Permalänk
Medlem

Tips på trådlöst tangenbord och mus

God morgon...

Jag letar efter trådlösa lösningar på tangenbord/mus och skulle behöva lite tips.

Beträffande tangentbord har jag ett från Fractal Design som jag gillar. Det är dock en aning för stort för mitt skrivbord. Jag gillar dock knapparna (laptop-knappar för den som inte vet). Designen är väl okej, även om byggkvaliteten lämnar en del att önska.

Jag vill ha ett tangentbord med motsvarande egenskaper, fast mindre, och med clean design. Funderar på ett Apple-tangentbord, men då måste jag mappa om en del knappar plus att jag tycker de kostar onödigt mycket. Trådlöst är inte ett krav här. Däremot måste det vara kompakt och det är ett plus om det finns ett numeriskt tangentbord (jag tillhör dem som faktiskt brukar använda den delen). Mitt största problem här är att de flesta tangentbord ser ut att vara designade av någon med Downs syndrom och att de inte är särskilt sköna att skriva på.

När det gäller mus har jag en gammal Logitech MX550. Den ligger rätt bra i handen och har en funktion jag har svårt att leva utan... ett klickbart scrollhjul. Jag behöver helt enkelt en "mitten-musknapp" som är lätt att använda (jobbar mycket i Maya där den är "pan"-funktion"). Jag behöver alltså något som ligger bra i handen och där jag kan få till en enkelt klickbar mittenmusknapp. Många nyare möss är hopplösa på den senare punkten. Trådlöshet är ett krav här. Tangentbord kan jag köpa om det har en sladd, men inte med möss.

Det bästa jag hittat i fråga om möss hittills är Microsoft Mobile Mouse 4000.

Har ni några tips innan jag bestämmer mig?

Permalänk
Medlem

ifall du gillar låga tangenter (laptop tangenter) så rekommenderar jag varmt dinovo edge. Grym kvalite och känsla, riktigt bra batteritid. Ända minuset och det var ju något du ville ha är att dom numeriska tangenterna saknas, dock så gör ju det den till ännu mindre som du också helst ville ha. Sen kostar den tyvärr en del, jag hittade min beggad för en 500 lapp när jag köpte min och när jag kollar nu så finns det inte ens några nya på marknaden. :/

Permalänk
Medlem

Det är på tok för dyrt och dessutom skrymmande på djupet. Jag behöver något enkelt, snyggt och stilrent som går att skriva snabbt på - utan att det upp onödig plats. Extra funktioner utöver enkla volymknappar är helt bortkastat. Jag har en ritplatta (Wacom Intuos Pro Medium) framför tangentbordet, som får trängas mellan ritplatta och skärm. Jag vill inte ha något som tar onödig plats på djupet.

Permalänk
Medlem

http://www.dustinhome.se/product/5010602215/deltaco-slim-keyb...

Har ett liknande tangentbord från Deltaco utan den numeriska delen som är väldigt bekvämt att skriva med.

http://www.inet.se/produkt/8906333/cherry-strait-svart

Något större men med standard form/storlek på enterknappen.

Permalänk
Medlem

Det finns ju några tangentbord som liknar Apples, ett exempel är:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1374130

Detta var ju "sött":
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=1274823

Har du scrollat igenom listan på prisjakt?

Visa signatur

Marantz NR1605, Rotel RB1090, Ino Audio piPs
SMSL SP200 THX Achromatic Audio Amplifier 888, SMSL M400, Audio-Gd NFB-11 (2015), Objective2+ODAC RevB, Audeze LCD-2 Rosewood, Monoprice M1060, ATH-M40x, Sennheiser HD660S, DROP X KOSS ESP/95X, Koss KPH30i, DROP X HiFiMan HE4XX

Permalänk
Medlem

Hittade ett annat som är trådlöst och drivs av solenergi. Något dyrare men verkar vara rätt så fräckt
http://www.inet.se/produkt/6101752/logitech-k750-wireless-sol...

Permalänk
Avstängd

Kan rekommendera Razer Mamba. Grymt bra mus som går att köra trådlöst.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

///M4

Permalänk
Medlem
Skrivet av 2pac:

http://www.dustinhome.se/product/5010602215/deltaco-slim-keyb...

Har ett liknande tangentbord från Deltaco utan den numeriska delen som är väldigt bekvämt att skriva med.

Grymt! Det där hade jag missat. De andra Deltaco-tangentborden ser inte alls lika bra ut. Jag tror ett sånt där blir perfekt!

Apropå möss kommer jag aldrig köpa en Razer mus igen. Kvalitén har alltid varit värdelös. Dessutom letar jag inte efter en gaming-mus. Jag vill ha en liten, enkel som ligger bra i handen; klickbart scrollhjul och gärna två tumknappar. That's it.