Varning för International IT College of Sweden (INIT College)

Permalänk
Medlem

Varning för International IT College of Sweden (INIT College)

Jag startade den här tråden i augusti 2011 innan skolan bytte ägare och ledning. När skolan bytte ägare ändrades mycket och därför har jag raderat mina många tidigare inlägg i tråden nedan. Därför är tråden lite osammanhängande.

Den kritik jag framförde här och även på bloggen jag drev var relevant för den tiden då jag gick på INIT College under perioden 2007-2010.

Skolan styrdes av en skolledningen som inte brydde sig om sina elever och tillämpade både den ena och den andra strategin för att folk skulle rekryteras, stanna kvar och framförallt inte prata illa om skolan vare sig man var elev eller lärare.

Men då skolan bytt ledning samt rektor ser jag att utvecklingen av skolan äntligen tas i rätt riktigt, då konceptet har otrolig potential. Precis som någon tidigare postat och punktade upp saker som förbättrats så stämmer faktiskt det.

Kritiken jag framförde för massa år sedan var berättigad, om något överdriven. Men jag hade blivit utsatt av personal på skolan och kände mig trängd. Dessa personer jobbar inte längre kvar på skolan.

Bloggen stängdes ner då kritiken jag framförde inte var rättvis mot den nya ledningen och riktade sig till den förgående ledningen och dåtidens personal.

Skolan är nu med i ideburna skolors riksförbund (http://www.ideburenskola.se/) som är som någon slags KRAV-märkning eller rättvisemärkning för icke-vinstdrivande friskolor. Jag stödjer den utveckling.​

Permalänk
Medlem

Hmm, varför heter det "college" när det är en gymnasieutbildning det rör sig om ?

Hursomhelst, det där problemet finns nog på många ställen.
Folk skriver bloggar med något kritiskt innehåll om företaget de jobbar på, om chefen eller om sin skola eller vad det nu kan vara.

Den där behandlingen av kritiska röster är dock oacceptabel.
Är det även annat i skolan som är dåligt ?

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk

Om de är så dåliga som du säger och ljuger etc så ta de tilll DN eller någon tidning. Dom gillar de säkert ska du se.

Visa signatur

EMS Design Webbyrå i Stockholm:
http://www.emsdesign.se
Inet Fraktfritt
https://www.inet.se/artikel/6101343/
"Citera för svar/respons"

Permalänk
Medlem

Kan du sammanfatta en lista med bra saker som skolan gjort? Samt locka ledning och lärare att yttra sig, få sina svar postade på bloggen i sin råform? Vore givande och skulel ge klagobloggen ett seriöst intryck. I eventuell kontakt med media så kan man hänvisa till bloggen i sin helhet, vilket skapar intresse och gör problematiken överskådlig.

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk

Finns en här i Göteborg med, vid tysklandsterminalen.
Har dock ingen uppfattning om skolan och tycker din bevisning är lite väl tunn, har dock bara skummat igenom bloggen.
Men det är ju olyckligt om det du påstår är sant, men då kan jag ju undra varför inte elever/lärare gjort en anmälan till skolinspektionen?
EDIT: Skolinspektionens beslut maj 2011 mot IT-College i Göteborg
http://www.skolinspektionen.se/Documents/Rapporter/2011/05maj...
Sida 3/9

Visa signatur

"Tvångsmata dig med nitroglycerinkabbare"

Permalänk
Medlem

Gick själv på skolan i Göteborg, och visst håller jag med dig om att skolan var oseriös. En sak som var bra var att i 1an så läste man bara grundämnen, och fick på så sätt ett år till att bestämma sig vad man ville läsa. Det ledde även till att man kände nästan alla i skolan istället för att hålla sig till de i sin egna klass. Det som var sämst var ju att de till högsta grad bidrog till betygsinflationen. Nästan ingen av mina vänner (eller mig själv) förtjänade såpass höga betyg som vi faktiskt fick. Inom de två fördjupningskurserna i engelska t.ex. räckte det i stort sätt att man var där för att få 250 poäng helt gratis.

Vårat käk funkade rätt bra faktiskt, vi fick väl en 4-5 restauranger att välja på, där det fanns 2 som allt betalades av skolkortet, och sen några där vi kunde lägga till en tia för att få riktigt bra mat.

Skulle dock inte rekomendera den till någon i efterhand.

Visa signatur

Antec Designer 500| Antec Earth 500W | Asus M3A Socket Am2+ | AMD Phenom 9500 | Kingston 2x1024mb| Sapphire Radeon HD3850| Western Digital Caviar WD2500KS 250GB 7200rpm 16MB SATA2

Permalänk
Skrivet av JesperT:

Hmm, varför heter det "college" när det är en gymnasieutbildning det rör sig om ?

För att det är coolt. I år byter delar av Lindengymnasiet och Duveholmsgymnastiet här i stan namn till Katrineholms Tekniska College, KTC.
Riktigt internationellt och fräckt....

Visa signatur

Node 304: MSI Z87-I - Core i5 4670K - 8GB DDR3 1600Mhz Kingston HYPERX - Sapphire RX480 8GB - Crucial MX100 256GB
HTPC: ASRock H67M-GE - Core i3 2130 - 8GB DDR3 1600Mhz Corsair Vengeance - Intel X25-M G2 80GB
Laptop: Xiaomi Mi Notebook Air 13.3″

Permalänk
Medlem

Kan bara säga detta, för jag blev rädd att jag var ensam, International IT College of Sweden är det löjligaste skiten som har framkallats i Sverige.
Jag gick själv på denna gymnasium i ett år innan jag bestämde mig för att byta till ett kommunalt gymnasieskola och resultatet var som dag och natt, nej, inte ens dag och natt kan förtydliga vilken skillnad det blev!
Tror knappast att det hade ens vart på tal om studier på KTH om man hade fortsatt på denna gymnasium där jag misstänker att lärarna såg till att man inte lärde sig ett jädrans skit, och ändå var majoriteten av mina betyg MVG när jag gick ut, vilket rektorn försökte ta ifrån mig då han personligen ändrade mina slutbetyg eftersom jag ville ha kopior, tur som är sket jag i de betygen han hade trollat fram och använde de som jag hade fått förr.
I vilket fall som helst, jag har med hjälp av ett par person tagit fram en hel del uppgifter angående skolan, får många år sedan tog jag tag i detta och anmälde skolan till skolverket och det har varit en lång och smärtsam process som gav lite resultat i slutändan.
Nu till det roliga, då skolan startades fanns det en person vid namnet Parviz, jag är inte stolt att han är från Iran då jag själv är det men denna person låter sina barn gå på Kungsholmens Gymnasium än det som han själv äger, om inte det säger tillräckligt mycket om skolan så kanske detta gör det:
Det fanns ingen ordning och reda på skolan, anställda avskedades om de sade ifrån och jag har varit i kontakt med flera av mina äldre läraren och fått reda på vilka hot och press de varit under när de jobbade för Parviz.
Parviz är kort och gott en businessman som ärligt talat rånar staten på så mycket pengar som möjligt för att investera och sedan ta ut det i vinst vilket har påpekats i DN, jag önskar dock att skolverket skulle vakna till och förstå vad som pågår. I slutändan blev Parviz så rik på det hela att han förtidspensionerade sig själv och numera är min gamla mattelärare (En person som gav betyg genom diskussion, det var inte tal om prov) den nya rektorn på skolan och det har absolut inte blivit bättre. Min gamla mattelärare vars namn jag nu har förträngt var lite som Parviz martionett och leder skolan in i ett ren helvetet.
I vilket fall som helst, sök absolut ->INTE<- till IT College of Sweden för det är bortkastad tid och energi.

Visa signatur

LG OLED77CX • Intel i9 10900K @ 5.0GHz • Noctua NH-D15 • ASUS Strix Z490-H • Corsair 32GB DDR4 3200MHz • GIGABYTE RTX 4080 • Phanteks Evolv X • Corsair RM 850W V2

Permalänk
Medlem
Citat:

Kan ju meddela att vad jag hört så ska skolan i Göteborg ska vara "bättre" men och andra sidan anser jag åtminstone att skolan i Stockholm är skandalöst dålig. Dock har jag varit i kontakter med elever från den skolan, och skolledningen skyddar (eller skyddade) en vad man skulle kunna kalla "pedofil" som är/var lärare på skolan. Dessvärre får man ju inte rikta auktioner och hänga ut enstaka individer så jag kunde dessvärre inte göra något. Sedermera så har jag för mig och verkligen hopps att någon anmälda han.

Det har jag hört skall vara skitsnack dock. Var en jävla massa rykten om det när jag gick i trean.

Visa signatur

Antec Designer 500| Antec Earth 500W | Asus M3A Socket Am2+ | AMD Phenom 9500 | Kingston 2x1024mb| Sapphire Radeon HD3850| Western Digital Caviar WD2500KS 250GB 7200rpm 16MB SATA2

Permalänk
Medlem
Skrivet av JesperT:

Hmm, varför heter det "college" när det är en gymnasieutbildning det rör sig om ?

http://en.wikipedia.org/wiki/College

Citat:

..."college" may refer to a high school...

Visa signatur

Fuck fruit! Sitting around being all smug on trees and in pies.
En vänlig liten puff blev en hatisk knuff.
Keso är köttfärs gjord på mumintroll.

Permalänk
Medlem

Ok, det kände jag inte till.
Alltsomoftast menar man ju i dagligt tal universitetsstudier när man säger pratar om studier på College.
Men tydligen kan det alltså även benämna gymnasiestudier.
Det verkar iallafall som att man då försöker blanda bort korten lite grann för att skolan ska låta mer avancerad än den är.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk

Har inte läst hela din blogg men tvivlar inte en sekund på att det du skriver faktiskt är sant.

Jag började på skolan precis när den öppnade i Göteborg (den låg inte där den ligger idag).
Det lovades guld och gröna skogar när vi började... det blev inte så mycket med den saken.

Nu kommer jag inte ihåg så mycket specifika detaljer då perioden i fråga var mellan 2004 och 2007 så det är ett par år sedan.
Jag tänker inte heller gå in på detaljer då jag inte riktigt är bekväm att kritisera människor och företag på nätet.

Men jag kan säga att det förekom en hel del konflikter mellan skolledning och lärare.
Jag kommer inte ihåg det totala antalet lärare vi gick igenom på alla år men har för mig att det var mer än 20.
Lärarna var mycket bra, men drevs bort eller avskedades av skolan.
Vi gick även igenom ett antal rektorer under den här tiden.

Vi hörde mycket historier angående skolan i Stockholm men man trodde inte på allting man hörde, men nu visar det ju sig att det faktiskt är sant.

Ville bara säga att jag känner med dig och förstår din ilska mot skolan.

Permalänk
Medlem

Jag gick på NTI gymnasiet som låg i samma byggnad som International IT College of Sweden och det enda jag igentligen märkte av var att brandlarmet gick typ en gång i veckan haha. Men jag har läst din blogg också linppan, vi har träffats också btw. Var på IO någon gång och gejmade. Jag tycker att det är konstigt att en sån här skola får fortsätta. Men titta bara på Cybergymnasiet som ligger på odenplan. Dem har sjukt mycket anmälningar men verkar ändå rulla på som vanligt. Antar att det är så det är i dagens läge på privat ägda gymnasium.

Permalänk
Medlem

Init college måste vara den sämsta skolan i Sverige. Har själv gått på den och kan säga att hela ledningen är bluff! Det enda och verkligen det enda jag är nöjd med är min Engelska lärare som var Scotte och att vi fick göra Cambridge engelska provet.

That's it.

Permalänk

Tjena linppan!
Vet att det är ett sent svar men jag googlade skolan så kom det här upp.
Jag går själv på International IT College of Sweden Stockholm, i 3an och kan säga att skolan har förändrats väldigt mycket.
Vi har bytt ägare, rektor och icke-behöriga lärare.

Jag kan säga att alla lärare är mycket bättre och väldigt sköna.

Saker som har förändrats.

• Vi har nu en musikstudio samt en fotostudio
• Vi har egna skoldatorer (HP laptops)
• Vi har nu 70kr på lunchkortet (Alltid fullproppat vid lunchtid, inte bara elever)
• Alla våra datorer har alla program som behövs
• Behöriga lärare
• Datorsal som alltid är öppen
• Mediasal som alltid är öppen

Och eftersom att saker o ting har förändrats så mycket så måste jag be dig att ta bort detta inlägg.

Visa signatur

Corsair Obsidian 750D
Intel Core i7 10700K
MSI Gaming GTX 1080 TI
ASUS ROG Strix Z490-F Gaming
Noctua NH-D15

Permalänk
Medlem
Skrivet av pannnkakan:

Tjena linppan!
Vet att det är ett sent svar men jag googlade skolan så kom det här upp.
Jag går själv på International IT College of Sweden Stockholm, i 3an och kan säga att skolan har förändrats väldigt mycket.
Vi har bytt ägare, rektor och icke-behöriga lärare.

Jag kan säga att alla lärare är mycket bättre och väldigt sköna.

Saker som har förändrats.

• Vi har nu en musikstudio samt en fotostudio
• Vi har egna skoldatorer (HP laptops)
• Vi har nu 70kr på lunchkortet (Alltid fullproppat vid lunchtid, inte bara elever)
• Alla våra datorer har alla program som behövs
• Behöriga lärare
• Datorsal som alltid är öppen
• Mediasal som alltid är öppen

Och eftersom att saker o ting har förändrats så mycket så måste jag be dig att ta bort detta inlägg.

Bra att det har hant men varfor ta bort nagot som visar pa en framgang?
Ar det fler an du som tycker lika som du ar det ju bara att rapportera har att det har blivit battre och att de inte ar (lika?) skabbiga idag.

Visa signatur

umgänge kan vara förenat med livsfara..

Permalänk
Medlem
Skrivet av pannnkakan:

Tjena linppan!
Vet att det är ett sent svar men jag googlade skolan så kom det här upp.
Jag går själv på International IT College of Sweden Stockholm, i 3an och kan säga att skolan har förändrats väldigt mycket.
Vi har bytt ägare, rektor och icke-behöriga lärare.

Jag kan säga att alla lärare är mycket bättre och väldigt sköna.

Saker som har förändrats.

• Vi har nu en musikstudio samt en fotostudio
• Vi har egna skoldatorer (HP laptops)
• Vi har nu 70kr på lunchkortet (Alltid fullproppat vid lunchtid, inte bara elever)
• Alla våra datorer har alla program som behövs
• Behöriga lärare
• Datorsal som alltid är öppen
• Mediasal som alltid är öppen

Och eftersom att saker o ting har förändrats så mycket så måste jag be dig att ta bort detta inlägg.

Det här låter inte alls som att en anställd eller ansvarig på skolan har skrivit...

Visa signatur

In the real world, size matters. And the big guy always win.

Jag har en svart dator med skärm och tangentbord.

Permalänk
Medlem
Skrivet av pannnkakan:

Tjena linppan!
Vet att det är ett sent svar men jag googlade skolan så kom det här upp.
Jag går själv på International IT College of Sweden Stockholm, i 3an och kan säga att skolan har förändrats väldigt mycket.
Vi har bytt ägare, rektor och icke-behöriga lärare.

Jag kan säga att alla lärare är mycket bättre och väldigt sköna.

Saker som har förändrats.

• Vi har nu en musikstudio samt en fotostudio
• Vi har egna skoldatorer (HP laptops)
• Vi har nu 70kr på lunchkortet (Alltid fullproppat vid lunchtid, inte bara elever)
• Alla våra datorer har alla program som behövs
• Behöriga lärare
• Datorsal som alltid är öppen
• Mediasal som alltid är öppen

Och eftersom att saker o ting har förändrats så mycket så måste jag be dig att ta bort detta inlägg.

Genom att bumpa en två år gammal bortglömd tråd så har du just tvärtom gett det ursprungliga inlägget en massa uppmärksamhet igen, som det inte skulle fått annars.
Att censurera tidigare kritik låter inte heller som en bra ide'. Uppenbarligen så var det relevant då och du kan ju gärna påpeka att saker blivit mycket bättre idag, men att försöka revidera historien är inte sunt.

Skrivet av oobum:

Det här låter inte alls som att en anställd eller ansvarig på skolan har skrivit...

Ja, så låter det ju onekligen. Varför skulle en student överhuvudtaget minnas en gammal tråd som andra glömt för två år sedan och göra sig besväret att skriva ett inlägg om vad som förbättrats på skolan (om det nu verkligen har det).

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av pannnkakan:

Tjena linppan!
Vet att det är ett sent svar men jag googlade skolan så kom det här upp.
Jag går själv på International IT College of Sweden Stockholm, i 3an och kan säga att skolan har förändrats väldigt mycket.
Vi har bytt ägare, rektor och icke-behöriga lärare.

Jag kan säga att alla lärare är mycket bättre och väldigt sköna.

Saker som har förändrats.

• Vi har nu en musikstudio samt en fotostudio
• Vi har egna skoldatorer (HP laptops)
• Vi har nu 70kr på lunchkortet (Alltid fullproppat vid lunchtid, inte bara elever)
• Alla våra datorer har alla program som behövs
• Behöriga lärare
• Datorsal som alltid är öppen
• Mediasal som alltid är öppen

Och eftersom att saker o ting har förändrats så mycket så måste jag be dig att ta bort detta inlägg.

Haha, underbart hur någon direkt vill censurera verkligheten som varit i skolan för ett gäng år sedan.
Tog studenten 2008 därifrån och kan ju instämma i all dåvarande kritik och var väldigt trevligt att gå på första intervjuerna då DN hade sina artiklar om skolans mygleri.

Kul att det blivit bättre, men bumpa denna tråd och sen be personen ta bort ursprungsinlägget är ju aslöjligt.