Permalänk
Avstängd

Att bygga en spelstol för bilspel?

Hejsan!

Då jag på senaste tiden har börjat intressera mig mycket för bilspel så har jag tänkt att bygga mig en egen spelstol med ställning,ratt,växellåda och pedaler. Jag har sett dessa playseat stolar men jag tycker dessa är väldigt överprisade. Jag hade tänkt mig att skaffa en begagnad Sparco,Omp eller Recaro rallystol från blocket med en budget på högst 2000kr för stolen. Eftersom jag inte har en aning om hur man just bygger en sådan här ställning så skulle jag gärna vilja ha hjälp med ritningar på hemmabyggda ställningar. Kan tilläga att jag inte har tillgång till några super avancerade verktyg och att jag inte är den mest händigaste killen precis! Vad kan material till ett sånt här projekt kosta man tro? Om ni själva har byggt en sådan här ställning så får ni gärna dela med er om hur ni gjorde och om hur svårt det var. Logitech g27 ska användas som ratt pedaler och växellåda!

Permalänk
Medlem

Skulle jag byggt en ställning med stol så hade jag köpt en beg bilstol från en skrot för typ 2-300kr och använt mig av.
Ramen får man helst svetsa ihop och det bör väl inte vara så svårt när du väl har en stol och ratten

Permalänk
Medlem

4 kants profiler och en svets , billig rallystol finns för under 1000kr om du inte är stor i kroppen .

Visa signatur

[ lian li pc-o11 dynamic ] [ Corsair rm1000x ] [ASUS ROG CROSSHAIR VIII HERO X570 ]
[ 64GB G.Skill TridentZ Neo 3600mhz ] [ Samsung 980 Pro 500GB / Samsung 980 pro 2TB]
[ Gigabyte GeForce RTX 3080 10GB VISION OC ] [ UltraGear 38GN950 ] [ 360 water cooling ]

Permalänk
Medlem

http://sportstolen.se/playseat-c-75_273.html

Blev Fan sugen själv, köpte stol av dem för några år sedan och byggde egen..

Visa signatur

CPU: i7 3960X @ 4.6GHz MB: MSI BIG BANG XPOWER II RAM: G-SKILL 32GB SSD: SAMSUNG 840 EVO 250GB GPU: MSI GTX 580 3 WAY SLI PSU: ENERMAX PLATIMAX 1500W CHASSI: LITTLE DEVIL PC V8 SKÄRM: 3x BENQ 24" VATTENKYLNING: PHOBYA 3x480 + 1x120 RAD

Permalänk

Mitt tips är att köpa en vettig stol som är "färdig" som sådan. Exvis Dxracer och sedan bygga själva ställningen som ratt och annat ska sitta på separat. Då har du en stol som kan användas i "kontoret" samtidigt som ratten mm kan läggas undan när sånt skulle behövas. Blir inte dyrare men mycket mer praktiskt om man bygger själv. Ritningar på ratthållare finns runtikring och i värsta fall säljer de flesta datorbutiker hållare för sånt. Då går ju kanske priset upp något jämfört med att bygga själv.