaveri har ju inte ens börjat tillverkats som produktionsfärdigt chip än och desktop är betydligt lägre volym än den marknaden hur man än gör. FM2+ i sig är ingen indikation med hur mycket strul de vill göra sig, det är en relativt kortlivad plattform.

Har inte sagt att det är en ny produkt, bara att det är en ny modell av en gammal produkt, och detta tätt inpå en ny arkitektur varit planerad att lanseras. Vilket brukar vara ett dåligt tecken, det brukar betyda att uppföljaren kommer ha problem att komma i tid, eller komma i nämnvärda kvantiteter inom ett ansenligt tidsspann. Självklart har de produktionsvolymer att uppfylla, det kan de göra med befintliga modeller, och det ska ju inte vara en överraskning för dem att Kaveri är på gång heller. De brukar sällan bemöda sig med en ny modell så nära inpå en ny arkitektur om de inte av någon anledning fått för sig i sista stund att dra ut på den gamla arkitekturens livslängd, och varför gör de det?

Den nya modellen bär alla kännetecken av att vara något de hittat på i sista stund, det finns inget plats för den i namnschemat, utan den är uppenbart inklämd, den har inte lanserats samtidigt som de andra modellerna utan lagom till dess att de tvärtom snart ska ersättas av Kaveri. Självklart säljs arkitekturer parallellt, men detta ser snarare ut som en tidigare oplanerad förlängning av Richlands tid som fanbärare för FM2/FM2+. Lägg till nästan total radiotystnad om Kaveri sedan en tid, vad säger det oss?