Windows 8.1 Update 1 tar Modern-appar till aktivitetsfältet

Permalänk
Medlem
Skrivet av krilleoh:

Jaså? Jag sitter på Win8.1 och har endast Skype Desktop installerat, inte ens sett skymten av någon annan?
Mycket märkligt ..

Fick inte heller någon skype-app installerad med 8.1. har letat bland apparna men utan resultat. Inte för att man gråter för det dock, hehe.

Visa signatur

| I7 3770K | NH-D14 | Asus P8Z77 V | Corsair AX 760 | Gigabyte G1 Gaming GTX 1080 | Fractal Design R4 | Cruical BallistiX Tactical 16GB | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung 850 EVO 500GB | 1TB WD | Windows 10 Pro |

Permalänk
Medlem

Jag är ett stort fan av dagens sätt att distribuera all form av mjukvara. Släpp det så fort som möjligt, med en drös av både stora och små buggar. Patcha sen ihjäl användarna. Windows 8, Rome - Total war, vad-som-helst...

Jag ska nog försöka få jobb på polisens nya Pust-system. "Nej, du kan inte ange att brottet är uppklarat, det kommer i feature pack 1".

Man blir förbannad, men samtidigt får vi skylla oss själva som köper skiten. Antar att det är fler som vill ha okej mjukvara snabbt än grym mjukvara senare.

Sen har ju Windows tyvärr slagit rekord i antal saker som borde varit med från första början när Windows 8 släpptes. Just detta har jag stört mig på flera gånger, eftersom snap-funktionen inte är tillräckligt flexibel med avseende på storlek på appen.

Bara att hoppas att de knyter ihop säcken fint i slutändan, de har ändå något bra på väg med samma operativ på telefon, pc, platta (och skulle kunna gå vidare till precis vad som helst, tv etc.). Jag tror starkt på att en app store och ett operativ på alla enheter blir mumma för både användare och utvecklare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Flamso:

Det jag inte förstår är varför man måste acceptera saker som inte fungerar för en. Jag har väldigt svårt att se fördelarna i just gränssnittet, för mig. Det är också det viktigaste i val av OS, för mig.

Jag bryr mig inte så mycket om att det är snabbare när det är långsammare och mycket mer krångligt att använda. Ett bra GUI ska vara intuitivt, vilket innebär att man inte ska behöva en Windows 8 For Dummies-bibel för att förstå hur man använder det.

Att det fungerar bra är inte så viktigt för många idag. Det viktiga är snarare att det ser hippt och coolt ut.

Plus att empatin verkar vara på en låg nivå hos många, och man har svårt att se bortom nästippen. "Men jag har ju inga problem med det nya, alltså är det något fel på de som har det".

Plus att folk verkar tro att nya tekniska lösningar måste accepteras av konsumenten, vilket är tråkigt då det faktiskt är konsumenterna som har makten om vi slutar bete oss som uppgivna får. Det är vi som håller i taktpinnen, inte Microsoft, apple, eller Google, eller någon annan.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Äntligen, har faktiskt funderar på detta själv.

Permalänk
Medlem

Själv gick jag tillbaka till Windows 7, efter att använt 8/8.1 i över ett år (så kom inte säg att jag inte försökt).

Låt mig börja med att säga att tekniskt är det ett utmärkt system och på en platta funkar det helt suveränt, men för oss som jobbar med datorer och spenderar 99.99% av tiden i desktop miljö finns faktiskt ingen poäng alls med ett påklistrat interface som uppenbarligen är till för touch.

Det som avgjorde frågan var att Microsoft nu panik patchar Windows 8 GUI:en återigen för att försöka få ut systemet på desktop, jag vill inte vara beta testare i ett eller två år innan de får ordning på det bara för att de vill prångla ut en Store.

Det finns helt enkelt inte så pass mycket nytt att man vill stå ut med de oundvikliga konstigheterna enbart för att Microsoft så gärna vill ha ut en Store. Då kan jag lika gärna fortsätta med Windows 7 som är det mest perfekta desktop operativet de gjort och som forfarande och lång tid framöver kommer vara standarden för Windows.

En platta däremot med Windows 8.1 kan jag tänka mig, men nu ryker det på alla mina maskiner, har stått ut med beta testandet i ett år och nu får det vara nog.

Permalänk
Avstängd

Dom borde göra en startmeny istället så man lättare kan slippa Modern UI.

Permalänk
Medlem

Varför kan inte Modern UI vara en extragrej likt "Big Picture" i Steam?

Visa signatur

CITERA FÖR SVAR

Dator: *Censurerad av Jantelagen*

Permalänk
Medlem

Bra av microsoft att göra ett intuitivt, bra och stabilt, framförallt snabbt OS ännu bättre.

Visa signatur

q9550@3,4Ghz, GTX275, 4GB DDR2 Corsair XMS2//HTPC AmdX2 4600+ passivt kyld med scythe ninja mini, Antec NSK 2480

Fractal design arc midi r2// core i7 4770k@ 4,4ghz :)
// corsair h100i // corsair hx 850m// asus maximus VI hero//
Corsair vengeance pro 2400mhz// intel ssd 335 180gb// gigabyte gtx 780 OC@1200mhz Core//win 8.1

Permalänk
Skrivet av dwd:

Varför kan inte Modern UI vara en extragrej likt "Big Picture" i Steam?

precis!

Visa signatur

Case: Fractal Design Define R5 CPU: Intel Core i7 6700K MB: ASUS Z170 PRO GAMING GPU: ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 Gaming SSD:Samsung 850-Series EVO 500GB Memory: Corsair 32GB DDR4 2133MHz PSU: EVGA Supernova P2 850W

Permalänk
Medlem
Skrivet av strejf:

Jag säger så här, om förändringarna kan få fler att börja använda de nya apparna som är modernare rent tekniskt så blir jag glad. Teknisk utveckling = me like.

Vilken roll spelar det att de rent tekniskt är modernare, om de inte fungerar bättre?

Permalänk
Medlem

/care microsoft

Visa signatur

CPU: 3570K |Minne: 8GB Corsair Vengence|GPU: GTX 650|Chassi: Nano 304|PSU: Corsair 600W M|Kylning: Batterisyra|Mus: MX150|Tangentbord: JP|Platta: Nexus 7(2013)

Permalänk
Skrivet av Nyhet:

I den första större uppdateringen till Windows 8.1 fortsätter Microsoft att fila på skrivbordet, som nu begåvas med Modern-appar i aktivitetsfältet.

Läs artikeln

Vad jag starkt ogillar är ändring för ändringens skull
Försök komma in i felsäkert läge i Win8 genom att trycka F8
Det funkar inte längre
CTL ALT DEL startar ej heller Aktivitetshanteraren utan det skall vara :
CTR SHIFT ESC
Detta är ju helt imbecillt

Permalänk
Skrivet av strejf:

Jag säger så här, om förändringarna kan få fler att börja använda de nya apparna som är modernare rent tekniskt så blir jag glad. Teknisk utveckling = me like.

Vad är det för skillnad på Appar och appar?

Är som jämföra äpplen med äpplen.

Om du menar riktiga program vs fördummade program och touch funktioner i första hand.

Ser jag det som en försämring. både gmail och outlock saknar funktioner som i den riktiga webbaserade har. Som sortering av mail (ja alltså regler för inkommande mail).

Endast till för att läsa dom och outlock appen är ännu dummare än gmail, för den bara skickar notis för inkorgen. Inte alla mappar, är helt sjukt.

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Skrivet av Friterad:

Jag läste det du skrev, alltså det jag citerade. Vet du själv vad du skrev eller?

Ge upp, jag gör i alla fall det nu. Välkommen till min blokerad lista.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Maxell_79:

Ge upp, jag gör i alla fall det nu. Välkommen till min blokerad lista.

Vadå "ge upp"? Kan väl i alla fall förklara vad fasen du snackar om.