Permalänk
Medlem

Koppla 6 pin kablar till en 8 pin PCI-E

Kanske ska förklara bättre vad jag faktiskt ska göra..

Jag har köpt det externa grafikkorts lösningen Vidock.
På deras modell 4 Plus finns det möjlighet att koppla in grafikkort med max två 6 pin PCI-E.

Eftersom jag inte vill nöja mig med t.ex. Geforce 760 har jag köpt ett 770 (Nvidias kort funkar tydligen mycket bättre med Vidock lösningen pga av Optimus)
770 korten har oftast en 8 pin samt en 6 pin, det samma har mitt EVGA 770 kort.

Jag har redan provat att det fungerar med 6 pin till 8 pin konverter och spelat på min macbook och kört 3d mark för att testa det under stress utan anmärkning.

Eftersom själva grafikkorts kabinetten är väldigt trång får jag inte plats med en stor konverter kabelhärva och framförallt INTE kontakterna.

Jag har nu slimmat ner en 8 pin kontakt så den ska få plats. Som jag förstår använder man inte den mittersta av 12v (gula) kabeln på 6 pin? I det här fallet finns heller inte den kabeln (det är bara gula kablar som går till de två yttersta kontakterna)
Skillnaden på 6 pin och 12 pin PCI-E är också som jag förstår ganska liten? Endast mer jordning på 12 pin? Eftersom 6 pin kontakten endast hade två gula kablar kunde 12 pin heller inte använda mer el utan var bara mer jordad. Tänker jag rätt?

Om man tittar på en 6 till 8 pin konverter går svarta jordade kablar i lopar, varför?

Det jag nu ska göra är att kapa bort 6 pin kontakten och koppla den DIREKT till en 8 pin med endast de fem sladdar som gick in i 6 pin kontakten. Hur ska det isåfall kopplas?

Jag hoppas ni förstår.
Om ni har frågor om Vidock så ta det gärna på PM med mig, så det inte skräpar ned den här tråden.

Permalänk
Medlem

Är det så här den ska kopplas isåfall. De svarta till jordade samt skippa 2,an och koppla in de gula till 1 och 3 ?